Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
hhaarree

#3126 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Lajavikrelac wrote:
hhaarree wrote:dobio krivicnu prijavu bas ti je cool nick inace
http://www.banjaluka-info.com/vijesti/h ... gu-krajine
:skoljka:
ja i? jel to sad treba da se divimo da je BL dosla na nivo da krivicno goni one koji izazivaju mrznju? bgm ko da su ga javno lincovali pa se sad ponosis tim. Inace sasvim normalno da je dobio prijavu mada ko argument u raspravi na temi o Hrvatskoj ne kontam sta treba da znaci, al haj
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3127 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

hhaarree wrote:Inace sasvim normalno da je dobio prijavu mada ko argument u raspravi na temi o Hrvatskoj ne kontam sta treba da znaci, al haj
Možda zato što je palio Hrvatsku zastavu, a za koncetrnu "agrikulturu" nešto ne 'apse.....
hhaarree

#3128 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Lajavikrelac wrote:
hhaarree wrote:Inace sasvim normalno da je dobio prijavu mada ko argument u raspravi na temi o Hrvatskoj ne kontam sta treba da znaci, al haj
Možda zato što je palio Hrvatsku zastavu, a za koncetrnu "agrikulturu" nešto ne 'apse.....
zanci kad se pokrene krivicni postupak protiv nekog ko zapali zastavu treba da organizujemo narodno veselje i 5 neradnih dana? kad u Zagrebu zapale srspku, bosansku, sumsku ili koju vec zastavu postujes, i ako ne pokrenu postpuak protiv pocinioca onda mozes doci i stavljat link kako je BL oaza pravne drzave a do tad opet ti kazem da ti argument nema veze s raspravom
Domaci izdajnik

#3129 Re: Desavanja u Hrvatskoj

To je bio odgovor na tvoju opasku, ali "agrikultura" ima itekako veze sa raspravom! Kad god je koncert pomenutog "glazbenika" HILJADE klinaca rođenih poslije 90-91 nosi ustaška obilježja i ikonografiju i uzvikuju parole, zna se koje i kakve, pa nijedan takav spektakl policija ne rastura i ne dižu se prijave...izuzetak je Istra gdje je Tompsonu zabranjeno natupanje zbog iste ikonografije jasnije?
hhaarree

#3130 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Lajavikrelac wrote:To je bio odgovor na tvoju opasku, ali "agrikultura" ima itekako veze sa raspravom! Kad god je koncert pomenutog "glazbenika" HILJADE klinaca rođenih poslije 90-91 nosi ustaška obilježja i ikonografiju i uzvikuju parole, zna se koje i kakve, pa nijedan takav spektakl policija ne rastura i ne dižu se prijave...izuzetak je Istra gdje je Tompsonu zabranjeno natupanje zbog iste ikonografije jasnije?
jeste ali opet nisu palili zastave a ja sam se uhvatio samo tvog posta o zastavi i krivicnom gonjenju, al ok necemo se sloziti i mirna bosna :mrgreen:
Domaci izdajnik

#3131 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Slažem se nema potrebe dizati tenziju :wink:
Domaci izdajnik

#3132 Re: Desavanja u Hrvatskoj

I što se tiče paljenja zastava i ikonografije fašizma u bilo kom obliku treba sasijecati bez pardona :| najžalije je što to praktikuju musavci od jedva 18 godina koji ne pamte ni rat ni zlo što se desilo i šta to znači al zato znaju da prosipaju šovinistički otrov nebitno kojem narodu pripadaju :oops:
LBVIEW

#3133 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Lajavikrelac wrote:De ti dođi u moju šumsku BL pa vidi ima li zastava sa lobanjom i kako je prošao momak koji je zapalio Rvacku zastavu za vrijeme utakmice SRB-HR na trgu - dobio krivičnu prijavu! A nek sam ja za tebe pripadnik "nebeskog naroda", ti se čvrsto drži patosa jer se niže od njega ne možeš srozati :wink:
Ova slika mi predstavlja isto ono što rade na koncertima Tompsona:
Image
I sta velis, kaznjen klinac zbog paljenja zastave a ostalo cemo zaboraviti? :-)
Ti mislis ako vi patite od kolektivne amnezije da to cine i drugi-osvrni se malo na one gorepomenute bradonje sto u crnim uniformama noseci zastave s lubanjama spartaju gdje god su u proslom ratu pocinili zlocin, od Bos Novog do Srebrenice uz sveopce odobravanje sumskog pucanstva i sponzorship precednika i svite mu.Zamisli npr., one s istom bojom uniforme samo s drugim znakovljem na kapama u Jasenovcu, cisto da razumijes kako je drugima te da vise ne mijesas "kruske i jabuke"Sto se tice Banja Luke, toleranciju smo vidjeli na djelu kad se mitingovalo u znak podrske onom sto se 200 godina poslije" svetio dahijama". :oops:
sredoje

#3134 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Ja bih se držao američkog modela u pogledu zabrane ikonografije tj. ne bih ju zabranjivao. I to se odnosi i na četničku ali bih svako,pa i najmanje nasilje (psovanje, da ne spominjem šamaranje, tuču ili nešto više) - nemilice kažnjavao.

U Americi jedni kraj drugih obitavaju nacisti i crnci a u Njemačkoj u kojoj se zabranjuje ikonografija se pale kuće sa imigrantima.

Mislim da se pojedini periferni događaji i slika jednog, dva ili tri primjera ne mogu uzimati kao reprezentativni primjeri nečega.
hercegovac_pravi

#3135 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hercegovac_pravi »

Lajavikrelac wrote:I što se tiče paljenja zastava i ikonografije fašizma u bilo kom obliku treba sasijecati bez pardona :| najžalije je što to praktikuju musavci od jedva 18 godina koji ne pamte ni rat ni zlo što se desilo i šta to znači al zato znaju da prosipaju šovinistički otrov nebitno kojem narodu pripadaju :oops:
Naravno..vi to riješite tako što izjednačite četnike sa partizanima i onda kažete da fašizam treba sasijecati :lol:
Domaci izdajnik

#3136 Re: Desavanja u Hrvatskoj

hercegovac_pravi wrote:Naravno..vi to riješite
Ko sam to ja, odnosno vi? Malko si pogriješio geografsko pardon zemljopisno porijeklo moje malenkosti....fulao si ne zemlju nego planetu zdravog razuma :run:
LBVIEW wrote:Ti mislis ako vi patite od kolektivne amnezije da to cine i drugi-osvrni se malo na one gorepomenute bradonje sto u crnim uniformama noseci zastave s lubanjama spartaju gdje god su u proslom ratu pocinili zlocin, od Bos Novog do Srebrenice
Mmmda :roll: zaboravio sam da su tvoji poštovaoci lika i djela krivoustog i "agrikulture" gađali zbjegove civila licitaskim kolačima i gemištekom na petrovačkoj cesti (gdje bi oni agresori bili :-) ) i Okučanima, pa to se nekom pričinili avioni i raketiranje.... :oops: učinilo se pilotu od kolske rude i traktora da je tenk :-)
sredoje

#3137 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Lajavikrelac wrote: Mmmda :roll: zaboravio sam da su tvoji poštovaoci lika i djela krivoustog i "agrikulture" gađali zbjegove civila licitaskim kolačima i gemištekom na petrovačkoj cesti (gdje bi oni agresori bili :-) ) i Okučanima, pa to se nekom pričinili avioni i raketiranje.... :oops: učinilo se pilotu od kolske rude i traktora da je tenk :-)

Odbaceno na haskom sudu... Cak stovise AWACSI su ulovili obrise aviona koji je poletio sa Mahovljana(letio je doduse nisko) koji je zavrsio na tom podrucju.

Svjedoci su rekli kako je avion imao nacrtanu neuobicajeno veliku sahovnicu.
Domaci izdajnik

#3138 Re: Desavanja u Hrvatskoj

MIG-21 nikad nije bio stacioniran u VRS, niti je ijednog bilo u Mahovljanima....a čvaknuli su ga iznad Bos.Gradiške u kom je poginuo Rudolf Perišin.
sredoje

#3139 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Lajavikrelac wrote:MIG-21 nikad nije bio stacioniran u VRS, niti je ijednog bilo u Mahovljanima....a čvaknuli su ga iznad Bos.Gradiške u kom je poginuo Rudolf Perišin.
Govoris o dva razlicita dogadjaja - napad na kolonu na petrovackoj cesti se desio nakon Oluje a obaranje Perisinova aviona se desilo za vrijeme Bljeska.

MIG-ovi 21 su u vise navrata izvrsili napad na kutinsku Petrokemiju tako da ih je sigurno bilo.

Moje tvrdnje se temelje na izvjestaju slvoenskog dopisnika iz Banja Luke. Mozda bih cak mogao negdje i naci taj clanak.
Domaci izdajnik

#3140 Re: Desavanja u Hrvatskoj

sredoje wrote:Govoris o dva razlicita dogadjaja - napad na kolonu na petrovackoj cesti se desio nakon Oluje a obaranje Perisinova aviona se desilo za vrijeme Bljeska.
Znam kad je bilo, nego hoću reći da je to HRZ radila na teritoriji BIH, pogrešno sam se izrazio pardon :-?
sredoje wrote:MIG-ovi 21 su u vise navrata izvrsili napad na kutinsku Petrokemiju tako da ih je sigurno bilo.
VRS nije imala 21ce, RV PVO VJ je imalo ima ih i sad, a bilo je dejstva po HV u blizini koju pominješ..detalje ne znam. Možda su koristili aerodrom za prelet.
sredoje wrote:Moje tvrdnje se temelje na izvjestaju slvoenskog dopisnika iz Banja Luke. Mozda bih cak mogao negdje i naci taj clanak.
Ako imaš kači baš me zanima :) doduše većina novinara je nepotkovana poznavanjem vojne tehnike tako da je moguća greška, npr sve US avione su jedno vrijeme označavali FANTOM F-16 :-)
Last edited by Domaci izdajnik on 09/04/2013 15:50, edited 1 time in total.
sredoje

#3141 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Ode i Valter "na kvasinu"...
sa aerodroma mahovljani(kod banja luke)poletjela su 3 mig-a21
http://www.klix.ba/forum/koliko-je-obor ... 3&start=25
Domaci izdajnik

#3142 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Znam o čemu govoriš evo ti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Banja_Luka_incident
Nisu bili MIGovi nego JASTREBOVI :wink:
sredoje

#3143 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Lajavikrelac wrote:
sredoje wrote:Govoris o dva razlicita dogadjaja - napad na kolonu na petrovackoj cesti se desio nakon Oluje a obaranje Perisinova aviona se desilo za vrijeme Bljeska.
Znam kad je bilo, nego hoću reći da je to HRZ radila na teritoriji BIH, pogrešno sam se izrazio pardon :-?
sredoje wrote:MIG-ovi 21 su u vise navrata izvrsili napad na kutinsku Petrokemiju tako da ih je sigurno bilo.
VRS nije imala 21ce, RV PVO VJ je imalo ima ih i sad, a bilo je dejstva po HV u blizini koju pominješ..detalje ne znam. Možda su koristili aerodrom za prelet.
- Lovačko zrakoplovstvo (LZ) - s 3 zrakoplova tipa MiG-21 koji su bili u zračnoj luci Mahovljani.
http://www.domovinskirat.com/index.php/ ... a-qrsq-bih

sredoje wrote:Moje tvrdnje se temelje na izvjestaju slvoenskog dopisnika iz Banja Luke. Mozda bih cak mogao negdje i naci taj clanak.
Ako imaš kači baš me zanima :) doduše većina novinara je nepotkovana poznavanjem vojne tehnike tako da je moguća greška, npr sve US avione su jedno vrijeme označavali FANTOM F-16 :-)

Ne. Postoji razlog zasto je Haag odbio evidentni zlocin koji je cak i snimljen kamerom i odbacio optuznicu protiv Stipetica koji je bio zapovjednik sektora Sjever u Oluji.
DELO: SRPSKE IZBJEGLICE RAKETIRALI SRPSKI ZRAKOPLOVI

LJUBLJANA, 8. 8. - Ljubljanski list "Delo" objavljuje danas vijest u kojoj se navodi da su kolonu srpskih izbjeglica iz oslobodjenih krajeva Republike Hrvatske u nedjelju prije podne blizu Bosanskog Petrovca raketirali zrakoplovi tzv. vojske republike srpske i da je napad naredio zapovjednik Karadziceva zrakoplovstva Zivomir Ninkovic. On je, pise "Delo", dvadesetak minuta prije napada upozorio da ce vojnike hrvatskih Srba u koloni, u kojoj su bili i civili, smatrati bjeguncima i napasti ih ako se ne vrate u Hrvatsku na izgubljene postave. Pri tomu se list poziva na izjavu pukovnika Vlade Babica koji je vodio kolonu izbjeglica i vojnika iz tzv. krajine. U napadu je, tvrdi Babic, Karadzicevo zrakoplovstvo upotrijebilo kasetne bombe. Poginulo je vise od dvadeset i ranjeno oko sto osoba. U Banjoj Luci je, tvrdi Delov dopisnik, osnovan prijeki sud koji je vec osudio dvadeset vojnika i nizih oficira tzv. vojske RSK jer su napustili bojne postave oko Knina i Benkovca.
http://web.archive.org/web/200503011325 ... ml#index16
sredoje

#3144 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Lajavikrelac wrote:Znam o čemu govoriš evo ti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Banja_Luka_incident
Nisu bili MIGovi nego JASTREBOVI :wink:
Ma ne, to je nešto drugo a osim toga piše i da su letjeli "nazad" na Udbinu...
Domaci izdajnik

#3145 Re: Desavanja u Hrvatskoj

E jebem ti rat i ko ga izmisli...prljavih igara i profiterskih naprđivanja pa nevin narod krvlju plati :x :(
Wiki ne treba doslovno uzimati sve što piše opšte poznato, samo se pripomoći...
sredoje

#3146 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Nije to wiki to je DELO a prica je "pukla" i sire:
S činom generala nakon dubrovačke epizode, Živomir Ninković je postao zapovjednik Ratnog zrakoplovstva Vojske Republike Srpske. U kolovozu 1995. godine, blizu Bosanskog Petrovca, po Ninkovićevoj je naredbi kasetnim bombama napadnuta kolona izbjeglica Srba iz Hrvatske.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Mislim da je najveci dokaz nezrelosti srpskog naroda opcenito sto ne procesuiraju odgovorne za napad na kolonu izbjeglica na petrovackoj cesti.

Zanimljivo je da niti istraga nije pokrenuta.
Domaci izdajnik

#3147 Re: Desavanja u Hrvatskoj

sredoje wrote:Zanimljivo je da niti istraga nije pokrenuta.
Vrana vrani oči ne vadi ne boj se... :twisted:
Domaci izdajnik

#3148 Re: Desavanja u Hrvatskoj

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
Ček', ček' malo sad sam uspio sve pročitati (nisam stigao juče) kakve sad veze ima tada postojeće JRV SFRJ sa događajima 1995 godine? Tad je dejstvovala oružana sila legitimne i priznate države po pobunjenicima a BIH bila još uvijek tada u sastavu SFRJ??? Ala argumenta jbt :? :-)
A sad za MIG: Sa aerodroma Cerklje ob Krki je povučena sredinom 91 237 i 238 lovačko bombarderska i 351 izviđačka eskadrila na aerodrom Mahovljani kod BL od kojih dio ostao i uspostavljena RV PVO RS a te eskadrile su činili aparati Jastreb,Orao i Galeb od kojih su neki bili nastavni dvosjedi....ponavljam: RS NIKAD nije imala MiG 21 u svom inventaru!!!! Nemoguće je da su sa njima bombardovali ikoga i igdje iz Mahovljana, druga stvar MIG 21 ne može nisko da leti ispod radara jer je to supersonični presretač za velike visine mlatno bi qitom od ledinu da to proba izvesti (i bilo je takvih udesa na Željavi) a pošto živim u tim krajevima da ti kažem da u to vrijeme ni helikopteri saniteta nisu mnogli bez dozvole UN da uzlete, kad bi samo palo na pamet nekom da digne avion expresno bi bio srušen!!! Pa NATO avioni su špartali nad BIH sve u šesnaest tada i da ne skontaju supersonika :-) A šahovnica na MIGU je bila velika iz jednog prostog razloga: DDR avioni "poklon" Genšera RH su imali veliku rondelu pa je šahara morala biti velika da je prekrije :wink:
sredoje

#3149 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Lajavikrelac wrote:http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
Ček', ček' malo sad sam uspio sve pročitati (nisam stigao juče) kakve sad veze ima tada postojeće JRV SFRJ sa događajima 1995 godine? Tad je dejstvovala oružana sila legitimne i priznate države po pobunjenicima a BIH bila još uvijek tada u sastavu SFRJ??? Ala argumenta jbt :? :-)
A sad za MIG: Sa aerodroma Cerklje ob Krki je povučena sredinom 91 237 i 238 lovačko bombarderska i 351 izviđačka eskadrila na aerodrom Mahovljani kod BL od kojih dio ostao i uspostavljena RV PVO RS a te eskadrile su činili aparati Jastreb,Orao i Galeb od kojih su neki bili nastavni dvosjedi....ponavljam: RS NIKAD nije imala MiG 21 u svom inventaru!!!! Nemoguće je da su sa njima bombardovali ikoga i igdje iz Mahovljana, druga stvar MIG 21 ne može nisko da leti ispod radara jer je to supersonični presretač za velike visine mlatno bi qitom od ledinu da to proba izvesti (i bilo je takvih udesa na Željavi) a pošto živim u tim krajevima da ti kažem da u to vrijeme ni helikopteri saniteta nisu mnogli bez dozvole UN da uzlete, kad bi samo palo na pamet nekom da digne avion expresno bi bio srušen!!! Pa NATO avioni su špartali nad BIH sve u šesnaest tada i da ne skontaju supersonika :-) A šahovnica na MIGU je bila velika iz jednog prostog razloga: DDR avioni "poklon" Genšera RH su imali veliku rondelu pa je šahara morala biti velika da je prekrije :wink:
Nikakav problem je bio da MIG-ovi po potrebi dođu i iz Srbije na Mahovljane. Ovo je primjer iz Operacije Una koja se desila nešto kasnije:
U međuvremenu, hrvatska obavještajna služba dobila je informacije kako su iz Srbije s aerodroma Batajnica na banjalučki vojni aerodrom Mahovljani sletjeli srbijanski MIG-ovi i nešto Super Galebova G-4 s ciljem da napadnu hrvatske snage koje su se već nalazile na teritoriju Republike Srpske.
http://www.nacional.hr/clanak/27012/otv ... akcije-una

Što se tiče niskog letenja - primjeri niskog letenja za nadzvučne aviona imaš i u Falklandskom ratu.

Ovo je primjer za Mirage:

http://www.youtube.com/watch?v=f6u5fjYN8nc

Imaš na netu i za Tornado i za druge.
Domaci izdajnik

#3150 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Operaciju UNA sam pomenuo za avione iz SRJ to je tačno ali su dejstvovali po ciljevima HV ne po civilnim i nisu sletali na Mahovljane bilo im je zabranjeno :wink:
Mirage i Tornado su druga priča...Tornado je jurišnik ko naš Orao za dejstva po zemaljskim ciljevima nije lovac a Mirage je lovac-bombarder pa se i on koristi u svrhe podrške trupama na zemlji to je sve tačno, ali MIG 21 je punokrvni supersonični presretač sa velikom brzinom penjanja i početnom startnom brzinom. On je namijenjen za presretanje na velikim visinama a ne za niski let...upravo iz tog razloga su ih USAF piloti i mamili na male visine u Vijetnamu jer su slabo pokretljivi na njima zbog velike brzine :wink: Odošmo u Off :-)
U međuvremenu, hrvatska obavještajna služba dobila je informacije kako su iz Srbije s aerodroma Batajnica na banjalučki vojni aerodrom Mahovljani sletjeli srbijanski MIG-ovi i nešto Super Galebova G-4 s ciljem da napadnu hrvatske snage koje su se već nalazile na teritoriju Republike Srpske.
Znači priznali su upad na žurku.... :oops:
Post Reply