Opet ja, oko tih glista, to će biti problem. Ovu moju je mati fino vaspitala da veliku nuždu obavlja izvan ograde "svoje teritorije". Nisam mogla vjerovati, fino izađe iz dvorišta, ode u grmlje i obavi posao. Ma ništa, caniverm ide po programu za mjesec dana a u međuvremenu, šta ću, nek jede koliko jede sve dok ne otima iz usta. A ne otima, sunce moje drago, nego gleeeediiiiii.zvrk wrote:safran wrote:E vidiš, to bih ipak morala pitati. Pročitah da tri mjeseca moraju proći između 2 tretmana. Naša ima 6 mjeseci i kad ne jede šnjuha i traži šta bi se moglo pojesti. Padoše mi na pamet paraziti a opet, raste to još ko iz vode - možda je jednostavno gladna. Prije 2 mjeseca smo je čistli.
ma zdere stenac
nema potrebe za cesce od 3 mjeseca
ako izbaci gliste nekad potrebno ponoviti za 15 dana i onda opet u rutinu od tri mjeseca
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
safran
#3126 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
zvrk
#3127 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
prosi hahahahahaha
- Cholina_Lokica
#3128 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ljudi dragi sta vi radite kad su tudji psi pusteni, a znate da su agresivni npr. na muzijake
Ja fakat izludih vise, juce ujutro, izasla sa njima i samo odjednom iza nas haski, koji znam da je uzasan sa muzijacima, jednom prilikom je nas troje mu cupalo povelikog muzijaka iz celjusti, jedva ga spasili
Vec jednom se zaletio na Carlija, sreca nije prisao nego je ono na 2 metra kruzio oko nas, tad sam vlasnici rekla ako mi pridje ja cu ga opucati polomicu mu rebra, ma koliko volila sve pse, moji su mi na prvom mjestu. To juce se zaleti, ja nekako pustim Happy da ga zabavlja jer ona u tim situacijama kruzi oko Carlija i ne da psu da mu pridje, vlasnice nigdje
tek nekad za minutu dolazi kroz prolaz odnekud i zove ga
Carli se prestrasno boji, on prvo pocne diplomatski da laje, upozorava da ne prilaze mu, ako je mali pas u pitanju, vecinom kad mu pridje ovaj ce se poceti igrati, ako je veliki pas on se sklanja dok ga ne napadne, kad ga pas napadne, Carlija vise niko ne moze obuzdati
branice se k'o lud, mali pas i ako ga napadne, samo ce ga sapom odgurnuti, to mi i nije toliki problem, znam nece mu nista, ali me huja uhvati jer zasto moj pas mora hodati izujedan.
To juce mi je fakat bio vrhunac, ne mogu vise, fin nacin ne pali, kad i ja histerisem ne pali, jutros sam ih izvela, i ja otkacila povodce, pa izvolite
Zaista vise ne znam sta drugo da radim, fino rekla ako ih iskasapi ne dolazite meni da se zalite. Ima li iko u ovom gradu kulture, da vodi racuna o drugima, bilo sta. I sad cu zaista, kad vidim tako psa, i ja otkacavati pa neka se snalaze i zale nailovoj materi, ocigledno ovdje samo sila pali, nema druge.
Ja se slazem da vode bez povodca psa koji ih savrseno slusa, znaci nece otici nigdje bez dozvole, prilatiti tako psima itd. ja svog Bobjina nikad svezala nisam, ali on nikad nikome u zivotu nije prisao da ja nisam mu dala komandu, ljudi koje poznaje cijeli zivot su ga mogli po sat zvati da dodje, on nije prilazio bez dozvole, isto tako i sa psima...
Carli se prestrasno boji, on prvo pocne diplomatski da laje, upozorava da ne prilaze mu, ako je mali pas u pitanju, vecinom kad mu pridje ovaj ce se poceti igrati, ako je veliki pas on se sklanja dok ga ne napadne, kad ga pas napadne, Carlija vise niko ne moze obuzdati
To juce mi je fakat bio vrhunac, ne mogu vise, fin nacin ne pali, kad i ja histerisem ne pali, jutros sam ih izvela, i ja otkacila povodce, pa izvolite
Ja se slazem da vode bez povodca psa koji ih savrseno slusa, znaci nece otici nigdje bez dozvole, prilatiti tako psima itd. ja svog Bobjina nikad svezala nisam, ali on nikad nikome u zivotu nije prisao da ja nisam mu dala komandu, ljudi koje poznaje cijeli zivot su ga mogli po sat zvati da dodje, on nije prilazio bez dozvole, isto tako i sa psima...
-
febo_acm
#3129 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imas 3-4 varijant.
1 - gadjati ih necim
2 - zvati muriju
3 - nosati sipku sa sobom i kad pridju udri
4 - nabavi pitbula i pusti ga kad tako oni puste kerove
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
1 - gadjati ih necim
2 - zvati muriju
3 - nosati sipku sa sobom i kad pridju udri
4 - nabavi pitbula i pusti ga kad tako oni puste kerove
- Cholina_Lokica
#3130 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Gadjanje i vristanje ne pali
Muriju sam zivkala, dodju, bude ok dok neodu, i hajmo po starom
Zao mi kera sipkom, nisu oni jadni krivi sto imaju vlasnike kretene, nogom rjesavam
Carli se boji pitova, ne moRe nam u stan
Ma ok, odbranice se Carli od velikog pasceta, kad dodje 5 do 12 on podivlja i brani se k'o lud, malo koji pas ce mu moci nesto u tom trenutku, jak je, brz je, ali zasto mi se pasce mora klati
To juce, nema vlasnice, i da su se poklali, ja sama tesko da mogu razdvojiti 2 psa koja imaju po 50kg, mogu samo da gledam sta ce da bude
Muriju sam zivkala, dodju, bude ok dok neodu, i hajmo po starom
Zao mi kera sipkom, nisu oni jadni krivi sto imaju vlasnike kretene, nogom rjesavam
Carli se boji pitova, ne moRe nam u stan
Ma ok, odbranice se Carli od velikog pasceta, kad dodje 5 do 12 on podivlja i brani se k'o lud, malo koji pas ce mu moci nesto u tom trenutku, jak je, brz je, ali zasto mi se pasce mora klati
To juce, nema vlasnice, i da su se poklali, ja sama tesko da mogu razdvojiti 2 psa koja imaju po 50kg, mogu samo da gledam sta ce da bude
-
pakica_
#3131 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
izvini, lokice, al' tvoj bobi je zivio u neko normalnije vrijeme iako ne tako davno.. sad vec pustati psa bez povoca nije pametno, ako nije u pitanju neka livada u osami, ili park u kom se inace igraju psi koji se poznaju.. meni mahalom seta jedan pudlac koji je supak svoje vrste i zalijece se na bastu, a basta ga ne moze ni nacrtanog, jer je ker histerican.. kad vlasniku kazem da ga veze dok ne prodjemo, pocne se drecit na mene da svom keru stavljam brnjicu i sl. te mu uvijek isto kazem: ko ce plakat za psom ako se pobiju doberman i pudlac? ja mislim da ja necu!
enivejz, ja sam pokusavala igrat' fino jer imam "zajebanu" rasu, pa ga vezala, sklanjala i ostalo, al' kad vidim da to ne pije vode, ako se zaleti neko pasce na nas, ja bastu pustam, pa kom opanci, tom i dzeri! zao mi je svakog psa ukoliko ga basta dohvati, ali, kao sto ti rece- moj mi je na prvom mjestu! puna mi je vise kapa bjezanije jer eto ja imam velikog psa (koji je UVIJEK UVIJEK UVIJEK vezan medju narodom i psima) da bi mali i ostali histericni psi mogli landarati uokolo i hebati zivce drugim psima i njihovim vlasnicima.. nakon sto sam okrenula list i postala dzubre, vjeruj mi da ljudi uokolo bolje paze svoje pse.. neki dan na vilsu tri mini snaucera (valjda) laju na bastu i on na njih (on s brnjicom, oni pusteni) i opet on kriv.. e pa jebem mu mater vise!
enivejz, ja sam pokusavala igrat' fino jer imam "zajebanu" rasu, pa ga vezala, sklanjala i ostalo, al' kad vidim da to ne pije vode, ako se zaleti neko pasce na nas, ja bastu pustam, pa kom opanci, tom i dzeri! zao mi je svakog psa ukoliko ga basta dohvati, ali, kao sto ti rece- moj mi je na prvom mjestu! puna mi je vise kapa bjezanije jer eto ja imam velikog psa (koji je UVIJEK UVIJEK UVIJEK vezan medju narodom i psima) da bi mali i ostali histericni psi mogli landarati uokolo i hebati zivce drugim psima i njihovim vlasnicima.. nakon sto sam okrenula list i postala dzubre, vjeruj mi da ljudi uokolo bolje paze svoje pse.. neki dan na vilsu tri mini snaucera (valjda) laju na bastu i on na njih (on s brnjicom, oni pusteni) i opet on kriv.. e pa jebem mu mater vise!
- Cholina_Lokica
#3132 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma i kad je Bobi bio ziv, mi smo ovdje imali jako puno pasa, nije ih bilo nista manje nego sad, nego valjda struktura stanovnista drugacija
Od juce to kontam, i zaista ne mogu da shvatim kakav im je to propuh u glavi, trebam da izvedem psa, pa da na livadi gledamo preko njih ko ima veca mu*a sta li...
BTW, onaj sa doberom sto sam imala problem, rijesila sam, izdernjala se, i rekla da cu pustit ovog mog da zakolje i njega i kera, te da cu im glave natac na livadi na kolac kao upozorenje drugima
Sad ga veze, i kad nas sretne sve pita u kojem cemo pravcu da on ide u suprotnom 
Od juce to kontam, i zaista ne mogu da shvatim kakav im je to propuh u glavi, trebam da izvedem psa, pa da na livadi gledamo preko njih ko ima veca mu*a sta li...
BTW, onaj sa doberom sto sam imala problem, rijesila sam, izdernjala se, i rekla da cu pustit ovog mog da zakolje i njega i kera, te da cu im glave natac na livadi na kolac kao upozorenje drugima
-
febo_acm
#3133 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja sam neki dan na Vilsonovom reko covjeku da cu mu kera nabit nogom u Miljacku preko drveta ukoliko udje u zamisljeni krug precnika jedan metar oko mene i Lili. Znaci lik se sjebo. Voda nekakvog ogromnog belgijanca, mutant neki isto doga. Meni ne smeta kad je pusten bilo kakav ker, ako nije agresivan. Ne smeta mi i ako skoci na mene ili Lili. Ono sto me ubi u pojam su histericne patuljaste rase koje hodaju bez povodca i laju na sve sto prodje i to je vlasnicima jako smijesno i simpaticno. Ja svoju moram vezat, na Vilsu je uvijek na povodcu, da bi se one igracke igrale i sretno hodale bez povodca. I bas prosle sedmice setam kroz Azice i iz suprotnog pravca ide labrador veliki bez povodca i vlasnik iza njega 10 metara. Lili je bila pustena i on se zaletio... Naravno ona mu nece nista, ali ide momak trci i vristi zavezi je, zavezi je, rastrgat ce ga... Lili legla, a on je lize i njuska po stomaku
Lik se sjebo
- Cholina_Lokica
#3134 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jes' lako je tebi, mene vecinom ne shvataju ozbiljno kad kazem da cu nabit nogom 
-
febo_acm
#3135 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Narasteš dva metra i nabaciš sto kila i sve OKCholina_Lokica wrote:Jes' lako je tebi, mene vecinom ne shvataju ozbiljno kad kazem da cu nabit nogom
- Sofija89
#3136 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
joj ljudi vama stvarno nije lako , ja neznam sto bih da mene tako napadnu i psa izgleda da stvarno covjek treba biti spreman na sve 
- Cholina_Lokica
#3137 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jbg, imam 187cm, ali mi kila nedostaje, 65kg niko ne shvata ozbiljnoZhìxin wrote:Narasteš dva metra i nabaciš sto kila i sve OKCholina_Lokica wrote:Jes' lako je tebi, mene vecinom ne shvataju ozbiljno kad kazem da cu nabit nogom
-
Haman
#3138 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Tebi je djecko uzaludno bilo sta objasnjavati. Ostaje samo da ti nesto objasni moderator ili administrator. Ako i oni zakazu, onda slobodno mozes da nastavis svoj posao.
Svako moze praviti listu pozeljnih pasa, samo je pitanje koliko ona odrazava stvarno stanje. Evo jedne liste, svakako uz obrazlozenje, zasto bas taj pas..
Deset najsrdačnijih pasmina pasa na svijetu
Želite li pored sebe uvijek imati vjernog suputnika i velikog prijatelja koji će vam pokloniti bezuslovnu ljubav, vrijeme je da nabavite psa. Ali prije nego se odlučite na ovaj vrlo veliki potez dobro razmislite koja bi pasmina najbolje odgovarala vašem karakteru i vašem načinu života, piše zadovoljna.dnevnik.hr. Tražite li psa stabilnog karaktera i vesele naravi koji obožava sve ljude i djecu odaberite neku od ovih 10 najsrdačnijih pasmina na svijetu.
Beagle

Iako je riječ o lovačkom psu koji zahtijeva istrčavanje, Beagle je pas s kojim ćete se opustiti. Ova pasmina ima kratku dlaku jednostavnu za održavanje, ali i čvrst karakter pun nježnosti koju će rado podijeliti sa svim članovima porodice.
Bišon

Ovaj minijaturni psić idealan za stan biti će vaš vjeran pratitelj gdje god krenuli. Osim što se ne linja i nema gotovo nikakvih mirisa bišon je pravi pozitivac i veseljak koji obožava ljude i djecu. Njegova snažna energija je zarazna.
Engleski buldog

Iako ima vrlo opasan izraz lica ispod brojnih nabora i opasnog pogleda se krije blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vas psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kafu buldog je pasmina za vas.
Cavalier King Charles španijel

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.
Škotski ovčar

Ova pasmina zauvijek će ostati zapamćena po srcedrapajućem filmu Lassie. Ali baš kao i u filmu, škotski ovčar se može pohvaliti hrabrošću, odanošću, inteligencijom i velikom ljubavlju prema ljudima. Uz ovog čupavog ljepotana vi, vaši ukućani i prijatelji uvijek će se osjećati voljeno.
Zlatni i labrador retriver

Ove pasmine poznate su po velikoj ljubavi i beskrajnom strpljenju. Osim što su strpljivi i blagi retriveri obožavaju igru i vrlo su zabavni. S druge strane, kada želite svoj mir ovi ljepotani će se vrlo lako prilagoditi vašim potrebama. Obožavaju ljude i vrlo su pažljivi prema djeci.
Mops

Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biti će vaš uvijek vjeran pratitelj. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci, a u stanu su vrlo mirni. Vole sve ljude i uživaju u dječjoj pažnji. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Iako su ovi psi vrlo staloženi, riječ je o pasmini koja je poprilično glasna, ali nije riječ o lavežu već o vrlo glasnom hrkanju.
Maltezer

Bijele loptice, duge dlake koja ne otpada savršen su odabir za stan. Ali maltezeri su puno više od psića za krilo. Ovi veseljaci prepuni su pozitivne energije koju rado prenose na svoje vlasnike. Vole biti u centru pažnje, uvijek su spremni za igru i vrlo brzo uče trikove. Strpljivi su i odani, ali i svojeglavi.
Irski seter

Prekrasna pasmina duge, crvene dlake i neodoljivog pogleda osvojit će vas na prvu. Iako je riječ o velikoj pasmini ovi nježni divovi savršen su odabir za porodičnog psa. Vole se igrati i biti aktivni te su savršeni za ljude koji slobodno vrijeme provode u dugim šetnjama prirodom. Obožavaju ljude i pažljivi su prema djeci.
Francuski buldog

Riječ je o minijaturnoj verziji engleskog buldoga koja, baš kao i njihovi rođaci, ima prekrasan karakter. Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biti će vaš vjeran pratitelj i prijatelj. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci. Iako su manjeg rasta mogu biti dosta grubi pa treba biti oprezan ako imate djecu jer njihovo veselje može biti poprilično šlampav i grubo.
Razni ljudi razne cudi. Neko bi sigurno napravio drugi izbor. Pa eto prilike da svako od nas napravi svoju listu 10 najpozeljnih pasa, ali ovako kako je to uradjeno u Avazu, stim da sam ja postao fotografije. Dakle, ukratko o psu, zasto bas on dolazu u obzir i fotografija psa.
http://www.avaz.ba/tehnologija-i-nauka/ ... na-svijetu

Svako moze praviti listu pozeljnih pasa, samo je pitanje koliko ona odrazava stvarno stanje. Evo jedne liste, svakako uz obrazlozenje, zasto bas taj pas..
Deset najsrdačnijih pasmina pasa na svijetu
Želite li pored sebe uvijek imati vjernog suputnika i velikog prijatelja koji će vam pokloniti bezuslovnu ljubav, vrijeme je da nabavite psa. Ali prije nego se odlučite na ovaj vrlo veliki potez dobro razmislite koja bi pasmina najbolje odgovarala vašem karakteru i vašem načinu života, piše zadovoljna.dnevnik.hr. Tražite li psa stabilnog karaktera i vesele naravi koji obožava sve ljude i djecu odaberite neku od ovih 10 najsrdačnijih pasmina na svijetu.
Beagle

Iako je riječ o lovačkom psu koji zahtijeva istrčavanje, Beagle je pas s kojim ćete se opustiti. Ova pasmina ima kratku dlaku jednostavnu za održavanje, ali i čvrst karakter pun nježnosti koju će rado podijeliti sa svim članovima porodice.
Bišon

Ovaj minijaturni psić idealan za stan biti će vaš vjeran pratitelj gdje god krenuli. Osim što se ne linja i nema gotovo nikakvih mirisa bišon je pravi pozitivac i veseljak koji obožava ljude i djecu. Njegova snažna energija je zarazna.
Engleski buldog

Iako ima vrlo opasan izraz lica ispod brojnih nabora i opasnog pogleda se krije blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vas psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kafu buldog je pasmina za vas.
Cavalier King Charles španijel

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.
Škotski ovčar

Ova pasmina zauvijek će ostati zapamćena po srcedrapajućem filmu Lassie. Ali baš kao i u filmu, škotski ovčar se može pohvaliti hrabrošću, odanošću, inteligencijom i velikom ljubavlju prema ljudima. Uz ovog čupavog ljepotana vi, vaši ukućani i prijatelji uvijek će se osjećati voljeno.
Zlatni i labrador retriver

Ove pasmine poznate su po velikoj ljubavi i beskrajnom strpljenju. Osim što su strpljivi i blagi retriveri obožavaju igru i vrlo su zabavni. S druge strane, kada želite svoj mir ovi ljepotani će se vrlo lako prilagoditi vašim potrebama. Obožavaju ljude i vrlo su pažljivi prema djeci.
Mops

Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biti će vaš uvijek vjeran pratitelj. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci, a u stanu su vrlo mirni. Vole sve ljude i uživaju u dječjoj pažnji. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Iako su ovi psi vrlo staloženi, riječ je o pasmini koja je poprilično glasna, ali nije riječ o lavežu već o vrlo glasnom hrkanju.
Maltezer

Bijele loptice, duge dlake koja ne otpada savršen su odabir za stan. Ali maltezeri su puno više od psića za krilo. Ovi veseljaci prepuni su pozitivne energije koju rado prenose na svoje vlasnike. Vole biti u centru pažnje, uvijek su spremni za igru i vrlo brzo uče trikove. Strpljivi su i odani, ali i svojeglavi.
Irski seter

Prekrasna pasmina duge, crvene dlake i neodoljivog pogleda osvojit će vas na prvu. Iako je riječ o velikoj pasmini ovi nježni divovi savršen su odabir za porodičnog psa. Vole se igrati i biti aktivni te su savršeni za ljude koji slobodno vrijeme provode u dugim šetnjama prirodom. Obožavaju ljude i pažljivi su prema djeci.
Francuski buldog

Riječ je o minijaturnoj verziji engleskog buldoga koja, baš kao i njihovi rođaci, ima prekrasan karakter. Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biti će vaš vjeran pratitelj i prijatelj. Obožavaju se igrati i pravi su veseljaci. Iako su manjeg rasta mogu biti dosta grubi pa treba biti oprezan ako imate djecu jer njihovo veselje može biti poprilično šlampav i grubo.
Razni ljudi razne cudi. Neko bi sigurno napravio drugi izbor. Pa eto prilike da svako od nas napravi svoju listu 10 najpozeljnih pasa, ali ovako kako je to uradjeno u Avazu, stim da sam ja postao fotografije. Dakle, ukratko o psu, zasto bas on dolazu u obzir i fotografija psa.
http://www.avaz.ba/tehnologija-i-nauka/ ... na-svijetu
-
pakica_
#3139 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
ja ne bih niti jednog od ovih avazovih 10..
moja lista pasa jeste:
1) doberman
2) doberman
3) doberman
4) doberman
5) bosanski gonic karambolki aka dodz aka kontejnerski kopac aka mjesanac
5) amstaff
5) vajmarski pticar
5) vizla
5) dogo argentino
5) jack russel terrier
moja lista pasa jeste:
1) doberman
2) doberman
3) doberman
4) doberman
5) bosanski gonic karambolki aka dodz aka kontejnerski kopac aka mjesanac
5) amstaff
5) vajmarski pticar
5) vizla
5) dogo argentino
5) jack russel terrier
- Partizzanka
#3140 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li neki recept sta da dam psu da jede da popravi stolicu. Izgleda da su zlijezde proradile previse se cese a stolica je onako mekana prije nego cvrsta.
Kad je bio kod veta u januaru rekli su da ima malo zlijezde povecane ali da ona ne bi dirala nista jer jednom kad pocnes jel to ode u vraga.
Bil mogli biti crvi? Ili bi njih vidjeli golim okom u izmetu?
Kad je bio kod veta u januaru rekli su da ima malo zlijezde povecane ali da ona ne bi dirala nista jer jednom kad pocnes jel to ode u vraga.
-
febo_acm
#3141 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Pakice samo imaj na umu da moras imati pravog predstavnika svoje rase... 
-
pakica_
#3142 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
to se podrazumijeva
bit ce kupljen zbog radi izgleda

-
pakica_
#3143 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
mogu biti paraziti.. kad je pas ociscen zadnji put? i zlijezde pas moze cistiti sam ukoliko mu se daju kosti..Partizzanka wrote:Ima li neki recept sta da dam psu da jede da popravi stolicu. Izgleda da su zlijezde proradile previse se cese a stolica je onako mekana prije nego cvrsta.
koliko dugo mu je stolica takva? ako je duze od 7-10 dana, mijenjaj hranu psu!
- Cholina_Lokica
#3144 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
To sa zlijezdom da ako se jednom ocisti uvijek mora je cista laz, ne znsm otkud to odjednom, ima pasa kod kojih se mora stalno ali to nema veze sa cijedjenjem, ali ima ih i kojima se desi, mom Bobici se za 16 godina 2 puta upalila, oba puta mu iscjedili i to je to. To se desilo u rasponu od par godina, oba puta ljeti
-
mumy
#3145 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Ima li se gdje u BiH kupiti Yorki?Ne mora biti od uzgajivaca.Ako poznajete nekoga ko prodaje proslijedite mi broj.Hvala
-
febo_acm
#3146 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
pakica_ wrote:to se podrazumijevabit ce kupljen zbog radi izgleda
![]()
Sve ispod 1000€ ne dolazi u obzir, "mahanisano"
Nego evo 10 rasa koje bi ja mogao imati, tj dokje dolaze u obzir
- stafford
- rott
- cane corso
- pit
- doberman
- maliona
- rex
- kavkazac (da imam avliju obavezno)
- bulldog
- (šarplaninac, tornjak, azijat... da imam avliju)
- Cholina_Lokica
#3147 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Kod mene ubuduce moRe samo pudla 
- Pasiflora
#3148 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Kod mene moRe
ovako:
- zlatni
- zlatniji
- najzlatniji
- njemacki ovcar
- bilo koji ciji pogled sretnem
- zlatni
- zlatniji
- najzlatniji
- njemacki ovcar
- bilo koji ciji pogled sretnem
-
febo_acm
#3149 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Za desetak dana puni se godina kako je Lili kod mene. Bogu hvala pa je lik imao samo ženkicu i ja je uzmem. Bila je prvobirano štene i jedina. Htio sam mužijaka, ali srećom nije ga bilo
Šta reći o ovim opasnim kerovima?
Nevjerovtani psi, puni energije, neumorni, živahni, razigrani, pametni, najveće maze
(kao i sve rase) Sve što ste čuli o njima u životu su gluposti
Znam 20-tak stafforda i svi su budalasti. Ako je stafford "lud" to je isključiva krivica retardiranog vlasnika.
Slikano 16.04.2013, prije godinu i jedan dan :

Standardna poza za odmaranje, 16.07.2013 :

Nakon 15km šetnje 10.08.2013
:

Sve u svemu bletava rasa do bola
Slikano 16.04.2013, prije godinu i jedan dan :

Standardna poza za odmaranje, 16.07.2013 :

Nakon 15km šetnje 10.08.2013

Sve u svemu bletava rasa do bola
- Partizzanka
#3150 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mogu biti paraziti??? Uuu on je popio tabletu nekad jesenas (tako su nam rekli ujusen u u proljece).
U posljednje vrijeme dajemo mu puno onih schmackos cuda mozda je od toga.
Jede samo royal canin za kokere vec 5 god (da mjenjamo?)
Cese se jedno 5-6 dana tako intenzivno ali i ne kaki redovno
Danas smo bili vani 2x nije kakio
Skuhala sam rize i pilecih prsa pa je to jeo danas
Ako ne bude bolje do utorkq valja nam vetu jer mislim da ga muci ovo (kod nas nista ne radi do utorka)
U posljednje vrijeme dajemo mu puno onih schmackos cuda mozda je od toga.
Jede samo royal canin za kokere vec 5 god (da mjenjamo?)
Cese se jedno 5-6 dana tako intenzivno ali i ne kaki redovno
Danas smo bili vani 2x nije kakio
Skuhala sam rize i pilecih prsa pa je to jeo danas
Ako ne bude bolje do utorkq valja nam vetu jer mislim da ga muci ovo (kod nas nista ne radi do utorka)