Bitna stavka kod leasinga je sto vozila koja koristi pravno lice nisu njegovo vlasnistvo i ne ulaze u ukupni kapital firme, a svi troskovi ukljucujuci i ratu za leasing idu u rashode sto bitno utice na bilanse.condy wrote:ado-šampion wrote:
Tako da, tacno je da ljudi mijenaju za novo svakih 3-5, pa uzecemo i 2-5 godina, ali ljudi kojim se to ISPLATI. A uglavnom se isplati onim koji ako cemo po bosanskim mjerilima idu na posao iz Zenice u Sarajevo. Ima i kod Kramara takvih auta, koji za 2 godine naprave 100 hiljada km.![]()
Lizing je najisplativiji pravnim licima. Isplativ je i fizičkim licima, koja su solventna, koja prelaze više km, i koji imaju određeno učešće u kupovinu. U De sam, vidio da forsiraju prodaju fizičkim licima sa određenim učešćem, jedan dio ide na kredit i i po isteku kredita preostali iznos u cijelosti. Npr. 5 hiljada učešća+15 hiljada na kredit+10 hiljada u cijelosti na kraju. Taj način sam vidio na svakom vozilu starom 1 ili 2 godine.
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#3126 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
ado-šampion
#3127 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Tako nekako, s tim sto tu kao bonus dobijas peglanje svaki dan, jer je na ulazima u Minhen ujutro u spici haos svaki dan, tako i na izlazu poslijepodne.condy wrote:Ono što bi platila u skupljem smještaju u Minhenu, uštedi u Augsburgu i dobije ratu za novo autoado-šampion wrote:Upravo tako sto svi gledaju sta im se isplati i sta im je rentabilno. Neke firme naprave 300 hiljada za 5 godina i onda mijenjaju. Neke firme naprave 80 hiljada za 2 godine i mijenjaju, neke 150 hiljada za 4 i mijenjaju. Tako i privatni kupci, gledaju sta im je rentabilno. Ja mogu gledati sebe, napravim 15 hiljada godisnje, vozam vikendom, znaci haman pa mogu i bez auta, ima dobar prevoz, meni novo auto nije nikako rentabilno. Mozda jeste ako cu ga vozati 10 godina sto ne zelim.
Vani se 150 k km za 3-5 godina nabije ko od sale. Obicno ljudi presele u manji grad da ima bude jeftinije i mirnije i idu u veci na posao 70 km svaki dan. Tipa Augsburg - Minhen. Tako hladno za 3 godine uz ostalo vozanje nabijes 150 k. Zenina kolegica upravo to radi. Svakih 4-5 godina novo.![]()
Ali jbg ona voza nov Q3, pa zamijeni opet za nov Q3, novo je novo, a ja vozam polovan BMW pa eventunalno zamijenim za drugi polovan BMW.
- madner
#3128 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne vrijedi naravno svako auto isto od 25k, jer neka su bolja a neka losija od predpostavke, ali generalno je tacno. Povecava se rizik kako bi se dobilo bolje.
-
condy
#3129 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
S tim da im jutro počinje od 6 sati ujutro a ne ko kod nas od 10 satiado-šampion wrote:Tako nekako, s tim sto tu kao bonus dobijas peglanje svaki dan, jer je na ulazima u Minhen ujutro u spici haos svaki dan, tako i na izlazu poslijepodne.condy wrote:Ono što bi platila u skupljem smještaju u Minhenu, uštedi u Augsburgu i dobije ratu za novo autoado-šampion wrote:Upravo tako sto svi gledaju sta im se isplati i sta im je rentabilno. Neke firme naprave 300 hiljada za 5 godina i onda mijenjaju. Neke firme naprave 80 hiljada za 2 godine i mijenjaju, neke 150 hiljada za 4 i mijenjaju. Tako i privatni kupci, gledaju sta im je rentabilno. Ja mogu gledati sebe, napravim 15 hiljada godisnje, vozam vikendom, znaci haman pa mogu i bez auta, ima dobar prevoz, meni novo auto nije nikako rentabilno. Mozda jeste ako cu ga vozati 10 godina sto ne zelim.
Vani se 150 k km za 3-5 godina nabije ko od sale. Obicno ljudi presele u manji grad da ima bude jeftinije i mirnije i idu u veci na posao 70 km svaki dan. Tipa Augsburg - Minhen. Tako hladno za 3 godine uz ostalo vozanje nabijes 150 k. Zenina kolegica upravo to radi. Svakih 4-5 godina novo.![]()
![]()
Ali jbg ona voza nov Q3, pa zamijeni opet za nov Q3, novo je novo, a ja vozam polovan BMW pa eventunalno zamijenim za drugi polovan BMW.
-
condy
#3130 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I ja imam isto mišljenje, da bez obzira što koštaju isto ne vrijede isto, jer se vrijednost ne izražava samo u novcu već i u drugim stvarima.madner wrote:Ne vrijedi naravno svako auto isto od 25k, jer neka su bolja a neka losija od predpostavke, ali generalno je tacno. Povecava se rizik kako bi se dobilo bolje.
To je i najvažnija stavka. Pravno lice ima iskalkulisanu računicu troškova odnosno isplativosti takve kupovine, što ne može biti slučaj sa fizičkim licem, kome je auto takvo isključivo trošak, što nije slučaj sa pravnim licem, kojem je ono sredstvao za rad i donosi određenu prihod i dobit.tempuser wrote:
Bitna stavka kod leasinga je sto vozila koja koristi pravno lice nisu njegovo vlasnistvo i ne ulaze u ukupni kapital firme, a svi troskovi ukljucujuci i ratu za leasing idu u rashode sto bitno utice na bilanse.
- nepass1
#3131 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
meni u skodinom servisu nisu znali skodu, kupljenu kod njih, prikljuciti na dijagnostiku. tj dijagnostika nije mogla da nadje auto ili kako to vec fercera530i wrote:Nažalost istina...u većini ovlaštenih servisa, posebno kod auta koja nisu skupa...rade dječaci od 18 - 19 godina kojima je to prvi posao.bitanga_sa_otesa wrote: problem je sto su skresali plate po svim tim servisima i nijedan majstor koji zna iole, nece radit za 700 maraka,vec ode kuci radit.ostalo s koca i konopca,balavcadi sto se nafuralo da je majstor...poslovodja im neki sto su ga sutali po radioni,dobio svojih 5 min...da ne nabrajam vise...sta ce oni uradit ...mogu samo mijenjat jedno po jedno dok ne nagode....
A bomba Kramčiću amaterizam čisti...da se neko ozbiljno zainatio trebao mu je zapaliti 100 auta.
-
tempuser
#3132 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako zanemarimo predpostavku koliko bi trebalo da kosta, a uzmemo realnu vrijednost na trzistu, moja tvrdnja stoji, a to sto pises je upravo ono sto ia tvrdim. U odredjenoj cifri dobijes ne samo auto nego sve sto ide uz auto, po potrebi dize mlohavog i ego, komsijama zavist itd!condy wrote:I ja imam isto mišljenje, da bez obzira što koštaju isto ne vrijede isto, jer se vrijednost ne izražava samo u novcu već i u drugim stvarima.madner wrote:Ne vrijedi naravno svako auto isto od 25k, jer neka su bolja a neka losija od predpostavke, ali generalno je tacno. Povecava se rizik kako bi se dobilo bolje.
-
condy
#3133 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Mlohavog ne dižu ni španske mušicetempuser wrote:Ako zanemarimo predpostavku koliko bi trebalo da kosta, a uzmemo realnu vrijednost na trzistu, moja tvrdnja stoji, a to sto pises je upravo ono sto ia tvrdim. U odredjenoj cifri dobijes ne samo auto nego sve sto ide uz auto, po potrebi dize mlohavog i ego, komsijama zavist itd!condy wrote:I ja imam isto mišljenje, da bez obzira što koštaju isto ne vrijede isto, jer se vrijednost ne izražava samo u novcu već i u drugim stvarima.madner wrote:Ne vrijedi naravno svako auto isto od 25k, jer neka su bolja a neka losija od predpostavke, ali generalno je tacno. Povecava se rizik kako bi se dobilo bolje.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3134 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
neki dan isto ,16 god staru smecarsku fabiju ne znaju popraviti. 5 dana su drkali po njoj ,sve zivo izmjenjali ,naplatili,i isti problem ostao.kaze strucnjak onda je motorni kompjuter ...ma nemoj...nepass1 wrote: meni u skodinom servisu nisu znali skodu, kupljenu kod njih, prikljuciti na dijagnostiku. tj dijagnostika nije mogla da nadje auto ili kako to vec fercera
- amar1994
#3135 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Vidio si i na mom autu , sta nisu znali stavit
, lole pikovale 
- nepass1
#3136 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
nemoj mi na fabilakabitanga_sa_otesa wrote:neki dan isto ,16 god staru smecarsku fabiju ne znaju popraviti. 5 dana su drkali po njoj ,sve zivo izmjenjali ,naplatili,i isti problem ostao.kaze strucnjak onda je motorni kompjuter ...ma nemoj...nepass1 wrote: meni u skodinom servisu nisu znali skodu, kupljenu kod njih, prikljuciti na dijagnostiku. tj dijagnostika nije mogla da nadje auto ili kako to vec fercera
nisu mi znali ni cd player prikopcati, koji sam naravno dobio od njih
- basicm
#3137 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Dje je onaj sto ima aute godisnjake za 60% i to prije servisa prvog?
I tata bi sine..
I tata bi sine..
- golfiista
#3138 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da ne oftopicarimo, evo nesto na temu.
Tri godine od kupovine pregazenog, izgazenog, groba, nezagrnutog mejta kod Kramars, bez najmanjeg problema ili kvara, sipaj i vozi. U kakvom je stanju najbolje govori cinjenica da sam ubijeđen da se zapravo na istom ne moze nista pokvariti
Jos dvije godine i ovi fabijaneri, dacijasi, opelcine i korejanci i ostali kvaziprodukti, sa petogodisnjom garancijom mi se mogu napusiti noge, te svoje gole pistolje okaciti o klin.
Tri godine od kupovine pregazenog, izgazenog, groba, nezagrnutog mejta kod Kramars, bez najmanjeg problema ili kvara, sipaj i vozi. U kakvom je stanju najbolje govori cinjenica da sam ubijeđen da se zapravo na istom ne moze nista pokvariti
Jos dvije godine i ovi fabijaneri, dacijasi, opelcine i korejanci i ostali kvaziprodukti, sa petogodisnjom garancijom mi se mogu napusiti noge, te svoje gole pistolje okaciti o klin.
- basicm
#3139 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sta su ti to uvalili pa ni majstora nisi upoznao?golfiista wrote:Da ne oftopicarimo, evo nesto na temu.
- golfiista
#3140 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Strasnobasicm wrote:Sta su ti to uvalili pa ni majstora nisi upoznao?golfiista wrote:Da ne oftopicarimo, evo nesto na temu.
- mayab
#3141 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A TEK ĆE BITI KINO ONOME KO GA TAKVOG GROBA KUPI OD TEBEgolfiista wrote:Strasnobasicm wrote:Sta su ti to uvalili pa ni majstora nisi upoznao?golfiista wrote:Da ne oftopicarimo, evo nesto na temu.
- golfiista
#3142 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Strasno
Na ovom grobu su skuplje gume i felge od tvog autaA TEK ĆE BITI KINO ONOME KO GA TAKVOG GROBA KUPI OD TEBE![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#3143 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
djesi skupa gumo,ne prepoznasmo te

- golfiista
#3144 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Drz se juge majstorebitanga_sa_otesa wrote:djesi skupa gumo,ne prepoznasmo te![]()
![]()
![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#3145 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
nije ba jugo...stojadin je, i to truHo,al skuplji dvaput nego tvoja leshina iz kramara..za gume da ne pricam ,a predjem manje od 400 km s njima i bacim.nego samo ti vozaj ,usrecices nekog kad budes prodavaogolfiista wrote:Drz se juge majstorebitanga_sa_otesa wrote:djesi skupa gumo,ne prepoznasmo te![]()
![]()
![]()
![]()
- golfiista
#3146 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nisu ti javili da je 2017 na izmaku? Znas li da je Broz umro?bitanga_sa_otesa wrote:nije ba jugo...stojadin je, i to truHo,al skuplji dvaput nego tvoja leshina iz kramara..za gume da ne pricam ,a predjem manje od 400 km s njima i bacim.nego samo ti vozaj ,usrecices nekog kad budes prodavaogolfiista wrote:Drz se juge majstorebitanga_sa_otesa wrote:djesi skupa gumo,ne prepoznasmo te![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#3147 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
cekam tebe da mi javis i da me prosvijetlis u zivotu..jesil odlijepio naljepnicu kramar ili je jos imas na autugolfiista wrote:
Nisu ti javili da je 2017 na izmaku? Znas li da je Broz umro?
- supercali
#3148 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jel to ona prica 5 godina nisam digao haube
A fazon je nekad haubu i dici
A fazon je nekad haubu i dici
- Bullet Tooth Tony
#3149 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A sta je uzeo golfista kod Kramara ... nisam upratio 
- corsa
#3150 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
BMW 5Bullet Tooth Tony wrote:A sta je uzeo golfista kod Kramara ... nisam upratio