iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#3126 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Super lagan nacin otkljucavanja telefona sada;

http://www.appleinsider.com/articles/11 ... ploit.html
DYD666

#3127 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:Jel se jos hvale inovacijama kao sto je onaj drop bar sa notifikacijama, sto su izmislili, par godina poslije Androida :D
Sve takve djidje su davno prije Androida bile za iPhone, ali preko Cidye.
I dalje cekam da mi neko kaze bar jedan ravolucionaran i vazan feature koji je donio Android a da nije postojao na iPhoneu ranije, na ovaj ili onaj nacin.
iSwagga

#3128 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

DYD666 wrote:
Qler wrote:Jel se jos hvale inovacijama kao sto je onaj drop bar sa notifikacijama, sto su izmislili, par godina poslije Androida :D
Sve takve djidje su davno prije Androida bile za iPhone, ali preko Cidye.
I dalje cekam da mi neko kaze bar jedan ravolucionaran i vazan feature koji je donio Android a da nije postojao na iPhoneu ranije, na ovaj ili onaj nacin.
stipu ga ba.. vidis da su androidasi postali pravi fanboys!! a applovcima nesto govore hahaha..
Qler

#3129 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ja sam hard core, ja koristim Symbian :D

Jedno pitanje, ako smijem.

Ako je iOS multitasking, i ja npr surfam, izadjem iz safaria, sto kada ponovo otvorim browser on ponovo ucita stranicu? Kod starog Symbiana, kad minimiziram aplikaciju, kao npr browser, i ponovo je pokrenem, on je tacno tamo gdje je i bio, nema ponovnog ucitavanja...
DYD666

#3130 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote: Ako je iOS multitasking, i ja npr surfam, izadjem iz safaria, sto kada ponovo otvorim browser on ponovo ucita stranicu? Kod starog Symbiana, kad minimiziram aplikaciju, kao npr browser, i ponovo je pokrenem, on je tacno tamo gdje je i bio, nema ponovnog ucitavanja...
To se zove nepotrebno trosenje resursa i sigurno da je na starijim modelima iPhonea bilo bolje sto ga nema.
Ne mozes porediti staru Nokiu koja kompletna ne trosi baterije koliko samo iPhoneov screen trosi dok radi i pricati o takvoj vrsti multitaska.
Sasvim je dovoljno "multi taska" na pocetku bilo sto mail-app pamti sadrzaj koji pocnes kucati ali ne posaljes odmah recimo, ili chat klijenti koji zadrze log/konekciju na MSN i nakon ih ugasis (plus sto se sve to dodatno aktivira kroz opcije same takve aplikacije po potrebi tako da trosenje baterije se svede na minimum i striktno radi samo kada ti treba, a ne da je nesto sys-built-inn i ne mozes ga kontrolisati) ili sto dok citam strip ili igram igru mogu slusati muziku sa iPoda te jos tako neke sitnice.

Sad na novijim modelima iPhonea sa jacom baterijom i brzim CPU multitask radi kako si i opisao, sa novijim iOS svakako.

Ali telefoni koji vrte Android su snagom vec konkurentni iPhoneu pa ja ne znam jos ni za sta da nije "vec vidjeno" ili implementirano na iPhoneu.
Sem, srecom, petljavine sa 2 kartice/memorije te neurednom file managmentu gdje svaki, jedan te isti file "vidim" na dva mjesta. U aplikaciji koja ga otvara ali i u samom sadrzaju kartice :-?
Qler

#3131 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

O file manageru na iPhoneo nemam mnogo rijeci :)

A koja to stara nokia, pa nije iPhone izasao sa 3310 serijom, imala je nokia smartphone i kada je iPhone izasao. Ne govorim ja da je Android izmislio nesto novo, ali govorim da iOS nije izmislio nista :D a Stive sve predstavlja kao da je on licno, bas pred samo prezentaciju, izmislio i implementirao.
shin

#3132 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Qler wrote:Ja sam hard core, ja koristim Symbian :D

Jedno pitanje, ako smijem.

Ako je iOS multitasking, i ja npr surfam, izadjem iz safaria, sto kada ponovo otvorim browser on ponovo ucita stranicu? Kod starog Symbiana, kad minimiziram aplikaciju, kao npr browser, i ponovo je pokrenem, on je tacno tamo gdje je i bio, nema ponovnog ucitavanja...
nema ucitavanja, pamti gdje si bio.
shin

#3133 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ma, da skratim:

Haters gonna hate :D

edit:

http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U

Evo jednog strucnjaka sa velikim insightom na trziste, sad je spao na Nokiu da ga pogura sa procentima na trzistu.
DYD666

#3134 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:O file manageru na iPhoneo nemam mnogo rijeci :)
Pa i ne treba, nisam kupio iPhone da renameujem slike - nego da konzumiram multimediju :)
(Ko bas hoce da prcka, naravno da oduvjek postoje stvari poput Findera za iPhone ali...nema svrhe prosto)
Qler wrote:Stive sve predstavlja kao da je on licno, bas pred samo prezentaciju, izmislio i implementirao.
Tako mozda ispada je nemaju prezenataciju svakih mjesec dana vec na 18 ili koliko mjeseci jbg, ali sa cime god od Nokie da je paralelno izasao, ponudio je bolja rjesenja sto jest jest.
Qler

#3135 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Da vidimo
3G podrska -
video call -
file maneger -
bluetooth -
kamera -
ogranicenost na jedan program (iTunes) -

Ima iPhone i dobroh strana,

odziv generalno, radi brzo, koliko je mana i prednost je ta ogranicenost ko' balkon :), puno memorije :D I to bi po meni bile jedine pozitivne stvari.

Ali da ne flejmam vise, dobar je svaki ako radi ono sto ocekujes od njega. Ja znam ljude sto su zadovoljni i motorolama, i to onim starim :D
shin

#3136 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Uradio sam JB, moze li mi neko preporuciti navigaciju koja pokriva BiH dobro, sa ostatkom balkana.
Curve

#3137 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

shin wrote:Uradio sam JB, moze li mi neko preporuciti navigaciju koja pokriva BiH dobro, sa ostatkom balkana.
iGO My Way Balkan+
lola preradio iGO, ubacio novije mape zemalja sa balkana, ubacio hrvatski i srpski glas, sve ok..
link na PP
DYD666

#3138 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote: 3G podrska -
video call -
file maneger -
bluetooth -
kamera -
ogranicenost na jedan program (iTunes) -
Ovo nisu featuresi nego servisi. Stvar podrske a ne inovacije.

Govorim o stvarima ala; pinch zoom, cover flow, slide to ovo - slide to ono :) - sve jedan fazon kojeg Android danas koristi kao standard :S

(ponovo - za one koji ga zele, file manager je oduvjek postojao na Cydiji, i takodje imas tovar iTunes alternativa za one kojima isti ne paše, ali ponovno - apsolutno nepotrebno)
shalla

#3139 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Oj ne opet ista priča, po 5773 put ista priča, dosadni ste pravo...
iSwagga

#3140 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Curve wrote:
shin wrote:Uradio sam JB, moze li mi neko preporuciti navigaciju koja pokriva BiH dobro, sa ostatkom balkana.
iGO My Way Balkan+
lola preradio iGO, ubacio novije mape zemalja sa balkana, ubacio hrvatski i srpski glas, sve ok..
link na PP
salji i meni link, hvala ;)
iSwagga

#3141 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

bolje ovo bolje one, pustite suplje i bavite se svojim poslovima, neko ljudi kupuje sta im je *urcu cejf :)
a to ste se kuler izkeho brdo para za N8 i sad zali vise nego ista.. to je druga stvar.. puusti bogati :)
Lady Saray

#3142 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

iSwagga wrote:
Curve wrote:
iGO My Way Balkan+
link na PP
salji i meni link, hvala ;)
+1 :mrgreen: hvalaaa
Qler

#3143 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

iSwagga wrote:bolje ovo bolje one, pustite suplje i bavite se svojim poslovima, neko ljudi kupuje sta im je *urcu cejf :)
a to ste se kuler izkeho brdo para za N8 i sad zali vise nego ista.. to je druga stvar.. puusti bogati :)

Da sad imam love, prodao bi je da uzmem N9. A bez zezancije, fakat se nisam pokajao sekunde sto sam uzeo N8. Zeni sam kupio HTC Legend, i meni, mojim potrebama, a i navikama, Symbian daleko vise odgovara od Androida. Sve je opet subjektivno..
shalla

#3144 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady, Imam ja prepakovanu (kompletna evropa sa "našom" glasovnom navigacijom, hoćeš da ti spržim na cd (nema je više na apptrackr)...
Lady Saray

#3145 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shalla wrote:Lady, Imam ja prepakovanu (kompletna evropa sa "našom" glasovnom navigacijom, hoćeš da ti spržim na cd (nema je više na apptrackr)...
moze :D tnx
shalla

#3146 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ok, ponijeću je na posao u ponedjeljak pa naleti...
ChataDodajStaHoces

#3147 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

Moze li i meni taj iGO :))) skinuo navigon, sranje pravo :roll:
DYD666

#3148 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Chata87 wrote:Moze li i meni taj iGO :))) skinuo navigon, sranje pravo :roll:
Navigon mi je kao aplikacija ljepši od iGO ali mapa BiH koju podrzava nije ni blizu onoj za iGO, tako da... GO :)
shalla

#3149 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

shalla wrote:Ok, ponijeću je na posao u ponedjeljak pa naleti...
Zaboravio sam je ponijeti, da se ne zaletis. Sutra sigurno :mrgreen:
Curve

#3150 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

poslao linkove za iGO balkan+ ko je "zaiskao" :lol: :lol:

sto se tice Sa, sa iGo balkan+ sve je ok, sluzi dobro..

sad me zanima, posto idem na mjesec-dva koja je najbolja navigacija tj. mape za "middle east" da skinem ?? thx
Post Reply