La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SSemir

#3126 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by SSemir »

LSD wrote:https://vine.co/v/iihpnHihbVx

opet je Rona izvodio neke pizdarije na terenu :-) frustracije valjda...ali nije ušlo u tefter, tako da može biti miran

ne treba ni pominjati da bi Suarez za ovako nešto dobio 3 utakmice suspenzije
ovdje je vise ocito kako ronaldu ovaj drugi lik namjerno ulazu u putanju kretanja dok on gleda na drugi stranu, tj prema lopti
AmiĐa_Idriz

#3127 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja ne znam ove sudije u Španiji, isto ko da su pokupili raju ispred stadiona i dali im one žute kecelje, pištaljke i zastavice. Svako kolo, oštete sve živo. Strašno, još malo pa će ih i englezi stići po greškama. Ako već i nisu.
ultima_palabra

#3128 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Ma na kraju krajeva se svede da je Perez dao previše moći pogrešnim igračima... kad zagusti Barca ima par veterana u svlačionici da smiri situaciju, Madrid ima plačipizde Ramosa i Ronalda :oops:
Nadzorna_ploca

#3129 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Nadzorna_ploca »

Rob_Atl wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Posteno, ali da ide u najjacu ligu na svijetu to je vec diskustabilno.
Ma mislim po sponzorima, gledanosti itd. Najvise je prenose po svijetu, sad jel se igra najbolji fudbal to je stvar ukusa kako ko voli. Ali markenting i to, engleska je predaleko, imas arsenal,liverpul, chelzi, united, city , totenhem, to svi masovno gledaju u ostalim ligama imas po 2 kluba eventualno i vozdra. Raja ce prije gledati United-Norwich nego Real-Malaga, ili Barca-Betis
Ja bi licno prije gledao Barcu i Betis, United ove godine ne bi nikako gledao. :D
A najradije bi gledao Bundesligu, meni je to liga bez premca.
AmirBaa

#3130 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by AmirBaa »

Rob_Atl wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Posteno, ali da ide u najjacu ligu na svijetu to je vec diskustabilno.
Ma mislim po sponzorima, gledanosti itd. Najvise je prenose po svijetu, sad jel se igra najbolji fudbal to je stvar ukusa kako ko voli. Ali markenting i to, engleska je predaleko, imas arsenal,liverpul, chelzi, united, city , totenhem, to svi masovno gledaju u ostalim ligama imas po 2 kluba eventualno i vozdra. Raja ce prije gledati United-Norwich nego Real-Malaga, ili Barca-Betis
Ko ce prije gledati united :lol: :lol: :lol: jel to onaj united sto je vecinu utakmica 0-0 na poluvremenu igrao ? :run:
Nadzorna_ploca

#3131 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Nadzorna_ploca »

AmirBaa wrote:
Rob_Atl wrote:
Ko ce prije gledati united :lol: :lol: :lol: jel to onaj united sto je vecinu utakmica 0-0 na poluvremenu igrao ? :run:
Vjerovatno je mislio Lpool, ali zbog rivaliteta ne smije napisati. :P
ascari

#3132 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ascari »

Tomahawk11 wrote:Edit:vidim LSD je postavio gif....dobro, jeste udario, al se i ovaj podmetnuo ilitiga isprovocirao.
Znaci, kad vidis Ronu, ne podmeci se/ne smetaj i ne provociraj :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3133 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

ascari wrote:
Tomahawk11 wrote:Edit:vidim LSD je postavio gif....dobro, jeste udario, al se i ovaj podmetnuo ilitiga isprovocirao.
Ma ne, cak sta vise, mislim da ce to sve cesce raditi, jer vide da ga nervira. A kad ga iznerviraju, onda nece nista ici kako treba.
Zasto ne bi to iskoristili? Fudbal je igra koja se sastoji od dozvoljenih i nedozvoljenih stvari. Bodychecking sigurno nije dozvoljen, ali nije ni sutanje protivnika. Sad sto to neko uspije umotati, a neko otvoreno radi, jbg.
Uglavno, zajebite fair play i tu pricu, mislim ne treba protivnicima lomiti noge, ali dogovorite se, jeste li za fudbal ili balet na terenu?!
kory_galaktikos

#3134 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by kory_galaktikos »

ascari wrote:
Izvini sto se mijesam, valjda nije problem.
Ja cu ovim zavrsiti diskusiju o ovome da ne bude posle dezurni "branitelj" ronalda. Na ovom gifu se jasno vidi da igrac betisa namjerno ide ronaldu u putanju. Valjda ste nekad igrali fudbal sa rajom, trcao za loptom gledajuci u njenom pravcu a ne ko gdje sta radi. Ako si kad trcao onda ti je jasno da bi se razvalio na podlogu pri svakom kontaktu u trku a ovdje ga je bas bilo. Ronaldo jest imao smijesnih i glupih padanja sto i mene iznervira ali za ovo definitivno niste u pravu. I taj pokret nogom je reakcija "dje ces na mene jesi dobar" i uopste ga nije udario mislim da se fino vidi.
Jos jednom izvini na upadu, pozdrav.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3135 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Ma nije ga trebao udariti nogom, CR to bas prelazi u naviku. Jbg, jos vidi da nije adekvatno kaznjen za to i da fuck vise s tim.
Svojim potezom on minimizira nesportski potez protivnika, taj bodychecking vise nije tema emisije, jer on udara covjeka nogom. Jbg, mora s tim prestati. Nebitno je sto to nije udarac kojim ce on nekog povrijediti, ali jeste nesportski i ponizavajuce za protivnika. Kad vec spominjes termin, onda i to spada pod nesportske poteze, krene svadja, prepirka, i onda neko nekog napenali nogom u shupak....e tom nekom nije bas drago.
Ne moze se sutati svaki igrac koji isprovocira, to treba automatski crvenim kartonom kaznjavati.
Distortion

#3136 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Distortion »

Bez obzira ko je u pitanju, dal Ronaldo dal Messi ili Suarez, nije fino bez lopte udarati protivnicke igrace. Najvece zvijezde su uvijek pod lupom a Ronaldo je kao takav interesantan medijima koji vole da pisu o ovakvim stvarima koje se desavaju na terenu.
Ispade da niko ne vidi ova udaranja iz kola u kolo. Onda i drugi igraci mogu slijediti njihov primjer i udarati isto kao i on. Mozda se njemu moze desiti (ne u sljedecem kolu jet je Espanjol protivnik) da ga neko udari...i tako lancano sve dok ne reaguje komisija koja se bavi Facebook i Twitter profilima.
ascari

#3137 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ascari »

Neymar - Fouls received: 68
CR - Fouls received: 20
Crvena Tifoza

#3138 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Crvena Tifoza »

Fino je čitati ovo poređenje Neymara i CR. :D Do prije mjesec dana ovdje su pojedini tvrdili kako Neymar još nije dorastao CR po igračkim kvalitetama. :D

Ipak Messi je u cijeloj ovoj priči par stepenica iznad. Što se tiče kvaliteta, i naravno njegov odnos prema protivničkim igračima. Ne nabija ih 'instiktivno' nogom u dupe. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3139 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Pa eto, bi Zlatna lopta, pa Neymar osta iza CR 8-)
Znam, sta oni znaju, ali eto, to je neka relevantna nagrada, cesto se prica koliko ima Messi, koliko CR, pa eto....
Crvena Tifoza

#3140 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Crvena Tifoza »

Kad je čovjek tu posljednji put, pa eto nek bude i ispred Neymara, niko se ne ljuti. :D
kory_galaktikos

#3141 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by kory_galaktikos »

e svasta, napravise od messi-a poslanika ccc
ok mozda nije udarao protivnickog igraca u guzicu, ali je zato udarao po nogama, udarao laktovima, gurao, glavama udarao, gadjao navijace, simulirao ali i pljuvao protivnicke igrace sto je meni onako bas odvratno i to mu je po meni bas onako crna mrlja.. znaci odprilike sve isto kao i ronaldo ili cak i vise
eto uzivaj :D

https://www.youtube.com/watch?v=P3d3PvlvhUI
AmirBaa

#3142 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by AmirBaa »

kory_galaktikos wrote:e svasta, napravise od messi-a poslanika ccc
ok mozda nije udarao protivnickog igraca u guzicu, ali je zato udarao po nogama, udarao laktovima, gurao, glavama udarao, gadjao navijace, simulirao ali i pljuvao protivnicke igrace sto je meni onako bas odvratno i to mu je po meni bas onako crna mrlja.. znaci odprilike sve isto kao i ronaldo ili cak i vise
eto uzivaj :D

https://www.youtube.com/watch?v=P3d3PvlvhUI
E vala prvi put da cujem da neko moze porediti mesija i ronalda u nesportskom ponasanju, i to cak i od navijaca reala. Messi 1 crveni i to onaj debitantski za argentinu koji je vise smijesan nego ozbiljan :run: :run: :run: :run:
Distortion

#3143 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Distortion »

Messijevo pljuvanje Dude (cini mi se) je jedina mrlja, koliko se ja sjecam!! S obzirom koliko udaraca i provokacija trpi, dobro je da nema vise ruznih primjera.

Ronalda nikad nece stici po udaranju, to je sigurno. Kad si nervozan i osjecas nemoc, dolazi do udaranja.

Neymar sad trpi najvise udaraca.
Last edited by Distortion on 26/01/2016 18:02, edited 1 time in total.
todd_smith

#3144 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by todd_smith »

E cuj Atletico prodao Olivera, Dortmundu. E svasta, budala.
LSD

#3145 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

todd_smith wrote:E cuj Atletico prodao Olivera, Dortmundu. E svasta, budala.
glupani madridski

momak im je bio najtalentovaniji igrac :facepalm: ....a s druge strane, odlican posao BvB-a :thumbup:
skenderija04

#3146 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
glupani madridski

momak im je bio najtalentovaniji igrac :facepalm: ....a s druge strane, odlican posao BvB-a :thumbup:
Otkud ovo?
todd_smith

#3147 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
glupani madridski

Otkud ovo?
DiMarzio
skenderija04

#3148 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Ne znam, ali upravo su fasovali ban. Nisu u situaciji da prodaju.
todd_smith

#3149 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:Ne znam, ali upravo su fasovali ban. Nisu u situaciji da prodaju.
Mali trazio da ide. Ima svega 57 minuta ove sezone, od Decembra nije u ekipi. Valjda zato, mada su oni debili em zbog bana em sto im Tiago i ostali imaju godina, ovaj im je k`o budali samar.

Najveci dragulj spanskog fudbala najvjerovatnije. Ali eto valjda je sve dogovoreno.
skenderija04

#3150 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:
skenderija04 wrote:Ne znam, ali upravo su fasovali ban. Nisu u situaciji da prodaju.
Mali trazio da ide. Ima svega 57 minuta ove sezone, od Decembra nije u ekipi. Valjda zato, mada su oni debili em zbog bana em sto im Tiago i ostali imaju godina, ovaj im je k`o budali samar.

Najveci dragulj spanskog fudbala najvjerovatnije. Ali eto valjda je sve dogovoreno.
Vidjećemo. Jos sedam dana je ostalo.
Post Reply