Povorka ponosa u Sarajevu
-
moonca
#3126 KoRe: Povorka ponosa u Sarajevu
NE znam ni jednog gay ni lesbian da su na nekoj socijalnoj pomoci.
NE uzimaju, otimaju nista of mene/ vas.
- Atego
#3127 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja mislio da oni to odredjuju po duzini prangije , a ne po sirini ramena...dječak sa šibicama wrote:Primjecujem da je Tata broj 1 sav razbacan, a ovaj drugi sa jarecom bradicom jado, usuko se, tu je ocito ko nosi pantole u porodici.
- ¤ jelena ¤
#3128 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Otimaju, otimaju:
status normalnosti, većine, vladajućeg.
status normalnosti, većine, vladajućeg.
- annoy
#3129 Re: KoRe: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja ih znam, sto cemo sad?moonca wrote:NE znam ni jednog gay ni lesbian da su na nekoj socijalnoj pomoci.
- MarlboroGold
#3130 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne pika se to gdje vas dvije živite 
-
moonca
#3131 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vjerujem da I'ma, Ali ih NE mogu porediti sa recimo trudnicama I njihovim troskovima za firmu/ drustvo.
- harač
#3132 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ovi što bi da polemišu o "normalnosti", korisno zaboravljaju famozni problem "žena", za koje je do prošlog stoljeća, a i danas ponegdje, bilo nemoguće da se bave bilo čim u životu osim razmnožavanjem, da posjeduju imovinu, da imaju državljanstvo na svoje ime, da glasaju, da uopće izađu iz kuće bez muža ili zaštitnika. nije to bilo samo posljedica nekog lokalnog primitivizma, stvar je bila dublja: to nije bilo normalno, to je bilo suprotno globalnoj hiljadugodišnjoj tradiciji, božanstvenim zakonima (po takvom jednom opravdanju nosi naziv i nedavni film o drugom referendumu u švicarskoj iz 1971. koji je - opet jedva nekako - ženama dao pravo glasa: Divine Order). i spomenuti nietzsche se užasavao nad ovom idejom emancipacije žena - insistiranje na tome je tipični znak "plitkog uma" (BGE, 238), te - mnogi će se složiti s njim ovdje - vodi njenoj neminovnoj "regresiji".
naravno, stvari su drugačije (što bi galadrijel rekla: the world has changed... much that once was is lost, for none now live who remember it
), iako nas s vremena na vrijeme trzne neka korisna budala poput one zagrebačke o ženama koje nisu brze kao bolt (a on, haman, jeste)
i onda dolazimo do famozne situacije u kojoj žena koja se bavi nenormalnim stvarima (politikom, i to van kuće, međ muškinjem), odlučuje da definiše i utjeruje normalnost. aferim
naravno, stvari su drugačije (što bi galadrijel rekla: the world has changed... much that once was is lost, for none now live who remember it
i onda dolazimo do famozne situacije u kojoj žena koja se bavi nenormalnim stvarima (politikom, i to van kuće, međ muškinjem), odlučuje da definiše i utjeruje normalnost. aferim
- MarlboroGold
#3133 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Najsmješnije mi je kad kažu kijametski dan je blizu zbog tog "bluda" i "nemorala" 
Ako je ikad trebao biti onda najviše za vrijeme WW2 kad je čovječanstvo palo na skoro svim testovima... ali jok, nije tako objavljeno, već su homoseksualci jedan od predznaka
Ako je ikad trebao biti onda najviše za vrijeme WW2 kad je čovječanstvo palo na skoro svim testovima... ali jok, nije tako objavljeno, već su homoseksualci jedan od predznaka
-
moonca
#3134 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne znam zasto je ipak i ta rijec- 'ponosa'--
--moglo se nesto 'prikladnije'.. 
- ¤ jelena ¤
#3135 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bonusa, bonusa....ionako traže naka posebna prava tojes više nego što im sljeduje po svim prirodnim zakonima.
- ¤ jelena ¤
#3137 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
harač wrote:ovi što bi da polemišu o "normalnosti", korisno zaboravljaju famozni problem "žena", za koje je do prošlog stoljeća, a i danas ponegdje, bilo nemoguće da se bave bilo čim u životu osim razmnožavanjem, da posjeduju imovinu, da imaju državljanstvo na svoje ime, da glasaju, da uopće izađu iz kuće bez muža ili zaštitnika. nije to bilo samo posljedica nekog lokalnog primitivizma, stvar je bila dublja: to nije bilo normalno, to je bilo suprotno globalnoj hiljadugodišnjoj tradiciji, božanstvenim zakonima (po takvom jednom opravdanju nosi naziv i nedavni film o drugom referendumu u švicarskoj iz 1971. koji je - opet jedva nekako - ženama dao pravo glasa: Divine Order). i spomenuti nietzsche se užasavao nad ovom idejom emancipacije žena - insistiranje na tome je tipični znak "plitkog uma" (BGE, 238), te - mnogi će se složiti s njim ovdje - vodi njenoj neminovnoj "regresiji".
naravno, stvari su drugačije (što bi galadrijel rekla: the world has changed... much that once was is lost, for none now live who remember it), iako nas s vremena na vrijeme trzne neka korisna budala poput one zagrebačke o ženama koje nisu brze kao bolt (a on, haman, jeste)
Dovoljno je samo sklapanje braka provući kroz par stoljeća unazad.
- Ramzess Veliki
#3138 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ova ti zlata vrijedi.¤ jelena ¤ wrote:Bonusa, bonusa....ionako traže naka posebna prava tojes više nego što im sljeduje po svim prirodnim zakonima.
Upravo tako, PARADA BONUSA ...
- Ramzess Veliki
#3139 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Opet gledamo samo sebe. U Pakistanu je zabranjena ljubav izmedju dvoje heteroseksualaca obicajnim zakonom. Homoseksualna ljubav se odobrava. Muskarci su primorani da trpe bez seksa do prve bracne noci pa posezu za "najboljim prijateljem iz djetinjstva" sa kojima upraznjavaju seks, I to ne zovu homoseksualnoscu.¤ jelena ¤ wrote:Dovoljno je samo sklapanje braka provući kroz par stoljeća unazad.
Kod sklapanja braka muskarac i zena nemaju pravo izabrati zivotnog saputnika. Porodice se dogovore odmah po rodjenju djece i nema price, kad odrastu za braka porodice ih spoje. Cak paze da se par ne sretne prije braka kako ne bi konzumirali seks.
To sto je mladozenji dupe izresetano to nema veze.
To sto te udaju ili ozene za nekoga ko je ruzan, ubogaljen ili ti se jednostavno ne svidja niko te ne pita.
Da ne pricamo o obrezivanju djevojcica u africi, uzimanju za zene maloljetnih djevojcica u aziji itd.
I oni su svi dio naseg svijeta i trebamo napraviti paradu kojom trazimo da se ljudska prava svuda postuju.
A ne podrzavati paradu koja se organizuje jer je kolegi forumasu kolega na poslu rekao da je peder i sad je to problem zajednice.
Jaro nauci ninjitzu i prebij ga, nemoj nama kme kme reko mi da sam peder, a ja hocu da me zove gej.
-
moonca
#3140 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ramzess Veliki wrote:
I oni su svi dio naseg svijeta i trebamo napraviti paradu kojom trazimo da se ljudska prava svuda postuju.
A ne podrzavati paradu koja se organizuje jer je kolegi forumasu kolega na poslu rekao da je peder i sad je to problem zajednice.
Jaro nauci ninjitzu i prebij ga, nemoj nama kme kme reko mi da sam peder, a ja hocu da me zove gej.
Ti kako vjetar puse , tako se savijas...
Ramzess Veliki wrote:
Mozda je to tebi normala ali nama sa savjescuje nepojmljivo ciniti zlo drugoj ljudskoj osobi iz bilo kojeg razloga.
- Ramzess Veliki
#3141 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma nije do mene, ne mozes da shvatis svu dubinu posta pa ti se cini.moonca wrote:Ti kako vjetar puse , tako se savijas...![]()
![]()
-
moonca
#3142 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma ja .... da procitam jos koji put .....Ramzess Veliki wrote:Ma nije do mene, ne mozes da shvatis svu dubinu posta pa ti se cini.moonca wrote:Ti kako vjetar puse , tako se savijas...![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#3143 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne samo taj pojedinacni post, moras se vratit na pocetak teme i citati redom da uhvatis pricu, nesto kao Game of Thrones, ako preskocis jednu epizodu ne mozes povezati poslije radnju.moonca wrote:Ma ja .... da procitam jos koji put .....Ramzess Veliki wrote:Ma nije do mene, ne mozes da shvatis svu dubinu posta pa ti se cini.moonca wrote:Ti kako vjetar puse , tako se savijas...![]()
![]()
![]()
-
broj dva
#3144 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jeste prkos, jeste inat ali i ponos, ono u stilu "dosta ste mi govorli da nisam normalan/normalna sad se jebite i nazor me gledajte kako setam jer ko vam jebe mater imam pravo na to" Ili slicno, ne odgovaram za taj unutarnji monolog ali da ja bi tako razmisljo da sam u tim vodama.BarbaDue wrote:ja bi rekao da se ove njihove parade najprije mogu nazvati
Povorke-parade PRKOSA
-
broj dva
#3145 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
dječak sa šibicama wrote:Parada je samo pocetak, nakon toga slijedi indoktrinacija, slikovnice su vec prevedene na hrvatski dakle uskoro i u BiH dostupne.
Nije indoktrinacija nego informacija. Da djeca sa dvije mame ili dva oca (a ima ih i bice ih) znaju da nije problem u njima i dva oca ili dvi mame nego u onim koji ih cudno gledaju radi dva oca/dvi mame.
-
broj dva
#3146 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Roko = rokanje = jebacina = analni seks i to bananom, pa ti gledaj u koje amoralne perverzije sve to vodi. Cuj Roko i palacinke sa bananama, tobejarabi¤ jelena ¤ wrote:Ne razumijem u čemu je problem s tim što se dijete zove Roko i što voli palačinke sa bananama?
- MarlboroGold
#3147 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nema, odlično povezuješ stvari. Kao malo dijete.
- harač
#3148 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
jah, protestuj protiv svega toga, pa da te prozovu islamofobom, i da se nadje budala da te posalje u tri sri lankeRamzess Veliki wrote:Opet gledamo samo sebe. U Pakistanu je zabranjena ljubav izmedju dvoje heteroseksualaca obicajnim zakonom. Homoseksualna ljubav se odobrava. Muskarci su primorani da trpe bez seksa do prve bracne noci pa posezu za "najboljim prijateljem iz djetinjstva" sa kojima upraznjavaju seks, I to ne zovu homoseksualnoscu.¤ jelena ¤ wrote:Dovoljno je samo sklapanje braka provući kroz par stoljeća unazad.
Kod sklapanja braka muskarac i zena nemaju pravo izabrati zivotnog saputnika. Porodice se dogovore odmah po rodjenju djece i nema price, kad odrastu za braka porodice ih spoje. Cak paze da se par ne sretne prije braka kako ne bi konzumirali seks.
To sto je mladozenji dupe izresetano to nema veze.
To sto te udaju ili ozene za nekoga ko je ruzan, ubogaljen ili ti se jednostavno ne svidja niko te ne pita.
Da ne pricamo o obrezivanju djevojcica u africi, uzimanju za zene maloljetnih djevojcica u aziji itd.
- Henry Chinaski
#3149 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Gdje ćeš prikladnije? Da hoće neka hetero parada, rado bih pokazivao svoj ponos i mlatarao njim pred damama koje čežnjivo uzdišu.moonca wrote:Ne znam zasto je ipak i ta rijec- 'ponosa'----moglo se nesto 'prikladnije'..
- Henry Chinaski