Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kmirsad

#3126 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kmirsad »

Ne idem nigdje iz BiH ... star sam i skrhan...
Gojeni H

#3127 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Napeto je, cener na svedskog pulena.
Ne smijem vise, ni ovaj djonatan ne djeluje naivno.
:lol: :lol:

'Te djonatan. Nisi normalan!
Radio Sarajevo

#3128 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Hendrix wrote:Ne znam da li ti shvacas koliko je glupa ova tvrdnja koju pises? Ne mogu svi biti obrazovani sa znanjem engleskog jezika, neko mora raditi i poslove u fabrikama, pilanama, trznim centrima...i to su posteni poslovi koje ne rade samo ljencuge kako se zamislja. Ti ljudi su otvoreno ugnjetavani kod nas, bukvalno robovi bez ikakvih prava. Ovo ti je neka niza srednja klasa koja u normalnim drzavama ima solidne plate i neko zanimanje koje ne zahtijeva veliku muku i obrazovanje. Niti oni imaju nekih ambicija a cesto i mogucnosti da idu dalje, ali opet imaju posao i zarade sebi penziju. Dakle nece se oni obogatit ali brate neko hoce da radi na mashini da pritisce jedno dugme 40 godina, OK, ima posao i placen je zato, sta mu treba vise od toga. E neces kod nas, vecina ih nije prijavljena, gazde smanjuju plate i odbijaju od bubrega da bi kupili novi Q7.

I sta je tvoje rjesenje? Ucite engleski? Da guglaju mozda programiranje i kodiranje u C++? Da budu freelance graficki dizajneri online?

No hard feelings ali rjesenje da umjesto stvarne zastite radnika zakonom i pravnom drzavom ljudi sami sebe obrazuju i uce engleski da bi nesto ko postigli, je totalna nebuloza. Nama treba sistem koji provodi zakone i ne stiti privatnike robovlasnike.

Druže, ja nisam nikad rekao da je to opravdano, i da privatnici nisu često i robovlasnici, te da je to u redu. Ja samo kažem da im se može, te da mnogi ljudi traže posao, a Boga mole da ga ne nađu.

Kada glasaš za kapitalizam, onda uživaš u njegovim plodovima. Velika većina tih ljudi koji su izrabljivani su glasali 1990. godine za kapitalizam, a to su jednostavno posljedice toga što su uradili. Naravno, oni su prestrogo kažnjeni za svoje neznanje, ali život nije bajka, i mora se uzimati odgovorno, koliko se može.

Zatim, od rata je prošlo preko 20 godina, i većina tih koji su izabrali kapitalizam danas ili nisu živi ili su u penziji. Mnogi su postali radno sposobni nakon rata, i tada su bili mlađi, mogli su razmišljati svojom glavom, pa skontati da ne treba raditi za 400 KM. Mogli su se prekvalifikovati, da ne bi morali pritiskati jedno dugme u fabrici čitav život. Jasno je meni da neko i to mora, ali to je jednostavno zakon ponude i potražnje, platiš čovjeka koliko moraš, a kao radnik naplatiš koliko možeš. Nepravedno jeste, surovo jeste, ali je tako, i ne moraš biti intelektualac da to shvatiš, dovoljna ti je osnovna škola da skontaš da se ne isplati raditi na pumpi za 400 KM, jer možda pekara preko puta nudi 600. Onda nauči praviti hljeb, ne moraš naučiti C++.
mali jomu

#3129 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Ubrzo ocekujem da ce se rostilj odledit, pa spucat jednu peticu snoga...... :mrgreen:
ultima_palabra

#3130 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

Jbg, u normalnim zemljama i pekar i pumpadzija i svelja mogu zaraditi dovoljno za normalan zivot. Ovdje moras biti uhljeb, gazda ili natprosjecan strucnjak. A onda se i ovi zadnji pitaju koliko bi mogli zaraditi negdje drugo.
Bluemore

#3131 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

ultima_palabra wrote:Jbg, u normalnim zemljama i pekar i pumpadzija i svelja mogu zaraditi dovoljno za normalan zivot. Ovdje moras biti uhljeb, gazda ili natprosjecan strucnjak. A onda se i ovi zadnji pitaju koliko bi mogli zaraditi negdje drugo.
ali ne zaboravi da ovi sto ti te savjete nesebicno dijele i jos pate za najdrazom BiH, kazu ne mogu se vratiti, nisma u prilici, moja profesija u BIH ne stoji dobro, blabla blabla bla. tako da cu vidjeti da odem u Sloveniju bla bla blabla :bih:

tako da su ti udjeljeni savjeti zlata vrijedni :-)
supercali

#3132 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Ne idem iz bih dok ne odem na kafu sa palestinkom sa perditom durango sa secer033 sa nmi sa irm@ i jos njih par
Biene

#3133 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Biene »

supercali wrote:Ne idem iz bih dok ne odem na kafu sa palestinkom sa perditom durango sa secer033 sa nmi sa irm@ i jos njih par
:lol: :lol: :lol:
supercali

#3134 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Biene wrote:
supercali wrote:Ne idem iz bih dok ne odem na kafu sa palestinkom sa perditom durango sa secer033 sa nmi sa irm@ i jos njih par
I ti si na spisku
Hocemo na kafu?
Biene

#3135 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Biene »

supercali wrote:
Biene wrote:
I ti si na spisku
Hocemo na kafu?
Otisla ja
supercali

#3136 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Gdje jadna ne bila?
HAVANA

#3137 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Joj Sta ima braco i sestre?
mousstapha

#3138 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Evo mazije :zzzz:
dobar osjecaj

#3139 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by dobar osjecaj »

Za neke BiH počinje i završava u Sarajevu. Danas ima promocija zbornika “Isa-beg Ishaković i njegovo vrijeme”. Jutros u jutarnjem programu gost neki istoričar i predsjednik Udruženja za zaštitu kulturne baštine Isa-beg Ishaković. Priča taj predsjednik o aktivnostima i navede kako su pomagali učenike u školi Vrbanjci u Kotor Varoši i dodade "valjda je to opština Banja Luka". Odrastao obrazovan muškarac, sa sadržajnim životopisom, bakće se istorijskim projektima, promocijama istorije BiH a pri tome ne zna šta je i očito gdje je Kotor Varoš.
Maverick78

#3140 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Maverick78 »

_BataZiv_0809 wrote:
Maverick78 wrote:
Par puta sam ga pitao da odemo na pivu, pošto je navodno u Kopenhagenu, ali eskivirao je odgovor :D
Ti si dobro prosao. Meni i jos par ljudi je ostao duzan grdne pare pod hrletovim nickom!

Isao sam u Prag da se nadjemo ali se ispario, lafo neke ostavinske rasprave imao.

I ne, ne salim se! Javno obecanje nagrade je utuziva obaveza po zakonu o obligacionim odnosima!
Haha, sad sam se sjetio da je on bio i u Pragu :lol:

Ipak, mislim da je ona njegova danska verzija bila nenadjebiva :lol:

Imao je on puno bisera i kao hrle, ali zviz je bio zviz :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3141 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Maverick78 wrote:

@muminovic ga provalio da je homoseksualac, lafo zna ga neki njegov poznanik iz Praga, to su bile drame :izet:
Logovan

#3142 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Logovan »

Pa koliko si isplanirao kafa, biće da ćeš ti još dugo godina ostati u BiH. :D
Maverick78

#3143 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Maverick78 »

_BataZiv_0809 wrote:
Maverick78 wrote:

@muminovic ga provalio da je homoseksualac, lafo zna ga neki njegov poznanik iz Praga, to su bile drame :izet:
:lol:

A bila je i neka priča da je iz Travnika ili Bugojna, tj. da živi tamo i sada :D

Neki njegov rođak navodno prvo registrovao nick zviz, pa onda njemu "udansku" dao da koristi :D

Bila je tema negdje, ali ko bi to sad našao :D
supercali

#3144 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Logovan wrote:
Pa koliko si isplanirao kafa, biće da ćeš ti još dugo godina ostati u BiH. :D
Jbg sto se mora nije tesko :mrgreen:
mali jomu

#3145 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Ne idem nigdje iz BiH. :bih:
Bluemore

#3146 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

mali jomu wrote:Ne idem nigdje iz BiH. :bih:
Normala i sto bi iso
Nidje rostilja Ko u beha :bih:
HAVANA

#3147 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Cuj nema,kako nema.Evo meni jaran napredovo u americi.Nema labavo.Image
mali jomu

#3148 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Morningenzi, odledilo vamo, pice cevapi........ :lol:

Image
jeza u ledja

#3149 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jeza u ledja »

Nema sanse da je bolji rostilj nego u Amera. Ne znam kakve sve stvari nisam probao sa rostilja kod nekog ili sam pravio.
Znam da ce sad salva upisa "nema nigdje ko kod nas" al bogami se varate. Ameri se toliko krkaju mesinom da su usavrsili proces.

Mislim da je cak i naziv za "barbeque" koji se koristi u mnogim jezicima dosao iz Novog Svijeta.
Rockefeller

#3150 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Rockefeller »

Oni sto ga vole rostiljat, ma nema :mrgreen:
Post Reply