Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#3126 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote:
Evo sam mu pisao, aze on nigdje nista ne vidi.
Udje u tu transakciju u kojoj je poslao tebi pare i nađe tipku "Confirm"
quarterback wrote:ostavi bolan da banka radi konverziju, sta cackas kad nam je MehEmed lijepo svima objasnio kako treba :D
Tako je kolega :D
quarterback

#3127 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

:thumbup:
_Reds_

#3128 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

hablecina wrote:Ma ništa mi sad nije jasno, kud uopšte pođe ga mijenjat, zbuni i sebe i boga i narod :lol: :lol:

Ja kupio stik, cijena kraj njega bila 5,79 funti ili 8,75 dolara.
Kad sam došao tamo na plaćanje, prebacim da mi banka izvrši konverziju.
Sad mi stoji kraj narudžbe 9,14 dolara:

http://postimg.org/image/ab8z2zi6l/

Na izvodu mi skinuto 16,17 maraka.

Sad idem da kupim isti stik, al da mi paypal izvrši konverziju, izbaci mi ovo:

http://postimg.org/image/7c8lga7nr/

To je inače ovaj stik

http://www.ebay.com/itm/171605939219?_t ... EBIDX%3AIT

Slobodno recite da sam glup, al ja ništa ne kontam :lol: :lol:
Ti kupujes u funtama, ne u dolarima, vidi kliko je krus funte u tvojoj banci.
elvisone

#3129 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by elvisone »

Drugari ja sam vec postavljao pitanja ranije oko paypala no uvjek se ima jos nesto pitati hehe. Dakle zanima me sljedece na primjer dobio sam danas uplatu iz austrije u iznosu nekih 50 eura i zuri mi se da ih podignem dali ja mogu da sada uplatim onih 5 dolara i dobijem taj novaj za nekih sedam dana ili opet taj novac mora da odlezi 30 dana pa tek onda mogu da uplatim 5 dolara ili da cekam sljedeci prvi molim vas za tu informaciju inace sam iz Bosne i ovdje koristim posto mislim da je situacija drugacija u Hrvatskoj pa me zanima kako to u BIH funkcionise
Saka

#3130 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

elvisone wrote:Drugari ja sam vec postavljao pitanja ranije oko paypala no uvjek se ima jos nesto pitati hehe. Dakle zanima me sljedece na primjer dobio sam danas uplatu iz austrije u iznosu nekih 50 eura i zuri mi se da ih podignem dali ja mogu da sada uplatim onih 5 dolara i dobijem taj novaj za nekih sedam dana ili opet taj novac mora da odlezi 30 dana pa tek onda mogu da uplatim 5 dolara ili da cekam sljedeci prvi molim vas za tu informaciju inace sam iz Bosne i ovdje koristim posto mislim da je situacija drugacija u Hrvatskoj pa me zanima kako to u BIH funkcionise
Ako je taj koji ti je poslao pare kliknuo na "Confirm receipt" onda su kod tebe pare na "Available balance" i možeš odmah povući 46 Eura (4 Eura ćeš platiti PayPal-u). Leći će ti za par sati do nekoliko dana, zavisno koju banku koristiš.

Ako nije kliknuo i pare su ti na "Pending balance" onda ćeš morati čekati 30 dana prije nego što ih mogneš povući.
elvisone

#3131 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by elvisone »

Saka wrote:
elvisone wrote:Drugari ja sam vec postavljao pitanja ranije oko paypala no uvjek se ima jos nesto pitati hehe. Dakle zanima me sljedece na primjer dobio sam danas uplatu iz austrije u iznosu nekih 50 eura i zuri mi se da ih podignem dali ja mogu da sada uplatim onih 5 dolara i dobijem taj novaj za nekih sedam dana ili opet taj novac mora da odlezi 30 dana pa tek onda mogu da uplatim 5 dolara ili da cekam sljedeci prvi molim vas za tu informaciju inace sam iz Bosne i ovdje koristim posto mislim da je situacija drugacija u Hrvatskoj pa me zanima kako to u BIH funkcionise
Ako je taj koji ti je poslao pare kliknuo na "Confirm receipt" onda su kod tebe pare na "Available balance" i možeš odmah povući 46 Eura (4 Eura ćeš platiti PayPal-u). Leći će ti za par sati do nekoliko dana, zavisno koju banku koristiš.

Ako nije kliknuo i pare su ti na "Pending balance" onda ćeš morati čekati 30 dana prije nego što ih mogneš povući.
Hvala drug puno si mi pomogao
elvisone

#3132 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by elvisone »

Saka wrote:

Opet ja hehe rekao sam momku koji mi je poslao da uradi kako si rekao on je to uradio i sada mi novac stoji avaible balance dali je to to ili ja treba jos nesto da uradim? i cudno je da mi stoji iznos od 50 eura znaci nije odbijeno tih 4 eura dali se to odbije naknadno ? hvala na strpljenju i izvinjavam se sto sam doadan ali jako mi je vazno zato vas pitam
z88

#3133 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by z88 »

Pozdrav svima,

Želio bih da prenesem svoje iskustvo i da razjasnim nekoliko stvari. Na forumu se često ponavlja - krupnim - slovima - u - smislu - da - svi - vide - i - razumiju da se može otvoriti tekući račun kod Unicredit banke na osnovu koga se izdaje DEBITNA VISA ELECTRON kartica koja se onda registruje na Paypal, medjutim to nije tačno, ili bar nije potpuno tačno zato što u BIH djeluje više banaka u okviru Unicredit grupacije (Unicredit Mostar, Banjaluka i Zagrebačka banka) i nažalost ćini se da sve one različito posluju.. Tako sam ja otvorio račun u Banja Luci, prethodno dobivši uvjeravanja mjelom i od službenice koja mi je otvarala račun, da ću dobiti odgovarajuću karticu koju ću moći koristiti sa paypalom. Karticu izdaju besplatno, vodjenje tekućeg računa se naplaćuje 1,80 KM mjesečno. Kartica je crveno narandzaste boje. Trebalo bi da se čeka maksimalno 14 dana. Ja sam morao duže da čekam, jer je nisu završili, a neće da obavijeste kad je gotova, nego svako mora sam ići i provjeravati, što je dosta nezgodno. Kad su je konačno završili, nešto sam pitao službenicu u vezi paypala da bi mi ona mrtva hladna rekla da se kartica ne može koristiti za to i da mi za to treba Visa Classic (koja im je prilično skupa). Pitao sam je da mi objasni zasto mi je onda druga službenica primila zahtjev kad sam rekao da mi isključivo za to treba, na šta dobijam odgovor da ta službenica tu inače ne radi, da je bila samo na zamjeni....!!! I sada sam dobio karticu koja ima 11 cifara koje su u stvari moj broj tekućeg računa plus 4 broja koja se nalaze na foliji sa pticom (da tako kažem). A na poledjini nema nikakvog zaštitnog koda uz koji bih mogao registrovati kartcu na paypal. Moguće je da ja griješim i da se takva kartica može koristiti za paypal nalog, ako je tako, MOLIM VAS da me ispravite, ali ne vjerujem da je to slučaj.

POENTA OVOG PODUŽEG POSTA JESTE DA UPOZORIM FORUMAŠE DA NISU SVE UNICREDIT KARTICE ISTE I DA BUDETE OPREZNI, POGOTOVO AKO VADITE KARTICU KOD UNICREDIT BANKE BANJALUKA, JER NJU NEĆETE MOĆI KORISTITI NA PAYPALU! Dobra vijest je da koliko znam iste kartice koje izdaje Zagrebačka banka i Unicredit Mostar imaju zaštitni kod na poledjini uz polje za potpis i sastojr se od 16 cifara te se samim time mogu registrovati i koristiti.
quarterback

#3134 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Unicredit BanjaLuka i Unicredit Mostar su 2 razlicite firme radi entitetskih propisa, moj post koji spominjes se odnosi na UC Mostar, iskreno nisam ni mogao pretpostaviti da ista ta kartica u UC BL radi druacije ali valjda ovdje ne treba nista da nas cudi.
Saka

#3135 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

elvisone wrote:
Saka wrote:

Opet ja hehe rekao sam momku koji mi je poslao da uradi kako si rekao on je to uradio i sada mi novac stoji avaible balance dali je to to ili ja treba jos nesto da uradim? i cudno je da mi stoji iznos od 50 eura znaci nije odbijeno tih 4 eura dali se to odbije naknadno ? hvala na strpljenju i izvinjavam se sto sam doadan ali jako mi je vazno zato vas pitam
To je to. Sad trebaš povući pare na karticu: idi na Withdraw money i slijedi upute. 4 Eura će ti biti odbijeno prilikom povlačenja.
victom

#3136 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

ja bih napomenuo još da nije 30 dana, već 21.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:55, edited 2 times in total.
T-pain

#3137 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by T-pain »

pozzz napravio sam novi ac za paypal i uradio sve ko na starom reg se i kad hocu da dodam karticu izbaci mi

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Moze pomoc !
_Reds_

#3138 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

T-pain wrote:pozzz napravio sam novi ac za paypal i uradio sve ko na starom reg se i kad hocu da dodam karticu izbaci mi

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Moze pomoc !
Ne mozes jednu karticu korisiti na više paypal računa.
Mehemed

#3139 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

T-pain wrote:pozzz napravio sam novi ac za paypal i uradio sve ko na starom reg se i kad hocu da dodam karticu izbaci mi

Moze pomoc !
Obriši karticu sa starog accounta i onda je možeš dodati na novi, jer kao što je kolega iznad napisao, ne možeš jednu te istu karticu imati na 2 različita accounta
T-pain

#3140 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by T-pain »

Mehemed wrote:

Moze pomoc !
Obriši karticu sa starog accounta i onda je možeš dodati na novi, jer kao što je kolega iznad napisao, ne možeš jednu te istu karticu imati na 2 različita accounta
ugasen mi je stari nalog, izbrisan acc.
quarterback

#3141 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

neki dan sam se raspitivao u raiff. vadjenje nove debitne kosta 2 km, mozda je to ok rjesenje
hammers

#3142 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hammers »

Kako ide ono sa otvaranjem case na i beju? i koliko ono dana mozes/smijes cekati da ti artikal dodje? Nisam dosad imao problema, pa nisam ni imo potrebu da otvaram case. Narucio sam 12 januara i jos uvijek nije doslo, dakle 35 dana. Poslao sam poruku danas i govori mi lik da sacekam jos 10 dana.
Mehemed

#3143 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

hammers wrote:Kako ide ono sa otvaranjem case na i beju? i koliko ono dana mozes/smijes cekati da ti artikal dodje? Nisam dosad imao problema, pa nisam ni imo potrebu da otvaram case. Narucio sam 12 januara i jos uvijek nije doslo, dakle 35 dana. Poslao sam poruku danas i govori mi lik da sacekam jos 10 dana.
30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.
Ako ti piše "Estimated delivery 29 Jan - 15 Feb, onda ti je rok za otvaranje case-a 30 dana od 15. Februara, na nekim artiklima ne piše procijenjeno vrijeme dostave, ali takvi artikli su veoma rijetki na ebay-u.
Nemoj žuriti sa otvaranjem case-a, čekaj 40-43 dana za artikle na kojima ne piše procijenjeno vrijeme dostave, a za one na kojima piše čekaj do 5 dana pred istek roka za otvaranje casea
quarterback

#3144 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

hammers wrote:Kako ide ono sa otvaranjem case na i beju? i koliko ono dana mozes/smijes cekati da ti artikal dodje? Nisam dosad imao problema, pa nisam ni imo potrebu da otvaram case. Narucio sam 12 januara i jos uvijek nije doslo, dakle 35 dana. Poslao sam poruku danas i govori mi lik da sacekam jos 10 dana.
uvrsten update

quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima - to je varijanta koja provjereno radi, mogu raditi jos neke kartice jos nekih banaka, navodno rade master card i american express, ali NE RADI maestro. Update od 10.02.2015. - momak iz RSa kaze da Visa Electron Debitna od Unicredit Banke Banja Luka -NE RADI, kartica iz Unicredit banke Mostar - RADI.

-------------------
update 25.1.2015. Dzontra_Volta
Od prije cca 3 godine se može kupovati na internetu i sa Maestro debitnom karticom u izdanju Raiffeisen banke (posjeduje CVC2 kod na poleđini). Ovo znam lično, jer posjedujem jednu takvu karticu i kupujem s njom.

Ko ne želi imati otvoren tekući račun, iz raznih razloga, savjetujem mu da uzme Prepaid kreditnu karticu, zasad je izdaju BBI i Union banka u BiH, ne znam je li još neko uveo (ne mislim na Gift kartice, nego na one koje se dopunjavaju po potrebi).
Neko je pitao da li sa studentskom karticom (UniCredit) može plaćati na netu. Koliko znam, ne može, jer ne posjeduje CVC2 kod.
-------------------

2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi

od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
quarterback wrote:
ebay, paypal, zalbe i slicno

vidim ja da nema druge nego moram pisati kao za paypal

1. kada narucite posiljku, RANIJE je bilo da je rok za prijavu da posiljka nije stigla 45 dana od dana kupovine, SADA je 30 dana od ZADNJEG dana koji je napisan kao estimated delivery na ebayu

2. tendecija je, gledajuci ovdje po forumu, da se panika dize cim itema nema 7 dana, shipping iz kine traje uobicajeno 3/4 sedmice zavisno kakve ste srece i kolika je guzva oko slanja itema, za bozic se ceka generalno jako dugo, recimo ono sto ste narucili u novembru doci ce vam polovinom januara, ne smijete zaboraviti ni kinesku novu godinu koja pada polovinom februara a ima isti efekat na posiljke kao i bozic

Ako posiljka ne dolazi, ne panicarite, dva dana ili dan prije isteka 30 dana od zadnjeg datuma deliveryja otvorite ebay i u historyju nadjite proizvod koji nije dosao, desno, ispod plavog dugmeta "leave feedback" imate drop down meni "more actions", tu kliknite na I DIDNT RECEIVE IT

3. Time obavjesavate ebay da posiljka nije dosla, otvoriti ce vam se prostor za slanje poruke selleru, ovo je samo forma, kazete mu da item nije dosao ali da nije problem i da cete sacekati da dodje. Ovo radite samo zato da bi ste produzili jos rok za cekanje itema.

3. Ebay vam otvara case i daje jos MJESEC dana da "rijesite problem", odnosno da sacekate da posiljka dodje

5. Par dana prije isteka tih mjesec dana ce vam doci email da vas podsjecaju da imate otvoren case

6. ako posiljka nije dosla ni par dana prije isteka tih dodatnih 30 dana (dakle ovo je sada vec dobra 2/3 mjeseca od kako je proizvod kupljen) KLIKNITE ESCALATE CASE, ako je posiljka dosla, naravno, zatvorite otvoreni cas

7. kada ste kliknuli ESCALATE, opet dobijete prozor za poruku, ovoga puta ebayu. Tu opisite sta je bilo, Ebay ce da provjeri sta se desilo i obavijestiti ce vas sta su odlucili. Ako su odlucili u vasu korist pare ce vam biti uplacene preko paypala nazad.

Dakle imate sigurno 2/3 mjeseca da vam posiljka dodje i nema potrebe za pisanjem po klixu i dizanjem panike, otvaranjem casea bez potrebe i slicno... Znajte da svako otvaranje casea pravi probleme selleru, i ako nekome budete pravili probleme znajte da ce izbaciti BiH iz liste zemalja u koje salje jer mu ne treba zajebavanje i gubljenje novca sa nekim ko je iz Bosne i cini 0,0000000001% njegovog trzista.

Desava se i da su rokovi isticali, vi se zalili, ebay vratio pare a item ipak dodje nekada kasnije (meni je jednom item putovao 3,5 mjeseca, davno prosli svi rokovi). Ako vam posiljka ipak dodje na kraju nekada posteno je platiti selleru jer najcesce kasnjenje nije njegova krivica nego je krivica poste, carine, prevoznika i sl.

Kako mu platiti ponovo? U paypalu imate listu transakcija, nadjite tu transakciju u kojoj su vam pare vracene i pogledajte njegov email. U paypalu je mail korisnika u stvari adresa za placanje. Ako uspijete naci kontakt ebaya javite se nakon toga i njima, ukratko napisite sta je bilo i napisite brojeve transakcija u kojima je prodavac vama vratio pare i one u kojoj ste vi njemu platili da znaju da ste posteni.

Kod mene su u ovom momentu 193 narudzbe preko ebaya (sigurno 250+ preko paypala) i od njih manje od njih 5 nikako nije doslo, nadam se da cete se sloziti da je to mizeran postotak, daleko od one panike koja se dize po ovom forumu. Jednostavno budite strpljivi i cekajte, a ne placite po forumu kako nista ne dolazi. Doci ce, polako! Kada uradite kupovinu u svoj mobitel unesite reminder koji ce vas obavijestiti par dana prije isteka roka za zalbu, na taj nacin ako imate puno narudzbi necete zaboraviti kada sta treba doci.

Vrijeme isporuke varira iz nepoznatih razloga, moje najbrze iz Kine je bilo 5/6 dana (free shipping + tracking /cini mi se, davno je bilo/), najduze je bilo 3,5 mjeseca, generalno govoreci posiljku mozete ocekivati iz HK (bez trackinga, free shipping) za oko 4 sedmice, s tim da vrijeme moze biti i duze ako su praznici (bozic i kineska nova godina).

Iako mi se znalo desiti da otvaram vise caseova istovremeno (kad bas zaglavi pa nista ne dolazi), nikada nisam bio blokiran - posto je ta prica ovdje na forumu cesta.

Update 02.02.2015.
Radi kasnjenja oko nove godine ukupno sam otvorio mozda 3 casea a ebayu i 2 na paypalu (jer sam imao 2 itema preko banggooda), dobio sam 2 refunda (oko 15-20$ vrijednosti ukupno), 1 case jos cekam odluku (vrijednost 2$ !!!!!) ostale sam zatvorio jer su itemi dosli, da bih desetak dana nakon otvaranja caseova dobio sljedece upozorenje od paypala

"We’ve noticed that you’ve had a higher than average rate of issues with your PayPal transactions. Such problems may include claims you have initiated with PayPal or through your financial institution or bank.

We want you to be happy with your purchases, but we may find it necessary to suspend your PayPal account privileges if we continue to notice a high number of problems with your PayPal transactions. Pending further review, we may also suspend any klix and future buyer protection claims, and we reserve the right to deny these claims.

We simply wanted to give you a chance to reassess your account activity for the future. You don’t need to take any action, and we don’t require a response to this message.

You can find additional information and tips about buying and selling safely on our Business Resource Center at https://www.paypal-businesscenter.com/b ... ell-safely.

Zalbe preko paypala

Navodno, jos nisam provjerio odnosno koristio tu mogucnost, paypal je od 20 i nekog novembra 2014. godine promjenio svoj policy za zalbu tako da se zaliti mozete do 180 dana od dana placanja proizvoda, ranije je rok bio 45 dana. Dakle ako ste proizvod platili paypalom ma gdje da ste ga narucili mozete se zaliti kod njih da proizvod nije dosao.

Otvorite njihovu stranicu, vidjecete u meniju link "resolution center", kliknite tu, potom na dispute a transaction - zuto veliko dugme, potom nadjite transakciju i strihirajte je, potom idite na zuto dugme conutinue. Nakon toga pisete poruku prodavcu i case se otvara.

Takodje se mozete preko paypala zaliti i na ono sto ste kupi na ebayu, moj savjet je ipak da se zalite ebayu a ne paypalu jer ebay ima pristup porukama koje ste vi i prodavac razmjenili i te poruke mogu da pomognu da presude u vasu korist. Takodje znajte da je Ebay vlasnik Paypala a nije obrnuto.

Ipak, s obzirom da je sada sa promjenom paypal policyja rok za zalbu kod njih duzi, ako je rok za zalbu kod ebaya istekao logicno zalite se onda paypalu.
Svi savjeti su dati na osnovu visegodisnjeg iskustva i u najboljoj namjeri, nisam odgovoran za bilo kakve vase novcane gubitke.
Paulaner

#3145 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

Zar je moguce da ne mogu na PayPal racunu promjeniti drzavu stanovanja? Trebam komplet sve promjeniti od adrese,drzave do nove kartice,ali ne uspijevam :( Da li je moguce napraviti novi profil sa istim mailom i licnim podacima???
Paulaner

#3146 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

Paulaner wrote:Zar je moguce da ne mogu na PayPal racunu promijeniti drzavu stanovanja? Trebam komplet sve promijeniti od adrese,drzave do nove kartice,ali ne uspijevam :( Da li je moguce napraviti novi profil sa istim mailom i licnim podacima???
goibos

#3147 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by goibos »

z88 wrote:Pozdrav svima,

Želio bih da prenesem svoje iskustvo i da razjasnim nekoliko stvari. Na forumu se često ponavlja - krupnim - slovima - u - smislu - da - svi - vide - i - razumiju da se može otvoriti tekući račun kod Unicredit banke na osnovu koga se izdaje DEBITNA VISA ELECTRON kartica koja se onda registruje na Paypal, medjutim to nije tačno, ili bar nije potpuno tačno zato što u BIH djeluje više banaka u okviru Unicredit grupacije (Unicredit Mostar, Banjaluka i Zagrebačka banka) i nažalost ćini se da sve one različito posluju.. Tako sam ja otvorio račun u Banja Luci, prethodno dobivši uvjeravanja mjelom i od službenice koja mi je otvarala račun, da ću dobiti odgovarajuću karticu koju ću moći koristiti sa paypalom. Karticu izdaju besplatno, vodjenje tekućeg računa se naplaćuje 1,80 KM mjesečno. Kartica je crveno narandzaste boje. Trebalo bi da se čeka maksimalno 14 dana. Ja sam morao duže da čekam, jer je nisu završili, a neće da obavijeste kad je gotova, nego svako mora sam ići i provjeravati, što je dosta nezgodno. Kad su je konačno završili, nešto sam pitao službenicu u vezi paypala da bi mi ona mrtva hladna rekla da se kartica ne može koristiti za to i da mi za to treba Visa Classic (koja im je prilično skupa). Pitao sam je da mi objasni zasto mi je onda druga službenica primila zahtjev kad sam rekao da mi isključivo za to treba, na šta dobijam odgovor da ta službenica tu inače ne radi, da je bila samo na zamjeni....!!! I sada sam dobio karticu koja ima 11 cifara koje su u stvari moj broj tekućeg računa plus 4 broja koja se nalaze na foliji sa pticom (da tako kažem). A na poledjini nema nikakvog zaštitnog koda uz koji bih mogao registrovati kartcu na paypal. Moguće je da ja griješim i da se takva kartica može koristiti za paypal nalog, ako je tako, MOLIM VAS da me ispravite, ali ne vjerujem da je to slučaj.

POENTA OVOG PODUŽEG POSTA JESTE DA UPOZORIM FORUMAŠE DA NISU SVE UNICREDIT KARTICE ISTE I DA BUDETE OPREZNI, POGOTOVO AKO VADITE KARTICU KOD UNICREDIT BANKE BANJALUKA, JER NJU NEĆETE MOĆI KORISTITI NA PAYPALU! Dobra vijest je da koliko znam iste kartice koje izdaje Zagrebačka banka i Unicredit Mostar imaju zaštitni kod na poledjini uz polje za potpis i sastojr se od 16 cifara te se samim time mogu registrovati i koristiti.
nema ti ta službenica pojma, čuj visa classic za paypal...
meni paypay ide preko visa electron koja je vezana za tekući račun

mene je jedna iz unicreditbanke uvjeravala da mi se pare sa paypala neće moći prebaciti na tekući račun nego da moram otvarati devizni poseban... naravno, nije trebalo
Saka

#3148 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Paulaner wrote:Zar je moguce da ne mogu na PayPal racunu promjeniti drzavu stanovanja? Trebam komplet sve promjeniti od adrese,drzave do nove kartice,ali ne uspijevam :( Da li je moguce napraviti novi profil sa istim mailom i licnim podacima???
Moraš prvo zatvoriti stari PayPal account ili remove email koji je u pitanju (na starom PayPal-u dodaš novi email, staviš kao default, izbrišeš stari). Onda ćeš moći napraviti novi account u novoj državi sa tim mailom.
AnonimniKorisnik

#3149 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AnonimniKorisnik »

Prilikom povezaivanje kartice sa paypalom naisao sam na ovaj problem:

http://scr.hu/0cia/1ht9u

Dodao sam karticu, ali kada oni trebaju da skinu 1.95 dolara(a imam na kartici novca), pise da servis trenutno nije dostupan. Da li je ovo cesta pojava i da li cu zaista nakon nekog vremena moci to da uradim?
quarterback

#3150 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

goibos wrote: meni paypay ide preko visa electron koja je vezana za tekući račun
ovo ti je jako pametno
Post Reply