Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3126 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

BHF_Manijak wrote:Ma ja mislim da realno NBA nije za njega. Ili je promasio tim, ili fakat nije to taj nivo, pa mu je sad i samopuzdanje poljuljano i onda to na terenu izgledao tragikomicno.
Ako ne napravi trade, bolje mu je nek' se vrati u Evropu, moze igrati u vecini jakih klubova i biti tito!

ja mislim da je ovo u pitanju,i d. petrović nije mogao igrati u portlandu pa je promijenio klub i došao do 3. petorke lige
relativno84

#3127 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Da tim je promasen, ali sad je upitno koliko timova je zainteresovano za njega jer nije imao prilike da pokaze sta zna :)
__Phoenix__

#3128 Re: Mirza Teletovic all about

Post by __Phoenix__ »

http://espn.go.com/nba/tradeMachine
Ne vidim realnu soluciju za Mirzin trejd. Ako neko skonta nek podijeli s nama.
matematicar_teski

#3129 Re: Mirza Teletovic all about

Post by matematicar_teski »

Image
Static-X

#3130 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Static-X »

nezna se bil cojk plako il se samo smijo
devito

#3131 Re: Mirza Teletovic all about

Post by devito »

BHF_Manijak wrote:Ma ja mislim da realno NBA nije za njega. Ili je promasio tim, ili fakat nije to taj nivo, pa mu je sad i samopuzdanje poljuljano i onda to na terenu izgledao tragikomicno.
Ako ne napravi trade, bolje mu je nek' se vrati u Evropu, moze igrati u vecini jakih klubova i biti tito!
Ja sam vidio da moze igrati i u NBAju,dokazao je to u predsezonskim utakmicama.
Al ovo je havarija

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
__Phoenix__

#3132 Re: Mirza Teletovic all about

Post by __Phoenix__ »

matematicar_teski wrote:Image
Da, na papiru je ok, ali u stvarnosti šta treba Bruklin ne znam...
Herr Flick

#3133 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

Mirza je bio velika zelja Zeljka Obradovica da ga dovede u Fener.Pare nisu bile problem za Turke,problem je bio u Mirzi koji je tvrdoglav kao Edin Dzeko :-) :-)
alphonse kauders

#3134 Re: Mirza Teletovic all about

Post by alphonse kauders »

još jedan DNP :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3135 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Velkoski »

alphonse kauders wrote:još jedan DNP :(
Štaš, mora se nać' mjesta za retardiranog Blatcheta, KG-a koji ne može pogodit' bazen, mora se forsirat' glupavi Plumlee itd.
relativno84

#3136 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Kad u sitne sate MT3 ne kida zivce nadje se Dzeko :lol:
uncas

#3137 Re: Mirza Teletovic all about

Post by uncas »

Ma mirza je svrsena prica u netsima. Bezze san gubite.

Sent from my GT-I9100
OldMayor

#3138 Re: Mirza Teletovic all about

Post by OldMayor »

Nije NBA ni za kog da igra 5-10 minuta jednu tekmu, pa naredne 3 ne dobije minute.

Previse je zvucnih igraca doslo, tako da sumnjam da je neko obracao paznju na Mirzu.

Ali ajd, trebamo i mi biti objektivni, jbg bile su pripreme, sumnjam da bi Kidd poslao Mirzu na klupu, a da je ovaj grizo parket na treninzima, pripremama. Mozda nije dobio adekvatnu sansu, ali tesko ce oni njemu sad dati 5 tekmi da se ispucava dok ga ne krene, kao sto je npr u repki slucaj.

Zajebano. U evropi vec izgradjen igrac, moze birati u kojoj ce ekipi biti starter, a tamo se mora dokazivati. To sigurno mora uticati na psihu.

Ja bih volio samo da dobije sansu, da odigra nekoliko tekmi zaredom, pa da svi znamo na cemu smo.
jasko_ba

#3139 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Gotov je Mirza sa Netsima. Jos ovi papci imaju vec sada score 3-7, valja im popravljati rezultate. Imat ce osiguran termin u blowoutu, al u tom periodu moze i Bavcic igrati ako treba. :D
Gdje su nasi novinari da se malo raspitaju oko situacije, kakav intervju sa njim, menadzerom, da se makar preko medija forsira trejd?
Sta on uopste sad pokusava dokazati i kome u ovoj ekipi?
relativno84

#3140 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Tri trenera su se vec promjenila al Mirza nije uspio da se nametne :? jednostavno od prvog dana mu se zamjera zbog loseg ucinka u fazi odbrane i to je to, ako te ne ides sut makar nesto radis defanzivno ali njega u tom segmentu nema. Danas u nba se ocekuje da igrac ima odredjen procenat suta kao normalnu stvar ali odbrana je ta po kojoj se izdvajaju igraci, Mirze tu nema nazalost :sad:
Cesto se sjetim priprema pred euro kad ga Petrovic bocnu da ima viska kila :-D pa vec sutradan Mirza twita svoje radne slike iz teretane :oops:
Mozda je lijen, mozda tempo igranja i treniranja u nba nije za njega, jer koliko ne igra ocekivano bi bilo kad udje da puca od energije al ne djeluje umorno :?
kakavdanakneiskustvu

#3141 Re: Mirza Teletovic all about

trejd,bilo kakav,bilo gdje,ovde za njega nema minuta,čak je i plumlee uskočio u rotaciju
jasko_ba

#3142 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

uncas

#3143 Re: Mirza Teletovic all about

Post by uncas »

jasko_ba wrote:http://www.nbaserbia.com/vesti/6124/ago ... lem-u-sebi
'ta ce mirza tu, apsolutni visak
Mislim da je i Mirza drekno : a dje sam ja u svemu ovom:-)

Sent from my GT-I9100
alphonse kauders

#3144 Re: Mirza Teletovic all about

Post by alphonse kauders »

Možemo mi pisati da je Mirza zaista loše igrao u ono malo minuta kada je dobio priliku, ali s druge strane ove sezone niko u BN-u ne igra ni nešto plaho odbranu, niti iko šta pogađa posebno tako nije baš da se i Kidd proslavio sa trenutnim kadrom kojeg forsira.

Nažalost, ili mi debelo precjenjujemo Mirzu ili fakat toliko loše radi na treningu da ne može uzeti ni 5 minuta od fu...ng Reggie Evansa ili Blatche-a. Znači, njegova jedina šansa je da se povrijede u isto vrijeme Blatche, Evans, Kirilenko, Plumlee i Garnett pa da možda dobije 15 minuta, jer bi i tad Kidd vjerovatno povukao nekog iz D lige i stavio ga u prvu postavu.

Najtužnije je što je Mirza dosta skup i nedokazan u USA da bi ga neka od ekipa zaista htjela trejdovati kod sebe. Npr, njemu bi super odgovarala igra Houstona i neki trejd u kojem bi npr. Asik presao u BN za Mirzu i jos nekoga, ali šta to on ima da ponudi trenutno - pa ne može na youtubu napraviti ni 5-min highlight kako treba da se reklamira.

E, jedino još da ga ove ekipe što vole Evropljane (Minnesota, San Antonio) nekako ukombinuju, ali ja zaista ne vidim za njega nikakvog napretka i čudi me što kao npr. Omer Asik otvoreno ne traži trejd pa barem neka ispita svoju vrijednost- šta mu mogu, poslati ga na tribine? :D
nema me tamo

#3145 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Niko ne igra ništa dobro plaho odbranu, a niko ni ne pogađa nešto to je istina...
Al' svi su oni na 5 spratu, a brat bratu Mirza je na prvom..
Znaci osim one 2 utakmice sve ostalo je malo reci katastrofalan!
hrastov žižak

#3146 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

Najtužnije je što je Mirza dosta skup i nedokazan u USA da bi ga neka od ekipa zaista htjela trejdovati kod sebe. Npr, njemu bi super odgovarala igra Houstona i neki trejd u kojem bi npr. Asik presao u BN za Mirzu i jos nekoga, ali šta to on ima da ponudi trenutno - pa ne može na youtubu napraviti ni 5-min highlight kako treba da se reklamira.
Šta će im Mirza kad imaju mlađeg i jeftinijeg Motiejunasa koji igra slično njemu. Osim toga, nema Bruklin prostora na salariju za Ašika.
Dr. Kuca

#3147 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Dr. Kuca »

I bolji igraci od njega su uzimali dodatne treninge, placali trenere itd. Al eto, on misli d aje bogom dan, da mora i sve.
madner

#3148 Re: Mirza Teletovic all about

Post by madner »

Mirza ima jedino sanse u Bostonu. Bijelci su tamo uvijek dobrodosli. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3149 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Kako stvari trenutno stoje, nema on sanse nigdje.
Opet, ako bi presao u drugu ekipu, mozda uslijedi pozitivni sok, ali ko ce mu dati pravu sansu, ko ce ga istrpjeti?!
Mora se naci trener da vjeruje u njega, da istrpi djecije bolesti, ali ja ne vidim takvog trenutno.
kakavdanakneiskustvu

#3150 Re: Mirza Teletovic all about

Tomahawk11 wrote:Kako stvari trenutno stoje, nema on sanse nigdje.
Opet, ako bi presao u drugu ekipu, mozda uslijedi pozitivni sok, ali ko ce mu dati pravu sansu, ko ce ga istrpjeti?!
Mora se naci trener da vjeruje u njega, da istrpi djecije bolesti, ali ja ne vidim takvog trenutno.

slažem se,ne igra nikako,ko će ga?
Post Reply