Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Hahah ma stvarno me interesuje jer jedino sto cu im dati da su u pravu je to da Osmanagic nije po struci arheolog niti sta priblizno sto naravno ne mislim da je neka prepreka. Ali me zivo interesuje sta su gospoda koja ga toliko osporavaju. Naravno oni mogu napisati da su arheolozi ali se nadam da imaju obraz pa ce iskreno napisati sta su po zanimanju, tj. koja je to naucna disciplina kojom se bave.MRAVOJED wrote:on ti je intelektualacčinjenica znalac
- kekec
Ponestalo municije, pa se koriste corci tipa: "Sta si po zanimanju, Zasto si anoniman" i sl.
Ako nemate novih argumenata o postojanju piramida, nemojte se provaljivati sa glupim pitanjima.
Kakve veze ima da li je neko ekonomista, pravnik ili istoricar. Citaj sta pise i sa kojim cinjenicama nastupa.
Evo, ja sam autolimar
. I sta onda.
Hoces li diskutovati na osnovu mog zanimanja ili na osnovu sadrzaja mojih postova?
Ako nema novih argumenata za ili protiv, obradjujte i diskutujte o vec iznesenim ili se za.jebajite na fin nacin.
Ostavite se svadje i peckanja na licnoj osnovi. Tema je PIRAMIDE/A, a ne mi kao pojedinci.
Ako nemate novih argumenata o postojanju piramida, nemojte se provaljivati sa glupim pitanjima.
Kakve veze ima da li je neko ekonomista, pravnik ili istoricar. Citaj sta pise i sa kojim cinjenicama nastupa.
Evo, ja sam autolimar
Hoces li diskutovati na osnovu mog zanimanja ili na osnovu sadrzaja mojih postova?
Ako nema novih argumenata za ili protiv, obradjujte i diskutujte o vec iznesenim ili se za.jebajite na fin nacin.
Ostavite se svadje i peckanja na licnoj osnovi. Tema je PIRAMIDE/A, a ne mi kao pojedinci.
- hrasno38
Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.kekec wrote:Ponestalo municije, pa se koriste corci tipa: "Sta si po zanimanju, Zasto si anoniman" i sl.![]()
Ako nemate novih argumenata o postojanju piramida, nemojte se provaljivati sa glupim pitanjima.![]()
Kakve veze ima da li je neko ekonomista, pravnik ili istoricar. Citaj sta pise i sa kojim cinjenicama nastupa.![]()
Evo, ja sam autolimar. I sta onda.
-
Prenj
hrasno38 wrote: Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.
Vi?
Mi?
Pa barem si ti do sada djelovao kao neko ko ne zeli biti u toru?
Ili se opet za svakoga na kraju balade nadje neki tor iz kojeg ne moze izaci?
- hrasno38
Ne kontam sta je pisac htio da kaze. Nema ovdje nikakvih torova. Imaju dvije strane, tacnije tri:Prenj wrote:hrasno38 wrote: Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.![]()
Vi?
Mi?
![]()
Pa barem si ti do sada djelovao kao neko ko ne zeli biti u toru?
Ili se opet za svakoga na kraju balade nadje neki tor iz kojeg ne moze izaci?
1. Koja cvrsto tvrdi da piramida postoji
2. Koja jednostavno ne tvrdi ni da postoji niti da ne postoji jer nisu dovoljno strucni da osporavaju niti da potvrdjuju. Ali su zato da se covjeku pruzi sansa jer na sansu ima svako pravo.
3. Koji tvrdokorno negiraju postojanje iako: niti su bili na licu mjesta, niti su (predpostavljam) te struke i sto je najgore na jedan vrlo bezobrazan nacin nipodastavaju neciji rad.
Ja sam odmah u startu rekao da pripadam ovoj drugoj grupi i uopste mi ne smetaju teorije ljudi koji negiraju postojanje piramide nego mi smeta njihov nacin, njihovo ismijavanje a najvise to sto nemaju dovoljno hrabrosti da svoje teorije javno prostru i direktno se suprostave Osmanagicu "face to face". Ja nikada nisam tvrdio da su njihove teorije netacne ali nikada mi nece biti dovoljan papir da prihvatim fakticko stanje a jos manje mi je dovoljno ako ne znam da li iza tih ljudi stoje djela koja bi potkrijepila njihove tvrdnje. Znas oni idu jednostavno "mi smo tako rekli i samo sto mi kazemo to je ispravno". Mislim da tu nema ni trunke korektnosti niti pristojnosti pogotovo ako se to radi inkognito.
-
Prenj
Pisac hoce da kaze to da su i protivnici i pristalice i oni 'nako tri vrlo sarene grupe ljudi i da su sve generalizacije tipa MI, VI, ONI kao i obicno, sulude.hrasno38 wrote:
Ne kontam sta je pisac htio da kaze. Nema ovdje nikakvih torova. Imaju dvije strane, tacnije tri:
2. Koja jednostavno ne tvrdi ni da postoji niti da ne postoji jer nisu dovoljno strucni da osporavaju niti da potvrdjuju. Ali su zato da se covjeku pruzi sansa jer na sansu ima svako pravo.
3. Koji tvrdokorno negiraju postojanje iako: niti su bili na licu mjesta, niti su (predpostavljam) te struke i sto je najgore na jedan vrlo bezobrazan nacin nipodastavaju neciji rad.
Ja sam odmah u startu rekao da pripadam ovoj drugoj grupi i uopste mi ne smetaju teorije ljudi koji negiraju postojanje piramide nego mi smeta njihov nacin, njihovo ismijavanje a najvise to sto nemaju dovoljno hrabrosti da svoje teorije javno prostru i direktno se suprostave Osmanagicu "face to face". Ja nikada nisam tvrdio da su njihove teorije netacne ali nikada mi nece biti dovoljan papir da prihvatim fakticko stanje a jos manje mi je dovoljno ako ne znam da li iza tih ljudi stoje djela koja bi potkrijepila njihove tvrdnje. Znas oni idu jednostavno "mi smo tako rekli i samo sto mi kazemo to je ispravno". Mislim da tu nema ni trunke korektnosti niti pristojnosti pogotovo ako se to radi inkognito.
A sto se tice anonimnosti, to je valjda sustina ovakvih foruma.
Zasto mislis da bi ova tema trebala biti izuzetak?
- hrasno38
malo ocito brkas stvari Prenj. Uvijek u zivotu postoje razlicite grupacije ljude tacnije neistomisljenika i ne znam sta tu nije jasno i sta ju tu suludo. A sto se tice anonimnosti meni se iskreno j... za njihova imena i prezimena ali nek baje izadju na megdan Osmanagicu pa neka ga poderu sa svojim argumentima. Koliko se sjecam ja sam to juce predlozio i ti se me prvi podrzao. A da bi izasao nekome na megdan u nauci onda moras imati neko ime, neko prezime i neko zvanje ako radi nicega onda radi pristojnosti. I naravno da je svaki forum baziran na anonimnosti a za upoznavanja postoje PM. tako da prijatelju meni apsolutno ne postoji nista nejasno ali ne volim suplju pricu.Prenj wrote:Pisac hoce da kaze to da su i protivnici i pristalice i oni 'nako tri vrlo sarene grupe ljudi i da su sve generalizacije tipa MI, VI, ONI kao i obicno, sulude.hrasno38 wrote:
Ne kontam sta je pisac htio da kaze. Nema ovdje nikakvih torova. Imaju dvije strane, tacnije tri:
A sto se tice anonimnosti, to je valjda sustina ovakvih foruma.
Zasto mislis da bi ova tema trebala biti izuzetak?
Znas ljepotu Treskavice, maglica, Zelengore nam nije niko mogao docarati na papiru dok nismo otisli i svojim se ocima uvjerili kolike pastrmke plivaju na Crnom jezeru na Zelengori i koliko je hladna voda na izvoru na Treski. Dakle papir je za filozofe a rad za entuzijaste.
-
Prenj
Da prvo ponovim poziv vlasnicima foruma da organizuju debatu o piramidi, na kojoj bi ucestvovale "zaracene strane" s punim imenom i prezimenom!hrasno38 wrote: malo ocito brkas stvari Prenj. Uvijek u zivotu postoje razlicite grupacije ljude tacnije neistomisljenika i ne znam sta tu nije jasno i sta ju tu suludo. A sto se tice anonimnosti meni se iskreno j... za njihova imena i prezimena ali nek baje izadju na megdan Osmanagicu pa neka ga poderu sa svojim argumentima. Koliko se sjecam ja sam to juce predlozio i ti se me prvi podrzao. A da bi izasao nekome na megdan u nauci onda moras imati neko ime, neko prezime i neko zvanje ako radi nicega onda radi pristojnosti. I naravno da je svaki forum baziran na anonimnosti a za upoznavanja postoje PM. tako da prijatelju meni apsolutno ne postoji nista nejasno ali ne volim suplju pricu.
Znas ljepotu Treskavice, maglica, Zelengore nam nije niko mogao docarati na papiru dok nismo otisli i svojim se ocima uvjerili kolike pastrmke plivaju na Crnom jezeru na Zelengori i koliko je hladna voda na izvoru na Treski. Dakle papir je za filozofe a rad za entuzijaste.
U pravu si kada kazes da se istrazivanja ove vrste se vrse na terenu, sto ne vazi i za proces njihove verifikacije, jer bi to bilo ponavljanje posla i tracenje vremena.
To je i glavni problem rada Semira Osmanagica. Nijedan njegov "dokaz" do sada nije verificiran od strane bilo koje kvalifikovane nezavisne institucije.
- hrasno38
A jeste verifikovana negacija ovih ljudi sa foruma???????Prenj wrote:Da prvo ponovim poziv vlasnicima foruma da organizuju debatu o piramidi, na kojoj bi ucestvovale "zaracene strane" s punim imenom i prezimenom!hrasno38 wrote: malo ocito brkas stvari Prenj. Uvijek u zivotu postoje razlicite grupacije ljude tacnije neistomisljenika i ne znam sta tu nije jasno i sta ju tu suludo. A sto se tice anonimnosti meni se iskreno j... za njihova imena i prezimena ali nek baje izadju na megdan Osmanagicu pa neka ga poderu sa svojim argumentima. Koliko se sjecam ja sam to juce predlozio i ti se me prvi podrzao. A da bi izasao nekome na megdan u nauci onda moras imati neko ime, neko prezime i neko zvanje ako radi nicega onda radi pristojnosti. I naravno da je svaki forum baziran na anonimnosti a za upoznavanja postoje PM. tako da prijatelju meni apsolutno ne postoji nista nejasno ali ne volim suplju pricu.
U pravu si kada kazes da se istrazivanja ove vrste se vrse na terenu, sto ne vazi i za proces njihove verifikacije, jer bi to bilo ponavljanje posla i tracenje vremena.
To je i glavni problem rada Semira Osmanagica. Nijedan njegov "dokaz" do sada nije verificiran od strane bilo koje kvalifikovane nezavisne institucije.
- hrasno38
Naravno da se slazem sa tobom. On je postavio tezu da ima i treba da je dokaze a drugi su postavili da nema i isto tako trebaju da je dokazu. kako se u ovom slucaju stvari mogu dokazati? Jedino kopanjem olovkom nikako jer niti jedno jedino arheolosko otkrice ili neotkrice nije se dokazalo olovkom nego iskljucivo i samo iskljucivo kopanjem. A olovkom se ne kopa:)Prenj wrote:Onaj ko postavi neku tezu je obavezan da to dokazuje.hrasno38 wrote:
A jeste verifikovana negacija ovih ljudi sa foruma???????
-
Prenj
Da stavim tacku:hrasno38 wrote: Naravno da se slazem sa tobom. On je postavio tezu da ima i treba da je dokaze a drugi su postavili da nema i isto tako trebaju da je dokazu. kako se u ovom slucaju stvari mogu dokazati? Jedino kopanjem olovkom nikako jer niti jedno jedino arheolosko otkrice ili neotkrice nije se dokazalo olovkom nego iskljucivo i samo iskljucivo kopanjem. A olovkom se ne kopa:)
Zar bi sad trebalo ici naokolo i dokazivati da su nasa brda samo brda i nista drugo?
Semir Osmanagic je postavio hipotezu da se ispod brda Visocica krije piramida i obavezan je da to i dokaze.
Svi dokazi moraju biti verifikovani od strane relevantnih nezavisnih strucnih institucija, kao sto je to uvijek obicaj kada su ozbiljna istrazivanja i otkrica u pitanju.
Bilo sta drugo je cista fantastika u koju je moguce samo vjerovati sto je pravo koje se ne moze bilo kome odreci.
-
pravimjernik
znanje ima sve pobrojano,i više.... a osmanagić nema ništa od tog što si naveo!!!!!!! pa kako onda da se znanje spusti na nivo jedne ublehe,pa ljudi moji,nemojmo tražit nemoguće- neće se valjda naučnici spuštat na nivo bjednika ko što smo ti i ja bolan hrasno...il to možda čenga zagovara komunizam u kom smo svi jednaki?????hrasno38 wrote: A da bi izasao nekome na megdan u nauci onda moras imati neko ime, neko prezime i neko zvanje
-
pravimjernik
znanje wrote:LONČIĆ br.5: Ja sam, naravno, pomenuo jednu jednačinu s dvije nepoznate. I to kao ilustraciju Vašeg temeljnog neshvatanja o čemu je ovdje riječ. Naime, zaboravite Plancka, filtre i svu statistiku svijeta... Ono o čemu ja govorim (nevezano i za temperaturu okoliša - žao mi je što niste razumjeli) je da će većina planinskih/brdskih samita trokutastog oblika pokazati istu termalnu reakciju kakvu ste Vi "otkrili". Ali ne zbog misterioznih "šupljina", "vještačkih kamenih struktura", i sl. gluposti, nego zbog velike nesrazmjere mase i površine posmatrane strukture. Što ste mogli naučiti da ste prisustvovali časovima opće fizike...
NEČEM OVAKO OČITOM SAMO BUDALA MOŽE PROTIVRJEČIT!!! HAJMO PIRAMIDAŠI ,KO ĆE PRVI?
-
pravimjernik
o pa to ti se odavno već dešava,neznam od kad pratiš temu? sinoć je kulminiralo kad su nam zabranili temu o peticiji... sad je u navodno "necenzurisanom" dijelu sarajevo-x-a... na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 481#701481terapija wrote:imam osjecaj da su ovdje izbrisana 2-3 post-a ?!
Jos neko?
vidjećemo dokle ce se ovaj put moc odupirat vlastima..
šta će jadnici,tako je vlast zabranila bila i Gorazde-X, pa stranci najurili onog načelnika tamo njihovog... nešto mi se Zvizdić pravo uznervozo ovih dana
- terapija
Nisam siguran, da li nedostaju jos dva, ali sam siguran da nedostaje jedan moj sa prethodne strane. Ne razumijem zasto ga nema nikako, da je bar cenzuriran bilo bi logicnije (iako nije bilo razloga za cenzuru:)).pravimjernik wrote:o pa to ti se odavno već dešava,neznam od kad pratiš temu? sinoć je kulminiralo kad su nam zabranili temu o peticiji... sad je u navodno "necenzurisanom" dijelu sarajevo-x-a... na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 481#701481terapija wrote:imam osjecaj da su ovdje izbrisana 2-3 post-a ?!
Jos neko?
vidjećemo dokle ce se ovaj put moc odupirat vlastima..
šta će jadnici,tako je vlast zabranila bila i Gorazde-X, pa stranci najurili onog načelnika tamo njihovog... nešto mi se Zvizdić pravo uznervozo ovih dana
Nije valjda neki tehnicki problem u pitanju...
Uglavnom komentar se odnosio na anketu sa http://www.piramidasunca.com
Pitao sam, kako moze osoba koja je izjavila da slicna anketa na Sa-X.com nije objektivna, tvrditi da je objektivna ova na navedenom link-u???
Ne postoji nacin kojim se to moze dokazati, jednostavno, situacija je tipa "moja rijec protiv vase" i niko nije vise ili manje u pravu.
Dakle, iznosenje tvrdnji bez argumenata; po meni to nema smisla.
PEACE
-
Sarafcina
Prenj wrote:Onaj ko postavi neku tezu je obavezan da to dokazuje.hrasno38 wrote:
A jeste verifikovana negacija ovih ljudi sa foruma???????
super
samo da to jos shvate ovi koji tvrde da ne postoji
i da kazem jos onome "treba li dokazivati za sva obicna brda..."
ako tvrdis bilo sta o tim brdima.. trebas to dokazati.