Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Melbourne_Australia
#3127 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zasto nisu ljudi realni...Od prvog dana i tacno se zna ko je protiv Amara...Navijaci Sarajeva, Celika i Slobode i dijaspora....Mislim jebo Amara i ja bi volio da dodje neko vece ime poput Bajevica ili Vahe...Ali isto tako znamo svi ovde zasto su ovi gore navedeni protiv Amara..Dijaspora gura likove koji su ili igrali vani ili ko fol trenirali vani ili igraju poker vani....Ovde domaci ovi opet ponavljam znamo zasto pisu protiv Amara....A evo ja javno kazem , ko god misli da su Pape i Mesa bolji treneri od Amara ili Kodre taj pojma nema o fudbalu....Svi su u 5 deka.....Ali nije smetalo ovoj novoj generaciji sto je pape pitar a mesa zeljovac, jer oni su karali ostale klubove kao igraci a i to je bilo prije milion godina....Smeta im Amar jer to je bilo u bliskoj proslosti.....Opet kazem jebo Amara nek dodje neki gigant od trenera i bio bi sretan , samo suplje price je i previse bilo...Nisu novinari nista uradili, svi ovi koji su protiv Amara bili bi protiv i da novinari nisu a napisali......Od jednom Meho valja i dobar je strucnjak a Amar nije...A svi dobro znamo da je Amar realno ako nista trofejniji trener i vecu autoritet..A ko je bolji, to je stvar ukusa..
Last edited by Melbourne_Australia on 21/11/2017 17:15, edited 1 time in total.
-
SSemir
#3128 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Citav svijet protiv zelje
- Radio Sarajevo
#3129 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ovo je strijelac prvog gola koji sam vidio uživo. Igrao se derbi na Koševu, mislim 1988. ili 1989. godine, završilo 1:1, ali smo klepili Pitare na penale. Velić je bio strijelac izjednačujućeg gola za Želju. Koliko se sjećam, bio je dobar igrač.Piklic wrote:http://sportske.ba/rodjen-u-sarajevu-vo ... -zeli-bih/ Odakle ovaj "izleti"
Vidim da je vodio Panathinaikos u samo tri utakmice, dok je većinu karijere proveo vodeći male timove.
Ovakvi nas jedino i žele. Čast njemu i možda je dobar čovjek, ali Amar je za sve ove anonimuse izmislio svijet.
-
SSemir
#3130 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Super tekst. Kome se ne da citati(a takvih je pun ovaj forum) kratko sumirano: glupi bosnjo je opet nasamaren pricom "nasi" i "njihovi"
- Radio Sarajevo
#3131 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja sam pročitao tekst, i ne vidim zašto je super.SSemir wrote:Super tekst. Kome se ne da citati(a takvih je pun ovaj forum) kratko sumirano: glupi bosnjo je opet nasamaren pricom "nasi" i "njihovi"
Kodro se k'o fol gospodski povukao, a ustvari ne znamo ni koje su njegove namjere bile. Ne znamo njegove uslove, ne znamo šta je tražio.
99% informacija koje su se za sve ovo vrijeme pojavile su nezvanične i neprovjerene. Ne znamo čak ni da je Kodro bio 100% zainteresovan, s obzirom da trenutno ima najbolji angažman u svojoj trenerskoj istoriji (wow, druga švicarska liga).
Jedino što znamo je da je Amar zainteresovan, i on je jedini koji je to pošteno i rekao. Svi ostali muljaju, seruckaju, pričaju o nacionalnom ključu i sl., a ustvari imaju mnogo plaćenije angažmane. Tu mislim i na Mehu, koji nijednog trenutka nije rekao "jeste, zainteresovan, iako su me nogirali prvi put bez razloga".
Ono što je dio ljudi iz FSRS-a rekao je sasvim normalna stvar, a to je da želimo još kandidata. Spisak možda jeste nekima smiješan, ali na njemu ima ljudi koje niko ništa nije ni pitao. Ne znamo za Kataneca npr. da li želi i da li bi došao, s obzirom da i tu imamo samo jednu neprovjerenu informaciju nekog tabloida, ali ne znamo je li iko s njim ikad razgovarao. Ja fakat ne vidim ništa loše u tome da se proširi spisak kandidata. I btw, sve vrijeme znamo da IO odlučuje, a komisija samo predlaže. Nigdje nije pisalo da je komisijina zadnja, i da će sigurno biti šta oni odluče.
Ne znamo čak ni da je komisija predložila Kodru, i to se pojavila jedino i isključivo na sportsport.ba i nigdje drugo, a oni su tada rekli da je to gotova stvar. Vidimo da ipak nije.
Sve "informacije" koje su se pojavile na sportsport.ba i ostalim portalima su 99% tračevi, i na nivou piskaranja na ovom forumu. Takav je i ovaj "super tekst" koji navodiš. Niđe veze, niđe nijednog provjerenog izvora, niđe ničega.
-
SSemir
#3132 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDA
-
Melbourne_Australia
#3133 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti znas ko glasa za kogaSSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDA
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3134 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Malo sam ti isjekao post, jer ću samo ovo prokomentarisati: tačno, manje-više, sve je rekla kazala po pitanju Kodrine potvrde da je kandidat uopšte, ali, ono što bih ja pitao, čemu, otkud, kako, šta je razlog tome, ta neka negativa spram Mehe Kodre kod pojedinih kad se pojavila vijest da je obavijestio nadležne u Savezu da je njegov odgovor na upit o kandidaturi selektora ne?!Radio Sarajevo wrote:
Kodro se k'o fol gospodski povukao, a ustvari ne znamo ni koje su njegove namjere bile. Ne znamo njegove uslove, ne znamo šta je tražio.
99% informacija koje su se za sve ovo vrijeme pojavile su nezvanične i neprovjerene. Ne znamo čak ni da je Kodro bio 100% zainteresovan, s obzirom da trenutno ima najbolji angažman u svojoj trenerskoj istoriji (wow, druga švicarska liga).
Ne znamo čak ni da je komisija predložila Kodru, i to se pojavila jedino i isključivo na sportsport.ba i nigdje drugo, a oni su tada rekli da je to gotova stvar. Vidimo da ipak nije.
Sve "informacije" koje su se pojavile na sportsport.ba i ostalim portalima su 99% tračevi, i na nivou piskaranja na ovom forumu. Takav je i ovaj "super tekst" koji navodiš. Niđe veze, niđe nijednog provjerenog izvora, niđe ničega.
Ako je Kodrina kandidatura izmišljena priča portala, ako je Kodrina zainteresovanost u domenu šbb škb, ako su priče o Kodri kao glavnom kandidatu i čovjeku koji je, eto trebao sjesti na klupu reprezentacije, ali mu tu stolicu izmače ekipa iz RS, ako su te priče mašta pojedinih novinara, pa zašto se odmah osulo o Mehi pičkici i Mehi namazanom kalkulatoru koji je čekao razvoj situacije, pa se kao onda izjasnio da ispadne bolji?!
Pa šta je taj čovjek dobio ovim? Osim toga da se mora pravdati i prati od nekakvih ljiga što ga prozivaju za aferime prema savezu?
Dajte, ljudi....budite malo ljudi. Ako ćemo na osnovu raznoraznih konstrukcija pljuvati ljude, onda ni mi nismo ništa bolji od Begića i kompanije!
- Radio Sarajevo
#3135 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Za SDA ne bih glasao ni 1990. godine, tako da ti je malo debilna pretpostavka. Većina vas koji vjerujete portalima navijate za Sarajevo. Jebiga, takav vam grah pao.SSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDA
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3136 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Eto, ne može bez Sarajeva.
A ne može ni bez Želje.
Zato i jeste kako jeste.
Ovdje se ne komentariše reprezentacija, ovdje se raspravljaju pitari i manijaci.
Zato je Meho papak, jer je više pitar nego manijak.
Oj, hljebu. Tačno treba ugasiti reprezentaciju.
A ne može ni bez Želje.
Zato i jeste kako jeste.
Ovdje se ne komentariše reprezentacija, ovdje se raspravljaju pitari i manijaci.
- luckylaka
#3137 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radio Sarajevo wrote:Za SDA ne bih glasao ni 1990. godine, tako da ti je malo debilna pretpostavka. Većina vas koji vjerujete portalima navijate za Sarajevo. Jebiga, takav vam grah pao.SSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDA
- luckylaka
#3138 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Izvini ali ovdje bi moglo bez bordo-plavog prepucavanja da vi moderatori normalno radite svoj posao,ali posto vam je vecina forumasa sa iste tribine onda se i desava da se prepucavanja nastavljaju iz dana u dan.Uvedite zute i crvene kartone ,upozorite..sve to moze bez banovanja.Dok god nesto ne preduzmete mi cemo ovako pisati i to nije os juce to je pocelo jos od ere Safeta.Et ako je komentarisanje moderacije zabranjeno spucaj mi jedno 5-6 dana da se odmorim od ovoga ili do novog selektora.Tomahawk11 wrote:Eto, ne može bez Sarajeva.
A ne može ni bez Želje.
Zato i jeste kako jeste.
- Radio Sarajevo
#3139 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Šta god kažemo, reći ćemo samo svoje mišljenje. Niko ne zna kakvo je pravo stanje stvari, a nijedan od ovih novinarčića nije prisustvovao sjednici, niti ju je iko snimio, pa mi nemamo pojma da li su se pet sati svađali oko Amara i Mehe, ili su zaista rješavali druge stvari, a selektor bio samo jedna od tačaka dnevnog reda.Tomahawk11 wrote:Malo sam ti isjekao post, jer ću samo ovo prokomentarisati: tačno, manje-više, sve je rekla kazala po pitanju Kodrine potvrde da je kandidat uopšte, ali, ono što bih ja pitao, čemu, otkud, kako, šta je razlog tome, ta neka negativa spram Mehe Kodre kod pojedinih kad se pojavila vijest da je obavijestio nadležne u Savezu da je njegov odgovor na upit o kandidaturi selektora ne?!Radio Sarajevo wrote:
Ako je Kodrina kandidatura izmišljena priča portala, ako je Kodrina zainteresovanost u domenu šbb škb, ako su priče o Kodri kao glavnom kandidatu i čovjeku koji je, eto trebao sjesti na klupu reprezentacije, ali mu tu stolicu izmače ekipa iz RS, ako su te priče mašta pojedinih novinara, pa zašto se odmah osulo o Mehi pičkici i Mehi namazanom kalkulatoru koji je čekao razvoj situacije, pa se kao onda izjasnio da ispadne bolji?!
Pa šta je taj čovjek dobio ovim? Osim toga da se mora pravdati i prati od nekakvih ljiga što ga prozivaju za aferime prema savezu?
Dajte, ljudi....budite malo ljudi. Ako ćemo na osnovu raznoraznih konstrukcija pljuvati ljude, onda ni mi nismo ništa bolji od Begića i kompanije!
Kodro nikad nije rekao da je zainteresovan, ali nije ni negirao, tako da je vjerovatno najprije želio razgovarati. Ne vjerujem da je njemu problem nacionalni kljuć, jer je to samo da se zadovolji forma. Prvog asistenta je recimo Meša birao sam, i bio je Francuz, samo ne znam je li francuski Srbin, Hrvat ili Bošnjak.
Niđe veze mi je ta priča oko pomoćnika jer ako je to jedino što se zamjera Savezu, onda to nije nikakav argument. Pa siguran sam da ima po jedan dobar pomoćnik iz svakog naroda, opet se može odabrati, a pogotovo ako još jednog asistenta biraš sam.
Mislim da su mnogo veće mogućnosti da menadžeri sastavljaju timove, ili barem dio ekipe, i da se tu ustvari velike pare vrte. Koliko je Mehi to bitno, to je možda pitanje, a to se u javnosti uopšte ne spominje, baš zato što svi ti sportski novinari (a to je inače dno novinarstva) imaju svoje igrače koji ih obilato sponzorišu, pa onda vire iz njihovih šupaka i pišu plaćene tekstove. Pogledajte samo tekstove o seoskom lolo Azmiru Husiću i njegovom "čudu iz Siminog Hana", pa će vam sve biti jasno. To su sendvič botovi, prodaju se za obrok. Neki od njih su tako počeli, i postali Emir Delić, ali mnogi od njih tako počnu i tako završe.
Mehu ne treba pljuvati, i razumljivo je da on čuva svoje trenutno radno mjesto time što ništa ne govori. Ipak, mogao je od samog početka znati da će ovako ispasti, i da će imati probleme u Servetteu.
Ipak, da li mu treba dati selektorsku poziciju? Ja mislim da ne treba, poslije epizode sa Iranom, kada je dokazao da ipak nije podoban. Ako je tada bio toliko pametan, zašto on nije našao način da se zarade pare. Svi kritikuju Savez zbog takvih poteza, kao da pare padaju s neba, a niko ne daje konkretne načine kako ih zaraditi. Ja ne vidim ništa loše u tome da se igraju prijateljske preko bijelog svijeta, pa igraju ih i druge reprezentacije.
Ipak, popularno je srati po Savezu, kao da su drugi savezi mnogo bolji. U Srbiji ubice i dileri drže fudbal, u Hrvatskoj jedan jedini čovjek, u UEFA-i se konstantno dešavaju sranja, itd. Kod nas imamo 15 članova IO-a koji su ravnomjerno raspoređeni po tome odakle dolaze iz BiH, i fakat ne vidim šta je tu toliko grozno. Predlažu ih kantonalni savezi, tj. gradski savezi u RS-u. Nešto kao Dom naroda. Nažalost, te teritorije su etnički čiste, ali jebiga takva nam je država.
Na kraju krajeva, nijedan od tih proslavljenih fudbalera koji pričaju kako Savez ne valja nije nikad javno rekao zašto ne valja, šta je kriminal koji se tu radi itd. Svi šute kao pičke jer se jednog dana nadaju svom mjestu. Isto tako i novinari.
- Radio Sarajevo
#3140 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Da nisi otišao iz BiH prije 30 godina, možda ne bi zaboravio jezik, i znao bi da je moja rečenica ustvari ironija, tj. poređenje na njegovu glupu tvrdnju.luckylaka wrote:Radio Sarajevo wrote:Za SDA ne bih glasao ni 1990. godine, tako da ti je malo debilna pretpostavka. Većina vas koji vjerujete portalima navijate za Sarajevo. Jebiga, takav vam grah pao.SSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDABravo momak,nego onako ozbiljno koliko je tebi godina al bez zajebancije
I ti vjeruješ portalima?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3141 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
lucky, stariji si, ali moram ti reći - ne zajebaji.luckylaka wrote:Izvini ali ovdje bi moglo bez bordo-plavog prepucavanja da vi moderatori normalno radite svoj posao,ali posto vam je vecina forumasa sa iste tribine onda se i desava da se prepucavanja nastavljaju iz dana u dan.Uvedite zute i crvene kartone ,upozorite..sve to moze bez banovanja.Dok god nesto ne preduzmete mi cemo ovako pisati i to nije os juce to je pocelo jos od ere Safeta.Et ako je komentarisanje moderacije zabranjeno spucaj mi jedno 5-6 dana da se odmorim od ovoga ili do novog selektora.Tomahawk11 wrote:Eto, ne može bez Sarajeva.
A ne može ni bez Želje.
Zato i jeste kako jeste.
Pobriše se milion postova, upozorava, banuje - džabe.
A kao moderator ionako ne valjaš nikako i kad pustiš i kad ne pustiš priču.
Jašta ću, ne budali.
Samo ti kažem da nisi u pravu, radi se na tom skretanju s priče bordoplavi, ali džabe, svako malo ispliva.
-
SSemir
#3142 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Australac brani kolegu. IznenadjenjeMelbourne_Australia wrote:Ti znas ko glasa za kogaSSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDATo bi isto bilo kad bi ja tebi rekao, takvi kao ti imaju 8 razreda od skole....Znaci nigdje veze ti je prica.....On ne vidi ali ti vidis ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3143 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radio Sarajevo, grozno je što je većina tih ljudi u minimalnom dodiru s sportom, fudbalom.
Sve neki podvornici, opštinski službenici, fudbal igrali na nekim vašarima, tačno se vidi da su politički došli do tih pozicija.
Da je to išlo sportskom linijom, riječ ne bih rekao.
Hrvatski fudbal bar ima koristi od tog jednog jedinog čovjeka i tamo već imamo dva puta situaciju da se presiječe kad vide da ne ide i to je oba puta završilo pozitivnim ishodom. Kod nas, brod prvo potone, onda oni reaguju.
Šta mi imamo od našeg saveza? Bolan, skršili su milione od SP, da ih upitaš, osim one zgrade za koju nemaju lovu da je restauriraju (čitaj:potrošili), oni veze nemaju gdje je to sve. Samo fali ko iz Glup i gluplji da se pojavi negdje kofer sa hemijskom olovkom napisanim priznanicama našta ode tolika lova.
Pozitivno je to što oni dogovaraju Irane, Meksike da namire lovu, mora se odnekud. Istovremeno, kad su domaće utakmice, više od pola ulaznica se podijeli. Normalno da je onda prihod mali. Koji ćeš klinac i prijateljske ovdje igrati, ne isplati se.
Bolan, vidje li ti spisak ovih iz RS? I ti ljudi sjede u savezu? Osam imena, sve začinjeno sa Seedorfom. A svi ostali, niko pojma nema otkud ti ljudi na spisku. Morebit su slobodni, pa možda i htjednu.
A i ovi federalni, čuj samo dva kandidata, od kojih su imali jasnu situaciju samo za jednog.
Sve neki podvornici, opštinski službenici, fudbal igrali na nekim vašarima, tačno se vidi da su politički došli do tih pozicija.
Da je to išlo sportskom linijom, riječ ne bih rekao.
Hrvatski fudbal bar ima koristi od tog jednog jedinog čovjeka i tamo već imamo dva puta situaciju da se presiječe kad vide da ne ide i to je oba puta završilo pozitivnim ishodom. Kod nas, brod prvo potone, onda oni reaguju.
Šta mi imamo od našeg saveza? Bolan, skršili su milione od SP, da ih upitaš, osim one zgrade za koju nemaju lovu da je restauriraju (čitaj:potrošili), oni veze nemaju gdje je to sve. Samo fali ko iz Glup i gluplji da se pojavi negdje kofer sa hemijskom olovkom napisanim priznanicama našta ode tolika lova.
Pozitivno je to što oni dogovaraju Irane, Meksike da namire lovu, mora se odnekud. Istovremeno, kad su domaće utakmice, više od pola ulaznica se podijeli. Normalno da je onda prihod mali. Koji ćeš klinac i prijateljske ovdje igrati, ne isplati se.
Bolan, vidje li ti spisak ovih iz RS? I ti ljudi sjede u savezu? Osam imena, sve začinjeno sa Seedorfom. A svi ostali, niko pojma nema otkud ti ljudi na spisku. Morebit su slobodni, pa možda i htjednu.
A i ovi federalni, čuj samo dva kandidata, od kojih su imali jasnu situaciju samo za jednog.
- Logovan
#3144 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako lupa ovaj Radio Sarajevo.luckylaka wrote:Radio Sarajevo wrote:Za SDA ne bih glasao ni 1990. godine, tako da ti je malo debilna pretpostavka. Većina vas koji vjerujete portalima navijate za Sarajevo. Jebiga, takav vam grah pao.SSemir wrote:Ne sikiraj se sto ne vidis. Jedan si od milion bosnja u bosni koji 20 godina ne vide kako su nasamareni. Vecina vas ste glasaci SDABravo momak,nego onako ozbiljno koliko je tebi godina al bez zajebancije
Opet navijači Sarajeva ovo, navijači Sarajeva ono.
- Point.
#3145 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
U svojoj genijalnoj analizi si zaboravio dodati da za Amara nije ni struka u Komitetu a ni igraci. Valjda je njihovo misljenje "teze" od navijaca. Dolazimo do zakljucka da su za Amara samo navijaci Zelje. Zalosno.Melbourne_Australia wrote:Zasto nisu ljudi realni...Od prvog dana i tacno se zna ko je protiv Amara...Navijaci Sarajeva, Celika i Slobode i dijaspora....Mislim jebo Amara i ja bi volio da dodje neko vece ime poput Bajevica ili Vahe...Ali isto tako znamo svi ovde zasto su ovi gore navedeni protiv Amara..Dijaspora gura likove koji su ili igrali vani ili ko fol trenirali vani ili igraju poker vani....Ovde domaci ovi opet ponavljam znamo zasto pisu protiv Amara....A evo ja javno kazem , ko god misli da su Pape i Mesa bolji treneri od Amara ili Kodre taj pojma nema o fudbalu....Svi su u 5 deka.....Ali nije smetalo ovoj novoj generaciji sto je pape pitar a mesa zeljovac, jer oni su karali ostale klubove kao igraci a i to je bilo prije milion godina....Smeta im Amar jer to je bilo u bliskoj proslosti.....Opet kazem jebo Amara nek dodje neki gigant od trenera i bio bi sretan , samo suplje price je i previse bilo...Nisu novinari nista uradili, svi ovi koji su protiv Amara bili bi protiv i da novinari nisu a napisali......Od jednom Meho valja i dobar je strucnjak a Amar nije...A svi dobro znamo da je Amar realno ako nista trofejniji trener i vecu autoritet..A ko je bolji, to je stvar ukusa..
- manijak1
#3146 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
opet žurnalisti s ovog portala žaloste žalosneDolazimo do zakljucka da su za Amara samo navijaci Zelje. Zalosno.
navijač do navijača bira selektora
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3147 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Povuci ce i Amar kandidaturu 100%, pa nije frajer.
- manijak1
#3148 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
amaPitar sa Kariba wrote:Povuci ce i Amar kandidaturu 100%, pa nije frajer.
- luckylaka
#3149 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Lako bi mi za selektora da nije Begica,Bakovica,Kovacevica...Tesko se onome ko dodje a cini mi se da ce najteze biti Amaru ako je lud da tu funkciju preuzme.U ovoj situaciji bolje je trenirati Slogu iz Simina Hana nego RBIH
-
Crvena Tifoza
#3150 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
I ovi iz RS.Point. wrote: U svojoj genijalnoj analizi si zaboravio dodati da za Amara nije ni struka u Komitetu a ni igraci. Valjda je njihovo misljenje "teze" od navijaca. Dolazimo do zakljucka da su za Amara samo navijaci Zelje. Zalosno.