Milorad Dodik ALL ABOUT
- Apostate
#3126 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
Vecina drzava EU javno trazi ukidanje EUFOR misije i tranziciju OHR u EUSR koji nece imati bonske ovlasti. EUPM je davno digao ruke, u OHRu je stanje kome (svi osim Raffija). OSCE je krajnje nebitan i takodjer veoma podjeljen.
Sve se sprema za momenat kad ce RS povuci svoje ljude iz drzavnih institucija i to ce MZ precutno odobriti ili sa nekim simbolicnim sankcijama. A onda slijede Hrvati. Pitanje je samo sta ce uraditi Bosnjaci - napraviti frku i probati sprijeciti (biti usamljeni u tome) ili prihvatiti situaciju i pokusati izvuci neku vrstu kompenzacije za to.... Jednom kada se situacija slegne, trazi ce se nacin da se prihvati novo stanje i to ce biti kraj ovdasnje BiH.
Vecina drzava EU javno trazi ukidanje EUFOR misije i tranziciju OHR u EUSR koji nece imati bonske ovlasti. EUPM je davno digao ruke, u OHRu je stanje kome (svi osim Raffija). OSCE je krajnje nebitan i takodjer veoma podjeljen.
Sve se sprema za momenat kad ce RS povuci svoje ljude iz drzavnih institucija i to ce MZ precutno odobriti ili sa nekim simbolicnim sankcijama. A onda slijede Hrvati. Pitanje je samo sta ce uraditi Bosnjaci - napraviti frku i probati sprijeciti (biti usamljeni u tome) ili prihvatiti situaciju i pokusati izvuci neku vrstu kompenzacije za to.... Jednom kada se situacija slegne, trazi ce se nacin da se prihvati novo stanje i to ce biti kraj ovdasnje BiH.
-
kv99
#3127 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A sto smatras da bi Bosnjaci morali da naprave frku ? Da li mislis da fasisti i sa jedne i sa druge strane mogu na miru da se odcijepe ( ne mislim na napade sa Bosnjacke strane vec bas suprotno). Mislis da ce se "nezavisna " genocidna stvorevina pomiriti sa ovakvim teritorijalnim stanjem kakvo je sada ? Da je pojeljena u Brckom ? Ili da granica ide sredinom Trnova ? Da je Gorazde uvuceno u istocni dio "nezavisne " drzave ? Da ce zapadni "segrti" mirno nagovoriti Bosnjake u Gornjem Vakufu, Vitezu, Jajcu, Zepcu da pristanu da zive u "nezavisnoj " HB ? Ne mogu da vjerujem da neki smatraju da bi "kraj ovdasnje BiH " mogao da se sprovede bez koristenja sile upravo od fasista ? Pomirio se ti ili ne "odcjepljenje " ne moze proci bez sukoba . Pitanje da li bi ti sukobi bili kao 92 kad je bio masakar nad civilima koji se nisu mogli braniti ili bi bio rat. Bilo kako bilo na miru to ne bi mogli obaviti. Oni bi to voljeli da na miru obave bez rizika ali prakticno to ne bi mogli da urade .Apostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
- vee-jay
#3128 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
do sada nisam pratio nesto tvoje postove, pa nakon citanja ovoga znam barem da ih ni u buducnosti ne moram pratiti....Apostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
- primus-1
#3129 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vee-jay wrote:do sada nisam pratio nesto tvoje postove, pa nakon citanja ovoga znam barem da ih ni u buducnosti ne moram pratiti....Apostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
![]()
pa bolje da ih povuku manje bi stete napravili nego sad
- Maraschino
#3130 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti covjece kao da sanjas...san je stanje kada se bude razne prikrivene i neostvarive zelje ali problem nastaje kada se budis u stvarnost a ona izgleda mnogo drugacija od sna...Apostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
ti kao da si prespavao desavanja '92 - '95 god i tada srbi nisu htjeli zivjeti u nezavisnoj, suverenoj bosni i hercegovini i tada su htjeli da ostanu dio krnje jugoslavije pa im nije poslo za rukom uz svu pomoc jna, paravojnih i svakih drugih formacija iz srbije i crne gore...nije proslo tada pored embarga uvedenog bosni i hercegovini, pored svih opstrukcija u eu da se agresija okonca, raznih pregovora i podmetanja...varas se ako mislis da bi i u buducnosti takve stvari prosle bez krvoprolica...ko je spreman na takve avanture, bolje da ne ispipava puls bosansko-hercegovackih patriota koji su i '92 god. goloruci branili svoju domovinu...a o pomoci europe
haj ti se probudi...ruzan ti je san...
-
dallton
#3131 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
momcilo, jesi to ti? proradila adsl konekcija u hagu? ...sta ce uraditi u tvojoj hipoteticnoj situaciji raspada oni koji bi zeljeli BiH? pa nista - trazit ce kompenzaciju u cijeloj teritoriji BiH, nadam se da ce ih to zadovoljitiApostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
-
dallton
#3132 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa naravno, cuo sam da se recimo u krajini s ushicenjem ocekuje dan kad ce granica najnovije-najstarije srpske drzave na balkanu biti upravo kod prijedora...svi u sarajevu zeljno iscekuju momenat kad ce na jahorinu ici preko granicnog prelaza pale...isto u podrinju ne mogu da docekaju raspad ovdasnje BiH, da konacno progledaju i vide slobodukv99 wrote:A sto smatras da bi Bosnjaci morali da naprave frku ? Da li mislis da fasisti i sa jedne i sa druge strane mogu na miru da se odcijepe ( ne mislim na napade sa Bosnjacke strane vec bas suprotno). Mislis da ce se "nezavisna " genocidna stvorevina pomiriti sa ovakvim teritorijalnim stanjem kakvo je sada ? Da je pojeljena u Brckom ? Ili da granica ide sredinom Trnova ? Da je Gorazde uvuceno u istocni dio "nezavisne " drzave ? Da ce zapadni "segrti" mirno nagovoriti Bosnjake u Gornjem Vakufu, Vitezu, Jajcu, Zepcu da pristanu da zive u "nezavisnoj " HB ? Ne mogu da vjerujem da neki smatraju da bi "kraj ovdasnje BiH " mogao da se sprovede bez koristenja sile upravo od fasista ? Pomirio se ti ili ne "odcjepljenje " ne moze proci bez sukoba . Pitanje da li bi ti sukobi bili kao 92 kad je bio masakar nad civilima koji se nisu mogli braniti ili bi bio rat. Bilo kako bilo na miru to ne bi mogli obaviti. Oni bi to voljeli da na miru obave bez rizika ali prakticno to ne bi mogli da urade .Apostate wrote:Ne znam iz kojeg razloga se polaze toliko povjerenje MZ. Americi nismo interesantni, Evropa je podjeljena, nemaju strategiju i polako postaju siti Bosne i nasih problema. Podjela zemlje svima izgleda kao jednostavno i trajno rjesenje i kao neka kompenzacija Srbiji za izgubljeno Kosovo. Jasno im je da vecina Srba i Hrvata nika se nece osjecati dijelom ove zemlje i da ce uvijek teziti da odu iz nje. Dok god je takva situacija, opstruirat ce rad drzavnih institucija i radit na jacanju svojih kantonalnih-entiteskih rezervata. Takva drzava ne moze u EU, a bez EU nema buducnosti drzavi.
- essex
#3133 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
neznam sto se zamarate da im odgovarate na nebuloze o traktoristi? pa zar nevidite da koriste namjerno te nebuloze da skrenu kompletnu diskusiju od stvarnih problema u drzavi...sto vise polemisete o majmunu manje provodite vremena na konstruktivnim stvarima, onim koje su bitnije od dodika. dodik je razlog za sve nase probleme danas i na tome bi trebala da se zavrsi dskusija a pocne na drugim temama kako kroz te teme rijesiti i ovaj problem...sa jednim udarcem dvije muhe, sa ovim ovdje je samo mlacenje prazne slame...pa ni klauna u cirkusu nemogu gledati vise od 2 sata, a jos me nasmijava...on se hrani na ovim stvarima i podize svoj ego, placa "visibabe" da ga odrzavaju u vrhu internet medija jer je i sam poklopio radio, tv i stampu...nebudite naivni pa mu i na ovaj nacin pomagali...
pozdrav domovini.
pozdrav domovini.
-
Abacija
#3134 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Djelomicno se slazem ali nisam nikako za zatvaranje teme. Jedino bi mogli da kao @zavrzlama postavimo moguce scenarije i predvidimo Dodine poteze. Nesto mi se Mile usutio, da ga nece strefiti infarkt?essex wrote:neznam sto se zamarate da im odgovarate na nebuloze o traktoristi? pa zar nevidite da koriste namjerno te nebuloze da skrenu kompletnu diskusiju od stvarnih problema u drzavi...sto vise polemisete o majmunu manje provodite vremena na konstruktivnim stvarima, onim koje su bitnije od dodika. dodik je razlog za sve nase probleme danas i na tome bi trebala da se zavrsi dskusija a pocne na drugim temama kako kroz te teme rijesiti i ovaj problem...sa jednim udarcem dvije muhe, sa ovim ovdje je samo mlacenje prazne slame...pa ni klauna u cirkusu nemogu gledati vise od 2 sata, a jos me nasmijava...on se hrani na ovim stvarima i podize svoj ego, placa "visibabe" da ga odrzavaju u vrhu internet medija jer je i sam poklopio radio, tv i stampu...nebudite naivni pa mu i na ovaj nacin pomagali...
pozdrav domovini.
- essex
#3135 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
me netreba nista zatvarati, prestanite je hraniti...to ja govorim. kada dodje neka interesantna stvar o majmunu tema se opet pokrene (ismijemo ono sto dodo provali i demo dalje) ali ne dozvolite da budete manipulirani od njegovih visibaba koji su placeni da njega i velikosrpstvo (pogotovo na ovom forumu) drze u vrhu rasprava...ko je on da o njemu se toliko raspravlja? covjek javno pred tv baca drzavnu zastavu, zar je takva osoba zasluzila paznju? jeste, ali druge vrste, one sarajevske koju smo izgleda zaboravili, a to je POVALI BEKANA!Abacija wrote:Djelomicno se slazem ali nisam nikako za zatvaranje teme. Jedino bi mogli da kao @zavrzlama postavimo moguce scenarije i predvidimo Dodine poteze. Nesto mi se Mile usutio, da ga nece strefiti infarkt?essex wrote:neznam sto se zamarate da im odgovarate na nebuloze o traktoristi? pa zar nevidite da koriste namjerno te nebuloze da skrenu kompletnu diskusiju od stvarnih problema u drzavi...sto vise polemisete o majmunu manje provodite vremena na konstruktivnim stvarima, onim koje su bitnije od dodika. dodik je razlog za sve nase probleme danas i na tome bi trebala da se zavrsi dskusija a pocne na drugim temama kako kroz te teme rijesiti i ovaj problem...sa jednim udarcem dvije muhe, sa ovim ovdje je samo mlacenje prazne slame...pa ni klauna u cirkusu nemogu gledati vise od 2 sata, a jos me nasmijava...on se hrani na ovim stvarima i podize svoj ego, placa "visibabe" da ga odrzavaju u vrhu internet medija jer je i sam poklopio radio, tv i stampu...nebudite naivni pa mu i na ovaj nacin pomagali...
pozdrav domovini.
-
Abacija
#3136 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Stvarno ne znam sta se brigas kad salonci slabo zalaze na ovu temu. I ne drze je oni u vrhu nego raja koja mu se ismijava. Komotno nas ignorisi ako ti smeta.essex wrote: me netreba nista zatvarati, prestanite je hraniti...to ja govorim. kada dodje neka interesantna stvar o majmunu tema se opet pokrene (ismijemo ono sto dodo provali i demo dalje) ali ne dozvolite da budete manipulirani od njegovih visibaba koji su placeni da njega i velikosrpstvo (pogotovo na ovom forumu) drze u vrhu rasprava...ko je on da o njemu se toliko raspravlja? covjek javno pred tv baca drzavnu zastavu, zar je takva osoba zasluzila paznju? jeste, ali druge vrste, one sarajevske koju smo izgleda zaboravili, a to je POVALI BEKANA!
- Apostate
#3137 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Stvarno je zalosna (ne))kultura dijaloga na ovom forumu... Ne bitno.
Cijela poenta mog posta je bila da se ne uzdamo previse (tj nikako) u medjunarodnu zajednicu kao zastitinka jedinstvene i suverene BiH. Dapace, pojedine zemlje EU, da ne govorim o Rusiji, kao da pripremaju teren za eventualno cijepanje drzave i prihvatanje novog stanja kao trajno rjesenje pitanja BiH.
A sta ce se desiti ako Mile povuce ljude iz BiH institucija i pokusa secesiju, to je vec otvoreno pitanje na koje niko nema odgovor. Sukobi su definitivno mogucnost. Kolikih razmjera, gdje, kako, s cijim ucescem? To mozemo samo nagadjati...
Cijela poenta mog posta je bila da se ne uzdamo previse (tj nikako) u medjunarodnu zajednicu kao zastitinka jedinstvene i suverene BiH. Dapace, pojedine zemlje EU, da ne govorim o Rusiji, kao da pripremaju teren za eventualno cijepanje drzave i prihvatanje novog stanja kao trajno rjesenje pitanja BiH.
A sta ce se desiti ako Mile povuce ljude iz BiH institucija i pokusa secesiju, to je vec otvoreno pitanje na koje niko nema odgovor. Sukobi su definitivno mogucnost. Kolikih razmjera, gdje, kako, s cijim ucescem? To mozemo samo nagadjati...
-
firebird
#3138 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo Dodo dobio podrsku iz Njemacke.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanuNjemačka nezadovoljna načinom podnošenja izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv premijera RS Milorada Dodika...
Njemačka nije zadovoljna načinom podnošenja izvještaja Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ Tužilaštvu BiH protiv premijera Republike Srpske /RS/ Milorada Dodika i nekoliko osoba iz Srpske i neko mora snositi posljedice zbog toga, izjavio je državni ministar u Ministarstvu inostranih poslova Njemačke Gernot Erler.
"Naravno, razumjet ćete da vam ne mogu ništa reći oko eventualne krivice ili nevinosti bilo koga, ali i mi smo pažljivo proučili cijeli taj postupak i zaključili da on nije bio proveden prema pravilima. Bilo je puno neregularnosti", rekao je Erler.
On je dodao da se to mora razjasniti i da Njemačka smatra da neko mora snositi posljedice zbog toga.
"Jako je loše kada se to dešava sa takvim institucijama, koje djelimično stoje pod kontrolom i pod uticajem OHR-a i međunarodne zajednice, koje se moraju posebno striktno držati pravila. Zbog toga smo nezadovoljni načinom na koji je to provedeno", naveo je Erler.
Odgovarajući na pitanje šta bi se desilo da u Njemačkoj zamjenik šefa Savezne policije uputi izvještaj u Savezno tužilaštvo u vezi sa predsjednikom jedne njemačke savezne zemlje bez znanja direktora policije i glavnog tužioca, Erler je rekao da je to teško uporediti, jer Njemačka ima institucije koje funkcionišu prema pravu i propisima, a nije ni pod kontrolom međunarodne zajednice.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3139 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Procitao jutros rano na telećem...pardom srnećem teletekstufirebird wrote:Evo Dodo dobio podrsku iz Njemacke.http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanuNjemačka nezadovoljna načinom podnošenja izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv premijera RS Milorada Dodika...
Njemačka nije zadovoljna načinom podnošenja izvještaja Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ Tužilaštvu BiH protiv premijera Republike Srpske /RS/ Milorada Dodika i nekoliko osoba iz Srpske i neko mora snositi posljedice zbog toga, izjavio je državni ministar u Ministarstvu inostranih poslova Njemačke Gernot Erler.
"Naravno, razumjet ćete da vam ne mogu ništa reći oko eventualne krivice ili nevinosti bilo koga, ali i mi smo pažljivo proučili cijeli taj postupak i zaključili da on nije bio proveden prema pravilima. Bilo je puno neregularnosti", rekao je Erler.
On je dodao da se to mora razjasniti i da Njemačka smatra da neko mora snositi posljedice zbog toga.
"Jako je loše kada se to dešava sa takvim institucijama, koje djelimično stoje pod kontrolom i pod uticajem OHR-a i međunarodne zajednice, koje se moraju posebno striktno držati pravila. Zbog toga smo nezadovoljni načinom na koji je to provedeno", naveo je Erler.
Odgovarajući na pitanje šta bi se desilo da u Njemačkoj zamjenik šefa Savezne policije uputi izvještaj u Savezno tužilaštvo u vezi sa predsjednikom jedne njemačke savezne zemlje bez znanja direktora policije i glavnog tužioca, Erler je rekao da je to teško uporediti, jer Njemačka ima institucije koje funkcionišu prema pravu i propisima, a nije ni pod kontrolom međunarodne zajednice.
-
Abacija
#3140 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Plavi dio: A fazon je sto direktor, ne samo da je znao, nego je i aktivno ucestvovao u konsultacijama sa glavnim tuziocem, a i u sakupljanju dokaza protiv Dode.firebird wrote:Evo Dodo dobio podrsku iz Njemacke.http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanuNjemačka nezadovoljna načinom podnošenja izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv premijera RS Milorada Dodika...
Crveni dio: Sto se provali ovaj Erler. Sta on zna kako je zivjeti pod kontrolom Mjesne Zajednice. Ovakvo reagovanje meni nesto govori da je Njemacka ulozila neke pare u te Dodine projekte pa su se sad prepali da se i oni ne uvuku u istragu jer bi to bio ogroman skandal po njih. Ne bi zacudilo da uskoro i druge drzave ulagaci slicno raguju, tj. stanu u odbranu Dode. Bilo bi dobro kad bi ovi nasi (npr. @pici) poznavaoci ekonomskih ulaganja malo potrazili ko je sve to u posljednje vrijeme ulagao pare u pc pa da vidimo od koga ce jos doci ovakvih provala. A posto se HAvaz zalaze za Dodu mozda je u pitanju slicna situacija u pederaciji pa su se prepali da ce doci do dizanja optuznica protiv Brankovica i kompanije.
Last edited by Abacija on 14/03/2009 12:26, edited 2 times in total.
- and
#3141 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kome bi šef u njemačkoj dao podršku,zamjeniku ili osumnjičenom?
-
dallton
#3142 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel to her flick radoncic krenuo u ostru odbranu svog havera dode? cudo se jos suljo nije oglasio s ezopovom basnom "prud nema alternativu" ili nesto slicno
- kinu
#3143 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
čitaj crveni dio u abacije ( oni na sve imaju odgovor, demokratija pa to ti je )and wrote:kome bi šef u njemačkoj dao podršku,zamjeniku ili osumnjičenom?
- vee-jay
#3144 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1. SAMO budale se jos uzdaju u licemjernu EU pri rjesavanju nasih egestencijalnih problema.Apostate wrote:Stvarno je zalosna (ne))kultura dijaloga na ovom forumu... Ne bitno.
2. Odgovori postoje u ladicama. Sukobi jesu jedna od mogucnosti. Bilo koji od odgovora vode Dodika i RS u proslost.
3. Dodik NECE pokusati secesiju iz jednog jedinog razloga -> u istom trenutku propada daytonski sporazum i RS nestaje a on zavrsava tamo gdje mu je mjesto.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3145 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija wrote:Plavi dio: A fazon je sto direktor, ne samo da je znao, nego je i aktivno ucestvovao u konsultacijama sa glavnim tuziocem, a i u sakupljanju dokaza protiv Dode.firebird wrote:Evo Dodo dobio podrsku iz Njemacke.http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanuNjemačka nezadovoljna načinom podnošenja izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv premijera RS Milorada Dodika...
Crveni dio: Sto se provali ovaj Erler. Sta on zna kako je zivjeti pod kontrolom Mjesne Zajednice. Ovakvo reagovanje meni nesto govori da je Njemacka ulozila neke pare u te Dodine projekte pa su se sad prepali da se i oni ne uvuku u istragu jer bi to bio ogroman skandal po njih. Ne bi zacudilo da uskoro i druge drzave ulagaci slicno raguju, tj. stanu u odbranu Dode. Bilo bi dobro kad bi ovi nasi (npr. @pici) poznavaoci ekonomskih ulaganja malo potrazili ko je sve to u posljednje vrijeme ulagao pare u pc pa da vidimo od koga ce jos doci ovakvih provala. A posto se HAvaz zalaze za Dodu mozda je u pitanju slicna situacija u pederaciji pa su se prepali da ce doci do dizanja optuznica protiv Brankovica i kompanije.
Grawe osiguranje Banja Luka jedan od najvećih investitora na BLSE
Petak, 13 Mart 2009
Banjalučko osiguravajuće društvo Grawe, postaje jedan od najvećih investitora na Banjalučkoj berzi (BLSE). U vrijeme sve manjeg prometa i pada povjerenje Grawe koji je 100 postotnom vlasništvu austrijskog osiguravajućeg društva Grazer Wechselseitige Versicherung nastavlja sa ulaganjem na BLSE, posebno u državne i opštinske obveznice.
Grawe osiguranje je u obveznice u RS do sada ukupno uložilo oko sedam miliona KM, a samo u poslednja dva dana, na Banjalučkoj berzi čiji dnevni prometi iznose stotinjak hiljada maraka, kupili su obveznica u vrijednosti 877 465 KM, potvrđeno je za Capital.ba u ovoj osiguravajućoj kući.
U posljednja dva dana kupili su obveznice opštine Laktaši za 557 250 KM, te uložili 320 215 KM u obveznice stare devizne štednje RS. U Grawe osiguranju, ističu da, ovim nastavljaju svoju dugoročnu orjentaciju podržavanja razvoj RS, BiH i lokalnih zajednica.
Grawe je nedavno postao vlasnik jednu trećinu obveznica opštine Gradiške čija je ukupna vrijednost emisija iznosila 2,7 miliona KM.
Još malo i da počmu sami sebe prodavat i to je to,ne da ce biti kapitalizam vec feudalizam a matica serbija se bori sa bankrotom tako da nema puno fajde od nje.....kad su culi jos da je Tadićii prodao NIS sa full opremom,nalazištima,rudnim bogatstvima.......
-
dallton
#3146 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jel ostalo jos sta da se kupi ili se rasprodaje opstina po opstina, a nakon toga aukcija bijelog roblja?
-
kv99
#3147 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pici wrote:
Još malo i da počmu sami sebe prodavat i to je to,ne da ce biti kapitalizam vec feudalizam a matica serbija se bori sa bankrotom tako da nema puno fajde od nje.....kad su culi jos da je Tadićii prodao NIS sa full opremom,nalazištima,rudnim bogatstvima.......i dan danas se nije dao kupoprodajni ugovor za rafineriju B.Brod mada je tu sve isto kao i kod NIS-a(koji je trenutno tri milijarde dinara u minusu od kada su ga preuzeli rusi).
Nisi jedini koga to zanima. Ovo je tekst koji je na "komsijskom " portalu napisan a najinteresantnije je da je autor novinar pa je zanimaljivo procitati sta o njemu misle privatno a ne smiju napisati u " demokratskom bastionu Balkana" :
"Nalog za prikupljanje podataka dao je tuzilac, 09.07.2008. godine, a predmet je zaveden pod brojem KTA 460/07.
Podaci su prikupljeni, predat je izvestaj i sad je na tuziocu da odluci da li ima ili nema dovoljno elemenata za podizanja prijave.
Ono sto je kljucno pitanje u čitavoj priči jeste: Ako je 2006.godine SIPA predala isti jedan ovakav izveštaj Tužilaštvu BiH protiv Tobi Robinson, pa je onda to sklonjeno u Tužilaštvu, koja je u to vreme bila druga najmoćnija osoba u BiH, mogla je da podigne NATO kada poželi, i vodila je istragu protiv Šarovića, onda je očito da u to vreme nisu postojale tzv. "paralelne strukture u SIPA". Ako sad postoje, ko je kriv za to i zašto se ćutalo do sada o tome. Šta su do sada radili naši predstavnici u Sarajevu?
Druga stvar, ako imamo neko naše Specijalno tužilaštvo, i ako i ptice na grani pevaju da je u poslovima s Integralom bilo muljaža, zašto je naše tužilaštvo ćutalo na sve to i samim tim nas dovelo u ovu situaciju. Ako je na onoj sednici NS RS traženo da se formira Anketni odbor o tome kako je pravljena zgrada Vlade, zašto to nije i učinjeno ako je sve bilo čisto i tome otklonjene sve sumnje...
Eto, baš slučajno je Integra, suptorno zakonima, i mimo uslova tendera, RTRS-u dala ponudu za nove kvadrate RTV doma koji vrede dva miliona a to joj je, suprotno Zakonu o javnim ustanovama, palćeno zemlljištem koje vredi 25 miliona. I onda je baš slučajno na tom zemljištu nikla zgrada koju je Vlada kupila za apartmane i evo niče još jedna u kojoj će biti Poreska i još neke institucije, i sve to lepo zapiše Čeko, ali naše Tužilaštvo boli uvo...
Da ne pričamo o kilometru autoputa koji košta 22 miliona, što je duplo više nego recimo u Hrvatskoj, ili o tome kako nije bilo tendera za opremanje zgrade Vlade, kako je aneks za 100% veći od osnovnog ugovora, kako je nameštaj uvezla firma "Vizor"( koja opet oprema sve redom što se plaća iz budžeta ) a onda ga preprodala integralo po 100% većoj ceni.
I zašto niko u RS ne može da zna ko su vlasnici tri preduzeća koja poseduju 60% Njeftgezinkora? Zašto to ne smeju da znaju čak ni poslanici u NS RS?
Pa kilometar seoskog puta u Srebrenici, koji je propao nakon prve kiše, košta 1,5 miliona. Ljudi iz te branše su izračunali da je samo na putevima u Srebrenici ukradeno 30 miliona KM. I gle čuda, posao je dobila bez tendera "Niskogradnja", koja isti takav kilometar puta u Rogatici napravi za 200.000 KM. I prijava za ove puteve već pola godine kupi prašinu negde u fiocu Tužilaštva RS.
Za ove pare koje su ukradene samo u Srebrenici moglo se napraviti 10 preduzeća u Bratuncu, u kojem ništa ne radi, i da čitava opština živi u blagostanju.
Čavić je imao jedan Vitol, pa nas je držanje tog predmeta u ladici dovelo tam gde nas je dovelo, ovaj put reč je o daleko više nego o "Vitolu".
Problem je što se kriminal i korupcija urušavaju RS iznutra. I sve dok mi sami ne budemo imali snage da se suočimo sa realnošću, i da naši sudovi procesuiraju sve redom, u šaci će nas držati kojekakvi belosvetski hohštapleri. "
-
dallton
#3148 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
izgleda da ce doci dan u pcu, a najvjerovatnije i u federaciji kad ce glavni bojni poklic biti "Ma BORIMO SE MI ZA SVOJ REZERVAT SRPSKI (ili drugi neki) - samo smo skontali da u tom rezervatu nista vise nije u nasem vlasnistvu" 
- Apostate
#3149 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Slazem se, samo pitanje u vezi 3. izjave. U slucaju secesije RS-a, na koji nacin ona nestaje, i ko ce Dodika otpremit tamo gdje mu je mjesto? Sve to zvuci OK, ali mislim da nije realno.vee-jay wrote:1. SAMO budale se jos uzdaju u licemjernu EU pri rjesavanju nasih egestencijalnih problema.Apostate wrote:Stvarno je zalosna (ne))kultura dijaloga na ovom forumu... Ne bitno.
2. Odgovori postoje u ladicama. Sukobi jesu jedna od mogucnosti. Bilo koji od odgovora vode Dodika i RS u proslost.
3. Dodik NECE pokusati secesiju iz jednog jedinog razloga -> u istom trenutku propada daytonski sporazum i RS nestaje a on zavrsava tamo gdje mu je mjesto.
-
dallton
#3150 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da ne raspravljamo hipoteticki, kad se to desi provjericemo...nije se vjerovalo da se i karadzicu ili milosevicu moze bilo sta desiti, pa na kraju sta bi?