SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kamilica.ba

#3126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kamilica.ba »

zonbirile wrote:
minjonja wrote:
zonbirile wrote:pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
pa dobro, jel saradent ima samo jedno auto i samo jednog vozaca? sve i da jeste divljak za volanom, garant nije nikog htio ubiti. nije da ga branim, ali jos se nista ne zna i nema smisla sad osudjivati nekog kad nista potvrdjeno nije. jedino sto se pouzdano zna je da je jedan mlad zivot prekinut. uvijek me pogodi kad vidim da neko moje godiste nastrada... sve su to moje kolege... nek pociva u miru :(
----------------------------------------------------------
ne radi se o vozaču nego laborantu,zubnom tehničaru,protetičaru,kako hočeš.A da nije nikog htjeo ubiti,stvarno je dobrica,on samo jurca sa đipom od 2t,onako...za čejf.Pa i kvalifikacija djela će biti takva,inače za ubistvo sa predumišljajem ide 10 i više godina.
ja ne znam jel ima samo jedno auto ili samo jednog vozaca,ali sam u ovom autu sto je udarilo ovog momka vidjala uvijek jednog te istog lika,tako oko tridesetak godina kolko i ovaj vozac ima...niko normalan nema namjeru da nekog pregazi autom,ali ne mozes ti voziti ko ludjak i onda se fatat za glavu,et nije mi to bila namjera...ja nedavno kod dezurnog na kosevskom da predjem preko pjesackog,kad on ide,zaletio se ,uopste nije imao namjeru da stane,i sta cu...dva koraka unazad i sacekam da prodje i onda laganini...mozda se nakon ovog opameti jednom za sva vremena,valja covjeka nositi na dusi.

sto se tice zlocina i kazne,jednu meni jako blisku osobu je udarilo auto,policija je vozaca kaznila samo sa pedeset maraka,sa CUM-a je puste kuci nakon dva sata,a povrede glave su bile u pitanju,ona je sva u krvi bila,kazu nije nista opasno i onda u nalazima napisu kako je sama odbila opservaciju...ali to je vec za drugih tema,nego ljudi cuvajte se,sta cete kad ovde nista ne funkcionise kako treba!
zonbirile

#3127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

e, u uređenim zemljama,za smrt pješaka na pješačkom,moraš prodati i auto i kuću da se vadiš na sudu.
karanana

#3128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

jeli ustanovljeno, jeli ovo bilo na pjesackom?
zonbirile

#3129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

karanana wrote:jeli ustanovljeno, jeli ovo bilo na pjesackom?
-----------------------------------------
moj @karanana,ako si ikad bio u Sloveniji,ili Hrvatskoj,dođe ti neprijatno kako ljudi staju čim zakoračiš,da ne kažem drugdje.Zakon vrijedi za pješake,ali njihovo kršenje ZOOBS-a ne znači da ga smiješ zgaziti.
Šaner

#3130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šaner »

zonbirile wrote:e, u uređenim zemljama,za smrt pješaka na pješačkom,moraš prodati i auto i kuću da se vadiš na sudu.
u urednoj njemackoj ministar ubije zenu na skijanju,plati kauciju od 20000 eura i nikom nista.
zonbirile

#3131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Šaner wrote:
zonbirile wrote:e, u uređenim zemljama,za smrt pješaka na pješačkom,moraš prodati i auto i kuću da se vadiš na sudu.
u urednoj njemackoj ministar ubije zenu na skijanju,plati kauciju od 20000 eura i nikom nista.
-----------------------------------------
bogati ostavi te priče za sijela,pa što plati kauciju,znači proveden ,vođen sudski postupak,kaucijom je samo "kupio" pravo da bude na slobodi dok se suđenje ne okonča-Jah,nisu ni čudne opaske kada ljudi ne razumiju institut kaucije.
Bullet Tooth Tony

#3132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

e, u uredjenim zemljama ti pjesaci ne izlijecu na cestu kad im se hoce, pa lave 80 % pjesaka ne benda semafor ni frtalj,ko tvrdi suprotno ili je vikend vozac ili ne vozi cesto.....fakat ima debilnih vozaca ko gljiva poslije kise u Sarajevu ali da su krivi koliko vi govorite :run: ..... i sta mi je zanimljivo , pjesak gleda lijevo-desno ima li koga i kada vidi da ima , krene prelaziti ili ako je krenuo da prelazi stane na pola pa ni tamo ni vamo :-) :-) :-)
respo

#3133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

nije na pjesackom udaren nego nekih 10-20 metara nize od pjesackog
zonbirile

#3134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

respo wrote:nije na pjesackom udaren nego nekih 10-20 metara nize od pjesackog
--------------------------------------------
ništa ne mjenja na stvari,morao je stati.
nera18

#3135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nera18 »

Beg_Babic wrote:
e, u uredjenim zemljama ti pjesaci ne izlijecu na cestu kad im se hoce, pa lave 80 % pjesaka ne benda semafor ni frtalj,ko tvrdi suprotno ili je vikend vozac ili ne vozi cesto.....fakat ima debilnih vozaca ko gljiva poslije kise u Sarajevu ali da su krivi koliko vi govorite :run: ..... i sta mi je zanimljivo , pjesak gleda lijevo-desno ima li koga i kada vidi da ima , krene prelaziti ili ako je krenuo da prelazi stane na pola pa ni tamo ni vamo :-) :-) :-)
il jos najbolja varijanta
prelazi ukoso cestu, okrenut ledjima autima koji dolaze prema njemu,
:skoljka:
HAVANA

#3136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

Iskreno,ja ne znam ko je ludji u ovoj zemlji...pješaci,vozači,biciklisti,motoristi??? :-)
respo

#3137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

zonbirile wrote:
ovaj nije morao preci tu niti je smio preci

to isto ono ja prelazim preko autoputa udari me auto
i onda kasnije zakljucak ovaj s autom je morao stati
jah
SugarCookie

#3138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SugarCookie »

zonbirile wrote:
Ako ćemo po zakonu, onda nije morao stati.
zonbirile

#3139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

respo wrote:
zonbirile wrote:
ovaj nije morao preci tu niti je smio preci

to isto ono ja prelazim preko autoputa udari me auto
i onda kasnije zakljucak ovaj s autom je morao stati
jah
-------------------------------------------
otkad je ispred Treske autoput,koliko znam tu je ograničenje 60km/h,a po slici i po posljedicama,Šumaher je uprava sjekao šikanu na semaforu sa najmanje 80km/h.
respo

#3140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

ispred treske nije auto put ali nije ni pjesacki da mora stati posebno ako je semafor tu a pjesaku jos bilo crveno da je isao i 120 na sat
ultima_palabra

#3141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

respo wrote:ispred treske nije auto put ali nije ni pjesacki da mora stati posebno ako je semafor tu a pjesaku jos bilo crveno da je isao i 120 na sat
Pa zašto postoje ograničenja? Jeste ovaj prelazio gdje nije smio, ali da je vozio 60 vjerovatno se ovo moglo izbjeći :sad:
zonbirile

#3142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

respo wrote:ispred treske nije auto put ali nije ni pjesacki da mora stati posebno ako je semafor tu a pjesaku jos bilo crveno da je isao i 120 na sat
------------------------------------
za koji mjesec u istom ABA3Y će biti i presuda,pa se onda javi.
potpuni stranac

#3143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by potpuni stranac »

zonbirile wrote:
naravno da mjenja, još ako je išao dozvoljenom brzinom i nije bio u alkoholiziranom stanju, apsolutno je nevin, odnosno neće krivično odgovarati.
karanana

#3144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

jeli izglasano i jeli sada efektivno da je ogranicenje smanjeno na 50? znam da su nesto izglasali o nekom smanjenju brznine kroz naseljenja mjesta sa 60 na 50.
potpuni stranac

#3145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

karanana wrote:jeli izglasano i jeli sada efektivno da je ogranicenje smanjeno na 50? znam da su nesto izglasali o nekom smanjenju brznine kroz naseljenja mjesta sa 60 na 50.
pa valjda bi morali i znakove promijeniti ako je to stupilo na snagu. inače ovo smatram preser.....m.
holowey

#3146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

potpuni stranac wrote:
zonbirile wrote:
naravno da mjenja, još ako je išao dozvoljenom brzinom i nije bio u alkoholiziranom stanju, apsolutno je nevin, odnosno neće krivično odgovarati.
shipak apsolutno nevin... poznajem slucaj gdje je covjek odlezao godinu dana jer se, dok je vozio unutar ogranicenja unutar grada, mentalno zaostala osoba otrgla nadzoru svom staratelju, podletila pod njegovo auto i poginula...

ovo tvoje bi mozda moglo da pije vode da je u pitanju magistrala, brza cesta, auto-cesta...ovako, gradska ulica, sumnjam da se tek tako moze izvuci...

problem kod nas u odnosu pjesaka i vozaca je taj sto prosjecan pjesak ima osjecaj da je supermen, da mu niko nista ne moze i kao takav prelazi cestu gdje mu se cefne, a sa druge strane imamo prosjecnog vozaca koji sjedanjem za volan ima osjecaj da je odmah dobio licence to kill, jer zaboga, ulica/cesta je njegova, sta se tu nasao pjesak da prelazi ili neki drugi vozac da vozi... :run:
zonbirile

#3147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

potpuni stranac wrote:
zonbirile wrote:
---------------------------------------------
po službenoj dužnosti će tužioc dići optužnicu,znači suđenje će biti.Saobraćajne nesreće inaće presuđuju minimalno ,tako da i pored zaprećene kazne od 8g,niko ne dobije više od 1-3g.Bez obzira na okolnosti koje spominješ,biće presuđen,živi bili pa vidjeli,e sada što to može biti malo,to je druga stvar.
TheGodfather001

#3148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by TheGodfather001 »

Ako se vjestacenjem utvrdi da vozac nije bio pod uticajem alkohola, narkotickih sredstava, ako se pridrzavao propisa o bezbjednosti saobracaja, a u trenutku nesrece je imao kontrolu nad vozilom, a uz sve to da je pjesak prelazio/pretrcavao cestu na nedozvoljenom mjestu udaljenom vise od 15m od pjesackog prelaza, sudit ce mu se za ubistvo iz nehata. U vecini slucajeva ako je vozac bio savjestan, nije imao historiju prekrsaja, biti ce oslobodjen krivice, ili ce mu biti presudjeno uslovnom kaznom do 3 godine.
potpuni stranac

#3149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

zonbirile wrote:[
---------------------------------------------
po službenoj dužnosti će tužioc dići optužnicu,znači suđenje će biti.Saobraćajne nesreće inaće presuđuju minimalno ,tako da i pored zaprećene kazne od 8g,niko ne dobije više od 1-3g.Bez obzira na okolnosti koje spominješ,biće presuđen,živi bili pa vidjeli,e sada što to može biti malo,to je druga stvar.
tužilac može podići optužnicu ali to još uvjek ne znači da će biti suđenje jer istu mora da potvrdi sudija za predhodno saslušanje. iskreno vjerujem da je neće potvrditi ako je momak vozio dozvoljenom brzinom te da tu nema krivnje.
potpuni stranac

#3150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

TheGodfather001 wrote:Ako se vjestacenjem utvrdi da vozac nije bio pod uticajem alkohola, narkotickih sredstava, ako se pridrzavao propisa o bezbjednosti saobracaja, a u trenutku nesrece je imao kontrolu nad vozilom, a uz sve to da je pjesak prelazio/pretrcavao cestu na nedozvoljenom mjestu udaljenom vise od 15m od pjesackog prelaza, sudit ce mu se za ubistvo iz nehata. U vecini slucajeva ako je vozac bio savjestan, nije imao historiju prekrsaja, biti ce oslobodjen krivice, ili ce mu biti presudjeno uslovnom kaznom do 3 godine.
kakvo crno ubistvo iz nehata, znaš li uopće šta je nehat a šta je ubistvo, a šta su krivična djela protiv saobraćaja?
Last edited by potpuni stranac on 26/03/2010 09:23, edited 1 time in total.
Locked