MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3126 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ako neko nije upratio ...MIrkova borba od prosle subote u LA na Glory turniru :
http://www.global-mma.com/t10493-mirko- ... os-angeles
- Superhikk
#3127 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Da se šta imalo upratit pa da ti zahvale 
- amra67
#3128 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nista posebno.mirkovo iskustvo i koristenje prljavog boksa mu je donijelo pobjedu..da je koristio low kicks ( mada njemu to nikad nije bila interesantna technika ) moga je mnogo bolje..a mirko je kao sto je i uvujek bio tvrdoglav i vjeruje samo u ono u sta on sam vjeruje..a to je iskistvo sto je u jednu ruku dobro ali uvijek moze drugacije ..negov ego je nemu najveci neprijatelj..ljudi koji su ga trenirali i pokusali da taj ego da spuste nisu dugo izdrzali sa njim ..ja u klin ti u plocuUnscarD wrote:Ako neko nije upratio ...MIrkova borba od prosle subote u LA na Glory turniru :
-
The BEN10
#3129 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Fkt Mirko skroz slabo koristi nožne tehnike - čini mi se da se Drviš (koji je btw bokser) iz ugla dere: "noga Mirko, noga", u nekom trenutku je čak i opsovao. Al Mirko i dalje boksa.amra67 wrote:Nista posebno.mirkovo iskustvo i koristenje prljavog boksa mu je donijelo pobjedu..da je koristio low kicks ( mada njemu to nikad nije bila interesantna technika ) moga je mnogo bolje..a mirko je kao sto je i uvujek bio tvrdoglav i vjeruje samo u ono u sta on sam vjeruje..a to je iskistvo sto je u jednu ruku dobro ali uvijek moze drugacije ..negov ego je nemu najveci neprijatelj..ljudi koji su ga trenirali i pokusali da taj ego da spuste nisu dugo izdrzali sa njim ..ja u klin ti u plocuUnscarD wrote:Ako neko nije upratio ...MIrkova borba od prosle subote u LA na Glory turniru :
http://www.global-mma.com/t10493-mirko- ... os-angelesje rad sa mirkom..
Sa middle-kickovima baš razara, samo tim udarcima može dobijati mečeve. Al eto, čovjek ima izgrađen svoj odnos prema tome, i što kažeš ego mu ne dozvoljava drugačije.
-
UnscarD
#3130 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sve to sa Mirkom je sa razlogom. U vrijeme kada je on pocinjao MMA, bio je sigurno najopasniji stand-up borac i sve sto je njemu trebalo je da odrzi borbu u stojci i da se odbrani od rusenja i pobjeda je njegova. Covjeka trenirao Werdum koji je i rekao da Mirko ima vanserijski BJJ ali on to nikada nije smisleno i planski koristio, jer ona giljotina nad Randlmanom je bila vise stvar slucaja (jednom mozda ovo pred kraj MMA karijere kada je izgubio od Rusa i mozda protiv Pat Baryija) jer je ostao (previse) samouvjeren u svoj standup. Mislim da je borba nakon koje mu je trebalo biti kristalno jasno da pod hitno mora prosiriti svoju paletu ona protiv Mark Hunta u Pridu a a ko ne ta onda ona protiv Chick Konga u UFC-u.
Sa druge strane kada potpuno sam, bez podrske skupih klubova i tima trenera i nutricionista, potpuno samouk uspijes da se popnes na krov svijeta i 2006 godine uzmes Prideov grand prix, nije realno da budes ista drugo nego strasno tvrdoglav i samouvjeren.
Sa druge strane kada potpuno sam, bez podrske skupih klubova i tima trenera i nutricionista, potpuno samouk uspijes da se popnes na krov svijeta i 2006 godine uzmes Prideov grand prix, nije realno da budes ista drugo nego strasno tvrdoglav i samouvjeren.
-
UnscarD
#3131 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma nekako mi je K1 postao previse dosadan u odnosu na MMA ...o boxu da i ne pricamo ...Superhikk wrote:Da se šta imalo upratit pa da ti zahvale
-
The BEN10
- Cyrax
#3133 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Strasna borba sinoc. Svaka cast Weidmanu i Machidi. 
-
UnscarD
#3134 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
evo sad pogledah ..tacno se vidi da Chris puno kilaze skida pred borbu sto se odrazava na kardio ...puno sporiji je bio u cetvrtoj i petoj mada je to i zato sto je uzeo prve 3 pa je i do promjene strategije...Cyrax wrote:Strasna borba sinoc. Svaka cast Weidmanu i Machidi.
Svaka cast Machidi sto niti jednog trenutka nije odustao,,,
Sta bi sa Stefanom , sto otkazase borbu ?
-
The BEN10
#3135 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pao u nesvijest u svlačionici. Pri tome je imao ubrzan rad srca...UnscarD wrote:Sta bi sa Stefanom , sto otkazase borbu ?
- medjutim
#3136 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Negdje sam procitao da Chris "hoda" sa 100 kg...UnscarD wrote:evo sad pogledah ..tacno se vidi da Chris puno kilaze skida pred borbu sto se odrazava na kardio ...puno sporiji je bio u cetvrtoj i petoj mada je to i zato sto je uzeo prve 3 pa je i do promjene strategije...Cyrax wrote:Strasna borba sinoc. Svaka cast Weidmanu i Machidi.
Svaka cast Machidi sto niti jednog trenutka nije odustao,,,
Sta bi sa Stefanom , sto otkazase borbu ?
-
UnscarD
#3137 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nevjerovatno ... ja ne mogu da skinem 5 kg ima godina dana 
- chengaba
#3138 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Originalni protivnik Mirsada Bektića za 23. august povrijeđen, novi protivnik je Max Holloway!!!
Extra borba, Holloway mi je jedan od dražih mladih boraca. Ima 22 godine, ali već 8 borbi u UFC-u.
Extra borba, Holloway mi je jedan od dražih mladih boraca. Ima 22 godine, ali već 8 borbi u UFC-u.
- Cracked
#3139 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
jao uzasa i sramote. BJ PEnn je davno trebao u penziju. Cemu mu ono trebalo? haj sto ga je nalupao, nego sto ovaj nije tri udarca uputio frenkiju
-
UnscarD
#3140 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nisam upratio ovog Max-a ... sad vidim da je na 2 win winning streak ... ma bitno jeda je MIrsad prosao onu tremu prve borbe u UFC-u i da ce vec sada biti relaksiraniji....nema u UFC-u lakih pobjeda ali bi ga pobjeda nad Maxom koji je 19 mjesto bas podigla ...MIrsad je trenutno 33 mjesto u UFC pero kategoriji :chengaba wrote:Originalni protivnik Mirsada Bektića za 23. august povrijeđen, novi protivnik je Max Holloway!!!
http://rankingmma.com/ufc-rankings/featherweight/
Teoretski, npr da pobjedi ovo i malo se zvjezde poklope i dobije nekoga od top 10 ... recimo Clay Guida koji je zvucno ime a nekako mi Mirsad djeluje da ima i te kako sansi protiv njega, i eto MIrsada brzo u TOP 10 drustvu ....
Najbitnije je da je on pobjedom otvorio UFC ...
-
cassius
#3141 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
veceras cini mi se, ali ne znam u koliko sati po nasem dode
- medjutim
#3142 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Glavne borbe pocinju u 21h, a prelimsi sigurno od 17h
-
UnscarD
#3144 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Novi UFC rankovi po kategorijama objavljeni juce :
http://www.ufc.com/rankings
Mcgregor upao u top 10, Gunnar Nelson skocio na 12 mjesto (decko me odusevio), Machida pao, Miocic skocio na top 5 HW (malo mi je to ipak cudno jer ima poraz od Struve-a a dobio Fabia u zadnjoj borbi-doduse expresno) ...Arlovski u top 15 ...mislim stvarno je Stojnic mozda mogao biti u top 15...fali dubine u HW klasi ....
http://www.ufc.com/rankings
Mcgregor upao u top 10, Gunnar Nelson skocio na 12 mjesto (decko me odusevio), Machida pao, Miocic skocio na top 5 HW (malo mi je to ipak cudno jer ima poraz od Struve-a a dobio Fabia u zadnjoj borbi-doduse expresno) ...Arlovski u top 15 ...mislim stvarno je Stojnic mozda mogao biti u top 15...fali dubine u HW klasi ....
- bingov buraz
#3145 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Gustafson povrijedjen,Cornier ide na krakatog 
-
UnscarD
#3146 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Extra vijest ...to se ceka... izmedju njih dvojice je "bad blood" odavno...ako ga Cormier ne uzme, ne znam ko hoce. Sa druge strane, izmedju njih dvojice je bas razlika u fizickim karakteristikama...naravno navijam za Cormiera ...ne znam zasto mi je Jones antipatican ali vjerovatno zbog tih svojih fizickih karakteristika koje mu daju prednost ...bingov buraz wrote:Gustafson povrijedjen,Cornier ide na krakatog
- rida1976
#3147 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ovo ce biti ponajbolji mec u zadnjih par godina siguran sam u to
-
UnscarD
#3148 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Je li gledao neko Lawlera ... odlican mec ...5 rundi akcije ...
Sto antony jonson razmontira malo Noga ....mislim odavno je njegovo vrijeme proslo ali bas u prvih 20 secundi ....Anthony Jonson postaje sila u LHW ... vrlo brzo bi mogao dobitri priliku za titulu
Sto antony jonson razmontira malo Noga ....mislim odavno je njegovo vrijeme proslo ali bas u prvih 20 secundi ....Anthony Jonson postaje sila u LHW ... vrlo brzo bi mogao dobitri priliku za titulu
- amra67
#3149 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Eddie Alvarez and Donald Cerrone is being targeted for UFC 178 in September 2014... 
za ovaj dogadjaj treba napeci brdo kokica
- Kazoo
#3150 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ako dobije Alvareza mislim da je red da mu dadnu priliku za pojas.amra67 wrote:Eddie Alvarez and Donald Cerrone is being targeted for UFC 178 in September 2014...
Btw niko ne komentariše Diaza i Silvu?
http://workout.ba/dogovorena-borba-izme ... cka-diaza/