Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
malosutra81 wrote:nije bas na temu al mislim da cu ovdje najlakse naci odgovor...
dakle hocu da citam murakamija, nisam nista dosad, pa ako neko jeste da mi preporuci koja mu je knjiga hvale vrijedna. bojim se da ako prvo "ubodem" neku bezveznu da mi se nece dalje citati nista od njega
hvala unaprijed:)
Ja sam prvu procitala ''Juzno od granice, zapadno od sunca'' i mene je upravo ona navukla na Murakamija i dalje citanje, pa mozda da probas i ti Ona je lagana i meni je bila jako zanimljiva i svidio mi se njegov nacin pisanja, pa sma onda presla na Sputnik ljubav, Plesi plesi i tako dalje..
i meni je ovo bila prva knjiga, jednostavna je i pitka, slobodno kreni s njom
Prvo sam procitala sjenku vjetra (istog autora), pa me je bas odusevila, prezanimljiva Tip knjige koju ne ispustas iz ruku
Ova je isto odlicna, bas citka,mada sam tek do polovine dosla, nisam se razocarala
Barselona – dvadesete godine prošlog veka. U turbulentnom vremenu u kome je život težak i neizvestan, mladi pisac David Martin, opsednut nemogućom ljubavlju, dobija ponudu od misterioznog izdavača da napiše knjigu kakva nikada nije napisana u zamenu za bogatstvo i, možda, nešto više… Kroz kontakt sa tajanstvenim izdavačem, David se upliće u mračnu priču koja je započeta pre mnogo godina. Što više pokušava da se izvuče iz komplikovane situacije u kojoj se nalazi, sve više postaje deo niza tragičnih dešavanja. Svojim blistavim pripovedačkim majstorstvom, autor Senke vetra vraća nas u Groblje zaboravljenih knjiga, uvlačeći nas u veliku avanturu punu intriga, romanse i tragedije, kroz lavirint tajni i obmana, gde se čari knjige, strasti i prijateljstva prepliću u veličanstvenoj pripovesti
Posljednjih godina sam pravo olijenio sa citanjem, al nadje mi se ne znam ni ja kako u stanu knjiga "Ljubav je sihirbaz, babo" od Nure Bazdulj Hubijar. Poceo citati i nisam mogao prestati, dok je u cugu nisam procitao. Na svasta sam mislio citajuci knjigu, more stvari mi je proslo kroz glavu, a na kraju opet covjek ne zna sta da kaze o ovoj nashoj Bosni i o ovom proteklom vremenu
Stvarno bi volio da mogu otici negdje toliko daleko, gdje uopste nema ljudi sa ovih prostora, svjesno ne bi koristio internet i bash me zanima koliko bi mogao izdrzati
Nijedan rat ne može da uništi sestrinu ljubav. "Kasnije ću se vratiti po tebe. Obećavam."
Pariz, juli 1942. Desetogodišnju devojčicu Saru i njene roditelje odvode žandarmi koji idu od vrata do vrata i hapse Jevreje usred noći. U očajničkom pokušaju da zaštiti svog mlađeg brata, Sara ga zaključava u orman u spavaćoj sobi - njihovo tajno skrovište - i obećava da će se vratiti po njega čim budu pušteni.
Šezdeset godina kasnije. Sarina priča prepliće se sa pričom Džulije Džarmond, novinarke koja istražuje tu raciju. "Sarin ključ" je potresna priča o dvema porodicama koja će zauvek povezati ali i progoniti jedan od najmračnijih dana u francsuskoj istoriji.
Odlična, ali jako potresna knjiga, zbog čega je ne mogu odjednom čitati dugo. Treba mi vremena da 'preživim' pročitano.
..hej, ako ti se bude dalo kad je procitas podijeli koju sa nama o knjizi, utisci i ostalo. bila je jednom davno tema o nekoj tamo davnoj Bosanskoj (iliti Bosnjackoj) migraciji u Americi.
knjigu nisam jos poceo citati ali sam primjetio da gotov vise autenticnih slika ima vec texta, samo sam je preletio da vidim jel interesantna te nasao podatak da je 4 bosanca poginulo na Titaniku 1912
inace jos uvjek sam na Chrysler knjizi sa prethodne stranice, dok knjige na engleskim se ipak sporije citaju, a mozes pogoditi i zasto