FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
emigrazione

#3126 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Zasto je nemoguca
Pitarrr82

#3127 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

emigrazione wrote:Zasto je nemoguca
Ima tu dosta stvari, nisam neki pesimista ali nekako imam osjecaj da ce sad vec protiv ovih iz Cg biti nesto manja posjeta, druga stvar iskustvo mi govori da je to nemoguce nakon samo par utakmica, da imali smo mi takvih situacija ali smo isto tako padali veoma brzo sto se posjete tice...
Pitarrr82

#3128 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

amoninan wrote:da se ujedinimo s Olimpikom? :-) :lol:

Vucovi ce nam donijeti 42 nova navijaca jbg :lol: :lol:
north

#3129 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Ma čuj ti samo Papeta, novog padobranca i njegovih sjajnih prijedloga oko fuzije...dobro napisa prethodnik, prvo promijeni nick, pa možeš nastaviti sa baljezgarijama da se malo čovjek može nasmijati....
zlajaBHF

#3130 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajaBHF »

Prije ćemo u EU nego u CL!
balkan-sport.net | 01/08/2012 | 0

Šta reći? Kakvu posluku porati, kome?

Četiri ekipe koje su BiH predstavljale u Evropskim kupovima ove sezone su bili Željezničar, Borac, Široki i Sarajevo. Većina će se složiti da su to i najbolje ekipe koje imamo zadnjih godina. I ove godine, kao i ostalih smo imali nade da će naši klubovi napraviti iskorak u Evropi i ako ništa ne ispadati od ekipa koje su na papiru slabije od naših.

Od ove 4 ekipe, realno je bilo da dvije prođu dalje, međutim bilo je i optimista koji su mislili da će se tri naše ekipe naći u 3. pretkolu, dok su sanjari sanjali o prolasku svih naših ekipa. Danas možemo konstatovati, da smo razočarali još jedanput i da je samo jedna ekipa uspijela da se plasira u 3. pretkolo, i to Sarajevo od kojeg niko ništa nije očekivao, s obzirom na ždrijeb koji su imali.

Da krenemo sa Borcem, koji je po meni najviše razočarao. Ne zato što su oni naša najbolja ekipa, ili što su ispali već u prvom pretkolu, već što su zadnjih godina koliko toliko pokazali kontinuitet u domaćoj ligi i što su za protivnika imali Čelik iz Nikšića, ekipu koja je prošle sezone igrala 2. crnogorsku ligu i preko kupa došla do Evrope. O ekonomskoj situaciji kod Nikšićana govori činjenica da su u 3. pretkolu na gostovanje u Ukrajinu išli autobusom, kako bi uštedili na putovanju, međutim i prošlogodišnji crnogorski drugoligaš je bio prevelik zalogaj za Banjalučane. To svakako treba da zabrinjava, i Borčevi navijači kao i ostali ljubitelji bh. fudbala, nikako nemamo pravo biti zadovoljni prikazanim. U dvije utakmice Borac nije pokazao ništa, osim nekoliko crvenih kartona, što govori o disciplini igrača ili bolje rečeno, nedostatku iste.

Široki Brijeg je isto ispao i razočarao, jer je malo onih koji su zadovoljni ispadanjem od ekipe iz Irske, s obzirom da Irska liga nema kvalitet da bi bili nepremostivi za ekipe sa našeg područja, međutim u slučaju Širokog, ekipa koja je prošle sezone u irskom prvenstvu završila kao 4. je nažalost bila pretvrd orah. Iako je Široki dao dobar otpor i ispao tek nakon produžetaka, mislim da nema mjesta za izjave „bili smo blizu“ i „Irci su dobra ekipa“, jer ambicije naših klubova moraju biti veće nego što su danas. Bez ambicija, neće biti ni rezultata. Široki je relativno dobro organizovan klub, sa svojim stadionom i svojom školom fudbala, koja je do sad ostvarila zapažene rezultate, i treba da bolje parira ekipama koje ekonomski ne stoje bolje niti imaju talentnu masu. Očito je da se neke stvari i u Širokom mogu se bolje raditi, pa bi čelnici ovog hercegovačkog kluba trebali nešto da nauče od svojih kolega koji vode košarkaški klub iz istoimenog grada, koji godinama dokazuju koliko se može postići kada se resursi iskoriste na pravi način.

Naš šampion, Željezničar je za protivnika imao Maribor, ekipu koja je na papiru kvalitetnija od Želje i nije sramota ispasti iz takmičenja od protivnika koji je bolji, međutim u ovom slučaju mislim da imamo pravo biti razočarani i nezadovoljni. Da bi izbacio boljeg protivnika iz takmičenja, što nije rijekost u fudbalu, treba da igraš najbolje što znaš, da protivnik ima lošiji dan i da sreća ne bude na strani protivnika. Svi ti kriteriji su bili ispunjeni u prvoj utakmici u Mariboru. Maribor nije imao jedan od boljih dana, Željo dao gol iz prvog udarca na gol i samo je falilo ono zadnje, da željini igrači odigraju najbolje što mogu, međutim to se nije desilo. Katastrofalne greške u odbrani su Mariboru osigurale visoku pobjedu i prolazak već nakon prve utakmice. Može biti da su Slovenci bolja ekipa sa mnogo većim budžetom, može biti i da odnos snaga nije kao prije 30 godina, kada je Željo Maribora dobio 9:0, međutim nije slovenska liga toliko bolja od naše da se ovakvi okršaji u Evropskoj ligi riješavaju u prvoj utakmici! Ja sam imao visoka očekivanja pred ovu utakmicu, i vjerovao sam da je Željo u stanju pružiti mnogo bolji otpor nego što je bio slučaj, pa sam pred utakmicu imao neku vrstu treme, iako nisam navijač „plavih“, jer su ipak predstavljali našu ligu i državu, a po prvi put održali ekipu koja je i osvojila prvenstvo na okupu. Osim toga bili su ubjedljivo najbolji u BiH prošle godine i osvojili titulu bez problema, pa otud i moj optimizam. Taj isti optimizam je samo mogao da poraste, kad znam da Željo raspolaže dobrim igračima za naše prostore, što su po meni i pojedinci i pokazali. Međutim ni to Želji nije pomoglo, jer je osim katastrofalnih grešaka stopera Željezničara, ekipa igrala na pogrešan način. Iako se vidjelo da „plavi“ mogu da se nose sa Mariborom fizički i tehnički, igrači nisu imali hrabrosti da se uhvate u koštac na sredini terena, nego su čekali laganu smrt, jer samo to se moglo desiti sa onakvim propuhom u odbrani. Amar Osim, koji važi za jednog od najboljih stručnjaka u BiH jednostavno nije položio internacionalni ispit. Ne mislim da su onakve organizacione greške u odbrani, pogrešna taktika i ružni porazi Željezničara u evropskim kupovima zadnjih godina samo slučajnost.

Na kraju da spomenemo i FK Sarajevo, klub koji je ne samo osvijetlio obraz fudbalu u BiH, nego i iznenadio sve i svakoga trijumfom nad Levskim iz Sofije. Na papiru je od naših predstavnika Sarajevo imalo najtežeg protivnika, koji je prije par godina nastupao u Ligi šampiona, međutim igrači Sarajeva su pokazali karakter koji je potreban za uspjeh na internacionalnoj sceni. Osim tog prolaska u 3. pretkolo, što je veliki uspjeh, Sarajevo je svojom igrom i zaslušilo prolaz dalje. Imali su kvalitet, snagu i hrabrost da se nadigravaju sa Levskim, što je za svaku pohvalu, a na taj način našim ostalim ekipama pokazali kako treba da se igra na evropskoj sceni. Utakmicu u Sofiji su izgubili, mnogi bi rekli nesretno, jer da su pobijedili, nebi bilo nezasluženo. I nakon tog nesretnog poraza, na svom terenu su postigli 3 gola koja su im bila potrebna. Ako analiziramo razloge za prolaz Sarajeva, onda su se za razliku od Želje, predstavili u najboljem svjetlu, tako što su igrači dali svoj maksimum, što sam i ranije spomenuo kao jedan od glavnih preduvjeta za uspjeh na tom nivou. Za razliku od Širokog i Borca imali su ambicije, i vjerovali da su u stanju ostvariti rezultat i da im to nije puka želja na papiru, nego im je to bio stvarni cilj. To se može primjetiti na hrabrom načinu igre, kako u Sarajevu, gdje se odmah vidjelo da su igrači ušli u meč sa parolom „kuku vama“, a isto tako i u Sofiji gdje se nisu prepali, nego su Levskog „izveli na ples“ na sredini terena, nedajući im terensku inicijativu na poklon. Ovo Sarajevu nije prvi put da ostvari zapažajući rezultat u Evropi, i mnogi vide da je to razlog i za ovaj uspjeh protiv Levskog, međutim ja se samo djelimično slažem. Velika tradicija, armija navijača, i slične stvari igraju ulogu, jer igrači moraju dati maksimum da bi zadovoljili očekivanja, ali to nije dovoljno za uspjeh, jer su i drugi klubovi u sličnoj situaciji, pa je uspjeh izostao. Sarajevo je u odnosu na Želju djelovalo dosta organizovanije, pogotovo u odbrani, što je ključ svega. To je krasilo i ekipu koju je vodio Musemić prije par godina, koja je takođe postigla veoma dobre rezultate. Dobra defanzivna organizacija daje i više prostora u napadu, jer se protivnik mora više otvarati da bi ugrozio gol, što se desilo i sa Levskim.

Sve u svemu nadajmo se da će druge bh. ekipe naučiti nešto iz svega ovoga, jer iskustvo ne znači ništa, ako iz istog ne izvučemo pouku.

Sarajevu zaželimo sve najbolje u nastojećim okršajima sa komšijama iz Crne Gore i neka bolji pobjedi!
emigrazione

#3131 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Pitarrr82 wrote:
Ima tu dosta stvari, nisam neki pesimista ali nekako imam osjecaj da ce sad vec protiv ovih iz Cg biti nesto manja posjeta, druga stvar iskustvo mi govori da je to nemoguce nakon samo par utakmica, da imali smo mi takvih situacija ali smo isto tako padali veoma brzo sto se posjete tice...
Nema sanse da bude sad manja posjeta, moze samo veca. Ova uprava treba iskoristiti maximalno ovu euforiju, pa i dijaspora je sad tu i jos svasta nesto, pa ako se desi nekad pad boze moj nismo Real. Inace, za sad je sve fenomenalno, pogotovo marketing. Boga pitaj koliko su onih džidžamidža prodali ovih dana :thumbup:
Pitarrr82

#3132 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

emigrazione wrote:
Pitarrr82 wrote:
Nema sanse da bude sad manja posjeta, moze samo veca. Ova uprava treba iskoristiti maximalno ovu euforiju, pa i dijaspora je sad tu i jos svasta nesto, pa ako se desi nekad pad boze moj nismo Real. Inace, za sad je sve fenomenalno, pogotovo marketing. Boga pitaj koliko su onih džidžamidža prodali ovih dana :thumbup:
Pa jel pricamo za ligu ili EL? Dijaspora nije zauvijek tu :mrgreen: a znamo i sta jedan losiji rezultat nosi navijacima na baterije :mrgreen: , ono samo kazem lijepo je to zamisliti ali ne vjerujem da je moguce...
amoninan

#3133 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Ma da je nabiti 5 ipo milja prosjeka u PL, to bi bilo odličo.
johnny_blazze

#3134 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by johnny_blazze »

Nego jeli ko bio u gradu ima li guzve oko karti :-D
MaliMoke

#3135 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by MaliMoke »

'ta će Zeta!?
_Reds_

#3136 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by _Reds_ »

johnny_blazze wrote:druze moj dobri pa da se sa realom trebamo spoiti ja to nebi odobravao, a ne sa bijednim olimpicom klub koji je predmet zajebancije sirom BiH.............Nego jeli ko bio u gradu ima li guzve oko karti :-D
Karte se se prodaju standradno. Ja uzeo u fan shopu, nije da je red, ali se prodaja ide.
MaliMoke

#3137 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by MaliMoke »

Priča se po vrtiću, čitave Pčelice idu na Sjever.. ha ja!
KIMBO

#3138 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by KIMBO »

MaliMoke wrote:'ta će Zeta!?
neznam za zetu, al za šefa joj znam

EDIT: Treba sad njegovu biografiju pisati ovde? Nebitan je za FK Sarajevo!
Smail Aga

#3139 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

wannabe_ultra wrote:neznam sta je u glavama ovakvim likovima, treba to iskorijeniti u startu, stavio nick legende a bazljega
sutra pobjediti bez primljenog gola, ili 5:2 sasvim nebitno :D
Treba ih deklasirati,unistiti,barem 3-4 razlike. Tako,da u revansu mozemo cistiti,kartone,odmarati igrace i pripremati se za play-off,jer to je tek pravi ispiti ove generacije.
Osim toga ovoga njihovoga maloga od 16 godina treba zadrzati u Sarajevu,mozda bude novi Savicevic.
zlajaBHF

#3140 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajaBHF »

Face TV ce prenositi tekmu !
bordo_boy

#3141 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo_boy »

De manite se politike i rata na svakoj temi!!! Samo stvarate negativnu atmosferu pred utakmicu, iako Zeta faktički nema navijače... Samo igračima našim otežavate posao.

Da se vratim na temu...

Danas kupio 3 sjevera... požurite! :thumbup:
agent_001

#3142 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by agent_001 »

Bandović ima sve papire, sve završeno, brani protiv zete!

using Tapatalk
klixo

#3143 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by klixo »

agent_001 wrote:Bandović ima sve papire, sve završeno, brani protiv zete!

using Tapatalk
Nikad nisam sumnjao u vjerodostojnost tvog nicka :mrgreen:
vicious

#3144 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vicious »

Hvala Bogu da i mi jednom riješimo neki problem kako treba, i to ovako u zadnji čas :)
Još jedan veliki plus za upravu! :thumbup:
vulkan777

#3145 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vulkan777 »

Zna li neko do kada rade prodajna mjesta za karte, fan shopovi i tako to?!
Logovan

#3146 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

vulkan777 wrote:Zna li neko do kada rade prodajna mjesta za karte, fan shopovi i tako to?!
Evo ti za fan shopove: http://fanshop.fcsarajevo.ba/index.php/ ... nformacije a za ostala prodajna mjesta ne znam, valjda do 8 ili 9 sati.

Puno raje ima kod kluba. Kupuju se karte, artikli, uplaćuju se godišnje. Svako malo neko uđe u klub. :thumbup:
agent_001

#3147 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by agent_001 »

klixo wrote:
agent_001 wrote:Bandović ima sve papire, sve završeno, brani protiv zete!

using Tapatalk
Nikad nisam sumnjao u vjerodostojnost tvog nicka :mrgreen:
Kad znam da je 100%, moramo se kanit mahale jednom, samo stvara nervozu i nekakve glasine :-)

using Tapatalk
Mračajski proto

#3148 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Broj karte 4958. Zamalo.
ruud

#3149 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ruud »

Sarajevo_Grad wrote:Broj karte 4958. Zamalo.
gdje pise taj broj ?
Mračajski proto

#3150 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Desni donji ćošak, iznad ovog ''kupikartu.ba''.
Post Reply