Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma ne mogu ja. gleacu i to sa Albanijom, nabijati sebi krvni pritisak, holesterol, sidu i osam rakova...
ne mogu da shvatim pa me jebi, em smo sirotinja, em nas jebe ko god stigne, em smo smotani, i taman
kad pomislim, vidi matere ti, evo 11 ljudi koji su bolji od naseg prosjeka...
a ono flash, ubije me u pojam da ne mogu ni spavat ni jest narednih bog zna kolko dana.
ubaciti 5 veznjaka koji veze jedan s drugim nemaju, rastaviti odbranu koja je svakako za qrac na proste
faktore, utracati k`o da je revijalna, nonsalantno bez ikakvog motiva...
i sve to kad nas citav svijet gleda kao favorite?
zarad deset cevapa i polovne picke?
mater, oca, tetke, dainice...itd.
Slijedecem selektoru (ko god to bio) treba predsjednik Saveza pred igracima i novinarima simbolicno predati bič i zatražiti od njega da ga redovno koristi na okupljanjima i pripremama...samo tako se naš mentalitet može slomiti i da se konacno uozbilji ova naša selekcija....fini ljudi koji gaje neki ocinski odnos ala Pape , Smajlović, Muzurović ne mogu - to ne prolazi kod naših zvijezda.
Samo Rahimića treba izostavti iz te price jer je covjek najveci profesionalac od njih sviju, koji je naucio u tim ruskim sistemima....za ove ostale je bič svetinja.
LSD wrote:Slijedecem selektoru (ko god to bio) treba predsjednik Saveza pred igracima i novinarima simbolicno predati bič i zatražiti od njega da ga redovno koristi na okupljanjima i pripremama...samo tako se naš mentalitet može slomiti i da se konacno uozbilji ova naša selekcija....fini ljudi koji gaje neki ocinski odnos ala Pape , Smajlović, Muzurović ne mogu - to ne prolazi kod naših zvijezda.
Samo Rahimića treba izostavti iz te price jer je covjek najveci profesionalac od njih sviju, koji je naucio u tim ruskim sistemima....za ove ostale je bič svetinja.
mene vazda naumpadne beckham, nafurana zvijezda i ona polusezona u realu pod capellom... sta je disciplina...
LSD wrote:
Kad je Sušić poceo zavoditi disciplinu, ovdje se raja cudila u stilu " Pa gdje je Begović, ko je on da na Begi trenira disciplinu, nek mu se izvine i nek ide u englesku da sa njim pregovara, gdje je Jahić, gdje je Nadarević, što ovo, što ono"...Pape ce nakon ove mlamaže vjerovatno i još nekim se zahvaliti i dodatno zavesti disciplinu, ali ce to forumaši i novinari protumaciti kao autogol njegov, on ce biti krivac zašto necemo gledati neke naše zvijezde kojima je mrsko potrcati....možda jest njegova krivica što je previše blag covjek i sa taktvim karakterom, ali ovi igraci su nezahvalni i koriste to...treba njima tiranin i diktator koji ce ih slati na spavanje u 22.00 , provjeravati jesu li u sobama, maltretirati na treninzima i ne dati im da maknu iz karantina.
onda nek je zavede do kraja. ja nikad nisam imao problem sa tim. ali činilo mi se da se nekima toleriše, a nekima ne. jebi ga...
naš narod je sam po sebi diletant. dok ga ne natjeraš neće ti ništa sam uraditi. podsjećali su me igrači na šalteruše kojima je mrsko živjeti, a pinka kapa li kapa... puca im neka stvar za transparentima i za navijačima, i za bolesnicima koji ne mogu sjediti od nervoze na dan utakmice
shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...
Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...
Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?
Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...
Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
Shalla buraz nemoras citati moje postove ali da ti kazem jedno,necu da razmisljam o tome sta bi bilo da je ostalo 1:1 jer ipak je 2:1.Inace po meni rezultat je jedino mjerilo svake ekipe tako i reprezentacije.Talijani igraju shupacki sto godina i svaki put su na E.P. ili S.P. ni ostali nisu puno bolji.Daj mi covjece da odemo ne neko takmicenje dok sam ziv pa ne imali nikakvu igru al nek je pobjeda.Pusti finocu a pusis.P.S.Ne moras citati moje komentare ja tvoje citam i hvalicu i kritikovacu dok burek ne kaze dosta.POZ
Pa druže pobjede protiv iole jačih ekipa (kakve će te sigurno čekati u baražu ili eto npr kakva je francuska) mogu doći jedino kao plod igre, ne mogu da vjerujem da ne kontate da večerašnja pobjeda NIJE u tolikoj mjeri plod naše strašne igre. I ja se slažem da su bodovi bitni ali vrlo dobro si vidio u Albaniji da je rezultat jedna jebena stavka, odigrali smo bolje nego večeras (satrali smo ih na njihovom terenu) ali nismo pobijedili i zato evo već 3 sata serem ovdje (i kao što vidim mnogima vadim živce) da ne veličamo večerašnju pobjedu sa nekim statističkim podacima kao što su posjed lopte i sl jer smo i protiv albanaca imali posjed lopte, sabili ih u 20 metara od gola, dakle odigrali vrlo slično kao večeras ali sreća nije bila na našoj strani i zijanili smo 2 boda.
Dakle sve što želim da kažem je da ne treba upasti sad u trans i euforiju zbog ovih 2:1, fantastičan je rezultat, imamo sad sve u svojim rukama ali ako selektor i igrači budu mislili da od ovoga ne može bolje strah me da nas nešto ne lupi po ušima. Ako ništa, ukazaće se opet neka prečka ili jebeni Lorik Cana pa ćemo svi kolektivno tugovati (nedaj Bože)...
@and, nisam mislio na Ibiševića ali je Medunjanin dosta ranije morao van igre jer nam je trebao impuls u napadu koji su trebali donijeti Muslimović ili Ibričić...
Napisah prije 2 mjeseca pa mi 90% foruma jebade sve po spisku
Neutemeljena euforija je dovela do večerašnjeg debakla, pomislio selektor, naše "zvjezdice" a Bogami i podosta ljudi koji se ovdje javljaju da smo dosegli vrh... Sjedim k'o popišan evo 3 sata, i dalje ne mogu da vjerujem ko nas nalupa, da selektor ima muda petorica igrača koji su večeras počeli tekmu bi u utorak sjedili na klupi...
Ma nista ne ocekivano. Rumunija jeste uvijek za klasu bila bolja od nas. U deset utakmica uzecemo ih jednom, pa makar lopta se odbila od Dzekinu glavu . Jedino sto mi smeta sto su ovako lose odigrali, samo malo da su cvrsce igrali i izgubili istim rezlutatom ne bi toliko bilo ni krivo. Sad fino protiv Albanije i Bjelorusije se treba izvuci nadajuci da ce Rumunija kiksati protiv isti. Trebamo biti sposobni da pobjedimo drzave kao Albanija i Bjelorusija, a protiv Rumunske, Skotske, Turske, Irske nadati se da im fali par igraca i nase je drugo mjesto .
JoseMujica wrote:
kontam nešto nama treba kakav trener Švabo, ala ko što je Rehagel Grke pod konac postrojio...samo jebga nemamo para za to.
Imal kakav naš diktator....ha pa Vaha samo ni za njega para nemamo
MA ako treba u dugove otic ali dovesti Vahu, celicna disciplina, nema zajebacije, strogoca do neba jer takav treba nasim papcima! Ima ustvari jos jedan bolji od Vahe, ali zdravlje ga bas i ne sluzi, ali Ivica bi to postrojio ko pisću!
-LIBERO- wrote:Ma trenba im Ivica Osim da ih mentalno iskontrolise. Al' hebi ga ...Ivica zivota i snage nema za to..na zalost.
Zato su igrali Spasic, Vujovic, Jozic, Hadzibegic, Brnovic... a na klupi ili kuci sjedile zvjezde. Dzaba sto znaju kada ne trce, a bez trcanja ne mozes ni igrati fudbal...
LSD wrote:Slijedecem selektoru (ko god to bio) treba predsjednik Saveza pred igracima i novinarima simbolicno predati bič i zatražiti od njega da ga redovno koristi na okupljanjima i pripremama...samo tako se naš mentalitet može slomiti i da se konacno uozbilji ova naša selekcija....fini ljudi koji gaje neki ocinski odnos ala Pape , Smajlović, Muzurović ne mogu - to ne prolazi kod naših zvijezda.
Da
Majke mi ja mislim da tu veliku ulogu igra i kritika medija, a kod nas je nema. Pa ko je onda u Hrvatskoj otkrio da su kasno dosli srna olic i ko ono jos, pa mediji i sta je bilo, otjerani, suspenzija i kad su se izvinuli mogli su se vratiti. A recimo kod nas pola grada vidja nashe igrace u sitne sate, a niko nema muda od novinara da to objavi, a samo zbog toga sto su smradovi korumpirani. Bolje da mi neko dijete sa 17 godina predstavlja drzavu, da se pridrzava svih pravilnika, a ne ove zvijezde koji snimaju bajramske programe, sudare imaju u 5 ujutro i slicno
-LIBERO- wrote:Ma trenba im Ivica Osim da ih mentalno iskontrolise. Al' hebi ga ...Ivica zivota i snage nema za to..na zalost.
Zato su igrali Spasic, Vujovic, Jozic, Hadzibegic, Brnovic... a na klupi ili kuci sjedile zvjezde. Dzaba sto znaju kada ne trce, a bez trcanja ne mozes ni igrati fudbal...
Kod nas na Balkanu je neki trend prisutan, da ako je neko bio veliki igrac po nekom automatizmu mora biti i veliki trener...sto po sebi moze biti samo neka vrsta preporuke, ali nikako pravilo. Safet Susic je primjer toga...Ja mislim da bi idealno i dugorocno rijesenje bio Amar Osim, nije bio veliki igrač ( mada neki kazu da nije bilo rata da bi bio veci igrac od oca) ali je nedvosmisleno veliki fudbalski mangup i veliki znalac i takticar, sto nije iznenadjujuce jer je imao/ima najboljeg učitelja, s time da je njegov karakter drugaciji od Švabinog, agresivniji, kako da kazem...divlji...i ja mislim da samo takav tip trenera moze posloziti kockice kod nas.
Ma nije papetov poraz uopste.Dobra formacija sve dobro,ali nema trke,nema zelje,nema hrabrosti.Pape je gospodin covjek,i sposoban je uraditi dobre stvari,ako bog da ce i uspjeti u tome,treba ga podrzati.
campa_xxx wrote:Sto se tice Ibricica on je ovdje sve rekao
Nakon utakmice protiv Rumuna u Zenici .... 1:04 Ibricic: "je.em i tebe i navijace..."
Ne bi me iznenadilo da sad ovo što je Ibričić rekao i dobije na težini. Sad kad smo poniženi. A nakon te pobjede sam trubio o tome i niko ništa. Svi sretni i zadovoljni. Ista stvar i sa ovim slikama sa roštilja. Ako su već slikane prije 3-4 dana, zašto taj roštilj nije bio problem prije utakmice?! Al' da, do ćevapa je, do pristupa. Svi smo pametni odjednom. I svi odjednom mnogo više znamo o taktici i od jednog trenera na svijetu. Od selektora? Pa naravno. To se podrazumijeva. Sve nam je jasno odjednom. Uzeću samo Džeku za primjer. Odigrao je hiljadu ovakvih utakmica. Bez nekog presinga i sa nešto lošijim posjedom lopte, kad do njega dođe. Možda čak i izborio penal, koji nije sviran. Dakle, ovakav njegov nastup bi u nekoj drugoj partiji(pobjedi) bio označen kao odličan. Sad je prosto ogavan, i on i njegov City i Rumunke, koje odjednom svi znamo da su igrači privodili noć prije utakmice(ništa se od toga ne zna prije meča), alkohol, blagi Sušić, koji nije Ćiro, pa da ih motiviše da jednom u životu(istoriji) odvedu svoju napaćenu zemlju na veliko takmičenje...
I ko god ovdje hvali Hasagića, neka se zapita šta bi o njemu mislio, da smo bili bolji, pa izgubili sa 1:0 onim golom nakon auta, za koji niko ni ne zna zašto je poništen. Idiotska greška. I da nekad progledate, pa vidite da je Mravac apsolutno presmiješan igrač, jer ga se dovoljno ne kritikuje. Baš kao i protiv Albanije(izjednačenje), baš kao i protiv Meksika(drugi gol), i večeras dečko sam skače na najvisočije ispucanu loptu, koja ga preskače Pa ja fakat eto tog Želju, koji je kao u toj nekoj jadnoj neevropskoj ligi, dugo pratim i nikad nisam vidio da stoper ne zna najprostiju visoku loptu bez ikakvog pritiska da procijeni. Znači, da ga baloni preskaču, a da ima svo vrijeme svijeta da se pozicionira. To ni Vasilić ne radi. Mujdža nas ubi kod prva dva gola. Kod jednog, igrač prođe kroz njega, a kod drugog ga uopšte nije bilo ni u kadru, na strani na kojoj je trebao biti. I kuku nama kad smo od Džeke i Misimovića očekivali da zaganjaju zadnju liniju Rumuna Ibričić, Misimović, Pjanić, Medunjanin. Četvorica igrača, koje kamerman nije uspio uhvatiti u prvom poluvremenu. Posjed lopte smiješan, svi prespori, a u defanzivi preblagi. Slinavi Džeko i Misimović su prva linija odbrane, pa onda munje u vidu Ibričića mangupa koji uspješno ucjenjuje selektora i psuje navijače, korpulentnog Pjanića i Gennara Medunjanina. Ako kojim čudom i njih prođeš, dolaziš do korpulentnog veznjaka koji ima više godina, nego kilograma i koji je realno najteža prepreka do našeg gola. Eh, ako kojim čudom sve njih izbaciš iz igre, dobiješ bonus u vidu lutajućeg Mujdže i izgubljenog mrava koji nekom prevarom zarađuje hljeb u fudbalu. Zadnja prepreka je već opisani gigant kojem se sve nekako ne da da makne iz Istanbul bbšavbgjiasfrspora, iz prostog razloga što je mentalno neuravnoteženi gubitnik.
Last edited by Rookie on 04/06/2011 00:58, edited 1 time in total.
Hasagić - Danas je varirao od kantonalnog do vrhunskog nivoa. Nesretno istrčavanje na aut iz kojeg primismo gol (nasreću poništen), nekoliko loših ispucavanja, ali sa druge strane 4-5 zicera + skinut penal je nekako znak da može dobiti prolaznu ocjenu. Mujdža - igrač kojeg inače jako cijenim je danas bio u blagu ruku neprepoznatljiv. Ostavljao je tonu prostora po svojoj strani i oba prva gola pala su nakon centaršuta sa njegove strane. Ništa, dan za zaboraviti, jednostavno crn dan. Mravac - ja stvarno ne znam šta ovaj čovjek radi u našoj reprezentaciji, i dovoljno je pogledati njegovu procjenu pri skok igri kod trećeg gola da se vidi koliko taj čovjek ulijeva nesigurnosti našoj odbrani. Kad god je lopta kod njega - panika. Jedan od Sušićevih najvećih promašaja, ali o tome kasnije. Spahić - Kapiten danas nije uopšte imao svoj dan, niti se nešto plaho sekirao što odbrana pliva svaki rumunski napad. Dosta loših procjena, par solidnih intervencija, ali u svakom slučaju dosta ispodprosječan učinak. A, da ne pominjemo flegmatičan pristup utakmici. Lulić - vidjelo se da "bek" nije njegova prirodna pozicija, nije ispratio Mutu-a kod prvog gola, i najveći propuh je bio baš na njegovoj lijevoj strani. Što je najgore, nikakvih ofanzivnih akcija nije imao, tako da se ovo večeras može nazvati katastrofalnim izdanjem. Rahimić - trči Elvir dosta, presiječe, miran je, napravi faul kad treba, ali opet nekako to sve nekim penzionerskim tempom ide, džaba nije to to, vidi se da mu fali utakmica i vide mu se godine. Ibričić - Ja fakat ne znam šta on radi u reprezentaciji, eto toliko o njegovom učinku. Čovjek koji bljesne protiv Estonije, San Marina i sličnih, a čim malo jača ekipa naiđe igra na nekom jadnom nivou, stvarno nije kriv što ne može bolje, ali treba biti pošten prema sebi i dosljedan i ne odazivati se na buduće pozive u reprezentaciju. Medunjanin - bez ikakvog učinka, pas tamo, dodavanje vamo, nije faula napravio a kao trebao bi razgrađivati rumunske napade, loš i neprimjetan večeras. Pjanić - Pjanić je najviše pokušavao u našem veznom redu, iako bez nekog konkretnog učinka, ipak sve u svemu nedovoljno. Misimović + Džeko - večeras obojica u izdanju "indolentna diva", apsolutno nezainteresovani za trku, za utakmicu, potpuno indisponirani, tegoba ih je bilo gledati. S ozbirom na njihov kvalitet, sramota je onakvo nezalaganje, pogotovo prema ljudima koji nose njihove dresove i pređu hiljadu kilometara da ih bodre. Nerazumljivo.
Ibišević - mogu ljudi pričati da je ovakav ili onakav, ali Vedad je pravi profesionalac koji je bez obzira na rezultat izgarao na terenu, nesretno promašio našu najveću šansu i za kojeg je šteta što nije igrao od početka. 100 puta mi je on koji se bori draži (ne mora nikad gola dati) od naših "hoću-neću" zvjezdica.
Muslimović i Štilić - nisu mnogo igrali, ali na kraju nisu mogli ništa puno ni promijeniti.
PAPE - Ej, Safete Sajo... Ovaj čovjek je uspio napraviti toliko katastrofalnih poteza za vrijeme svog mandata (prvi je bio da uopšte prihvati isti), da jednostavno je teško pobrojati sve, ali za ovu utakmicu me je najviše razočarao njegov gubitnički mentalitet, njegova nesposobnost da motiviše igrače, njegovo neragovanje na vrijeme (s onakvom igrom se izmjena pravi prije 30-e minute), forsiranje Mravca i Ibričića, te onda optuživanje igrača koje je on gledao 5 dana i selektirao da su ga iznevjerili.
Očigledno je da se radi o veoma taktički limitiranom treneru koji bi se teško snašao i u našoj Premijer ligi, ali i dalje živi od velikog imena (i Maradona i Matheus su bili svjetske mega zvijezde, ali su kao treneri k...c). Hem ne poznaje igrače (neko mu je nekad sastavio spisak i on tu nikad nije dodao novo ime osim Mujdže,Lulića i Bešića koje su prvo mediji istakli da zaslužuju poziv), hem nije uspio ugraditi nikakav prepoznatljiv sistem, hem loše selektira i postavlja taktiku, hem je grozan motivator i još gori gubitnik. Ipak najviše mu zamjeram da od dva igrača koji se ofirno ne odazovu (Ibričić i Begović), jedan dobije trajni ban iz reprezentacije, a drugi mu danas igra u prvoj postavi - sramota!. A, tek kad ga čovjek vidi konstantno u društvu s Munjom i još brani njegove kriminalne radnje, onda se fakat jasno vidi da je izgubljen i u vremenu i u prostoru i da ni on sam ne zna šta radi na klupi.
Utakmica za zaborav, igrači nisu htjeli da trče, taktike nismo imali nikakve i Pape je meč vodio užasno, presing smo pokušavali zadnjih 10 minuta kada je sve bilo riješeno ali i to onako stihijski na hou-ruk, tako da nas je jedna polovna reprezentacija Rumunije (ubijeđen sam da bi joj Nijemci utrpali 3-4 komada bez problema) ponizila i učinila da protiv Albanije budemo sretni i sa 1:0.
Ja se poslije tekme nađoh zbunjen, ne iznerviran ili bijesan, već zbunjen. Nikakve preduslove nismo imali za ovakvu predstavu, ali svejedno se to desi. Igramo li mimo sezone, tač smo.
Vidim da se opet udara po selektoru. Reći ću - bilo koji iskusniji (stariji) čiko da dođe na klupu, a gradio se na ex-yu sistemu, biće zbunjen ovim današnjim klincima. Izuzetak je tu Ćiro naravno . Hebo ti ovaj današnji princip gdje ne možeš ništa sprovesti ljudski, već samo vrijeđanjem, tiranijom, svađanjem i sankcijama.
Žao mi je Papeta (da, i dalje ga 100% podržavam ) i članova komiteta...i nekih probranih igrača eto.
harisaga wrote:Ma nije papetov poraz uopste.Dobra formacija sve dobro,ali nema trke,nema zelje,nema hrabrosti.Pape je gospodin covjek,i sposoban je uraditi dobre stvari,ako bog da ce i uspjeti u tome,treba ga podrzati.
Ti si meni idol!!!
@Sasvim_obican, ne zanosi se previse bice ti lakse...Volim i ja buraz, pravo volim repku, ali vjeruj mi da tu ima 10% ljudi kojima je stalo do onih navijaca koji prelaze kilometre i kilometre da ih bodre, sve goli shupak buraz, pusti ti te price po novinama "za navijace ovo za navijace ono", kad papcima danas nije bio motiv onaj fastistcki transparent podrske hebenom Ratku, sta onda treba bit?! Umjesto da naguze Rumune nakon toga, njih zaboli djon a sto?! JEr ih zaboli i za repku i drzavu ba, znaju da ce se svojim vilama i jahtama vratit, skupim bolidima i hanumama, otic malo na ljetovanje i onda opet pare ubirat u Lyonu, Manchesteru, Monpellieru, itd....Nismo mi ba zapad i da imamo taj osjecaj patriotizma, gledam Svabe, on jebo te usadi jednom Tunizaninu Khediri ili poljaku Kloseu ko da je Svabo, da on gine za reprezentaciju, a sto?! Jer mu je sve dao, njegovo je samo da igra, a nase ne moze ni hepo kocka nalozit nit transparent podrske supku Ratku! Sta dalje pricati i komentarisati??? JEdnostavno mentalitet je nesto sto najvise jebe nas narod u svim segmentima, od ekonomije do sporta! Znam da zvuci isfrustrirano nakon poraza, ali nakon onog "jebem i tebe i navijace", sta covjek da vise kaze?! Ma upravo to, hebe se njima vecini za nas ba, oni odose svojim standardnim zivotima, a repka im je rekreacija nazalost, kakav zar kakva borba!
quasar wrote:Cim se u ovoj zemlji pojavi JEDAN realan covjek, odmah cemo ga postaviti za Kralja.
Nisam ni ja bas uvijek realan, ali mislim da je sreca da smo izgubili, da se spustimo na mjesto gdje spadamo.
Tek kada budemo realni i shvatilmo da smo samo jedna prosjecna ili ispod prosjecna reprezentacija koju moze dobiti svaka skolska ekipa ako ima svoj dan, i sa tim svojim hendikepom naucili da se borimo i zivimo tako sto cemo u svakoj prilici kada zelimo rezultat davati 101% svojih mogucnosti, tada cemo mozda biti u rangu reprezentacija koje imaju iza sebe 10-20-30 miliona stanovnika, pa cemo onda moci reci idemo po bod u Rumuniju...
Ne mogu da vadim postove genijalaca sa ove teme, kakve su samo bombe bacali... Halo, ba, baza od 2-3 miliona ljudi bez kvalitetne lige...sta je to? To vam je rang Makedonije, Moldavije, Slovenije, Welsa, Kipra... a neki od njih naprave rezultat jer se spuste na zemlju i daju 101% sebe u svakom mecu.
Ali jok, imamo mi zvjezde, a Rumunija anonimce. Ima li Albanija zvijezde? Vidjecemo u utorak.
Gol je ponisten jer obje noge nisu bile na zemlji pri izvodjenju auta(mislim):).Da je hasagic lose reagovo-jeste,al eto da znas .Ma ovo je propast utakmica. samo cu ovo ponoviti-5 u vezi i nabijaju lopte usamljenom napadacu
harisaga wrote:Ma nije papetov poraz uopste.Dobra formacija sve dobro,ali nema trke,nema zelje,nema hrabrosti.Pape je gospodin covjek,i sposoban je uraditi dobre stvari,ako bog da ce i uspjeti u tome,treba ga podrzati.
campa_xxx wrote:Sto se tice Ibricica on je ovdje sve rekao
Nakon utakmice protiv Rumuna u Zenici .... 1:04 Ibricic: "je.em i tebe i navijace..."
Ne bi me iznenadilo da sad ovo što je Ibričić rekao i dobije na težini. Sad kad smo poniženi. A nakon te pobjede sam trubio o tome i niko ništa. Svi sretni i zadovoljni. Ista stvar i sa ovim slikama sa roštilja. Ako su već slikane prije 3-4 dana, zašto taj roštilj nije bio problem prije utakmice?! Al' da, do ćevapa je, do pristupa. Svi smo pametni odjednom. I svi odjednom mnogo više znamo o taktici i od jednog trenera na svijetu. Od selektora? Pa naravno. To se podrazumijeva. Sve nam je jasno odjednom. Uzeću samo Džeku za primjer. Odigrao je hiljadu ovakvih utakmica. Bez nekog presinga i sa nešto lošijim posjedom lopte, kad do njega dođe. Možda čak i izborio penal, koji nije sviran. Dakle, ovakav njegov nastup bi u nekoj drugoj partiji(pobjedi) bio označen kao odličan. Sad je prosto ogavan, i on i njegov City i Rumunke, koje odjednom svi znamo da su igrači privodili noć prije utakmice(ništa se od toga ne zna prije meča), alkohol, blagi Sušić, koji nije Ćiro, pa da ih motiviše da jednom u životu(istoriji) odvedu svoju napaćenu zemlju na veliko takmičenje...
I ko god ovdje hvali Hasagića, neka se zapita šta bi o njemu mislio, da smo bili bolji, pa izgubili sa 1:0 onim golom nakon auta, za koji niko ni ne zna zašto je poništen. Idiotska greška. I da nekad progledate, pa vidite da je Mravac apsolutno presmiješan igrač, jer ga se dovoljno ne kritikuje. Baš kao i protiv Albanije(izjednačenje), baš kao i protiv Meksika(drugi gol), i večeras dečko sam skače na najvisočije ispucanu loptu, koja ga preskače Pa ja fakat eto tog Želju, koji je kao u toj nekoj jadnoj neevropskoj ligi, dugo pratim i nikad nisam vidio da stoper ne zna najprostiju visoku loptu bez ikakvog pritiska da procijeni. Znači, da ga baloni preskaču, a da ima svo vrijeme svijeta da se pozicionira. To ni Vasilić ne radi. Mujdža nas ubi kod prva dva gola. Kod jednog, igrač prođe kroz njega, a kod drugog ga uopšte nije bilo ni u kadru, na strani na kojoj je trebao biti. I kuku nama kad smo od Džeke i Misimovića očekivali da zaganjaju zadnju liniju Rumuna Ibričić, Misimović, Pjanić, Medunjanin. Četvorica igrača, koje kamerman nije uspio uhvatiti u prvom poluvremenu. Posjed lopte smiješan, svi prespori, a u defanzivi preblagi. Slinavi Džeko i Misimović su prva linija odbrane, pa onda munje u vidu Ibričića mangupa koji uspješno ucjenjuje selektora i psuje navijače, korpulentnog Pjanića i Gennara Medunjanina. Ako kojim čudom i njih prođeš, dolaziš do korpulentnog veznjaka koji ima više godina, nego kilograma i koji je realno najteža prepreka do našeg gola. Eh, ako kojim čudom sve njih izbaciš iz igre, dobiješ bonus u vidu lutajućeg Mujdže i izgubljenog čovjeka koji nekom prevarom zarađuje hljeb u fudbalu. Zadnja prepreka je već opisani gigant kojem se sve nekako ne da da makne iz Istanbul bbšavbgjiasfrspora, iz prostog razloga što je mentalno neuravnoteženi gubitnik.
svaka cast...ali za ovo boldirano posebno i to je esencije sve ove price i osnovni razlog poraza...od obrane i nisam puno ocekivao jer znam da je najslabiji dio tima...ali sam ocekivao da ce veza (koja važi kao najbolji dio tima) pomagati tako što ce napadati rumunske veziste još dok prenose loptu i tako bi se branili koliko- toliko na centru i time pomogli našoj i onako ocajnoj odbrani...ali jok, ni trke ni zalaganja, ma niti u jedan duel da muški ulete....rumunska veza ,sušta suprotnost našoj...ljudi nisu cekali ni sekunde, odmah starat i ulijetanje i duel onome igraci koji ima loptu...i u 90 minuti su njihovi veznjaci pravili presinge na našoj polovici.
Htjeli ljudi pobjedi daleko više od nas, to i ostvarili na terenu jer su grizli 90 minuta i to je sva prica.
Last edited by LSD on 04/06/2011 01:03, edited 1 time in total.