VladaFBiH wrote:
Hajmo ovako... 4 člana porodica ako se pravi ručak za isti to je najmanje 3-4 šerpe, 4-8 tanjira, isto toliko viljuški, noževa, kašika, čaša, daske za rezanje, razne posude za pripremu što je najmanje jedna puna mašina ukoliko se sve pojede odmah (znači šerpe, tave i sl. stoje na radnoj površini u najboljem slučaju dok se ne ohlade da se mogu staviti u frižider, i sl. i tako 3 obroka dnevno vikendom ili 2 radnim danom)... a još nisam upoznao osobu koja poslije ručka odmah čisti suđe u stavlja ga u mašinu - nekada se mašina pali i 2x u zavisnosti šta se kuha - a još nisam spomenuo kada hrana koja se kuha "malo pokipi",... hvala ali ipak volim da sve ovo ne vidim u odvojenoj kuhinji i da je "raspremam" kada mi se rasprema a ne da budem rob kuhinje
P.S. Nisam nijednom spomenuo mirise koji su neminovni pratilac spojene kuhinje...
Ne znam, ja sam navikao odmah poslije rucka, malo saperem tanjir i u masinu. Poslije se hrana osusi na tanjiru, pa ga moras strugati, il paliti onaj program od 15h na masini da ga opere.
To je 5 minuta posla jbt. Uzmes tanjir, kasiku, viljusku, malo pod vodu i ubacis u masinu. Probaj pa ces vidjeti koliko je prakticno, a ne onako skupis na kamaru, pa onda slazi.
I nije to bas tako, jbt da si rob kuhinje, pa ne dolazi ti neko u goste svaki dan.

Kad neko dolazi svakako ces pospremiti sve, bile odvojene prostorije ili ne bile.
Ali opet svako voli onako kako je navikao. Ja kada bih opet kupovao stan, uzeo bih da je kuhinja sastavni dio dnevnog. Jednostavno prostranije je i ljepse izgleda, barem meni. Jos ako napucas kuhinju, sank, fazoni.
Ja samo kazem da nije smak svijeta ako imas spojenu dnevni i kuhinju. Kod mene je kuhinja malo uvucena, ali je spojena sa dnevnim. I to je za mene idealno rjesenje. A to mirisi, prljavo sudje itd, ma nigdje veze, barem meni to ne predstavlja toliki problem.