Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
cyprus

#3126 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by cyprus »

Bosnolog wrote:...Nije li do sada gotovo sve nametnuto u BiH od strane MZ (OHR-a)kada su reforme i jacanje drzave u pitanju,..... :razz:
Požaliću što ti odgovaram, ali samo da se osvrnem na zadnju rečenicu...

Nije li upravo MZ prestala nametat reforme baš nakon Harisovog NE aprilu... Slučajno? :oops:

Možeš ti pričat i uvrćat šta god hoćeš, ali svi reformski procesi u BiH su stali sa rušenjem aprilskog paketa i od tad se pokrenuli nisu. A glavni krivac za rušenje istog je znamo ko... (nije Dodik)
Bosnolog

#3127 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
Bosnolog wrote:...Nije li do sada gotovo sve nametnuto u BiH od strane MZ (OHR-a)kada su reforme i jacanje drzave u pitanju,..... :razz:

Nije li upravo MZ prestala nametat reforme baš nakon Harisovog NE aprilu... Slučajno? :oops:

Možeš ti pričat i uvrćat šta god hoćeš, ali svi reformski procesi u BiH su stali sa rušenjem aprilskog paketa i od tad se pokrenuli nisu. A glavni krivac za rušenje istog je znamo ko... (nije Dodik)
Dodik je samo iskoristio sruseni Aprilski paket koji nije uklonio glavnu kocnicu(Entitetski odnosno etnicki veto koji se zloupotrebljava i kada treba neko ici u WC ) buducih reformi BiH da se izivljava osiljen rasprodatim privreendim resursima koji su otisli zauvijek a od kojih gradani u tom dijelu BiH ne vidjese gotovo nikakve fajde,osim krimo vladajuce vrhuske od nove zgrade Vlade i Dodikove gebels televizije RTRS to jest bez ikavih kapitalnih investicija,.....

Da je Aprilac prosao mozda bi imali relaksiraniju atmosferu ali bi legalizirali blokade koje bi zauvijek ostale i imali bi opet pat pozociju kao i danas,...

To je i SDP(Lagundzija) priznao,....Popustanje ili ignorisanje Dodika od strane MZ i OHR je samo sebi ukinuo i obezvriejdio krdibilitet,.....Vracamo se na ono kada ne djelujes na vrijeme i preventivno posljedice su mnogo skuplje i slozenije,....Dodik ce biti samoukrucen,......ceka se da potrosi ono novca sto jos ima od rasprodanih firmi,onda ide ono sto slijedi,to jest prihvatanje reformi i jacanje drzave ili katastroficne posljedice po njega i njegove sljedbenike ako krene putem kojim nema ustavno pravo,ili socijalne nemire gladne i bankrot tvorevine..... ;-)

Siljazic nije bio principijelan (jedno je pricao a drugo radio),primjer je vracanje Spirica nakon njegove kvazi ostavke cini mi se 2007 ili 2008 u Decembru i prijetnji da ce Dodikovci napustiti drzavne institucije kada su on i Radmanovic glasali da se vrati na poziciju premijera opstrukcija BiH dok je Komsic glasao protiv,...

Potom prihvata reformirano nereformirane policije sto je u stvari samo odgadanje reformi do dajnjeg za oaplikaciju BiH za Clanstvo u EU koje se kiseli svih godina od cega nece biti nista,.... Cetiri godine su potrosene a Dodik je za to vrijeme rasprodao sve sto je imao kupujuci socijalni mir,lazuci glasace o blagostanju i projektima,Sada je love sve manje i sam ce da legne na rudu,.....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3128 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JoseMujica »

spreca wrote:
JoseMujica wrote:Hare je jedan mega ublehaš i šupljikator i jedan od dražih izbornih rezultata mi je njegov poraz
Ipak ne odobravam i to mi se baš gadi kako su to na 60 minuta obradili....ispod svakog nivoa
Mujica sakupljaj suze trebace ti zbog sretnih izbornih rezultata :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrati ce se Hare :D
eto drug kad se vrati...dabogda tvojom kućom upravljao :cry:
spreca

#3129 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

JoseMujica wrote:
spreca wrote:
JoseMujica wrote:Hare je jedan mega ublehaš i šupljikator i jedan od dražih izbornih rezultata mi je njegov poraz
Ipak ne odobravam i to mi se baš gadi kako su to na 60 minuta obradili....ispod svakog nivoa
Mujica sakupljaj suze trebace ti zbog sretnih izbornih rezultata :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrati ce se Hare :D
eto drug kad se vrati...dabogda tvojom kućom upravljao :cry:
Mujice bolan, sta ti je se tako zamjerio , ti vidio svi pljuju pa da i ja pljunem ko zna o cemu se radi :lol:
veljaca

#3130 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Better Man wrote:
luckylaka wrote:Plakacemo mi jos za Harisom.Trnutna garnituraTihic,Zlatko,Covic,Dodik ...je najvece zlo za BiH.Jadni Komsic ni kriv ni duzan je tu samo da bi podigao rejting sdp-u.Inace smijesne su price o nekom politickom uspjehu Z.Komsica.Covjek je jednostavno omiljen u narodu jer je jednostavan uz to bivsi pripadnik A BiH-a i uz sve to lojalni Hrvat- bosanac.Politika je za njega spansko selo ali eto tu je gdje je.Haris.Ni bolji ni losiji od ostalih.Greska mu je sto je BiH branio mozgom a ne puskom.Sada bi bio neprikosnoveni hadzija.Ovako.Ja,Haris i Beriz.Nema nas puno al bar ne mjenjamo dresove za svake izbore.Ponekad.
Kao sto rekoh vec jednom, za lazovom, lopovom, ublehasem i manipulatorom i rusiteljem ustavnih reformi i napretka BiH Silajdzicem nikad necemo zaliti.
Cudi me to od tebe Better Man. Obicno neku tvrdnju iznosis u prvom licu jednine. Tada stojis iza nje ti licno .... A govoriti u ime i nekih drugih ( " necemo " a ne NECU ) izgleda mi kao neki diktat ..... Istu gresku napravio je i luckylaka ...

Btw - nadam se da je ovo samo tvoj previd ....
drndalo

#3131 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Nego zasnadosmo li gdje je "osnivac" ??? Nema ga nesto od izbornog "uspjeha" u javnosti...

Da nije otisao kod 100% Onur-a na konsultacije kako u tal sa Konzumom ??? :run:
hercegovac_pravi

#3132 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

cyprus wrote:

Naravno da Milodod nije..pa zašto bi i oborio takav paket kada mu daje betoniranje temelja pc-a i to još sa svim mogućim blokadama? Jel se mi ovdje igramo dječijih igara ili pominjemo aprliski paket ustavnih promjena? Pa o ovome ima posebna tema na forumu na kojoj se diskutovalo o "aprilcu" i veoma jasno je predočeno zašto je "aprilac" bio katastrofalan po budućnost BiH.
Hodidid

#3133 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hodidid »

Ima puno vecih ubleha od Silajdzica na nasoj politickoj sceni. Njemu se moze spocitavati svasta ali da je kolebljiv i mekusac jok. Ne moze mu se ni poreci da politicke stavove ne mijenja vec 20 godina ko mnogi drugi sto ih mijenjaju haman pa svaki dan ko prljave carape.

Covjek u svom politickom shvatanju ne luta. Zna sta hoce. Hoce jaku Bosnu i Hercegovinu. E sad jel to moguce ili nemoguce za izvesti i u kojoj mjeri je drugi par cipela.

Druga stvar je da je covjek izgubio izbore i povukao se u opoziciju. Ne kaki puno o drugima koliko drugi kake o njemu.
Respekt za to!

Ima i Lagumdzija pofino toga u gepeku ali necemo ga sad otvarati. Treba mu dati podrsku da izgura ovaj projekat koji ima za cilj u konacnici da ojaca drzavu. A nama bosnjacima najmanje treba podjela na lijeve i desne. To nama kao narodu nije svojstveno.

Ono sto treba podrzavati su projekti i politika koja stoji na postavkama nezavisna, slobodna, demokratska i ekonomski jaka i odrziva drzava Bosna i Hercegovina koja ce onda biti u prilici da ispuni data obecanja svojim gradjanima.
Hoce li takvu drzavu uspjeti realizirati Lagumdzija, Silajdzic ili Tihic skupa sa izabranim koalicionim partnerima je najmanje bitno. Bar meni.
hercegovac_pravi

#3134 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Hodidid wrote:Ima puno vecih ubleha od Silajdzica na nasoj politickoj sceni. Njemu se moze spocitavati svasta ali da je kolebljiv i mekusac jok. Ne moze mu se ni poreci da politicke stavove ne mijenja vec 20 godina ko mnogi drugi sto ih mijenjaju haman pa svaki dan ko prljave carape.

Covjek u svom politickom shvatanju ne luta. Zna sta hoce. Hoce jaku Bosnu i Hercegovinu. E sad jel to moguce ili nemoguce za izvesti i u kojoj mjeri je drugi par cipela.

Druga stvar je da je covjek izgubio izbore i povukao se u opoziciju. Ne kaki puno o drugima koliko drugi kake o njemu.
Respekt za to!

Ima i Lagumdzija pofino toga u gepeku ali necemo ga sad otvarati. Treba mu dati podrsku da izgura ovaj projekat koji ima za cilj u konacnici da ojaca drzavu. A nama bosnjacima najmanje treba podjela na lijeve i desne. To nama kao narodu nije svojstveno.

Ono sto treba podrzavati su projekti i politika koja stoji na postavkama nezavisna, slobodna, demokratska i ekonomski jaka i odrziva drzava Bosna i Hercegovina koja ce onda biti u prilici da ispuni data obecanja svojim gradjanima.
Hoce li takvu drzavu uspjeti realizirati Lagumdzija, Silajdzic ili Tihic skupa sa izabranim koalicionim partnerima je najmanje bitno. Bar meni.
Potpis i to veliki.
Nikada nisam razumio forumaše koji od vođa političkih partija prave "bogove koji šetaju među nama običnim smrtnicima", bilo da se radio o Aliji, Sulji, Fahri, Lepom, Lagumu..itd..itd... Političari su prolazni ali ostaje ideja-platforma koja ostaje živjeti.
I da još dodam, svaka politička opcija kojoj je ultimativni cilj država BiH, sa svim društvenim vrijednostima koje krase napredno društvo, će imati moj glas i moju podršku.
gomilego

#3135 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by gomilego »

Hodidid wrote:Ima puno vecih ubleha od Silajdzica na nasoj politickoj sceni. Njemu se moze spocitavati svasta ali da je kolebljiv i mekusac jok. Ne moze mu se ni poreci da politicke stavove ne mijenja vec 20 godina ko mnogi drugi sto ih mijenjaju haman pa svaki dan ko prljave carape.

Respekt za to!

:thumbup: :bih:
luckylaka

#3136 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by luckylaka »

Ja samo da ponovim da BiH nje moglo snaci vece zlo nego sto je Zlaja,Tihi,Dodo i Cavo.Sa ovom garniturom BiH polako ali sigurno koraca ka svom raspadu.P.S.Eto necemo plakati al hocemo zaliti za Haretom.Naravno da ima onih sto ne zale ni za svojim najrodjenijim pa ko im je onda Hare.
spreca

#3137 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

Respekt za to!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Bosnolog

#3138 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

luckylaka wrote:Ja samo da ponovim da BiH nje moglo snaci vece zlo nego sto je Zlaja,Tihi,Dodo i Cavo.Sa ovom garniturom BiH polako ali sigurno koraca ka svom raspadu.P.S.Eto necemo plakati al hocemo zaliti za Haretom.Naravno da ima onih sto ne zale ni za svojim najrodjenijim pa ko im je onda Hare.
O kakvom raspadu????? :-) :-) :-) ,Savjetujem ti da uzmes jedan Bosnodurin da ti se rasciste politicke vijuge,....Bosna nije Zlaja,Tihic,Dodo,Fahro, Covic ili slicni pojedinci,ovi je ne mogu srusiti niti se ona moze raspasti zbog njih niti je Silajdzic taj koji je svemocan da je moze sacuvati,.Mnogo je bitnija ideja SDP- kao najveceg i najsireg zdravog probosanskog pokreta kojeg bi i Silajdzic mogao biti ako bude upitana buducnost i opstanak BiH,......Bosna je odbranjena kada je bila najugorzenija i najranjivija1992-1995,.Sve ovo sada je kupovia vremeana koje opet ide BiH u prilog,....Zapamti jedno da Bosnu na okupu i od raspada drzai i cuva upravo strah od posljedica u slucaju pokusaja njenog raspada sistemom jednostranih odluka,nametanja ili samovolje pojedinih stranka,njihovih udruzenja,odnoaso anti BH ideologija koje su nam itekako poznate,...Oni se upravo plase reakcijom onih kojima su svete tri stvari (BBB)Bosna-Bog i Bosanstvo/Bosnjastvo,...... ;-) Bez jednog od ovih elemenata nema Bosne ukljucujuci i one koji su Ateisti,.....

Ti ocito ne poznajes Bosnu niti mentalitet naroda koji zivi u njoj,....Za drzavu ciji si drzavljanin ili porijeklom,mogu reci da je njen opstanak upitan u granicama kojoj je Kosovo otislo zauvijek.Pitanje je ko je sledeci,Vojvodina ili Sandzak sa Presevskom dolinom,..Evo su i Rumuni blokirali prihatanje aplikacije clanstva Srbije pored Holandije zbog neisporuke Mladca Hagu.Rumuni su naveli kao razlog nerjesenog pitanja rumunskih Vlaha u Srbiji http://www.kurir-info.rs/vesti/tri-drza ... -70153.php to moze otvoriti novo pitanje Autonomije za iste u Srbiji,.Bugari su takode imali demonstracije zbog jedne oblasti koja je bila dio Bugarske a oteta od njih sa Bugarima koji zive na tom jugoistocnom dijelu Srbiju uz granicu sa Bugarskom,....

Bosna je mnogo zilava da bi neko njen opstanak nogao dovesti u pitanje, http://www.youtube.com/watch?v=PEixgx5b ... .....Tadic i Josipovic mogu kolati kao macak okolo vruceg mlijeka samo sto mackovi ne znaju da ce mlijeko ostati uvijek ostati vruce i bi se mogli otrovati njime ili zestoko opeci kao Milosevic i Tudman,..... ;-)
NightSkyWalker

#3139 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by NightSkyWalker »

Ispade Hari itekako u pravu.
ultima_palabra

#3140 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote:Ja samo da ponovim da BiH nje moglo snaci vece zlo nego sto je Zlaja,Tihi,Dodo i Cavo.Sa ovom garniturom BiH polako ali sigurno koraca ka svom raspadu.P.S.Eto necemo plakati al hocemo zaliti za Haretom.Naravno da ima onih sto ne zale ni za svojim najrodjenijim pa ko im je onda Hare.
Nemoj se ljutiti, ali ti ne bi prepoznao situaciju u Bosni ni da sad dođe, sjedne pored tebe i odvali ti šamar... ne zamjeram, pošto si u dijaspori, ali ima forumaša koji su također daleko a promišljaju stvari pametnije.
Bosnolog

#3141 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

NightSkyWalker wrote:Ispade Hari itekako u pravu.
Haris je sa svim svojim mahanama svjetlosnim godinama po svemu ispred covjeka sramote,ponizenja i nesposobnjakovica koji sjedi umjesto njega u predsjednistvu, http://www.bhdani.com/arhiva/149/t1495.htm... Taj se dva puta oglasio do sada i obadva puta je pokazao svoje neznanje,moralno ponizenje i neljudski karakter,ne racunajuci odlazaak Dodiku na noge u Banjaluku kada se dodjeljivala Kopanjia nagrrada Josipovicu,gdje sjedi i slika se bez drzavne zastave,.....Kakvo ponizenje izabrase dvodecenijski glasacki vizionari,.....

Sta cemo se jos naslusati i nagledati od ovog vizionara cija je struja u SDA gora i opasnija po Bosnu i Bosnjake od Thiceve,......
luckylaka

#3142 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote:
Nemoj se ljutiti, ali ti ne bi prepoznao situaciju u Bosni ni da sad dođe, sjedne pored tebe i odvali ti šamar... ne zamjeram, pošto si u dijaspori, ali ima forumaša koji su također daleko a promišljaju stvari pametnije.
Sta je pisac pokusao reci ili ima mozda neke veze sa Harisom .Komentirati postove ,,Bosnologa,,smatram gubitkom vremena,samo da kazem kad sam ja rodzen u Bosni ti vjerovatno nisi bio ni u planu za ovaj svijet.I kad progledas ako progledas vidjeces da je Sumska svaki dan sve dalja i dalja od BiH djelimicno zahvaljujuci i onima koji su se vise radovali neuspjehu Harisa S. na izborima nego uspjehu M.Dodika.I neko rece,,Vratice se Hare na velika vrata u inat dusmanima,,Poz.
zonbirile

#3143 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

o kojem je Harisu riječ?Onaj Lepi,već politički pokopan.
drndalo

#3144 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

luckylaka wrote:djelimicno zahvaljujuci i onima koji su se vise radovali neuspjehu Harisa S. na izborima
A djelimicno i samom Harisu, zbog kojeg je i "popusio" na izborima...
popajic

#3145 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by popajic »

Ispade Hare opet ( ? ) u pravu :roll:
Zar nije Hare pravo ispao ?
ultima_palabra

#3146 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote:
ultima_palabra wrote:
Sta je pisac pokusao reci ili ima mozda neke veze sa Harisom .Komentirati postove ,,Bosnologa,,smatram gubitkom vremena,samo da kazem kad sam ja rodzen u Bosni ti vjerovatno nisi bio ni u planu za ovaj svijet.I kad progledas ako progledas vidjeces da je Sumska svaki dan sve dalja i dalja od BiH djelimicno zahvaljujuci i onima koji su se vise radovali neuspjehu Harisa S. na izborima nego uspjehu M.Dodika.I neko rece,,Vratice se Hare na velika vrata u inat dusmanima,,Poz.
Vrlo moguće da nisam, ali to nije tema ove emisije...tema je Haris Silajdžić, političar koji je svoje odsvirao, to je shvatila i većina ljudi koji su ga podržavali. Neke je stvari ok odradio, većinu nije jer se okružio kriminalcima... predao je štafetu drugim ljudima i velikog povratka na bijelom konju više neće biti.
Bo Bo

#3147 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bo Bo »

luckylaka wrote:
ultima_palabra wrote:
Nikad se vishe Haris nece vratiti.Vrtit ce se jos 2-3 godine kao predsjednik stranke,poslije ce se povuci,a za mjesto predsjednika ce stavidi Damira Arnauta ;-)
Za i Protiv

#3148 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Za i Protiv »

Bo Bo wrote: Nikad se vishe Haris nece vratiti.Vrtit ce se jos 2-3 godine kao predsjednik stranke,poslije ce se povuci,a za mjesto predsjednika ce stavidi Damira Arnauta ;-)
DaBogda si NIKAD ne vratio! On je najvece zlo koje se moglo desiti BiH!
Znam LICNO, kada su se on i Dodik dogovarali, pred opste izbore 2006, i kada su razvijali strategiju. I dan danas saradjuju, ko ne vjeruje, neka dodje do Teslica i vidi zajednicki projekat Dode i Lepog, "Natura Vita"... zajednicka firma, srbin vlasnik, Haretov zet direktor (iz Sarajeva putuje u Teslic na posao :!: :?: ), poticaji od Vlade RS se redovno dobijaju, poslovi se ganjaju po Dubaiju... Cuo sam jos neke primjere, ali ovaj je blizu mene i za njega sam siguran!

Haris je najvece zlo koje nam se desilo, ponavljam. On je doveo Dodika, i to bukvalno! Ko to nije vidio, stvarno je slijep kod ociju!
A da se Harisa pitalo, davno bi on podijelio ovo Bosne sto imamo, i napravio fildzan drzavu u kojoj bi on bio "Alija"!
Samo neka su otisli on i njegovi kleptomanski strankasi, i akoBogda, da se ugasi zauvijek stranka ZaGraBiH!
spreca

#3149 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

Za i Protiv wrote:
Bo Bo wrote: Nikad se vishe Haris nece vratiti.Vrtit ce se jos 2-3 godine kao predsjednik stranke,poslije ce se povuci,a za mjesto predsjednika ce stavidi Damira Arnauta ;-)
Znam LICNO, kada su se on i Dodik dogovarali, pred opste izbore 2006, i kada su razvijali strategiju. I dan danas saradjuju, ko ne vjeruje, neka dodje do Teslica i vidi zajednicki projekat Dode i Lepog, "Natura Vita"... zajednicka firma, srbin vlasnik, Haretov zet direktor (iz Sarajeva putuje u Teslic na posao :!: :?: ), poticaji od Vlade RS se redovno dobijaju, poslovi se ganjaju po Dubaiju... Cuo sam jos neke primjere, ali ovaj je blizu mene i za njega sam siguran!

Haris je najvece zlo koje nam se desilo, ponavljam. On je doveo Dodika, i to bukvalno! Ko to nije vidio, stvarno je slijep kod ociju!
A da se Harisa pitalo, davno bi on podijelio ovo Bosne sto imamo, i napravio fildzan drzavu u kojoj bi on bio "Alija"!
Samo neka su otisli on i njegovi kleptomanski strankasi, i akoBogda, da se ugasi zauvijek stranka ZaGraBiH!
Auuuuuuu al ga ti natovari :-) pa valjda im je bilo lakse da su se i na politplanu dogovorili,nesto ovdje nestima ili je do boba il je nesto drugo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mekaba

#3150 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mekaba »

Za i Protiv wrote:

Hajmo malo da lazemo. :-) :-) :-)
Post Reply