Sirija
- Cyrax
#3126 Re: Sirija
Heh misle da ce ih sad u EU primiti. Hoce k****.
Ovo se desava jer SV presjeca linije snadbijevanja iz Turske a 30 000 ljudi iz Hame ide da ocisti kompletnu granicu.
Sta je sa turskim narodom? Zar su postali toliki zombiji?
Sav jad koji ih je snasao je uzrokovala njihova vlada i stoka koju hrane,obucavaju u toj istoj Turskoj i njima Asad kriv!?
Jel im Asad pljacka gradove,senluci,granatira gradove?
Jad i cemer od naroda. Fuj.
Ovo se desava jer SV presjeca linije snadbijevanja iz Turske a 30 000 ljudi iz Hame ide da ocisti kompletnu granicu.
Sav jad koji ih je snasao je uzrokovala njihova vlada i stoka koju hrane,obucavaju u toj istoj Turskoj i njima Asad kriv!?
-
occupylove
#3127 Re: Sirija
fino zakuhavaju , izgleda da je incident zavrsen za sada , sada ce NATO zasjedati pa ce navjerovatnije donijeti odluku "u svrhu zastite Turske , od zlocinackoga rezima Asada ? nacinicemo tampon zonu te uvesti zonu zabranu letenja u Siriji "
ali izgleda da Sirijski rezim smiruje situaciju i tvrde da istrazuju incident ..
ocigledno 'pobunjenici" gube na frontu pa treba naci razlog da NATO uleti..
ali izgleda da Sirijski rezim smiruje situaciju i tvrde da istrazuju incident ..
ocigledno 'pobunjenici" gube na frontu pa treba naci razlog da NATO uleti..
- Challenger__
#3128 Re: Sirija
Sirakse, Turci ne podržavaju vojni angažman Erdogana. Vidio sam ozbiljne procjene da ga podržava sada samo 18% ljudi.Cyrax wrote:Heh misle da ce ih sad u EU primiti. Hoce k****.
Dabome, SV presjeca linije snadbjevanja, rebelsi crkavaju, otud ovo *sranje.
- Challenger__
#3129 Re: Sirija
Mislim, sve smo ovo predvidjeli...
plan A) repriza Libije. Propao, ne daju Rusi i Kinezi
plan B) forsiranje rebelsa do kraja. Iscrpljeno.
plan C) Turska i NATO, alternativno arapske zemlje
evo, plan C je izgleda aktiviran.
Asurbanipal, kako padaju i Sirija i Turska??
plan A) repriza Libije. Propao, ne daju Rusi i Kinezi
plan B) forsiranje rebelsa do kraja. Iscrpljeno.
plan C) Turska i NATO, alternativno arapske zemlje
evo, plan C je izgleda aktiviran.
Asurbanipal, kako padaju i Sirija i Turska??
- Cyrax
#3130 Re: Sirija
Ko jebe narod Challengeru? Narod ce da radi sta mu drzava kaze.
- Challenger__
#3131 Re: Sirija
Slažem se, samo radi PUNE ISTINE, želim da kažem da Turci (82%) ne podržavaju vojni angažman protiv Sirije. Da ne budemo kao mainstream mediji i Stopp'ov islam.bosnia .Cyrax wrote:Ko jebe narod Challengeru? Narod ce da radi sta mu drzava kaze.
- Klavikula
#3132 Re: Sirija
ja ipak mislim da ce se ovo zadrzati samo na nivou incidenta, mozda teroristima treba neka artiljeriska podrska, mada najvjerovatnije je ovo odgovor na 30000 vojnika poslanih u i oko Alepa, hoce da vezu snage sirijske armije za sebe da bi teroristi mogli bar malo kisika uzeti, bar se ja nadam da je tako.
zelim jos dodati da je kristalno jasno da sirijska armija nije granatirala turski grad, vec da su to radili teroristi.
zelim jos dodati da je kristalno jasno da sirijska armija nije granatirala turski grad, vec da su to radili teroristi.
Last edited by Klavikula on 04/10/2012 00:01, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#3133 Re: Sirija
Održan je i završen izvanredni sastanak NATO saveza.
Na službenim NATO stranicama objavljeno je slijedeće saopštenje:
"Kako je i istaknuto 26. juna 2012., NATO i dalje pažljivo prati razvoj događaja u Siriji. U pogledu najnovijih agresivnih poteza sirijskog režima na NATO-ovim jugoistočnim granicama, koji su drsko kršenje međunarodnog zakona i predstavljaju jasnu opasnost za sigurnost jedne od naših članica, Vijeće NATO saveza sastalo se danas, u okviru Članka 4. Washingtonskog Ugovora, kako bi raspravljali o kontinuiranom granatiranju lokacija u Turskoj na tursko-sirijskoj granici od strane sirijskih režimskih snaga.
Najnovije granatiranje koje se dogodilo 3.10.2012, u kojem je smrtno stradalo petero turskih građana, a veći broj je ranjen, predstavlja izuzetnu zabrinutost i strogu osudu od strane svih NATO članica.
U duhu nedjeljivosti sigurnosti i solidarnosti koja proizlazi iz Washingtonskog Ugovora, NATO savez nastavlja stajati uz Tursku i traži da se odmah prestane s ovakvim agresivnim činovima protiv nje, također se traži od sirijskog režima da prestane s drskim kršenjima međunarodnog zakona".
Šta je NATO ?! Jel' možda Sergej Lavrov nazvao u međuvremenu ?
@Chalenger_
U slučaju da ostane ovako, dakle u slučaju da ostane na sukobu "niskog inteziteta", pa čak i pokretanja nekih širih operacija u sukobu "Turska - Sirija", naravno pod podrazumijevanjem da se NATO neće miješati direktno u sukobe, kao ni Rusija, Kina i Iran, to će dovesti do slabljenja ove dvije države, još kad se Turcima na kosti natovare Kurdi, a to je karta na koju je moguće da će igrati Assad. Opet s druge strane, kad se sve sabere i oduzme, mislim da je sirijska vojska ipak inferiornija u odnosu na Tursku. Ili se možda varam...
Na službenim NATO stranicama objavljeno je slijedeće saopštenje:
"Kako je i istaknuto 26. juna 2012., NATO i dalje pažljivo prati razvoj događaja u Siriji. U pogledu najnovijih agresivnih poteza sirijskog režima na NATO-ovim jugoistočnim granicama, koji su drsko kršenje međunarodnog zakona i predstavljaju jasnu opasnost za sigurnost jedne od naših članica, Vijeće NATO saveza sastalo se danas, u okviru Članka 4. Washingtonskog Ugovora, kako bi raspravljali o kontinuiranom granatiranju lokacija u Turskoj na tursko-sirijskoj granici od strane sirijskih režimskih snaga.
Najnovije granatiranje koje se dogodilo 3.10.2012, u kojem je smrtno stradalo petero turskih građana, a veći broj je ranjen, predstavlja izuzetnu zabrinutost i strogu osudu od strane svih NATO članica.
U duhu nedjeljivosti sigurnosti i solidarnosti koja proizlazi iz Washingtonskog Ugovora, NATO savez nastavlja stajati uz Tursku i traži da se odmah prestane s ovakvim agresivnim činovima protiv nje, također se traži od sirijskog režima da prestane s drskim kršenjima međunarodnog zakona".
Šta je NATO ?! Jel' možda Sergej Lavrov nazvao u međuvremenu ?
@Chalenger_
U slučaju da ostane ovako, dakle u slučaju da ostane na sukobu "niskog inteziteta", pa čak i pokretanja nekih širih operacija u sukobu "Turska - Sirija", naravno pod podrazumijevanjem da se NATO neće miješati direktno u sukobe, kao ni Rusija, Kina i Iran, to će dovesti do slabljenja ove dvije države, još kad se Turcima na kosti natovare Kurdi, a to je karta na koju je moguće da će igrati Assad. Opet s druge strane, kad se sve sabere i oduzme, mislim da je sirijska vojska ipak inferiornija u odnosu na Tursku. Ili se možda varam...
- Murat Sabanovic
#3134 Re: Sirija
ne valja! i ako sam se nadao da ce turci ostati mirni ,moglo se naslutiti da ce udariti ,jer u siriju vec dugo vremena bulje ... napad je izazvan od strane tajnih sluzbi ,ne od assadovog rezima.zna to vrlo dobro brkati turcin , al gleda halapljivo svoje interese.
- asurbanipal
#3135 Re: Sirija
Murat Sabanovic wrote:ne valja! i ako sam se nadao da ce turci ostati mirni ,moglo se naslutiti da ce udariti ,jer u siriju vec dugo vremena bulje ... napad je izazvan od strane tajnih sluzbi ,ne od assadovog rezima.zna to vrlo dobro brkati turcin , al gleda halapljivo svoje interese.
Ima ona stara izreka koja ponajbolje opisuje tu halapljivost: "Pokrij se onoliko koliko ti je jorgan dug..."
-
Almond
#3136 Re: Sirija
Turska je u ekonomskom usponu i njoj je potrebna stabilnost,a ne uvlačenje u konfliktne situacije.
Koji to interes Turska ima u Siriji ?
- Murat Sabanovic
#3137 Re: Sirija
turcin ako posalju vojsku na siriju ,rusi ce se umijesati ! to je sigurno ! nece bacuske dozvoliti da ih turci i anglo-saxonci zguze kao sto su to uradili poslije 1. svjetskog rata.
- Challenger__
#3138 Re: Sirija
Sa žalošću moram da kažem da sam bio u pravu kada sam rekao da je Erdogan "njihov".Murat Sabanovic wrote:ne valja! i ako sam se nadao da ce turci ostati mirni ,moglo se naslutiti da ce udariti ,jer u siriju vec dugo vremena bulje ... napad je izazvan od strane tajnih sluzbi ,ne od assadovog rezima.zna to vrlo dobro brkati turcin , al gleda halapljivo svoje interese.
- Murat Sabanovic
#3139 Re: Sirija
nazalost jest ! njihov je igrac!
- Challenger__
#3140 Re: Sirija
Misliš da je vrhovna svetinja režima u Ankari turski interes..?? Druže moj...Almond wrote:Turska je u ekonomskom usponu i njoj je potrebna stabilnost,a ne uvlačenje u konfliktne situacije.
- Challenger__
#3141 Re: Sirija
Da... Bosfor bi mogao da promjeni državu.Murat Sabanovic wrote:turcin ako posalju vojsku na siriju ,rusi ce se umijesati ! to je sigurno ! nece bacuske dozvoliti da ih turci i anglo-saxonci zguze kao sto su to uradili poslije 1. svjetskog rata.
E moj Erdogane, konju.
-
Almond
#3142 Re: Sirija
Ako sam te dobro shvatio,sadašnja vlast u Turskoj radi za tuđe interese.Challenger__ wrote:Misliš da je vrhovna svetinja režima u Ankari turski interes..?? Druže moj...Almond wrote:Turska je u ekonomskom usponu i njoj je potrebna stabilnost,a ne uvlačenje u konfliktne situacije.
Je li za Izrael ?
- Challenger__
#3143 Re: Sirija
Wall Street, SAD, Izrael, atlantizam, Moloh, šejtan, zovi to kako hoćeš.Almond wrote:Ako sam te dobro shvatio,sadašnja vlast u Turskoj radi za tuđe interese.
Je li za Izrael ?
Last edited by Challenger__ on 04/10/2012 00:35, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#3144 Re: Sirija
Može se reći, za Izrael, za SAD, kako god okreneš nećeš pogriješiti. Sigurno je da Turska ima i svojih interesa, ti se interesi u pojedinim pravcima poklapaju sa ranije navedenim zemljama. Samo, bojim se da se "brko" malo prevario, pa pomislio da su mnu brkovi duži no što se čini...Almond wrote:Ako sam te dobro shvatio,sadašnja vlast u Turskoj radi za tuđe interese.
Je li za Izrael ?
Zanimljivo je da je baš jučer održan veliki kongres AK partije, na kongresu su bili i Morsi i predstavnik Hamasa, oba su govorili na kongresu, ali je zanimljivo da se, kad je govor držao predstavnik Hamas, dvoranom prolalmalo: "Smrt Izraelu..."
A sad malo škole, da se malo ponovimo. Ne kažu džaba da je Historia est testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis.
http://povijest.net/v5/20-stoljece/2-sv ... gleiwitzu/
Pametnom i išaret dosta...
-
matematicar_teski
#3145 Re: Sirija
Turska ce da pregazi siriju.
-
occupylove
#3146 Re: Sirija
evo link Turske TV ( jedne od TV stanica )
pitam se jesu li F--16 spremni da ulete ili ? se boje S-300 ?
za sada samo artiljerija roka , i mnogo 'busanja u prsa " i histerije od Turskih medija
jako tuzno , vrlo tuzno sta sebi Turska dopusta ...
http://www.yirmidort.tv/guncel/suriyede ... -70718.htm
pitam se jesu li F--16 spremni da ulete ili ? se boje S-300 ?
za sada samo artiljerija roka , i mnogo 'busanja u prsa " i histerije od Turskih medija
jako tuzno , vrlo tuzno sta sebi Turska dopusta ...
http://www.yirmidort.tv/guncel/suriyede ... -70718.htm
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3147 Re: Sirija
kakvo je ovo sranje s minobacačkim granatama
definitivno ne znam šta da mislim...što se zacrta biće obavljeno
sad je plan c kako gore neko reče
definitivno ne znam šta da mislim...što se zacrta biće obavljeno
sad je plan c kako gore neko reče
- nosara
#3148 Re: Sirija
I tako dalje...
I, ne bih se pouzdao u Rusiju previse... Bio bih iznenadjen da se, osim verbalno, suprotstave nato krimosima...
Jeben vakat je dosao...
- kamen spoticanja
#3149 Re: Sirija
Prijedlog kojim se odobrava ulazak turskih vojnih snaga na teritoriju sirije je vec pred velikom turskim parlamentom...topovski napadi trajali su cijelu noc i vjerovatno ce uletit...a onda sve ode u mp3 
- madner
#3150 Re: Sirija
Ma dobro, jasna procjena da ne mogu skinut Asada bez intervencije.
Tonkinski zaljev kaze helo
Tonkinski zaljev kaze helo