Horori...
Moderator: _BataZiv_0809
-
sportman1
#3127 Re: Horori...
cendlerbing wrote:Pa, zašto ti onda daješ preporuke?sportman1 wrote:cendlerbing wrote:Preporuka za Gerald's Game i Bad Samaritan.
evo zasto se ne povodim preporukama.
"geralds game" cisto sranje drugi nisam gledao.![]()
Film je kvalitetno urađen, bezveze ti je nazivati ga čistim sranjem jer tebi nije legao. Možda ne znaš to dvoje razdvojiti, pa ok.
pa ja ne znam gdje je pocetak a gdje kraj toga filma koji ima totalno glup kraj.
ali evo ti filmcina pa reci sta mislis
znaci nije film vec Filmcina
https://m.imdb.com/title/tt6738136/
-
sportman1
#3128 Re: Horori...
@triconji dam link za odlican film a on se izgubi 20 dana pa ga pitam jope jes gledo a on kaze da nije.
totalno neozbiljan lik.
ja dajem linkove za dobre filmove a vi po svom brijete!
jel to ok???
necemo tako raja. necemo tako.
totalno neozbiljan lik.
ja dajem linkove za dobre filmove a vi po svom brijete!
jel to ok???
necemo tako raja. necemo tako.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3130 Re: Horori...
teško je s ljudima paša moj
ja ti to najbolje znam
ja ti to najbolje znam
-
Nadzorna_ploca
#3131 Re: Horori...
Casne sestre se ni dijete od 5 god ne boji. 
- Fajcion
#3132 Re: Horori...
Trolljegeren 2010 kvalitetan ali nekako nekako nedorečen, nisu me baš ubjedili u tu priču .
He's Out There 2018 onako predvidljiv i dosta toga viđenog ali zanimljiv i sasvim ok izveden.
He's Out There 2018 onako predvidljiv i dosta toga viđenog ali zanimljiv i sasvim ok izveden.
- triconja
#3133 Re: Horori...
Tako je, reci muBlack swan wrote:teško je s ljudima paša moj
ja ti to najbolje znam
- cendlerbing
#3134 Re: Horori...
Nisi ga skonto...sportman1 wrote:
pa ja ne znam gdje je pocetak a gdje kraj toga filma koji ima totalno glup kraj.
ali evo ti filmcina pa reci sta mislis
Odlična priča o tome koliko traume utječu na oblikovanje osobe i njenih najvećih strahova, i kako se otkrivanjem korjena te traume može "izliječiti".
Pogledaću pa ti javim utiske.
- Rugafet
#3135 Re: Horori...
Nije los, a sad bas da je filmcina po meni nije ni blizu. Dosta bolji mi je bio I Spit on Your Grave (2010) ono vise sam uzivao kad je 'krenula' u Revangeu mi je taj dio (kad krene osveta) prilicno mlako izveden a to bi moralo da je najupecatljiviji dio filma.sportman1 wrote: ali evo ti filmcina pa reci sta mislis
He's Out There (2018)
U filmu pratimo majku sa dvije kcerkice koje idu u neku vikendicu Bogu iza tregera na manji odmor, medjutim tu vreba jedan psajho sa sikircetom koji odluci da se malo poigra sa njima. A sta znam, moze se pogledati. Ja obozavam ove home invasion/torture filmove pa sam u prvilu blazi prilikom ocjenjivanja. Ako zanemarimo podosta kliseja i predvidljivih situacija ovo je zabavno djelce za ljubitelje podzanra.
-
kakavdanakneiskustvu
#3136 Re: Horori...
Nadzorna_ploca wrote:Casne sestre se ni dijete od 5 god ne boji.
boji se svecenika
- triconja
#3137 Re: Horori...
Meni je tih trilera i slesera preko glave, cak i home invasion zanra, cito sam svakakvih ratnih prica pa mi to nije zanimljivo. Horor bi trebalo biti nesto sto je novo i cudno. Ko je pregledo jedan home invasion zna ih sve, ko je pregledo brda imaju oci (ili jason serijal) zna 90% slesera. Ko je pregledo resident evil zna svaki zombi film.
Najbolji horori su oni koji imaju novu neku caku i ideju, npr. the mist ili invasion of body snatchers. Ostalo je sve tanko.
Najbolji horori su oni koji imaju novu neku caku i ideju, npr. the mist ili invasion of body snatchers. Ostalo je sve tanko.
- derion
#3138 Re: Horori...
Baš tako. Zato je horor vjerovatno najgori filmski žanr sa vrlo, vrlo malo kvalitetnih radova.triconja wrote:Meni je tih trilera i slesera preko glave, cak i home invasion zanra, cito sam svakakvih ratnih prica pa mi to nije zanimljivo. Horor bi trebalo biti nesto sto je novo i cudno. Ko je pregledo jedan home invasion zna ih sve, ko je pregledo brda imaju oci (ili jason serijal) zna 90% slesera. Ko je pregledo resident evil zna svaki zombi film.
- cendlerbing
#3139 Re: Horori...
Eto, i ja sam gledala I spit on your grave, dvije verzijr, pa ću moći uporediti sa ovim sportmanovim.Rugafet wrote:Nije los, a sad bas da je filmcina po meni nije ni blizu. Dosta bolji mi je bio I Spit on Your Grave (2010) ono vise sam uzivao kad je 'krenula' u Revangeu mi je taj dio (kad krene osveta) prilicno mlako izveden a to bi moralo da je najupecatljiviji dio filma.sportman1 wrote: ali evo ti filmcina pa reci sta mislis
He's Out There (2018)
U filmu pratimo majku sa dvije kcerkice koje idu u neku vikendicu Bogu iza tregera na manji odmor, medjutim tu vreba jedan psajho sa sikircetom koji odluci da se malo poigra sa njima. A sta znam, moze se pogledati. Ja obozavam ove home invasion/torture filmove pa sam u prvilu blazi prilikom ocjenjivanja. Ako zanemarimo podosta kliseja i predvidljivih situacija ovo je zabavno djelce za ljubitelje podzanra.
Hajde kad voliš home invasion filmove, jesi li pogledao The last house on the left? Ovakvi i slični nazivi filmova mi se uvijek miješaju u glavi, nadam se da sam potrefila na film o kojem mislim.
- triconja
#3140 Re: Horori...
Jedna stvar ko dhome invasion zanra je to da se prvo skonta da bi imo takav scenarij moras imat 150+ kvadrata kucu sto znaci da je veoma mala vjerovatnoca da ce ti se tako nesto desit. Druga stvar moras bit socijalno izolovan tako da zivis daleko od ostalih, a kako ja znam to ovdje nije u modi, cula bi to kona minka i prijavila, ha ja. I naravno zadnja stavka je to sto skoro svako ima paliju kakvu pri ruci, ili barem sikiricu, znaci najebo bi provalnik ko zuti.
- cendlerbing
#3141 Re: Horori...
Pa, takvi su mi horori super, takav je i ovaj s kućom na lijevoj strani: kad se negativci nađu u ulozi žrtvetriconja wrote:Jedna stvar ko dhome invasion zanra je to da se prvo skonta da bi imo takav scenarij moras imat 150+ kvadrata kucu sto znaci da je veoma mala vjerovatnoca da ce ti se tako nesto desit. Druga stvar moras bit socijalno izolovan tako da zivis daleko od ostalih, a kako ja znam to ovdje nije u modi, cula bi to kona minka i prijavila, ha ja. I naravno zadnja stavka je to sto skoro svako ima paliju kakvu pri ruci, ili barem sikiricu, znaci najebo bi provalnik ko zuti.
- triconja
#3142 Re: Horori...
Jest zanimljivo prvi put kad pogledas neki sa tom tematikom a kasnije je svaki meh. Gledo film collector, znaci sve vec vidjeno i nije zanimljivo.cendlerbing wrote:Pa, takvi su mi horori super, takav je i ovaj s kućom na lijevoj strani: kad se negativci nađu u ulozi žrtvetriconja wrote:Jedna stvar ko dhome invasion zanra je to da se prvo skonta da bi imo takav scenarij moras imat 150+ kvadrata kucu sto znaci da je veoma mala vjerovatnoca da ce ti se tako nesto desit. Druga stvar moras bit socijalno izolovan tako da zivis daleko od ostalih, a kako ja znam to ovdje nije u modi, cula bi to kona minka i prijavila, ha ja. I naravno zadnja stavka je to sto skoro svako ima paliju kakvu pri ruci, ili barem sikiricu, znaci najebo bi provalnik ko zuti.
Zanimljiv film je shaun of the dead jer je drugaciji od horora istog zanra, cak sam gledo nedavno film zombi se haman zove, i on je zanimljiv jer prikazuje muke covjekove u slucaju zombija, lola naso pet kila hrane i pravi obroke na vagu
Fazon kod reakcije na horore, a kao i na sve drugo je da isto stalno dovodi do ravnodusnosti a svaka promjena daje dopaminski udar koji je dosta jaci nego kod kolotecine.
- cendlerbing
#3143 Re: Horori...
Tako je meni kraj filma "The mist" ostao upamćen kao najbolji kraj nekog horora, ikad.
Jesi gledao, trico?
Jesi gledao, trico?
- triconja
#3144 Re: Horori...
Sta gledo, drzo ga u ruci carecendlerbing wrote:Tako je meni kraj filma "The mist" ostao upamćen kao najbolji kraj nekog horora, ikad.![]()
Jesi gledao, trico?
Ovaj je film isto malo wtf na kraju
https://www.imdb.com/title/tt0339736/
-
_someone
#3145 Re: Horori...
Sto se tice home invasion filmova pogledajte Ils(Them), You're next i Mientras duermes(Sleep tight), ovaj zadnji nije bas klasicni home invasion cini mi se ali mi je ostao u dobrom sjecanju.
-
statixx
#3146 Re: Horori...
Najvaznije je da sa mobitelom mozes svirati...triconja wrote:Jedna stvar ko dhome invasion zanra je to da se prvo skonta da bi imo takav scenarij moras imat 150+ kvadrata kucu sto znaci da je veoma mala vjerovatnoca da ce ti se tako nesto desit. Druga stvar moras bit socijalno izolovan tako da zivis daleko od ostalih, a kako ja znam to ovdje nije u modi, cula bi to kona minka i prijavila, ha ja. I naravno zadnja stavka je to sto skoro svako ima paliju kakvu pri ruci, ili barem sikiricu, znaci najebo bi provalnik ko zuti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3147 Re: Horori...
Saw prvi dio, kad lik na kraju ustane. Fakat nisam očekivao da je živ onaj što leži između njihtriconja wrote:Meni je tih trilera i slesera preko glave, cak i home invasion zanra, cito sam svakakvih ratnih prica pa mi to nije zanimljivo. Horor bi trebalo biti nesto sto je novo i cudno. Ko je pregledo jedan home invasion zna ih sve, ko je pregledo brda imaju oci (ili jason serijal) zna 90% slesera. Ko je pregledo resident evil zna svaki zombi film.
- cendlerbing
#3148 Re: Horori...
Šta na kraju...ovih tri rečenice opisa je
Šta mislite o "the descent"? To mi je jedan od najdražih horora.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3150 Re: Horori...
takve su kuće normala u americitriconja wrote:Jedna stvar ko dhome invasion zanra je to da se prvo skonta da bi imo takav scenarij moras imat 150+ kvadrata kucu sto znaci da je veoma mala vjerovatnoca da ce ti se tako nesto desit. Druga stvar moras bit socijalno izolovan tako da zivis daleko od ostalih, a kako ja znam to ovdje nije u modi, cula bi to kona minka i prijavila, ha ja. I naravno zadnja stavka je to sto skoro svako ima paliju kakvu pri ruci, ili barem sikiricu, znaci najebo bi provalnik ko zuti.
kod njih je sve veliko