Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#3126 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

mleetavi wrote:

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/9159073147498/
http://www.*** SPAM ***.ba/novost/160453/Otkazana-prijateljska-utakmica-Oman-BiH
http://sportsport.ba/bh_fudbal/potvrdjeno-zmajevi-ne-putuju-u-oman/106669
Eh, hvala :D

A mnoge vodece kladare jos uvijek nude kvote :-)
zlajapravaraja

#3127 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

Partijaner wrote:Mogla ti je biti sudbina ko u onog Mustafe gdje se zaputio u drugu drzave mjesto Latvije. :lol: :lol:
Cuj to :lol: Otisao u Letoniju, jel'? :D

Pa kako ni to nisam procitao? :? :lol:
Partijaner

#3128 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

zlajapravaraja wrote:
Partijaner wrote:Mogla ti je biti sudbina ko u onog Mustafe gdje se zaputio u drugu drzave mjesto Latvije. :lol: :lol:
Cuj to :lol: Otisao u Letoniju, jel'? :D

Pa kako ni to nisam procitao? :? :lol:
:lol: :lol: :lol:
Koji si ti blento jbt Rim. :mrgreen:

Pa sta ti citas da mi je znat, ustvari to je neka slicica bila.
Image
:mrgreen:
zlajapravaraja

#3129 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

Sprd'o se stafaMu loma :D

Al' pazi kad za par sati pocnu stizati panicni fejsbukovi i tviteri iz crnog Omana :lol: :lol: :lol:

Sve ispod 20 fanatikosa bi me zacudilo...sta mislis koliko je onih sto su 3 dana bili mrtvi p'jani u Rigi, a takodjer nisu registrovali ovu vijest :lol:

No, steta kvote 6 na Oman 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3130 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

nuki_cika wrote:Protiv slovaka imamo prvu meč loptu u slovačkoj.Ne treba ništa kalkulisati,tražiti bod.Otići tamo pobjediti i obezbjediti plasman prije zadnje utakmice.a u ovim zadnjim protiv lihteštajna i litvanije samo polkušati popraviti gol razliku i pookušati doći do 35-40 golova :D
drug prvu igramo kući...evo rasporeda do kraja u našoj grupi

06/09/13 TBA Liechtenstein - Greece
06/09/13 TBA Bosnia-Herzegovina - Slovakia
06/09/13 TBA Latvia - Lithuania
10/09/13 TBA Greece - Latvia
10/09/13 TBA Slovakia - Bosnia-Herzegovina
10/09/13 TBA Lithuania - Liechtenstein
11/10/13 TBA Lithuania - Latvia
11/10/13 TBA Greece - Slovakia
11/10/13 TBA Bosnia-Herzegovina - Liechtenstein
15/10/13 TBA Latvia - Slovakia
15/10/13 TBA Lithuania - Bosnia-Herzegovina
15/10/13 TBA Greece - Liechtenstein
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3131 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KatarinaKosaca »

lajkujMe wrote:A kad je to nas ikad sprijecilo da mi svijedno umjesto 5% imamo 40% ulaznica :D Postoje nacini za nabavljanje istih.

Sjetite se Pariza, Genka pa eto i Rige koja je na drugom kraju svijeta za nase standarde i slicno :D
Boldirano me zanima. Ali, da ne prođem kao onaj u reklami "Nije svejedeno".. dakle kako kupiti slovačke ulaznice (ok, kupi netko tamo ili preko interneta), i kako onda, sa slovačkom kapom i šalom :D
JoseMujica

#3132 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

kad imaš kartu završeno sve....ne treba ti ni kapa ni šal, osim u nekim baš divljačkim zemljama, poput balkanskih.

ne znam tačno kaki su Slovaci glede i unatoč ovih navijačkih divljanja...nije se nešto za njih čulo, al ako ima ove raje koja su bolje upoznata neka napišu

al Slovačka je pravo povoljna za puta ...već je Centro izbacio cijenu negdje oko 100 KM + doplata za kartu....to je vjerovatno total oko 150KM ...aranžman od 3 dana busom...nema spavanja
agnostic_front

#3133 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by agnostic_front »

Je li to ovaj stadion:
http://www.uefa.com/under17/season=2013 ... index.html

10 milja kapacitet.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3134 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:al Slovačka je pravo povoljna za puta ...već je Centro izbacio cijenu negdje oko 100 KM + doplata za kartu....to je vjerovatno total oko 150KM ...aranžman od 3 dana busom...nema spavanja
Povoljna za puta, zato sam i ubjedila u kući da idemo, obećala da neću dotaknuti volan i da neću zapaliti u autu, niti tražiti da se zaustavi, sve.. onda kaže Pape, nema karata. A stalno mi je ova asocijacija :D

Da se nekako organizirano kupi dio slovačkih karata?
Last edited by KatarinaKosaca on 10/06/2013 16:47, edited 1 time in total.
JoseMujica

#3135 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

Štadión pod Dubňom, kapacitet: 11.200 gledalaca

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0tadi ... ub%C5%88om

Image

Image

Image
JoseMujica

#3136 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:al Slovačka je pravo povoljna za puta ...već je Centro izbacio cijenu negdje oko 100 KM + doplata za kartu....to je vjerovatno total oko 150KM ...aranžman od 3 dana busom...nema spavanja
Povoljna za puta, zato sam i ubjedila u kući da idemo, obećala da neću dotaknuti volan i da neću zapaliti u autu, niti tražiti da se zaustavi, sve.. onda kaže Pape, nema karata. A stalno mi je ova asocijacija :D

https://www.youtube.com/watch?v=CKuRtYgy7Lw

odmah se onda kandidujte pa kupite preko saveza ili ganjaj preko neta...inače tura je negdje oko 900-950 km i gari se pravo na sjever prema Pešti, pa Bratislava i onda jope sjeveru.

ovo su gadovi tražili najdalju kotu od BiH za tekmu
lazni liberal

#3137 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by lazni liberal »

KatarinaKosaca wrote:
lajkujMe wrote:A kad je to nas ikad sprijecilo da mi svijedno umjesto 5% imamo 40% ulaznica :D Postoje nacini za nabavljanje istih.

Sjetite se Pariza, Genka pa eto i Rige koja je na drugom kraju svijeta za nase standarde i slicno :D
Boldirano me zanima. Ali, da ne prođem kao onaj u reklami "Nije svejedeno".. dakle kako kupiti slovačke ulaznice (ok, kupi netko tamo ili preko interneta), i kako onda, sa slovačkom kapom i šalom :D
Kupis kartu i tamo ce cim vide da si iz Bosne i nisi domaci navijac te premjestiti ili gdje su domaci navijaci ili odmah pored njih.
semirizsvemira

#3138 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by semirizsvemira »

E stvarno onaj polukomentator Mijajlovic pojma nema . Deset puta je ponovio da igramo u ponedeljak sa Omanom a utakmica prije nekoliko dana otkazana. Meni promakla informacija ali da jednom novinaru promakne !? E stvarno ako on bude prenosio utakmice BH repke u buducnosti moracu smanjiti ton da ne slusam onoliku kolicinu neznanja
shake69

#3139 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Mozda za Slovacku pozvati Vladavica, kazu on svaku travku zna na stadionu Ziline gdje je odigrao nekoliko sezona! :D
Mali_Vuk

#3140 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

KatarinaKosaca wrote:

Originalna verzija je bolja :D

KPNCTNJAH

#3141 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Posto se u zadnje vrijeme stalno prica o jacini ove nase grupe htio sam da se podsjetim s kim smo to ranije u kvalifikacijama igrali... zanimljivo da smo od ovih najjacih reprezentacija samo sa Spanijom (3 puta) i Francuskom bili u grupi... Mislim da ova trenutna nije najslabija grupa koju smo imali :oops:

SP 1998
Image
Euro 2000
Image
SP 2002
Image
Euro 2004
Image
SP 2006
Image
Euro 2008
Image
SP 2010
Image
Euro 2012
Image
Kontra__

#3142 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kontra__ »

Da ali moras u obzir uzeti i nas kvalitet, koji je s godinama rastao. Ja sam siguran da bi nam ovakva ista grupa prije 5-6 godina rpedstavljala problem i tek bi se MOZDA na jedvite jade uspjeli domoci baraza, jer bi nas Grci hladno otresli! ;-)
Dakle ima tu dosta i do nas.

Ovako gledajuci, sa ovim sadasnjim igracima u vecini grupa bi se borili za prvo mjeto i izborili baraz, ali nemoguce je kroz cikluse porediti grupe, protivnike i slicno...Jer evo uzmi primjer danasnje Skoktske i one koja je sa nama igrala tamo nekad '98, ili recimo Spanija, s kojom se prije 6-7 godina moglo igrati i ova sadasnja babaroga itd...
Dakle jako jako tesko je to kroz cikluse pratiti i uporedjivati, uostalom kao i sve u zivotu. :)
KPNCTNJAH

#3143 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Skotska tad nije otisla na Euro, ali dobro naletili su na Englesku, Ceska ispala u grupnoj fazi Eura, a bili su drugi na fifinoj rang listi dok su se igrale te kvalifikacije... ali opet ona grupa s Danskom je i u to vrijeme bila dosta ujednacena... Rumunija bila u prvom sesiru, prije toga nisu igrali na SP... mi tad bili u cetvrtom...
Kontra__

#3144 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kontra__ »

Ma znam druze, bilo je i ranije grupa koje smo mogli i mozda trebali proci a gdje smo k'o levati kiksali. Evo prva ova grupa kad smo od MOLDAVIJE bodove gubili, pa Madjarske, pa onda ga dva puta popusismo protiv Grka itd... U toj grupi smo realno trebali bar do baraza doci. Bilo je jso takvih primjera. Dakle bilo je i ranije situacija gdje smo se trebali kvalifikovati, ali tesko se mogu porediti timovi sad i prije 10-15 godina, o tome pricam.
Kazem ti da sa ovim sadasnjim sastavom tesko da bi nam ijedna od navedenih grupa bila problem, a isto tako, da imamo onaj sastav sa Grujicem, Blatnjakom, Bartolovicem itd, garantujem da bi se sad patili i da bi strepili i protiv Latvije, a kamo li Slovaka i Grka.
Rob_Atl

#3145 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

imamo li mi ikakve sanse da uletimo u prvi sesir do svjetskog? recimo da pobjedimo ove preostale utakmice u kvalifikacijama, i jos jedno 2 utakmice odmjerit snage sa nekim repkama u top 25 sto su ,i eventualno pobjedit ili nerjeseno odigrat kakve bi nam tad sanse bile?

ps. racunam i pobjedu protiv USA u augustu :D
splend

#3146 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splend »

ja sad klik'o po onom fifinom kalkulatoru, ispada da cemo iduci mjesec bit' na 10-11 mjestu :shock:
prelazimo englesku, rusiju, ekvador i svicarsku :-?
italija ce nam bjezati 10 bodova.
garant sam ja nesto zajeb'o :mrgreen:
JoseMujica

#3147 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

joj na jednoj od tema je neko računo da bi ko i mogli u prvi šimšir za jel naredne EURO kvalifikacije ili FIFAine...al svakako ćemo iz trenutno trećeg šimšira u drugi preći
denimb

#3148 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Ali kad se pogleda ova grupa za Euro 2000, tu smo mogli imati Skotsku na kosevu za baraz, da nije bilo:

BiH - Estonija 1-1 (Dedic izbija loptu pogađa Hibica u noge i odbija se lopta nazad u nas gol, poslije Barbarez iz penala za 1-1)

F. otoci - BiH 2-2 (No comment)

Litvanija - BiH 4-2 (No comment)

Imali smo mi i tada ekipu, koja je mogla odigrati bolje( Salihamidzic, Barbarez, Bolic, Baljic, Hibic, Konjic...) ali to je bilo ono doba Musovica, malverzacija saveza, kaznjavanja Bolica, građenja autriteta na Salihamidzicu etc...

Uglavnom, ne ponovilo se...ali dosta smo vremena izgubili tapkajuci u mjestu, zbog malo je reci idiota...
Rob_Atl

#3149 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

splend wrote:ja sad klik'o po onom fifinom kalkulatoru, ispada da cemo iduci mjesec bit' na 10-11 mjestu :shock:
prelazimo englesku, rusiju, ekvador i svicarsku :-?
italija ce nam bjezati 10 bodova.
garant sam ja nesto zajeb'o :mrgreen:
Preletice nas Grcka ne znam kako oni sa pobjedom u litvaniji dobijaju 30 poena :shock: , a mi gubimo 10-tak , takodje i Mexico bi nas mogao preskociti jer oni igraju sad kvalifikacije i onaj kup konfederacija, mozda skocimo za jedno ili dva mjesta
cindrlimindrli

#3150 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

Gubimo 13 bodova zato sto smo pobijedili 5-0? :D Bog te pit'o kakav je drogeras postim'o onaj digitron.
Post Reply