U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#3126 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

Bordo djeca nose drzavu na ledjima 8-)
SkyLimit

#3127 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

A navijaci Zeljeznicara uopce ne spominju Velica i Besirevica koji su nezamjenjivi clanovi zadnje linije :P Ili hoce da ostanu dostojanstveni do kraja i nece da se spustaju na klubaski nivo,
ili jednostavno toliko prate da i ne znaju za njih :D Isto tako Sabanadzovic je obicno prva izmjena s klupe, bar sto se veznog reda tice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3128 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

Mali Šaban je pravi igrač i siguran sam da će napraviti dobru karijeru.

Hadžija već odavno trpa sve što mu se servira u kaznenom prostoru, a u stanju je i da sam sebi kreira šansu. Sreća već ima profesionalni ugovor pa ćemo ga sigurnošću gledati u prvom timu. 8-)
ganjeta

#3129 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Sky ne vrijeđaj, čuj nismo čuli :roll: :D .

Nama je to normala, opće poznato je da najviše igrača dajemo za sve reprezentativne uzraste :zoka: .

Šaban je valjda povuko na starog, neka napravi karijeru kao stari i svi sretni :D .
Stroj-2

#3130 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Stroj-2 »

Naucili ste gledat, al samo bez nekog rezultata. Nista bez nas. :nargila:
jeza u ledja

#3131 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

SkyLimit wrote:
jeza u ledja wrote:Fukara na aparatima
Koga boli **** za Slobodom kad igra reprezentacija? Ali ja ovdje ne vidim navijace Slobode koji kad neko iz Tuzle uradi nesto dobro u reprezentaciji to bolesnom logikom pokusaju pretvoriti u nekakvu provokaciju. To ne rade ni Zenicani. Ni Mostarci.

Uvijek su u pitanju navijaci Zeljeznicara i Sarajeva. Samo oni to rade kako bi prozvali jedni druge. Uvijek. Za psihijatrije.
Ti ne mozes prepoznati kad se neko zajebava ili sta?

To pod jedno. Drugo, razumijem zasto nekom smeta kad se vrti prica o klubovima u temama o reprezentaciji jer se cesto svede na nivo onog sa najmanjim IQ, ali ima nas koje zanima ko je iz kojeg kluba. Ovdje ne treba zaboraviti da se radi o mladoj reprezentaciji. Ne predstavlja svima ta reprezentacija isto sto i seniorska. Ovo su takmicenja za igrace koji se dokazuju i koji tek trebaju postati fudbaleri.
Trece, neki od nas ovakva takmicenja posmatraju iskljucivo kroz talente koji dolaze i koji ce jednom igrati kao seniori, bilo u klubu, bilo u reprezentaciji.
Cetvrto, diskusija o klubovima u temama o reprezentaciji je dodatno besmislena jer 99% igraca ne igra vise u tim klubovima, ili ako su igrali - tamo su bili samo prolaznici. Ovdje je situacija dosta drukcija
Peto, ne mogu se oteti utisku da si se bas ti nakon:
SkyLimit wrote:Edis Smajic iz Slobode je prakticno u svakoj utakmici u U - 17 reprezentaciji imao ili gol ili asistenciju, nek bude da je ovo toliko lose jer je on povrijedjen. Inace je krilni napadac.
SkyLimit wrote:Krilni napadac Smajic koji nam je bio najbolji igrac u onom prvom krugu kvalifikacija
SkyLimit wrote:Veladzic iz Sarajeva i Smajic iz Slobode su bili udarne igle reprezentacije
dakle stalnog spominjanja jednog igraca koji je, vidi cuda, bas iz Slobode, osjetio uvrijedjenim sto rasprava ide nekim drugim tokom.

Opusti se.
House

#3132 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by House »

svaka čast djeco! :thumbup: :bih:
Logovan

#3133 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

House wrote:svaka čast djeco! :thumbup: :bih:
Je l' bordo ili plava? :mrgreen:
phillie

#3134 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

karirana :D
SkyLimit

#3136 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

jeza u ledja wrote:
dakle stalnog spominjanja jednog igraca koji je, vidi cuda, bas iz Slobode, osjetio uvrijedjenim sto rasprava ide nekim drugim tokom.

Opusti se.
Nisam ja ovdje vise puta spomenuo Smajica "jer je iz Slobode". Uostalom, ja cak i nisam navijac Slobode, izgleda da si stekao takav utisak tokom mojih postova u vezi utakmice Sarajevo - Sloboda 0 : 3 :D

Spomenuo sam ga vise puta jer je kljucni ofanzivni igrac ove ekipe. To nije moje subjektivno misljenje, ima ovdje jos ljudi koji su pratili i prvi krug kvalifikacija i prijateljske utakmice(ti vjerovatno nisi jedan od njih, zar ne) i mogu reci da li ja pretjerujem. Igrali smo kvalifikacije i plasirali se na EP bez igraca koji je bitan koliko i Dzeko u A timu a to je nesto vrijedno isticanja, zar ne.

To sto ti sve gledas kroz svoje klubaske oci nije moj problem.
House

#3137 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by House »

Logovan wrote:
House wrote:svaka čast djeco! :thumbup: :bih:
Je l' bordo ili plava? :mrgreen:

bordo-plava :oops: :D nebitno jbt
SkyLimit

#3138 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

Ali stvarno se puno toga moralo poklopiti da bi N. Hadzic zaigrao. Prvo je poziv dobio tek naknadno, da li zbog toga sto se Smajic povrijedio ili zbog toga sto se ovaj B. Hadzic iz Bayerna nije ni pojavio na okupljanju u Zenici(jer je "imao vaznu utakmicu sa klubom", na kraju se ipak naknadno prikljucio ekipi tek u Gruziji), vise nije ni bitno. Sakib inace igra samo sa jednim spicom i to je bio neprikosnoveni Dadic, medjutim on je vec u prvoj utakmici dobio crveni karton. Ni to nije bilo dovoljno da N. Hadzic starta, ali je bilo dovoljno da dobije svoju sansu sa klupe u drugoj utakmici protiv Italije, ostalo je historija :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3139 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

I sad ce Sakib biti heroj, otkrio novog asa :mrgreen: :lol: :lol:
A mali trpa ko blesav i samo je nastavio ono sto vec radi u klubu.
Stvarno moras biti bekan (ili taoc svog dzepa :oops: )
Otac ga gladni....lik inventar postao u reprezentaciji :-)
MOSALJOZE

#3140 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by MOSALJOZE »

http://reprezentacija.ba/42849-mlada-se ... kazahstana
Gledaj igrača,i onakav debil dodje na mjesto selektora.
BHF_Manijak

#3141 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Kakvo je samo gubljenje vremena drzati Hodzica i Bajica u U21 selekciji...
Samprotivsviju

#3142 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Samprotivsviju »

MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/42849-mlada-se ... kazahstana
Gledao maloprije onog Adina Mulaosmanovica sa kadetima...lik teski ego trip ima, haman pa on sam izborio EURO
Rilkoni

#3143 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Rilkoni »

Ja ne kontam kako su nam Sakib, Karacic, Nestorovic selektori tih mlađih kategorija reprezentacije. Pa javna je tajna da su prva dvojca trazila pare igracima za pozive, godinama a prva dvojca nabrojanih svojim (ne)znanjem unistavaju reprezentaciju sistematski i to godinama i to niko od onih debila u savezu ne vidi. Ovom Sakibu se sad potrefilo da izbori sa reprezentacijom EP i to pukom srecom jer taj hajvan nije htio da zove igraca koji mu je i donio to EP, da se javnost nije ukljucila i ovaj ciklus bi kao i svi prijasnji bili pusiona. Karacic je isti kao i Sakib samo sto se ovome sreća jos uvijek nije osmijehnula, a kad ce se to desiti i hocemo li to uopste dozivjeti niko ne zna. Sto se tice Nestorovica jebem citavu familiju onome ko ovom debilu dade licencu za trenera, pa lik ulazi u top 3 najveca levata koja su sjedila na klupi mlade reprezentacije, najveci mu uspjeh u karijeri sto je bio trener Rudara iz Prijedora, nadam se da ce mu savez produziti ugovor pa da nadmasi i Tulica :roll: . Toliko talenata imamo ali džaba ti sve kad se u 21 vijeku i dalje selektori biraju po nacionalnom kljucu umjesto da se biraju po strucnosti..
MOSALJOZE

#3144 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by MOSALJOZE »

Jagodić bi sa ovom generacijom puno napravio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3145 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

Rilkoni wrote:Ja ne kontam kako su nam Sakib, Karacic, Nestorovic selektori tih mlađih kategorija reprezentacije. Pa javna je tajna da su prva dvojca trazila pare igracima za pozive, godinama a prva dvojca nabrojanih svojim (ne)znanjem unistavaju reprezentaciju sistematski i to godinama i to niko od onih debila u savezu ne vidi. Ovom Sakibu se sad potrefilo da izbori sa reprezentacijom EP i to pukom srecom jer taj hajvan nije htio da zove igraca koji mu je i donio to EP, da se javnost nije ukljucila i ovaj ciklus bi kao i svi prijasnji bili pusiona. Karacic je isti kao i Sakib samo sto se ovome sreća jos uvijek nije osmijehnula, a kad ce se to desiti i hocemo li to uopste dozivjeti niko ne zna. Sto se tice Nestorovica jebem citavu familiju onome ko ovom debilu dade licencu za trenera, pa lik ulazi u top 3 najveca levata koja su sjedila na klupi mlade reprezentacije, najveci mu uspjeh u karijeri sto je bio trener Rudara iz Prijedora, nadam se da ce mu savez produziti ugovor pa da nadmasi i Tulica :roll: . Toliko talenata imamo ali džaba ti sve kad se u 21 vijeku i dalje selektori biraju po nacionalnom kljucu umjesto da se biraju po strucnosti..
Bošnjak, Hrvat, Srbin.

Vrlo jednostavno. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3146 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

Podobnih? Ne.
Romanista 101%

#3147 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Romanista 101% »

Rilkoni wrote:Ja ne kontam kako su nam Sakib, Karacic, Nestorovic selektori tih mlađih kategorija reprezentacije. Pa javna je tajna da su prva dvojca trazila pare igracima za pozive, godinama a prva dvojca nabrojanih svojim (ne)znanjem unistavaju reprezentaciju sistematski i to godinama i to niko od onih debila u savezu ne vidi. Ovom Sakibu se sad potrefilo da izbori sa reprezentacijom EP i to pukom srecom jer taj hajvan nije htio da zove igraca koji mu je i donio to EP, da se javnost nije ukljucila i ovaj ciklus bi kao i svi prijasnji bili pusiona. Karacic je isti kao i Sakib samo sto se ovome sreća jos uvijek nije osmijehnula, a kad ce se to desiti i hocemo li to uopste dozivjeti niko ne zna. Sto se tice Nestorovica jebem citavu familiju onome ko ovom debilu dade licencu za trenera, pa lik ulazi u top 3 najveca levata koja su sjedila na klupi mlade reprezentacije, najveci mu uspjeh u karijeri sto je bio trener Rudara iz Prijedora, nadam se da ce mu savez produziti ugovor pa da nadmasi i Tulica :roll: . Toliko talenata imamo ali džaba ti sve kad se u 21 vijeku i dalje selektori biraju po nacionalnom kljucu umjesto da se biraju po strucnosti..

kako ne kontas kad je citav savez korumpiran, drzava, sve...njima i odgovaraju ovakvi tipovi zato ih postavljaju da se izivljavaju nad mladim igracima, Bosna je jedina drzava u Evropi gdje je korupcija prakticno legalizovana od rodjenja ti traze pare za upis u vrtice, skole, studije i na kraju posao a o sportu da se ne prica
SkyLimit

#3148 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by SkyLimit »

Ispast ce da sam branioc Sakiba, a i ja sam slusao iz prve ruke price da nije imun na zakitivanje od strane roditelja i menadzera :D , ali zaista kad se analiziraju rezultati, znaci samo iskljucivo rezultati crno na bijelo, on uopce ne radi los posao sa U - 17 reprezentacijom.

Vrlo lahko se moglo desiti da mu ovo bude vec drugi plasman na veliko takmicenje, u kvalifikacijama za U - 17 EP 2014. godine sa generacijom Gojak, Hadziahmetovic, Mustedanagic, Kadusic...pod njegovim vodstvom dobili smo Hrvatsku
2 : 0 i Belgiju 3 : 0, i nismo se plasirali na EP iz razloga jer je to bilo posljedne U - 17 EP za samo 8 reprezentacija, vec 2015. godine igralo je 16 reprezentacija. Da je bio taj novi sistem, igrali bi jos i tad na EP.

Karacicevi rezultati sa U - 19 reprezentacijom su 10x gori, to se lahko moze provjeriti. Kad je ta ista generacija s kojom je Sakib poderao Hrvatsku i Belgiju dosla Karacicu u ruke u U - 19 uzrastu, zavrsio je zadnji u prvoj rundi kvalifikacija, izgubivsi i od Azerbejdzana.

Nestorovic je tu samo jedan ciklus, a iako je istina da je vec u prvom kolu sa domacim porazom od Kazahstana sve rekao o sebi, ipak ga se ne moze porediti sa Sakibom i Karacicem koji su selektori U - 17 i U - 19 reprezentacija prakticno zadnjih pet godina. Ja sam pisao da cemo zaliti sa Jagodicem, ali i njega se tjeralo :oops:
jeza u ledja

#3149 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

Zadnjih 15 godina je uvijek situacija B-H-S sa ove tri mlade reprezentacije. Samo to po sebi je toliki apsurd da zasluzuje pravno gonjenje. :roll:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3150 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Slo Burner »

MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/42849-mlada-se ... kazahstana
Nismo imali ovakvu generaciju mladih od Vede i Dzeke, ali dzaba
Post Reply