Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3126 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote: I moja generacija je uglavnom zaposlena, s tim da nisu svi poslovi u struci niti dobro placeni :)
Ako cemo gledati samo taj kriterij - biti zaposlen.
Većina je u struci.
Da je, u odnosu na tad, uhljebizam još više uzeo maha, jeste.
Opet, nema smisla sve četiri u zrak i plakati nad svojom sudbinom.
Ako već ne ide ovdje, evo Merkel otvorila vrata, gas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3127 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Zlatna znacka dekana iz moje generacije bogme u kabinetu Glavnog tuzitelja, sve koje znam da su imali jebacke prosjeke imaju dobre poslove, ukljucivo sa asistentskim na fakultetu. Sta je problem sa ovim Dzimijevim to ne znam.
Nekome se zalomi, pa ga krene po onoj ''bolje se roditi bez q, nego bez sreće''.
Al što kažeš, sjećam se generacije, svi se zaposlili, pa nisu svi bili nekakvi uhljebi i djeca uhljeba :-)
Nema mi ova prica logike al haj...
1GB

#3128 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Tomahawk11 wrote:
Bloo wrote: I moja generacija je uglavnom zaposlena, s tim da nisu svi poslovi u struci niti dobro placeni :)
Ako cemo gledati samo taj kriterij - biti zaposlen.
Većina je u struci.
Da je, u odnosu na tad, uhljebizam još više uzeo maha, jeste.
Opet, nema smisla sve četiri u zrak i plakati nad svojom sudbinom.
Ako već ne ide ovdje, evo Merkel otvorila vrata, gas.

Stim da kod Merkel nije bolje, ustvari jos je i gore jer dolazi i komponenta "stranca" kao slag na tortu :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3129 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
1GB wrote:Na koga mislis? :?
512MB, naravno.
Kad taj pade na braniku Zvizizma :?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3130 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Jimmy McNulty wrote:Ali je zato neko dužan dati posao onima koji veze s vezom nemaju, ali imaju pravo prezime. Sjajnooo :bih:
imam i ja srebrenu i nisam mogao primirisati nijednoj državnoj instituciji, na 1000 konkursa, radim 5x više nego oni i boli me briga što je tako, jel trebam da idem?

ja ću svoje uraditi kako treba, a njima njihovo. toga se držim, možda je nekome glupo, al jebi ga.
1GB

#3131 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
512MB, naravno.
Evo ga i Dr. Watson, vjerni sluga i desna ruka :mrgreen:
ExNihilo

#3132 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
512MB, naravno.
Ne trpi Čmoljo pacijente.

Mislio sam da je trajni, ali sad vidim da je upozorenje pred trajni. Frajer se klonira jer ne može mjesec bez foruma. Kakav brat.
Nivelacija

#3133 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Ko ganja vani treba ganjati Svicu, Norvesku, Svedsku, Ameriku., Irsku, Britaniju.

Moj rodjak se 2015 vratio iz Amerike u Njemacku kao da je blize Bosni itd, jedva odradio 12 mjeseci ugovora i pobjegao nazad, kaze da je blize Bosna Njemackoj po standardu nego Njemacka Americi.

A bolje i u Njemackoj ko ovdje nema nista, niti zeli ha ja.

Biti ce zanimljivo pratiti stanje u Njemackoj dok i ovaj milion-dva migranata progovori njemacki jezik itd...Ode i Merkelova koja je digla sve to, drzala stabilnost. Sada primaju sve i svasta jer ekonomija stagnira zbog nedostatka radnika pa ne prave probleme ni stancanim diplomama za 15 dana. A to mora imati posljedice.
1GB

#3134 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

ExNihilo wrote: Mislio sam da je trajni, ali sad vidim da je upozorenje pred trajni. Frajer se klonira jer ne može mjesec bez foruma. Kakav brat.
Kad se male ruke sloze... Ja bih na vasem mjestu nama to prijavio :oops:
Radio Sarajevo

#3135 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Jimmy McNulty wrote:Znamo svi dobro šta je problem, ali hajmo i dalje biti nojevi pa zabijat glavu u pijesak.
I mi sad tebi treba vjerovati da je neki tamo lik imao prosjek 9,9 (ili koliko već), da je onda njemu tamo neki lik rekao da ne može bez tamo nekog prezimena dobiti dobru poziciju...

Jebote, znam da je forum i da su argumenti često subjektivni, ali za kvalitet argumenata bi bilo dobro naoružati se statističkim podacima, primjerima koji su provjerljivi itd., a ne ovako...
ExNihilo

#3136 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

1GB wrote:
ExNihilo wrote: Mislio sam da je trajni, ali sad vidim da je upozorenje pred trajni. Frajer se klonira jer ne može mjesec bez foruma. Kakav brat.
Ne bih da ti kvarim užitak seljoberske rasprave o tome ko može kupiti veći stan na Marijin Dvoru. :D :sax:
1GB

#3137 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

ExNihilo wrote:
1GB wrote:
Ne bih da ti kvarim užitak seljoberske rasprave o tome ko može kupiti veći stan na Marijin Dvoru. :D :sax:
Jesi barem uzivao u citanju prastarih komentara anonimnih forumasa? Divno :mrgreen:

Ps.: Nemam blage o cemu pricas, al eto..
julisiz es grant

#3138 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by julisiz es grant »

ExNihilo wrote:
1GB wrote:Nije ni cudo sto su ovog Nihila odjebali iz one firme u Mostaru.. ne diraj nam ba Havanu :mrgreen:
Reče frajer kojeg su trajno odstranili s foruma, ali se on i dalje klonira. :D
Za ovo što reče Havani :thumbup:
Lik bukvalno od prvog posta na forumu na svakoj temi ponavlja istu priču...da ne nabrajam, ima tu elemenata za koje bih mogao zaraditi ban...i onda lizanje s muhom..."jelda muha, kad sam ja koga zajebo" :D ...ko da nekog briga što se oni znaju :D
muha_sa

#3139 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:
belfy wrote:nije on ni prvi ni zadnji koji je ovo primjetio. ja sam zadnji put rekao da ste naspamali dvije stranice glupostima na ovoj istoj temi koje su se svodile gdje bi mogli na kafu i ko ce kome doci. fakat smoriste.
Ja sam to isto pisala prije par stranica , ali bas su dosadni sa uvjek istom pricom. Tema se bas fino razvije i onda upad , ali uvjek ista prica , milion puta ponovljena.
imaš dvije mogucnosti :D

prijaviš moderaciji--klikneš na onaj usklicnik :D

turiš nas na foe :D

odabereš koja ti se djasvi
madner

#3140 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

mirsek wrote:
madner wrote:Sigurno je vise od 0.
To je vec bezveze prica jer nije vulkanizer pripravnicki posao za VSS pa ces poslije u knacelariju dok kraja zivota da bi ti se isplatilo raditi besplatno ili za kikiriki, da ne bude zabune smatram da je 1400 KM predobra plata za taj posao.
Plata mora biti koliko toliko isplativa, tj. da prati barem neke osnovne troskove zivota da covjek ima zelju tu da radi.
Druga stvar je kad nevolja natjera pa bi radio sve i svasta da dodjes do para ali to su privremene epizode, nije bas za dugorocni posao.
Pare predstavljaju mogucnosti. Kada imas pare mozes se ostvariti i ziviti. To sto radis kao radnik a studirao si je naspram toga minoran detalj.

Ovako on zbog kompleksa u leru a kuka.
1GB

#3141 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Zaboravili ste Peljesac :mrgreen:
muha_sa

#3142 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

julisiz es grant wrote:
ExNihilo wrote:
1GB wrote:Nije ni cudo sto su ovog Nihila odjebali iz one firme u Mostaru.. ne diraj nam ba Havanu :mrgreen:
Reče frajer kojeg su trajno odstranili s foruma, ali se on i dalje klonira. :D
Za ovo što reče Havani :thumbup:
Lik bukvalno od prvog posta na forumu na svakoj temi ponavlja istu priču...da ne nabrajam, ima tu elemenata za koje bih mogao zaraditi ban...i onda lizanje s muhom..."jelda muha, kad sam ja koga zajebo" :D ...ko da nekog briga što se oni znaju :D
ne bi ni tebi ništa falilo da nas upoznaš :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3143 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

I vama svašta smeta...sloboda, demokratija, mislim, ok što ste izrazili da vam je nečija priča dosadna, ali sad se već i vi ponavljate, dakle radite isto što i oni koji vam smetaju sa svojom pričom.
Ima svakako opcija za to, klikneš jednom i ne gledaš šta piše taj neko što ti smeta njegova priča.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3144 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

Muha forumski huligan :mrgreen:
madner

#3145 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Ocito smeta ljudima sto nije svakom sve crno. Da je prica kako nema za kafe, ne bi im smetala.
julisiz es grant

#3146 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by julisiz es grant »

muha_sa wrote: ne bi ni tebi ništa falilo da nas upoznaš :)
Ne sumnjam...volio bi :)
Ne mislim da ste loši nijedan, naprotiv...nego brate smoriste ponekad :)
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#3147 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

:meza:
Image
:lol: :run:
duminjo

#3148 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

Nivelacija wrote:Ko ganja vani treba ganjati Svicu, Norvesku, Svedsku, Ameriku., Irsku, Britaniju.

Moj rodjak se 2015 vratio iz Amerike u Njemacku kao da je blize Bosni itd, jedva odradio 12 mjeseci ugovora i pobjegao nazad, kaze da je blize Bosna Njemackoj po standardu nego Njemacka Americi.

A bolje i u Njemackoj ko ovdje nema nista, niti zeli ha ja.

Biti ce zanimljivo pratiti stanje u Njemackoj dok i ovaj milion-dva migranata progovori njemacki jezik itd...Ode i Merkelova koja je digla sve to, drzala stabilnost. Sada primaju sve i svasta jer ekonomija stagnira zbog nedostatka radnika pa ne prave probleme ni stancanim diplomama za 15 dana. A to mora imati posljedice.
Moj rodjak isto otiso iz njemačke u ameriku. Odradio jedva par mjeseci i Pobjego nazad u Njemačku da Zivi i radi ko coek. Ne moze tamo od mekisakanaca, kubanaca i afrikanaca da prismrdi. Jos sad kad tramp sroza ameriku, mora i to imati posljedice.

Isto strina tako pricala za svedsku a od mamine jaranice, snaha prica za irsku. Haos, sve pred raspadom
mirsek

#3149 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

madner wrote:
mirsek wrote:
madner wrote:Sigurno je vise od 0.
To je vec bezveze prica jer nije vulkanizer pripravnicki posao za VSS pa ces poslije u knacelariju dok kraja zivota da bi ti se isplatilo raditi besplatno ili za kikiriki, da ne bude zabune smatram da je 1400 KM predobra plata za taj posao.
Plata mora biti koliko toliko isplativa, tj. da prati barem neke osnovne troskove zivota da covjek ima zelju tu da radi.
Druga stvar je kad nevolja natjera pa bi radio sve i svasta da dodjes do para ali to su privremene epizode, nije bas za dugorocni posao.
Pare predstavljaju mogucnosti. Kada imas pare mozes se ostvariti i ziviti. To sto radis kao radnik a studirao si je naspram toga minoran detalj.

Ovako on zbog kompleksa u leru a kuka.
Znam, stoji to sve sto si napisao ali ja sam se nadovezao na ovo da je vise od 0 KM bolje nego 0 KM. Nije u svim situacijama.
muha_sa

#3150 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

julisiz es grant wrote:
muha_sa wrote: ne bi ni tebi ništa falilo da nas upoznaš :)
Ne sumnjam...volio bi :)
Ne mislim da ste loši nijedan, naprotiv...nego brate smoriste ponekad :)
sve znam :-) zar nam nije dosta crnjaka majka mu stara :-) sve i jednu temu na kojoj su crnjaci treba podjahkad zajebancijom malkice razvodnit. Kome smeta nek sjedi i kuka dok ne prestane il prijavit moderaciji a boMMe ima i ono ko nešto foe :lol:

mislite da su nama cvjetale ruže :? :? ne cvjetaju mi ni sad i živim nekim hajmo rec normalnim životom :-) šta sad treba--da cim oci ujutro otvorim i pogledam kroz prozor kukam na vrijeme, jal sunce jal oblacno jal snijeg pada :-)
libo me racku--prilagodim se situaciji i furaj

uh :-) jesam se rasprico Tito dragi :lol:
begam dok me nije Chmoljo u rudnik poslo :lol: :run:
Post Reply