Aha,nije znaci genocid.Uredu je.Drug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
Radovan Karadžić u Haagu!
-
Zgoljo
#3126 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
-
Zgoljo
#3127 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma on meni nije problem,ja znam tacno sta mogu ocekivati od njega i ne gajim nikakve iluzije.Niemand wrote:U prisustvu druga clana, koji otvoreno brani zlocinca, ti meni napises:Zgoljo wrote: Editovao sam,pogledaj.
Ako i dalje mislis isto OK.
Ne obracaj mi se. I stidi se.Zgoljo wrote:
Nece vam to proci ovaj put,pomirenje i suzivot a Raša i bratija ostaju heroji a ne zlocinci, ne moze.
Ti si vec druga prica ali ako ti kazes da ti se ne obracam postovat cu to.
- and
#3128 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
posljednja faza genocida je negiranje.Drug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
- spreca
#3129 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ali ga nije ni osudila...cutanje je znak saglasnosti.....onda se nije trebala ni mjesati u debatu na nacin da kaze necemo o tome .....lako je zataskavati jer ne boli a tesko je boriti se sa bolom.....ko nije nekog izgubio na mucki nacin tesko ce shvatiti a ratna dejstva su drugi par opanaka.....sta reci onom@Drugu clanu i ostati pribran i stalozenuglavnomja wrote:
ono sto hocu da kazem je da su napale zenu koja NIJE branila karadzica!!!
eto sta hocu da kazem.
a nepismenost u nekoj mjeri, cak do 3- mogu svariti. ali vrati se, mislim str 121 pa procitaj prvi post. ono je za 1-. i ono bi nesto da pametuje, bude vazno, da prijeti, odredjuje pravila, a jednu jedinu jebenu tacku ne zna ukuckati.
-
Niemand
#3130 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Hvala i ne obracaj mi se. Ikad vise. Na bilo kojoj temi.Zgoljo wrote: Ma on meni nije problem,ja znam tacno sta mogu ocekivati od njega i ne gajim nikakve iluzije.
Ti si vec druga prica ali ako ti kazes da ti se ne obracam postovat cu to.
-
krater
#3131 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
and wrote:posljednja faza genocida je negiranje.Drug Član wrote:
-
krater
#3132 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
oakville wrote:Jel se nastavlja srpski strmoglav u dubine moralne i svake druge propasti? Da ga sumiram u tačkama
1. Srebrenica nije genocid, već težak ratni zločin iz osvete (možeš misliti koliko je neko moralno zdrav kad je sretan da bude ratni zločinac uz napomenu "dobro sam prošao").
2. U 7 opština nije bio genocid (nije, samo masovna istrebljenja. Možeš misliti koliko je neko moralno zdrav kad je sretan da umjesto učesnika genocida bude proglašen za učesnika masovnog istrebljenja uz napomenu "dobro sam prošao" i "ma hajde to je kao manji prekršaj")
3. Nisu sve strane jednako osuđene (kao da je sud ustanova socijalnog staranja pa treba za sve jednako da se pobrine. Mjerenje jednakim mjerilima ne mora rezultirati jednakim rezultatima).
4. Karadžić je individua (jest vraga - čovjek demokratski izabrani predstavnik većine srpskog naroda. Njegova ličnost nema veze s njegovom funkcijom - a sudi mu se radi toga jer je demokratski bio izabran kao predstavnik srpskog naroda).
5. Presuda Karadžiću ne može naštetiti RS-u (Odmah sad ne može sigurno. Ali zakiva klin u nadgrobnu ploču RS-a - Turska je 1976 okupirala Sjeverni Kipar, i od tada nije mogla koraka napraviti dalje u smislu priznanja, a tek kako će da prođe svjetski bitna republika srpska).
6. Treba se okrenuti budućnosti. (Naravno - uz napomenu da se ne živi od danas nego i od posljedica onog jučer. Nismo se baš danas rodili. A i oni koji pozivaju na okretanje budućnosti prvenstveno misle na "dobro smo prošli, nek njega osude samo da mi zadržimo što više").
7. Klinton i Alija namjestili zamku srbima. (Ako su je namjestili, opet su srbi sami sebe uvalili u zamku, jer nisu ni maloljetni ni maloumni. A i ovom se izjavom kaže i nešto gore - da su srbi skloni zločinima kad god im se namjesti prilika).
- Drug Član
#3133 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Slažem se ukoliko se zaista radi o genocidu. Ili da evo zbog Srebrenice mijenjamo definiciju genocida iz ove Konvencije iz 1948.Ili evo da mi objasniš šta je to ta tzv Međunarodna zajednica. Međunarodna? Zajednica čega? Jel to ono u fazonu "zajedno smo skupa" ili šta? Ma daj. Lakunoć bratac. Svako dobroand wrote:posljednja faza genocida je negiranje.Drug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3134 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ovo je momcino poentaDrug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
Presuda nije izrečena pojedincu Radovanu Karadžiću, nego PREDSJEDNIKU REPUBLIKE SRPSKE I NJENOM VRHOVNOM VOJNIOM KOMANDANTU POD TIM IMENOM. Dakle, presuda za udruženi zločinački poduhvat i genocid u BiH (makar samo u Srebrenici) izrečena je vrhovnoj političkoj i vojnoj instituciji Republike Srpske (RS), a ne personalnosti Radovana Karadžića. To je suština! Dakle, presuda nije kolektivizirana u smislu da je izrečena cijelom jednom narodu, jer nikada cijeli narod ne može biti kriv, već njegovi veći ili manji dijelovi, institucije.
Dakle rs je stvorena na presudjenom GENOCIDU (vec drugi put) i kao takva mora biti ukinuta.
-
Zgoljo
#3135 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sta smo docekali da nam osporavaju da pisemo istinu zarad nekog fiktivnog pomirenja,suzivotahrasno38 wrote:Po obicaju pokusavate nametnuti pricu kao svi su isti i izjednacavanju uloga u ratu. E kurko moj nema toga kad ste htjeli od 92-96 tj od 91-99 budete glavni jebaci sad cete biti oni koji cebiti najvise jebani. Ne moze haveru nikako na silu da u drugom korpusu pronadjes pandam Karadizcu, Mladicu itd jer toga jednostavno nema. Genocid u BiH je iskljucivo i presudjeno napravila samo jedna strana a zlocina je bilo sa svih strana i to niko ne moze osporiti. Nema tu haveru moj relaksirajuce price kad su u Srebrenici i Tomasici zatrpane zemljom bile citave generacije porodica, hiljade ljudi su zauvjek nestale u "hrabrim" nastupima "nebeskog naroda" i zatrpane bagerima. Trazili ste evo vam ga sad budite sila. Nemas pojma koliko mi je drago sto je Vucic odmah stao u odbranu RS-a koju ne moze ni onaj odozgo odbraniti jer je definitvno otkrio svoje pogano lice pokriveno vjestackim osmjehom. Sad u zalbenom postupku ide i Tomasica a to je 100% drugi genocid a u medjuvremenu sarajlije da su pametne pokrenule bi tuzbe protiv RS-a jer sad imaju podlogu za to.....a sljedeci mjesec ide "cosavi vojvoda" a 2017 Mladic...sve presude 100% u korist zrtava i da nemamo ovu bagru od politicara u F BiH, ove bijednike sa SDA na celu vec bi bila pokrenuta pravna bitka za ukidanje RS-a kao genocidne tvorevine ili za pocetak samog imena. Ici ce to vjeruj mi ovako ili onako...pogotovo ako se nastavi kurcenje onog medjeda iz Laktasa.Drug Član wrote:Činjenice i istina na sto. Potom kažnjavanje zločinaca na svim stranama. To je put ka pomirenju. Nama to baš i ne ide.Lažemo i preuveličavamo, a da o skrivanju "svojih" zločina i zločinaca i ne govorim. Ono u fazonu "oni su prvi počinili zločin pa je moj zločin odobren prethodnim zločinom druge strane". Isti smo tu i jedni i drugi i treći. U pet grama.
I da na jednoj strani su grami, na drugoj kilogrami a na trecoj tone.....odmah cu ti reci da su na trecoj Srbi!
-
krater
#3136 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
hrasno38 wrote:Ovo je momcino poentaDrug Član wrote:
Presuda nije izrečena pojedincu Radovanu Karadžiću, nego PREDSJEDNIKU REPUBLIKE SRPSKE I NJENOM VRHOVNOM VOJNIOM KOMANDANTU POD TIM IMENOM. Dakle, presuda za udruženi zločinački poduhvat i genocid u BiH (makar samo u Srebrenici) izrečena je vrhovnoj političkoj i vojnoj instituciji Republike Srpske (RS), a ne personalnosti Radovana Karadžića. To je suština! Dakle, presuda nije kolektivizirana u smislu da je izrečena cijelom jednom narodu, jer nikada cijeli narod ne može biti kriv, već njegovi veći ili manji dijelovi, institucije.
Dakle rs je stvorena na presudjenom GENOCIDU (vec drugi put) i kao takva mora biti ukinuta.
-
kolegione
#3137 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Osim sto si doktor prava ubijas i ove medjunardno odnose u slobodnom vremeni SrbujesDrug Član wrote: Slažem se ukoliko se zaista radi o genocidu. Ili da evo zbog Srebrenice mijenjamo definiciju genocida iz ove Konvencije iz 1948.Ili evo da mi objasniš šta je to ta tzv Međunarodna zajednica. Međunarodna? Zajednica čega? Jel to ono u fazonu "zajedno smo skupa" ili šta? Ma daj. Lakunoć bratac. Svako dobro
Jos nisi pokazao da si historicar vrhunske klase
-
asker
#3138 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Cinjenice i istina su na stolu cijenjeni gospodine. Od 95-e do danas. Kompletan vam vojni i politcki vrh zlocinacki i genocidan. Utvrdjeno cinjenicama i istinom na stolu. Kakav je to osjecaj biti na suprotnoj strani cijelog civilizovanog svijeta?Drug Član wrote:Činjenice i istina na sto. Potom kažnjavanje zločinaca na svim stranama. To je put ka pomirenju. Nama to baš i ne ide.Lažemo i preuveličavamo, a da o skrivanju "svojih" zločina i zločinaca i ne govorim. Ono u fazonu "oni su prvi počinili zločin pa je moj zločin odobren prethodnim zločinom druge strane". Isti smo tu i jedni i drugi i treći. U pet grama.
Lahko je reci ja ne priznajem sud. Kao da ja kazem ne priznajem crveno na semaforu, ne priznajem da je 1:0 za Zelju, ne priznajem da ne smijem urinirat na sred carsije, ne priznajem da je silovanje zabranjeno.
Tesko je odvojiti tebe i Dodika od normalnih Srba, stvarno tesko. Kako da ne izleti ono "svi vi Srbi ste......"? Sve u nadi da vas ima i normalnih.
Mogu makar reci sram te bilo!
-
Juliuscezar
#3139 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Eroji jbt ko i Draža i Nedić.kolegione wrote:Osim sto si doktor prava ubijas i ove medjunardno odnose u slobodnom vremeni SrbujesDrug Član wrote: Slažem se ukoliko se zaista radi o genocidu. Ili da evo zbog Srebrenice mijenjamo definiciju genocida iz ove Konvencije iz 1948.Ili evo da mi objasniš šta je to ta tzv Međunarodna zajednica. Međunarodna? Zajednica čega? Jel to ono u fazonu "zajedno smo skupa" ili šta? Ma daj. Lakunoć bratac. Svako dobrosvestran decko
![]()
Jos nisi pokazao da si historicar vrhunske klaseI jos nisi odgovorio na jedno pitanje šta su Karadzic Mladic ect... ???
Ma sad ce ga banovat ne vrijedi trosit tastaturu.
- and
#3140 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
nema potrebe mijenjati definiciju,jedino možda zvjezdicu staviti,ne vrijedi za srbe,reko drug član.Drug Član wrote:Slažem se ukoliko se zaista radi o genocidu. Ili da evo zbog Srebrenice mijenjamo definiciju genocida iz ove Konvencije iz 1948.Ili evo da mi objasniš šta je to ta tzv Međunarodna zajednica. Međunarodna? Zajednica čega? Jel to ono u fazonu "zajedno smo skupa" ili šta? Ma daj. Lakunoć bratac. Svako dobroand wrote:posljednja faza genocida je negiranje.Drug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
koja je to zajednica?
ona što nekakve sporazume,entitete pravi.
ma goni
- tandmand
#3141 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Što će vam ta Republika Srpska, zašto očajnički branite tvorevinu sazidanu na bošnjačkim kostima. Toliko ljudi je pobijeno, da je osim direktnih izvršilaca trebala ogromna logistika. Ako neko nije klao žicom, onda je barem vozio autobus ili bager ili izvodio iz kuća. U toj vašoj Republici Srpskoj, u prosjeku svaka kuća ima nekoga ko je sudjelovao u genocidu. Kuda se god okreneš vidiš kako slavite smrt svojih komšija i u isto vrijeme licemjerno pozivate na pomirenje. Pomirenje po vašim standardima je da Bošnjak stavi bijelu traku, da šuti i pognute glave, sporednim ulicama ide za svojim poslom, da sam sebe naziva Muslimanom i priča srpsko-hrvatski. Nego vi to svojim primjerom pokažite kako bi se to trebalo pomiriti, izgrlite se sa šiptarima i priznajte njihovu tekovinu rata Kosovo.Drug Član wrote:@Kolegione Neću odosmo onda....Rekoh Srebrenica je zločin protiv čovječnosti, ne i genocid. Moje mišljenje. Sve drugo je pokušaj (rekao bih očajnički) da se uništi Republika Srpska. Ali neće ići. Meni je ovde dobro, a i mojim komšijama Hrvatima i Bošnjacima ništa ne fali. Mene niko ne zove četnikom, ponekad možda u pežorativu da sam prozapadno orjentisan ali i to ću nekako radije otrpiti, nego ovo prvo.
-
L u c i f e r
#3142 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
al vrijedilo bi sijač...bhnapoleon1 wrote:Eroji jbt ko i Draža i Nedić.kolegione wrote:Osim sto si doktor prava ubijas i ove medjunardno odnose u slobodnom vremeni SrbujesDrug Član wrote: Slažem se ukoliko se zaista radi o genocidu. Ili da evo zbog Srebrenice mijenjamo definiciju genocida iz ove Konvencije iz 1948.Ili evo da mi objasniš šta je to ta tzv Međunarodna zajednica. Međunarodna? Zajednica čega? Jel to ono u fazonu "zajedno smo skupa" ili šta? Ma daj. Lakunoć bratac. Svako dobrosvestran decko
![]()
Jos nisi pokazao da si historicar vrhunske klaseI jos nisi odgovorio na jedno pitanje šta su Karadzic Mladic ect... ???
Ma sad ce ga banovat ne vrijedi trosit tastaturu.
- Danguba
#3143 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kada me cetnici pozivaju na pomirenje, prvo sto mi padne na pamet ''pomirenje sa zivotom''.
ITo ce ici malo teze.
Meni je dovoljno da mi neko ljudski pruzi ruku, pogleda me u oci, popricamo kao ljudi...Razumijem da su neki bili mladi, neki zavedeni, neki obmanuti, nekome mozak ispran...ali ne razumijem da to stanje traje 20 god. Za to nema opravdanje.
ITo ce ici malo teze.
Meni je dovoljno da mi neko ljudski pruzi ruku, pogleda me u oci, popricamo kao ljudi...Razumijem da su neki bili mladi, neki zavedeni, neki obmanuti, nekome mozak ispran...ali ne razumijem da to stanje traje 20 god. Za to nema opravdanje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3144 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Srebrenica je samo ostvareni DIO genocidne politike rukovodstava Srbije, SDSa i Srba Bosne i Hercegovine.Drug Član wrote:Ovo dakako važi i za presudu gdje je u Srbrenici tobože izvršen genocid nad Bošnjačkim narodom. Srebrenica je čist primjer etničkog čišćenja i osvetničkih zločina, a ne pokušaja da se unište bošnjaci kao etnička skupina.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Drug Član, valensija
trajno
- jao_situacije
#3145 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
"Ko navikava žrtve genocida da prihvate rezultate genocida i sam čini genocid"
- k3ngur
#3146 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ovu presudu a i onog cetalja sto ocekuje bi ponajvise trebali iskoristit na tome da se ime rs promjeni, da Srebrenica postane posebni distrikt kao sto je Brcko a i da nasi iz federacije zatraze odstetu od tkzv rs. To bi barem bila neka satisfakcija ali samo kad bi mi imali pametne i lukave politicare al hebi ti nas...
-
Paul F.
#3147 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mi nismo sami. Ovdje se razni interesi preklapaju...
- KB9
#3148 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
aktivirat se ponovo na sudu protiv drzave srbije, sad postoje sve osnove da se ista proglasi agresorom koji svi znamo da je bila
-
Paul F.
#3149 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Naravno ali ovi konstitutivni i ravnopravni se neće složiti.
- red evil
#3150 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Vidiš po @Drug Član kako je suživot moguć. Kako je s njim moguć suživot kad negira genocid koji je bio? I vjeruj da tako misli dobar dio ljudi u RSu. Svakako da ima i normalnih, što je i žalosno da se i govori ali mora se ali tih ljudi je malo i šute. Žalosno je govorit da ima ljudi koji osuđuju zločin.Niemand wrote:Nadam se da nece odmah biti banovan. Cisto da vidim dokle seze ta psiha, sta je u glavama tih ljudi.