Moram ti preporuciti ono pupino sto sam kupila prosle sedmice, tu je na nekoj stranici ispred, divno, nekoliko rozih nijansi plus zlatasta i dio je mat dio sa sjajem, moze se koristiti i kao sjenicebaby24 wrote:kupila sam neki dan ono bourjois 95 rose je jaspe.... ali ovo mi izgleda njeznije.... a ima li malo onog sjaja u sebi? mada cu sjaj nadam se postici iluminatorom, neki dan sam ga narucilasemlaca wrote:baby24 wrote:selmaca, sta je ovo rozLo na slici..... rumenilo jel' tako? koja marka, kol'ko para, pucajvoooolim tu boju njeznu....
Rumenilo je Maybelline, ja ga kupila za 5 KM u Tuzli, na žalost nema etiketu ispod pa ne znam ni broj ni ništa (zato je bilo 5 KM) inače mislim da je 10 - 15 KM nisam sigurna. Ja kupila nako u ćoravo, svidjela mi se boja. Ponijet ću ga nekad u CM pa cu uporediti i javiti ti broj.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Nadinka
#3126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
Lounge Act
#3127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:49, edited 1 time in total.
- Nadinka
#3128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam koliko ti je cijena vazna, ali givenchy photo perfextion je meni odlican, lagan, kremast, nije maskast.enisa wrote:e kad ste vec tako brze sa odgovorima imate li kakav prijedlog za puder za suhu ili isusenu i osjetljivu kozu?
dosad sam koristila vichy aera teint, ali ima vise od godine kako samo njeg koristim pa bih malo promjene
Guerlain puder za suhu kozu su isto super
Shiseido sam isto nekad koristila i bio mi je odlican
- swirl
#3129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad ima i Photo Perfection Light, navodno je jako dobar, nisam probala.Nadinka wrote:Ne znam koliko ti je cijena vazna, ali givenchy photo perfextion je meni odlican, lagan, kremast, nije maskast.enisa wrote:e kad ste vec tako brze sa odgovorima imate li kakav prijedlog za puder za suhu ili isusenu i osjetljivu kozu?
dosad sam koristila vichy aera teint, ali ima vise od godine kako samo njeg koristim pa bih malo promjene
-
Lounge Act
#3130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
- Nadinka
#3131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ali moj prijedlog ti je, otidji u plazu, nek ti fino ociste lice i nanesu puder i nemoj odmah kupovati ni slucajno, nego fino odi kuci i kad vidis kakvo ti je lice za sat-dva, jesul ono pore se izrazile, jel se pocelo perutati i to, tek onda ga kupi ako tebi odgovara. Ovaj photo perfexion ja koristim jedno godinu i po, sad pomalo ponovo ovaj novi guerlain jer sam ga dobila, ali ovaj givenchy se potrefio da odgovara i meni i prijateljici, a svasta smo probaleenisa wrote:e hvala![]()
ne kupujem sminku sad nesto cesto pa s vremena na vrijeme ne zalim izdvojit, hvala jos jednom :-*
eh ja bih voljela probat ovaj sto su cure isto spominjale, jel bio clarins ili clinique u pitanju..
- Michun
#3132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja toplo preporucam ovo isto i Clinique even better make upenisa wrote:e hvala![]()
ne kupujem sminku sad nesto cesto pa s vremena na vrijeme ne zalim izdvojit, hvala jos jednom :-*
- Zelena Carapa
#3133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam i ja jedan prijedlog, diorskin sculpt. koristim ga godinu i super je a odgovara onome sto trazis.Nadinka wrote:Ne znam koliko ti je cijena vazna, ali givenchy photo perfextion je meni odlican, lagan, kremast, nije maskast.enisa wrote:e kad ste vec tako brze sa odgovorima imate li kakav prijedlog za puder za suhu ili isusenu i osjetljivu kozu?
-
maraska
#3134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Clinique even better je odličan, tekstura prekrasna, prekriva super...Michun wrote:Ja toplo preporucam ovo isto i Clinique even better make upenisa wrote:e hvala![]()
Jedino mislim da sam ja fulala nijansu. Imam Neutral i malo mi je tamna. Možda bude ok na ljeto.
-
Lounge Act
#3135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
- swirl
#3136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koristi li iko od vas Collistar? Ja godinama koristim ovo rumenilo, broj 9 http://www.collistar.com/ColorMarkup.as ... wAnGtr4jhw puno je sljokica, i meni je super na licu.
- Nadinka
#3137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja nekad kupovala puder-nisam bila bas sretan s njimswirl wrote:Koristi li iko od vas Collistar? Ja godinama koristim ovo rumenilo, broj 9 http://www.collistar.com/ColorMarkup.as ... wAnGtr4jhw puno je sljokica, i meni je super na licu.
sjene su super
-
baby24
#3138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kako si ti selmaca jepaaaaa 
- Nadinka
#3139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
esi basbaby24 wrote:kako si ti selmaca jepaaaaa
- swirl
#3140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim ovaj, i meni je odlican. Ne ovaj broj, ovo je jedina slika sto sam uspjela naci.

- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#3141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim maxfactor, color adapt 45.
lagan, neprimjetan, kremast a super ujednacava.
mislim da bi tebi bio perfektan.
zna se desiti da bude na snizenju, ili da dodje maskara gratis. cini mi se da je cijena 25 KM. meni traje vec godinu u par mjeseci a mazem se svaki dan.

lagan, neprimjetan, kremast a super ujednacava.
mislim da bi tebi bio perfektan.
zna se desiti da bude na snizenju, ili da dodje maskara gratis. cini mi se da je cijena 25 KM. meni traje vec godinu u par mjeseci a mazem se svaki dan.

-
baby24
#3142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a sta je sa onim puderom Avene ili je ono tonirana krema?.... cula sam da je hvale..... ima li neko iz prve ruke? 
- Michun
#3143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
OpE ona hoce puder...ccccc. I've created a monster
Revlon color stay je fakat dobar, nadam se da ga ima kupiti. Imas revlon u importane i pravo fina seka radi. Niej skup.
Evo vam generalno o izboru pudera.
http://www.cosmeticscop.com/makeup-tips ... tions.aspx
A ovo sam vec stavljala ali posto vidim da sad ima novih cura...inace se ovo placa ali je mislim jos i mart free.
http://www.beautypedia.com/BestProducts.aspx
Revlon color stay je fakat dobar, nadam se da ga ima kupiti. Imas revlon u importane i pravo fina seka radi. Niej skup.
Evo vam generalno o izboru pudera.
http://www.cosmeticscop.com/makeup-tips ... tions.aspx
A ovo sam vec stavljala ali posto vidim da sad ima novih cura...inace se ovo placa ali je mislim jos i mart free.
http://www.beautypedia.com/BestProducts.aspx
-
ajsela
#3144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dajte mi molim vas pridlog provjeren za puser ali za masnu kozu. Stalno lutam nikako da nadjem osgovarajuci puser, lice mi je masno, treba mi neki koji bas fino prekriva, ali da se ne caklim nakon sat vremena. Kupila sam Clarins za masnu kozu ali nisam bas zadovoljna.
- Michun
#3145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sto se tice krema...ponudi curama ovdje ako hoce kupiti za malo nizu cijenu, da ti ne stoji.semlaca wrote:@Alexis Otprilike ova prva nijansa (50) Max Factor.
Tonirane kreme kupih Vichy i Avene ali mi obje izgledaju prljavo na licu, budem sva flekava, tako da nebi da eksperimentišem sa puderom dok ne nađem tester Avene da probam.
Javi koje su boje.
BTW-mislim da je ovo jako korisno. Ako imate puder tecni koji ste kupile pa boja ne valja, zasto da ne ramjeniti odn. prodati nekoj od nas za manje love nego je u radnji. Samo da ne stoji i ne kupi prasinu.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#3146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@semlaca
ako budes uzimala, probaj i nijansu 45, ta je najsvjetlija a nije ona porcelan svijetla.
ustvari, najbolje probaj njih par.
nemoj bas po rukama nanositi jer ti se koza lica i ruku razlikuje.
ja kad sam probavala nijanse ja sam se sva po licu istrackala
dok nisam potrefila.
ako budes uzimala, probaj i nijansu 45, ta je najsvjetlija a nije ona porcelan svijetla.
ustvari, najbolje probaj njih par.
nemoj bas po rukama nanositi jer ti se koza lica i ruku razlikuje.
ja kad sam probavala nijanse ja sam se sva po licu istrackala
- swirl
#3147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ovaj, odlican je.ajsela wrote:Dajte mi molim vas pridlog provjeren za puser ali za masnu kozu. Stalno lutam nikako da nadjem osgovarajuci puser, lice mi je masno, treba mi neki koji bas fino prekriva, ali da se ne caklim nakon sat vremena. Kupila sam Clarins za masnu kozu ali nisam bas zadovoljna.

- Michun
#3148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moja sestra vec dugo koristi Vichy...njoj OK. Pisao je neko za Vichy da se lice operutalo jer je jak.ajsela wrote:Dajte mi molim vas pridlog provjeren za puser ali za masnu kozu. Stalno lutam nikako da nadjem osgovarajuci puser, lice mi je masno, treba mi neki koji bas fino prekriva, ali da se ne caklim nakon sat vremena. Kupila sam Clarins za masnu kozu ali nisam bas zadovoljna.
E sad, haj ga znaj. U apoteku, tester trazi.
- Michun
#3150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Salim se ja...meni drago sto se ti sminkassemlaca wrote:Ženo draga, nećem ja stalno puder, nego samo za svadbe, sahrane i rođendane.
Nek' mi se nađe.
Kreme sam dala drugarici njoj pašu u zamjenu za parfem koji njoj ne paše.
Eto vidis, bas mi je drago za kreme. Da nisi bacala pare.