Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#3126 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Ako pise na njoj 06/20, to je cijeli juni...
Hans123

#3127 Re: Raiffeisen banka

Post by Hans123 »

Jeste. :thumbup:
kazo

#3128 Re: Raiffeisen banka

Post by kazo »

Ima li neko da je otvorio racun u zadnjih nekoliko mjeseci i da je dobio karticu?
zippoo87

#3129 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

ne otvaraj u ovoj banci racun,spasiti ces se sijedih

ja ne znam nikog da je zadovoljan sa uslugama ove banke ,ukljucujuci i sebe
vjesticanametli

#3130 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

zippoo87 wrote: 27/05/2020 23:18 ne otvaraj u ovoj banci racun,spasiti ces se sijedih

ja ne znam nikog da je zadovoljan sa uslugama ove banke ,ukljucujuci i sebe
pljus 1 niposto kod ovije stoke :run: :mrgreen:
rida1976

#3131 Re: Raiffeisen banka

Post by rida1976 »

Apple Pay dolazi u Srbiju najvjerovatnije 15.06.2020. godine, testira se usluga vec. Ima li neko neke insider informacije desava li se sta slicno kod nas, obzirom da su dio iste grupacije.

Image

Image
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3132 Re: Raiffeisen banka

Post by gentoo »

Apple Pay nema puno veze sa bankama koliko sa cinjenicom da Apple nece u drzavu gdje premijer nije kriv iako je okrenuo gradjane za 10 Mil.

Dakle njih ne koci banka nego lokalni uvijeti, zahtjevi i zakoni (Apple npr. nece da mu Isovic iz porezne trazi od banke transakcije/uplate/isplate svih korisnika i da im to banka da bez pogovora itd.. )
rida1976

#3133 Re: Raiffeisen banka

Post by rida1976 »

A kao Vučić i Srbija pojam demokracije i vladavine prava. Nisam SDA bot, da se odmah razumijemo, ali da ne trujem ovu temu politikom, imao bih svasta napisati.
sagosen

#3134 Re: Raiffeisen banka

Post by sagosen »

Da, Apple pay dolazi u Srbiju. Što se tiče naše Bosne i Hercegovine, mislim da je to više stvar komplikovane birokratije, ni Appleu se ne da zjebavat sa svim našim zakonima, i onda dođu na šalter u opštinu pa im šalteruša kaže da im fali još jedan papir :lol:
vjesticanametli

#3135 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: aple nema pecat
rida1976

#3136 Re: Raiffeisen banka

Post by rida1976 »

Potvrdili su putem mail-a da nista od Apple Paya. Znaci Srbija ispred nas po vladavini prava i sposobnosti političara. Bravo BiH :run:
gadnel

#3137 Re: Raiffeisen banka

Post by gadnel »

Kada su imali kvar u sistemu (sredina decembra prosle godine? Ne sjecam se vise) bio sam u inostranstvu i 2 uplate su mi zeznuli (ja pokusao platiti, dobio slip da je placanje odbijeno od banke, ali pare skinute sa racuna)

Isao sam u banku da vidim sta cu s tim, da mi se refundira iznos, i dali su mi da popunim formular neki za to.

Zena u banci mi rece da to moze potrajati jer je u pitanju placanje u inostranstvu, ali danas, nekih 6 mjeseci nakon te prijave, jos uvijek nema nista

Ima li neko iskustva koliko se to inace ceka, zbog ove situacije sa covid nisam imao prilike da odem normalno u banku da se raspitam na cemu je to.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3138 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Idi slobodno do banke, ne brini se za covid. Tesko da je neko imao takav slucaj, a posebno da traje sest mjseci.
Dzontra_Volta

#3139 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

gadnel wrote: 01/06/2020 14:04 Kada su imali kvar u sistemu (sredina decembra prosle godine? Ne sjecam se vise) bio sam u inostranstvu i 2 uplate su mi zeznuli (ja pokusao platiti, dobio slip da je placanje odbijeno od banke, ali pare skinute sa racuna)

Isao sam u banku da vidim sta cu s tim, da mi se refundira iznos, i dali su mi da popunim formular neki za to.

Zena u banci mi rece da to moze potrajati jer je u pitanju placanje u inostranstvu, ali danas, nekih 6 mjeseci nakon te prijave, jos uvijek nema nista

Ima li neko iskustva koliko se to inace ceka, zbog ove situacije sa covid nisam imao prilike da odem normalno u banku da se raspitam na cemu je to.
Imao sam ja sličan slučaj. Htio platiti RB debitnom karticom račun za boravak u hotelu u inostranstvu i kartica odbijena, dobio slip o odbijanju.
Kolega morao platiti za mene.
Kad sam se vratio, tražio od banke informaciju, oni rekli da su sredstva rezervisana i ako hotel ne povuče te pare, biće vraćeno na moj račun za cca mjesec dana.
Naravno da se meni nije čekalo toliko za moje pare. Kontaktirao sam mailom hotel, oni napisali da je kartica odbijena, ali da je smještaj plaćen drugom karticom i da što se njih tiče, nemam prema njima nikakvih obaveza.
Taj njihov mail i skenirani slip poslao RB na mail i istog dana popodne se vratile pare na račun.
Dakle, ako ne želiš da čekaš, trebaš se malo potruditi i biti uporan, jer inače se možeš slikati.
drndalo

#3140 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Kakvih 6 mjeseci ? Idi tamo nek ti rode te pare...
gadnel

#3141 Re: Raiffeisen banka

Post by gadnel »

Dzontra_Volta wrote: 01/06/2020 15:05
gadnel wrote: 01/06/2020 14:04 Kada su imali kvar u sistemu (sredina decembra prosle godine? Ne sjecam se vise) bio sam u inostranstvu i 2 uplate su mi zeznuli (ja pokusao platiti, dobio slip da je placanje odbijeno od banke, ali pare skinute sa racuna)

Imao sam ja sličan slučaj. Htio platiti RB debitnom karticom račun za boravak u hotelu u inostranstvu i kartica odbijena, dobio slip o odbijanju.
Kolega morao platiti za mene.
Kad sam se vratio, tražio od banke informaciju, oni rekli da su sredstva rezervisana i ako hotel ne povuče te pare, biće vraćeno na moj račun za cca mjesec dana.
Naravno da se meni nije čekalo toliko za moje pare. Kontaktirao sam mailom hotel, oni napisali da je kartica odbijena, ali da je smještaj plaćen drugom karticom i da što se njih tiče, nemam prema njima nikakvih obaveza.
Taj njihov mail i skenirani slip poslao RB na mail i istog dana popodne se vratile pare na račun.
Dakle, ako ne želiš da čekaš, trebaš se malo potruditi i biti uporan, jer inače se možeš slikati.

Hvala na info, meni je malo nezgodno jer je bilo placanje na automatu (kupovina karte za muzej) i negdje sam unutar muzeja na kasi pokusao kupiti suvenir, tako da bi se ispeglao da dobijem informacije bas o toj kupovini (nemam ni racun, imam samo slip da je placanje odbijeno)

Kada sam isao u banku nije mi ni trazila slip, nego mi isprinta listu transakcija i trazila da joj zaokruzim koje transakcije su u pitanju, sto mi je bilo cudno.

Otici cu ovih dana da probam izganjati, ukupno je 100€ u pitanju ali mi je vise stvar principa, ne znam da sam ikad ista u ovoj banci dobio preko noci, na sve cekam barem par sedmica (jedva sam i otvorio racun, sto mi je trebao biti prvi znak)

Zatvaram racun cim dobijem pare (ili mi kazu da ih necu ni dobiti, sto me ne bi cudilo).
Hakiz

#3142 Re: Raiffeisen banka

Post by Hakiz »

Sve banke su iste, to jeste svaka je loša na svoj način. Nema ni jedna da valja, to jeste da svaku uslugu dobiješ bez problema. Samo je pitanje na kojoj usluzi i/ili koliko njih u kojoj banci ćeš zapeti
damper

#3143 Re: Raiffeisen banka

Post by damper »

pozdrav,
slučaj je sljedeći:
ukraden mi je novčanik, i u roku od 10 minuta sam blokirao sve kartice telefonski a u međuvremenu je lopov napravio par transakcija u vrijednosti oko 100 KM.Isti dan odem do policije i sve prijavim a sutradan do banke za završim papirologiju oko reizdavanja kartice i da uzmem izvod sa kartica da dostavim policiji.I uredno na listingu stoji da su mi na drugoj kartici raiffeisen banke skinuli 3000KM i to poslije poziva pola sata.Sve uredno predato u policiju i čekao se odgovor od banke,međutim banka je zavlačila i razvlačila i mjesec poslije na moje prijetnje advokatom i insistiranje izdaju ponovo listing ali na tom novom listingu piše da su transakcije napravljene prije poziva i da banka nije odgovorna ,i pored blokiranja kartica,za sve transakcije koje ne zahtijevaju PIN!!! Napokon me upućuju na osiguranje koje pokriva kartice koje su osigurane a ove nažalost nisu.
Šta činiti,koja su moja prava......... :shock:
alibaba_i_30_godina

#3144 Re: Raiffeisen banka

Post by alibaba_i_30_godina »

damper wrote: 17/06/2020 13:55 pozdrav,
slučaj je sljedeći:
ukraden mi je novčanik, i u roku od 10 minuta sam blokirao sve kartice telefonski a u međuvremenu je lopov napravio par transakcija u vrijednosti oko 100 KM.Isti dan odem do policije i sve prijavim a sutradan do banke za završim papirologiju oko reizdavanja kartice i da uzmem izvod sa kartica da dostavim policiji.I uredno na listingu stoji da su mi na drugoj kartici raiffeisen banke skinuli 3000KM i to poslije poziva pola sata.Sve uredno predato u policiju i čekao se odgovor od banke,međutim banka je zavlačila i razvlačila i mjesec poslije na moje prijetnje advokatom i insistiranje izdaju ponovo listing ali na tom novom listingu piše da su transakcije napravljene prije poziva i da banka nije odgovorna ,i pored blokiranja kartica,za sve transakcije koje ne zahtijevaju PIN!!! Napokon me upućuju na osiguranje koje pokriva kartice koje su osigurane a ove nažalost nisu.
Šta činiti,koja su moja prava......... :shock:
Pa imaš taj prvobitni izvod na kojem se vidi tačan datum i vrijeme koje je nakon poziva. Svi pozivi se snimaju tako da advokat može tražiti i to da se izuzme kako bi dokazao vrijeme.
Fauja Singh

#3145 Re: Raiffeisen banka

Post by Fauja Singh »

Po kojim radnjama se provlacila kartica, pitam jer sad svaka piljara ima videonadzor a da ne govorim o malo boljim radnjama, buticima, benzinskim pumpama, supermarketima...
Uhvatil iko lopova?
damper

#3146 Re: Raiffeisen banka

Post by damper »

Postoje snimci kamera,koje sam i ja igrom slučaja vidjeo,ali mi ni policija a ni tužilaštvo ne može/žele dati bilo kakvu informaciju.
Na snimci se vidi ženska osoba ,romkinja svjetlije puti,koja je od ranije poznata policiji.Saznao sam da se zove Sabina.Stavio bih i sliku ali ne znam kako.
Helem nejse.......bojim se da je vuk pojeo magarca.
Provjerite u svojim bankama šta se desi kada blokirate karticu telefonski.Da li je potpuna blokada ili samo na transakcijama koje traže PIN.
To se može vidjeti i online.Totalna nebuloza ali je tako !!! :run:
simplon

#3147 Re: Raiffeisen banka

Post by simplon »

Iz tog razloga ja odabrao banku koja im M Banking na kojemu možeš blokirati, kao i samostalmo podesiti limite na svojoj kartici.
alibaba_i_30_godina

#3148 Re: Raiffeisen banka

Post by alibaba_i_30_godina »

Kada se kartica blokira onda znaci da se ne može nikako koristiti u svrhu plaćanja. Uostalom, za plaćanje bez PIN-a ima postavljen limit. Trebalo bi joj vise minuta/sati da dostigne tu cifru koja je tebi uzeta.
damper

#3149 Re: Raiffeisen banka

Post by damper »

Konkretno, 3 puta po 1000 KM na račun u kladionici,i to je završila u 3 minute.
Mehemed
Vozim: automobil

#3150 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Online, ne treba pin, sve što treba piše na kartici. Račun u kladionici ima vlasnika i lahko se vidi kome su otišle pare.
Post Reply