Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ODVRATAN_i_GADAN

#3126 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

-LIBERO- wrote:Cijena karata,koliko god pojedinacno neko misli da je visoka ili ne,nikada i nije bila povod za bojkot derbija. Bojkot derbija je bio zbog puno veceg broja u prodaju pustenih karata za nas dio sjevera od realnog broja ljudi koji mogu da stanu u taj sektor. Zato se trazio jos jedan onaj niz ,kao na derbijima prije kada nije bilo bojkota. I to je cijela prica oko toga.

Duboko se nadam,ali bas dubokooo..da ce napokon biti jedan normalan derbi,da nece biti zabrane dolaska na Grbavicu,a da ce uprava Zeljeznicara dozvoliti velicinu "kaveza" kao sto je to bio slucaj na derbijima prije kada smo bili na utakmicama. I to je cijela problematika vezana za derbi na Grbavici,mada jos je daleko do tada.
...iz vaseg subjektivnog ugla!!
ODVRATAN_i_GADAN

#3127 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

karanana wrote:a sta ako ja sada kazem da je pravljenje iznimki sranje i diskriminatorno prema drugim potencijalnim gostujucim navijacima. ako ce se donijeti ovakva odluka, neka bude primjenjljiva za sve pa tako i za utakmicu zeljeznicar-sarajevo.
Navijaci Zelje i Sarajeva fakticki nisu gostujuci navijaci na Grbavici, Kosevu i Otoci sto ce reci da mogu komiteti simasimau glede derbija!
Gandalf

#3128 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Gandalf »

Bez gostujućih navijača do kraja polusezone

Zbog sve učerstalijih huliganskih nereda na bh. fudbalskim terenima Komitet za normalizaciju odlučio je da do kraja jesenjeg dijela sezone gostujućim navijačima bude zabranjeno prisustvo na utakmicama Premijer lige i Kupa BiH.

"O ovoj opciji razmišljali smo i ranije, ali smo se nadali da incidenti neće eskalirati. Međutim, nakon događaja od četvrtka na Grbavici, nije nam preostalo ništa drugo nego da donesemo odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige i Kupa BiH do kraja jesenjeg dijela sezone", za Avaz je istakao član Komiteta za normalizaciju Dino Begić.

"Izuzetaka neće biti, jer ako napravimo jedan onda ćemo i drugima morati izlaziti u susrete, a to u ovoj situaciji nije moguće", dodao je Begić.

Ova odluka znači i da će dva gradska derbija, Velež - Zrinjski, te Željezničar - Sarajevo, biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača.

Odluka je takva kakva jeste, no postavlja se pitanje da li su organi FSBiH i država donošenjem iste kapitulirali pred huliganima.

Činjenica je da su neredi sve učestaliji na našim stadionima, no isto tako je i činjenica da FSBiH i država u ovom trenutku ili neće ili nemaju snage da se obračunaju sa malignim tkivom bh. fudbala - huliganima.

Kapitulacija pred huliganima ili odluka za pozdraviti?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3129 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

Komiteta i govana u pm vise
ibizza

#3130 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
-LIBERO- wrote:Cijena karata,koliko god pojedinacno neko misli da je visoka ili ne,nikada i nije bila povod za bojkot derbija. Bojkot derbija je bio zbog puno veceg broja u prodaju pustenih karata za nas dio sjevera od realnog broja ljudi koji mogu da stanu u taj sektor. Zato se trazio jos jedan onaj niz ,kao na derbijima prije kada nije bilo bojkota. I to je cijela prica oko toga.

Duboko se nadam,ali bas dubokooo..da ce napokon biti jedan normalan derbi,da nece biti zabrane dolaska na Grbavicu,a da ce uprava Zeljeznicara dozvoliti velicinu "kaveza" kao sto je to bio slucaj na derbijima prije kada smo bili na utakmicama. I to je cijela problematika vezana za derbi na Grbavici,mada jos je daleko do tada.
...iz vaseg subjektivnog ugla!!
http://www.fksinfo.com/galerija/data/me ... evo_03.jpg
Dobro je pa ste napunili sve sto ste dobili :thumbup:
elSaik

#3131 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Da se ne lažemo, razlog bojkota je vaša želja da vas što više stane u akustično najbolji dio stadiona. Ovo što ti pišeš je samo vaše opravdavanje stvarnih razloga. Kao da bi bio problem da FKS/UNFKS kupi samo 1.000 ulaznica za taj dio tribine i da UNFKS izađe sa saopštenjem da će samo toliko ljudi ući, iz sigurnosnih razloga, a da će ostatak na istok.
pOZz

#3132 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by pOZz »

Razlog bojkota je da se izbjegne duel sa Manijacima. :oops:
karanana wrote:ja. i kakve to veze ima sa ovom eventualnom odlukom o zabrani gostujucim navijacima?
Vrijeme je da se derbi stavi u prvi plan i da se pokaže ostalima zašto je on prevazišao ovu ligu. To će se učiniti tako da nikakve zabrane ne utiču na isti jer će biti kontraproduktivno.
JThomas

#3133 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ne znam vala. ja nisam za zabranu gostovanja, nikako, ni pod razno, ali ako će se već zabraniti mislim da praviti izuzetke šalje pogrešnu poruku pa makar i za derbi.
ultima_palabra

#3134 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Ja bih unaprijed registrovao oba derbija sa po 0:0, da se ne patimo ni mi ni vi :mrgreen:
elSaik

#3135 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

JThomas wrote:ne znam vala. ja nisam za zabranu gostovanja, nikako, ni pod razno, ali ako će se već zabraniti mislim da praviti izuzetke šalje pogrešnu poruku pa makar i za derbi.
Postoji jednostavno rješenje. FK Željezničar pripremi 12000 ulaznica za domaće navijače i, kako neće biti gostujućih, sve tribine namijeni svojim navijačima. Navijači Sarajeva, neorganizovano pokupuju sve za istok i jedan dio sjevera i to je to. Jest da će biti mrtvih kad im zabijemo četvrti gol, ali jbg...
necu

#3136 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by necu »

Sad' kad ovi napišu da su horde i priželjkivale ovo. :lol:
JThomas

#3137 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

e jesi pametan.

bilo zabranjeno gostovanje ili ne, svaki eventualni incident će biti zloupotrijebljen za politiku. i ja mislim da nam je svima bolje privremeno zaboraviti navijačko dokazivanje i sukobe. jer ti ćeš znati da je to navijački sukob...ali prosječni čitalac i gledalac će progutati ono što će mu mediji servirati. a to će biti nešto deseto...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3138 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

JThomas wrote:e jesi pametan.

bilo zabranjeno gostovanje ili ne, svaki eventualni incident će biti zloupotrijebljen za politiku. i ja mislim da nam je svima bolje privremeno zaboraviti navijačko dokazivanje i sukobe. jer ti ćeš znati da je to navijački sukob...ali prosječni čitalac i gledalac će progutati ono što će mu mediji servirati. a to će biti nešto deseto...

zadnji dio mog posta se odnosi na derby. sta mislis sta ce se desit' ako mi neorganizovano pocnemo kupovati karte za sjever ?
JThomas

#3139 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

znam ja dobro da to ne bi valjalo. ali k'o što rekoh - svima nam je mnogo pametnije da se uzdržimo sranja u ovom trenutku. ako to ne shvataš jako si kratkovidan, iskreno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3140 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

shvatam ja, al' hajd' ti to objasni jos citavoj masi koja bi trebala doci ?

problemi se neminovni na toj utakmici ako ostane ovako.
Obuca9

#3141 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Baš me zanima kako misle zabraniti navijačima Željezničara da prisustvuju utakmici na Otoci? Šta ako se pojave i razvuku transparent, onda će policija intervenisati?

Glupa odluka.
JThomas

#3142 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ako želimo dobro ovoj državi, taj derbi treba da prođe bez ijednog incidenta.

al' neće to masa skontati.
ibizza

#3143 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

elSaik wrote:

Da se ne lažemo, razlog bojkota je vaša želja da vas što više stane u akustično najbolji dio stadiona. Ovo što ti pišeš je samo vaše opravdavanje stvarnih razloga. Kao da bi bio problem da FKS/UNFKS kupi samo 1.000 ulaznica za taj dio tribine i da UNFKS izađe sa saopštenjem da će samo toliko ljudi ući, iz sigurnosnih razloga, a da će ostatak na istok.
Pa zar ta tribina nije zatvorena ? Gdje ces nas na one stepenice Bgt :-)
bordo gandalf

#3144 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

Ma ovom odlukom komitet bjezi od rjesavanja problema...glavu u zemljnu i cao...nisu svjesni koju glupost su napravili...ko ce mi zabraniti da odem na derbi...
JThomas

#3145 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

a brate, sto godina vam nije bio problem da dio bude na istoku a dio na sjeveru, sad je odjednom problem.

pa nismo u švicarskoj, k'o da mi ne bi najviše voljeli da je stadion bolji, ali nije.
Logovan

#3146 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Logovan »

Ma ja, najlakše je udariti po gostujućim navijačima i njima zabraniti gostovanje. :roll: Glupa odluka skroz.
ibizza

#3147 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

JThomas wrote:a brate, sto godina vam nije bio problem da dio bude na istoku a dio na sjeveru, sad je odjednom problem.

pa nismo u švicarskoj, k'o da mi ne bi najviše voljeli da je stadion bolji, ali nije.
Uprvao je to stav HZ
:thumbup:
bordo gandalf

#3148 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

ibizza wrote:
JThomas wrote:a brate, sto godina vam nije bio problem da dio bude na istoku a dio na sjeveru, sad je odjednom problem.

Uprvao je to stav HZ
:thumbup:
Molim vas ne potezite opet za tom temom
JThomas

#3149 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

meni lično šta je najviše poražavajuće u svemu ovome...jeste da je '97 i '98 u ova doba liga bila pet puta bolja i posjećenija nego sad. kad me stari vodio na grbavicu na derbi, karte su se kupovale danima prije, potezale su se štele da se uđe, ostajala je raja ispred...na koševu 25-30 hiljada bilo norma. a 13 godina kasnije, umjesto da bude bolje...na grbavici 9.000 bez hordi, na koševu sa hordama i manijacima jedno 13.000. i to svi bili pozitivno iznenađeni posjetom :skoljka:
Sasvim_Obican

#3150 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Sasvim_Obican »

Komitet za normalizaciju je postupio u skladu sa svojim imenom - nomraliziraju situaciju u bh. fudbalu ! Svaka čast na odluci u nadi da ćemo makar jedan vikend biti mirni od "utakmica visokog rizika". :thumbup:
Locked