Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SovinMali

#3126 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SovinMali »

Pozdrav.
Kontao sam naruciti xperiu z preko e baya.Po engleskom E bayu sam gledao i cjena je u prosjeku 400 funti , nebitno ustvari to kad se pretvori izadje na oko hiljadu markica.Koliko bi me doslo dodatnih troskova pdv,carina itd jer nisam bas upucen kako to sve ide i da li ima razlike u cijeni dodatnih troskova izmedju recimo njemackog i engleskog e baya..

Kod nas recimo nema da se kupi ispod 1500kmova.
EmiRem

#3127 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by EmiRem »

SovinMali wrote:Pozdrav.
Kontao sam naruciti xperiu z preko e baya.Po engleskom E bayu sam gledao i cjena je u prosjeku 400 funti , nebitno ustvari to kad se pretvori izadje na oko hiljadu markica.Koliko bi me doslo dodatnih troskova pdv,carina itd jer nisam bas upucen kako to sve ide i da li ima razlike u cijeni dodatnih troskova izmedju recimo njemackog i engleskog e baya..

Oko 3 stoje malo manje ....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#3128 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

kojih ba 1500 ? :shock:

http://univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2269

EDIT: pa i u Telecomu je 1134 uz paket Mini 15 :lol:
Realovac23

#3129 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

imas ih po 800KM koliko hočeš :D http://www.pik.ba/pretraga?trazilica=sony+xperia+Z
SovinMali

#3130 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SovinMali »

EmiRem wrote:

Oko 3 stoje malo manje ....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Puno brate :-D
Ima i vamo neki jetinijih varijanti ali ono,previse bi uzeli na carinu i to..
Na telecom i njihove tarife nisam obracao paznju :lol: Samo sam pogledao u sonijevoj radnji zamantalo mi se :-)
Hvala na odgovorima :)
shandrprcSA

#3131 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

zgiba wrote:
shandrprcSA wrote:Kasne li kome posiljke iz UK? Uvijek mi je dolazilo najkasnije za 14 dana a sad evo i 20-i dan docekah a artikla nema :evil:
To se i meni desava zadnjih 3-4 mjeseca. Sad cekam jednu narudzbu od 26.05 i jos nista. :twisted:
napokon danas dodje :)
Realovac23

#3132 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Jel ima netko informaciju ili iskustva sa dostavom:
1. Express international flat rate postage time ILI
2. Expedited Int'l Shipping

Trebam naručiti farove za yamahu r6 a trebaju mi za 7 dana. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... vi-content pa me zanima da li će doci do 30.6?

Šta mislite koliko ce me otresti carine na 130$?
seoBIH

#3133 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

expres, nesto kao DHL,UPS i slicno. Samo ces za njihove usluge platiti oko 55KM, pa onda carina i PDV, sto znaci sve ukupno oko 120-130KM. Trebalo bi doci za 7 dana....

Int...obicno slanje sa air mail postom i dolazi izmedju 7 i 20 dana. Carina i PDV oko 60KM.
dowydyenya

#3134 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dowydyenya »

123456789 wrote:Sve se carini sto je vrijednosti iznad 50KM, a toaletne vode, parfemi, alkohol i duhan se carine neovisno o cijeni. Prije 2 godine ja mislim da je granica do koje se carini bila 100KM. Tako da nemoj da te iznenadi ako ti napalte carinu na farmerke.
Nije carinjeno,postar donio na vrata (sto me iznenadilo) cak ni 3.5 km nije uzeo a po trackingu nase poste paket nije stigao u BiH.
seoBIH

#3135 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Dobro si prosao :)
Chuckie

#3136 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

dowydyenya wrote:
123456789 wrote:Sve se carini sto je vrijednosti iznad 50KM, a toaletne vode, parfemi, alkohol i duhan se carine neovisno o cijeni. Prije 2 godine ja mislim da je granica do koje se carini bila 100KM. Tako da nemoj da te iznenadi ako ti napalte carinu na farmerke.
Nije carinjeno,postar donio na vrata (sto me iznenadilo) cak ni 3.5 km nije uzeo a po trackingu nase poste paket nije stigao u BiH.
Ne evidentiraju se neke jeftine usluge na trackingu npr USPS first class intl
_Reds_

#3137 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Kinez mi poslao nesto 120 dolara vrijedno Fedex-om.

Koliko da ocekujem carine i poreza na to sve ukupno ?? I da li će mi se javiti ovi iz fedex-a ili ce donijeti kuci za racunom da platim na kucnoj adresi ??

I jos nesto, da li mogu da ne prihvatim paket, tj. da otvorim, pogledam sta je, ako ne odgovara trazenom da vratim ??
seoBIH

#3138 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

_Reds_ wrote:Kinez mi poslao nesto 120 dolara vrijedno Fedex-om.

Koliko da ocekujem carine i poreza na to sve ukupno ?? I da li će mi se javiti ovi iz fedex-a ili ce donijeti kuci za racunom da platim na kucnoj adresi ??
??
Zvati ce te da im dostavis carinsku dokumentaicju...ne znam koliko provizije fedex uzima, no trebalo bi te izaci carina i PDV oko 70KM, s tim ukoliko budes morao (a morat ces) placati fedexu povecet ce se taj iznos znatno. Npr da je preko DHL-a poslatno morao bi platiti i oko 55KM za njihove usluge tako da bi sve ukupno bilo oko 125KM dazbina u BIH.
_Reds_ wrote: I jos nesto, da li mogu da ne prihvatim paket, tj. da otvorim, pogledam sta je, ako ne odgovara trazenom da vratim ??
Ne mozes otvoriti paket prije da platis i potpises preuzimanje, MOZDA mozes njih upitati da ti izadju u susret i opisu stanje artikla prilikom carinjenja mada cisto sumnjam da ce ti izaci u susret, al' eto.
_Reds_

#3139 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

123456789 wrote:
_Reds_ wrote:Kinez mi poslao nesto 120 dolara vrijedno Fedex-om.

??
Zvati ce te da im dostavis carinsku dokumentaicju...ne znam koliko provizije fedex uzima, no trebalo bi te izaci carina i PDV oko 70KM, s tim ukoliko budes morao (a morat ces) placati fedexu povecet ce se taj iznos znatno. Npr da je preko DHL-a poslatno morao bi platiti i oko 55KM za njihove usluge tako da bi sve ukupno bilo oko 125KM dazbina u BIH.
_Reds_ wrote: I jos nesto, da li mogu da ne prihvatim paket, tj. da otvorim, pogledam sta je, ako ne odgovara trazenom da vratim ??
Ne mozes otvoriti paket prije da platis i potpises preuzimanje, MOZDA mozes njih upitati da ti izadju u susret i opisu stanje artikla prilikom carinjenja mada cisto sumnjam da ce ti izaci u susret, al' eto.
Kakve njihove ulsuge, na razumije, pa kinez im je to platio. Od kud da im ja sad placam usluge od 55 KM. Artikl je bio 80 dolara i plus 40 dolara dostave, i sad da im jos platim za njihovo, pa koji su to lihvari.
seoBIH

#3140 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Jbga, ja sam to 100x spomenuo, sami smo sebi krivi sto smo dopustili takve stvari.

Evo ti iskustvo momka od neki dan, pa ti vidi sta je morao platiit http://www.klix.ba/forum/carina-u-bih-p ... l#p8775159

Samo bih te zamolio, kada dodje da podjelis s nama svoje utiske i proceduru jer s Fedexom jos nisam 100% upoznat.
Brokeraš

#3141 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Brokeraš »

Ja gledam vamo na ebay.com da je skoro svaka dostava u bih 1 dolar više od ukupne cijene ako nije free shipping.. Da li je to istina ili sam nešto pogrešno skontao?
npr. piše 22.30 dolara cijena jeansa a shipping u bih košta 23.30 dolara. Da li ja plaćam samo tih 23.30 ili plaćam 45.60 dolara?
Prvi put mi je da kupujem ne kontam
Chuckie

#3142 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ti placas 45$.
daramo

#3143 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Da li je i kod BH pošte poskupio carinski pregled na 5km?

Neki dan mi dođe žuta cedulja da platim 5km pri podizanju paketa vrijednosti 20km, pitam na šalteru HP Mostar kad su digli cijenu carinskog pregleda na 4km i naravno odmah odgovor nismo mi krivi to je već odavno i te priče.

Ima li itko iskustva s naručivanjem mobitela u pitanju je obični model jedino što ima 2 sim kartice i touchscreen, strah me da ga ne procijene na više od 35km koliko mu je inače cijena pa da ne udare carinu?
kako to

#3144 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kako to »

Ide li carinski pregled na one sitnice iz kine i hong konga od 4-5 $?
Realovac23

#3145 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Šta mislite o ovoj stranici http://www.7daybuying.com/ jel tko naručivao do sad, da li je pouzdana, plača se paypalom?
seoBIH

#3146 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ne mogu da nadjem ni jedna review na netu o toj strnaici..
burekodsira

#3147 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by burekodsira »

Realovac23 wrote:Šta mislite o ovoj stranici http://www.7daybuying.com/ jel tko naručivao do sad, da li je pouzdana, plača se paypalom?
kineski sajt registrovan sredinom aprila.
nije ni dovrsen (ili bolje receno ni zapocet) kako mozes na cijelom sajtu primjetiti, samo nabacen Lorem ipsum alternativni tekst na templejtu.
Realovac23

#3148 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

burekodsira wrote:
Realovac23 wrote:Šta mislite o ovoj stranici http://www.7daybuying.com/ jel tko naručivao do sad, da li je pouzdana, plača se paypalom?
kineski sajt registrovan sredinom aprila.
nije ni dovrsen (ili bolje receno ni zapocet) kako mozes na cijelom sajtu primjetiti, samo nabacen Lorem ipsum alternativni tekst na templejtu.
ZNAČI NIJE SIGURNO još... puno je jeftino, a vidim samo za žene ima trenutno, uz cijenu primjetio sam da je dostava za BiH za sve 5$.
quarterback

#3149 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

kako to wrote:Ide li carinski pregled na one sitnice iz kine i hong konga od 4-5 $?
ma jok
quarterback

#3150 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

daramo wrote:Da li je i kod BH pošte poskupio carinski pregled na 5km?

Neki dan mi dođe žuta cedulja da platim 5km pri podizanju paketa vrijednosti 20km, pitam na šalteru HP Mostar kad su digli cijenu carinskog pregleda na 4km i naravno odmah odgovor nismo mi krivi to je već odavno i te priče.

Ima li itko iskustva s naručivanjem mobitela u pitanju je obični model jedino što ima 2 sim kartice i touchscreen, strah me da ga ne procijene na više od 35km koliko mu je inače cijena pa da ne udare carinu?
odnesi im dokaz da si platio koliko si platio (paypal) i to je to
Post Reply