ja danas dobio i poslao i nije mi se vise javila.strucnjakdemagog wrote:pa pokusaj. javi ako uspijes da i ja probam.scarface32 wrote:sto da ne? pa valjda iz pisanja moze zakljuciti moze li da ti da broj ili ne?strucnjakdemagog wrote:
pa ajde kazi nekoj ovde da ti posalje sliku na viber.
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- scarface32
#3126 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- gradskadjeca
#3127 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa ako je Marija Kiri mora biti hemijescarface32 wrote:strucnjakdemagog wrote:moonca wrote:Dakle . ipak vam fizicki izgled -prevalda nad onim sto ste do tada imali putem pisanja...
naravno da prevlada. fizicki izgled je najbitniji. dakle najbitniji. ko god kaze da nije, taj laze prvo samog sebe, pa onda ostale. ne mozes biti s nekom ako ti se fizicki ne sviđa, pa taman da je marija kiri.
pa i to je stvar ukusa. Ima li ili nema hemije je najbitnije.
- strucnjakdemagog
#3128 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
da bi dosao do hemije, moras prvo fiziku polozit.scarface32 wrote:strucnjakdemagog wrote:moonca wrote:Dakle . ipak vam fizicki izgled -prevalda nad onim sto ste do tada imali putem pisanja...
naravno da prevlada. fizicki izgled je najbitniji. dakle najbitniji. ko god kaze da nije, taj laze prvo samog sebe, pa onda ostale. ne mozes biti s nekom ako ti se fizicki ne sviđa, pa taman da je marija kiri.
pa i to je stvar ukusa. Ima li ili nema hemije je najbitnije.
- gradskadjeca
#3129 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
E mene neces nikad zbarit bye byeFudo387 wrote:Hm, kontam sad.gradskadjeca wrote:Pa npr, Imam na sebi plave gacice i slusam doorse, a ja volim zelju, kontas ???Fudo387 wrote:
Izvini, a kako to?
Mislim, zaljubis se u pisanje?
Sta napise?
Mislim, to za gacice.
Zelju i doorse ne kontam.
-
Fudo387
#3130 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Na kraju ocelavis sa njom, oTom Kiri.
Bizi, goni.
Bizi, goni.
- pustopoljina
#3131 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
gradskadjeca wrote:
Pa ako je Marija Kiri mora biti hemije
A kad hemije/kemije ima, moze biti i kao sa schiele-ovih slika?
- gradskadjeca
#3132 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A kako pratite ovaj forum, jel tapatalk ili browser, sa mobilnog mislim.
- scarface32
#3133 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
browser sa maca.gradskadjeca wrote:A kako pratite ovaj forum, jel tapatalk ili browser, sa mobilnog mislim.
- gradskadjeca
#3134 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma tampi za drndroidscarface32 wrote:browser sa maca.gradskadjeca wrote:A kako pratite ovaj forum, jel tapatalk ili browser, sa mobilnog mislim.
- Euphoria
#3135 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
S mob rijetko....dok naočale ne zbavim, ništa mobitel

- Euphoria
#3136 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ponovila sam ja to nekoliko puta, al ne haju... Od srca svima zelim da nikada se lično ne uvjere u ovu tvrdnju.superiska wrote:G-djo moonca, sticem utisak da se za nesto ne usudite. Da li ste, mozda, i vi "zrtva, majka, kraljica"? Inace, ne znam kako da razumijem ovo vase potenciranjemoonca wrote:![]()
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci.![]()
Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.
Na ovo pitanje ne trebate meni odgovoriti, odgovorite sebi.
Da li sam dobro razumjela, prevaru, ili kriminal, ili kocku, ili tesku ovisnost (alkohol, droga), ili nasilje (bilo da je rijec o psihickom ili fizickom) ili, ili, ilismatrate necim sto nije dovoljan razlog za razvod braka, jer, pobogu, tu su djeca? Na ovo mozete i meni odgovoriti, ako zelite. Da vam kazem, nisu ljudi koji su se razveli neljudi, egoisti, povrsni, eto onako im, malo, dosadilo u braku pa ce se razvesti. Smjela bih se zakleti da smo svi iscrpili sve moguce opcije za opstanak braka i spasavanje necega, sto se spasiti ne moze, posebno oni koji imaju djecu.... I onda se jednostavno ili usudis reci da je dosta (!) ili ostajes da trpis, a onda u paketu i cijela porodica trpi, tj. dijete/djeca. Trebam li spominjati da je nakon smrti jako bliske osobe, razvod braka na poziciji broj dva po intenzitetu stresa? I ne, ovo nije izreka
- scarface32
#3137 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma i razvod je za ljude.Miss Moonlight wrote:Ponovila sam ja to nekoliko puta, al ne haju... Od srca svima zelim da nikada se lično ne uvjere u ovu tvrdnju.superiska wrote:G-djo moonca, sticem utisak da se za nesto ne usudite. Da li ste, mozda, i vi "zrtva, majka, kraljica"? Inace, ne znam kako da razumijem ovo vase potenciranjemoonca wrote:![]()
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci.![]()
Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.
Na ovo pitanje ne trebate meni odgovoriti, odgovorite sebi.
Da li sam dobro razumjela, prevaru, ili kriminal, ili kocku, ili tesku ovisnost (alkohol, droga), ili nasilje (bilo da je rijec o psihickom ili fizickom) ili, ili, ilismatrate necim sto nije dovoljan razlog za razvod braka, jer, pobogu, tu su djeca? Na ovo mozete i meni odgovoriti, ako zelite. Da vam kazem, nisu ljudi koji su se razveli neljudi, egoisti, povrsni, eto onako im, malo, dosadilo u braku pa ce se razvesti. Smjela bih se zakleti da smo svi iscrpili sve moguce opcije za opstanak braka i spasavanje necega, sto se spasiti ne moze, posebno oni koji imaju djecu.... I onda se jednostavno ili usudis reci da je dosta (!) ili ostajes da trpis, a onda u paketu i cijela porodica trpi, tj. dijete/djeca. Trebam li spominjati da je nakon smrti jako bliske osobe, razvod braka na poziciji broj dva po intenzitetu stresa? I ne, ovo nije izreka
-
moonca
#3138 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Naravno da je, i niko ne treba da pati niti da je u stresu.scarface32 wrote:Ma i razvod je za ljude.Miss Moonlight wrote: Ponovila sam ja to nekoliko puta, al ne haju... Od srca svima zelim da nikada se lično ne uvjere u ovu tvrdnju.
No, ovjde citamo samo jednu stranu zivotne price pojedinaca i naravno saosjecamo s njima.
- scarface32
#3139 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bas smo osjecajni.moonca wrote:Naravno da je, i niko ne treba da pati niti da je u stresu.scarface32 wrote:Ma i razvod je za ljude.Miss Moonlight wrote: Ponovila sam ja to nekoliko puta, al ne haju... Od srca svima zelim da nikada se lično ne uvjere u ovu tvrdnju.
No, ovjde citamo samo jednu stranu zivotne price pojedinaca i naravno saosjecamo s njima.
-
moonca
#3140 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
scarface32 wrote: Bas smo osjecajni.![]()
![]()
-
Cortado
#3141 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
gradskadjeca wrote:Hvala na podrsKi, Bio sam nekoliko puta i pri misli da preselim ( na ahiret ), ali me nevini pogled krupnih ociju kcerkice usmjerio na pravi put.
Sad ona floskula i pateticna izjava, ljubav postoji, ali samo ako volis svoju krv ( djeca ) i nista vise.
JA PREMA NJOJ NE OSJECAM NISTA GODINAMA, ali je nikad nisam udario, prijetio joj, zlostavljao je, zivjeli smo kao odlicni drugovi, ali sam postovao instituciju braka. Drugu na poslu kad sam rekao sta mi se desava, rece, pa kud bas tebi u PM, znam te 15 godina i kakva si osoba. Jbg.
Ali zbog kcerkice mi nije zao kroz sta sam sve prosao, odlican ucenik i primjeran, odgojena, na mene po afinitetima i tako to.
@moonca
Jeste, ode 2 puta mjesecno kod njega, do sada je bila jedno 6-7 puta, ode preko vikenda. Upoznali su se preko meetme aplikacije, sama spoznaja da je "ganjala" nekoga preko te aplikacije mnogo govori za sebe.
Nadam se da ima fildzan viska, ako ko naleti, iako mora buditi dragog u 06:30 ( ne znam samo kako se ustajao dok nju nije upoznao ) jer mora voditi 14-godisnju kcerku u bolnicu, izgleda da je curica dobila secer, on ima opasan secer vec dugo.
tek sad procitah ovaj post jer si postavio link, pa imam par pitanja koja su mi onako zapala za oko. Naravno, odgovori nisu imperativni, ali me zanima u svrhu "istrazivanja":
Kazes.. "JA PREMA NJOJ NE OSJECAM NISTA GODINAMA, ali je nikad nisam udario, prijetio joj, zlostavljao je, zivjeli smo kao odlicni drugovi, ali sam postovao instituciju braka." - sve ok, sve 5, ali ako vec nisi prema njoj osjecao nista godinama:
1). Zasto biti s nekim prema kome ne osjecas nista?
2). Zar to nije sebicno?
3). Zasto ocekivati da neko to isto radi tj. zasto si ocekivao da i ona mora isto raditi?
4). Sta se postize postivanjem "institucije" braka? Mada mi taj termin nikad nece biti jasan..
5). Do kada si planirao biti u braku da nije doslo do toga da ona ode?
6). Koliko dugo vec ne osjecas nista za nju?
7). Ne mislis li da su njeni problemi nastali jer je shvatila da za nju ne osjecas nista?
9). Ako si vec prema njoj gajio prijateljske emocije, postovao instituciju braka, i ako je ona svo to vrijeme radila isto, nije li ok za nju da zivi neki zivot sa strane s obzirom da kod kuce ima prijatelja, ne bnracnog partnera?
- gradskadjeca
#3142 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Potrudio si se, ali ne zelim da dalje budem seciran kao zaba na casu biologije, i zaista ti ne mogu odgovoriti na bilo koje vise pitanje, samo prihvati sto su ostali rekli, trollam i gotovo.Cortado wrote:gradskadjeca wrote:Hvala na podrsKi, Bio sam nekoliko puta i pri misli da preselim ( na ahiret ), ali me nevini pogled krupnih ociju kcerkice usmjerio na pravi put.
Sad ona floskula i pateticna izjava, ljubav postoji, ali samo ako volis svoju krv ( djeca ) i nista vise.
JA PREMA NJOJ NE OSJECAM NISTA GODINAMA, ali je nikad nisam udario, prijetio joj, zlostavljao je, zivjeli smo kao odlicni drugovi, ali sam postovao instituciju braka. Drugu na poslu kad sam rekao sta mi se desava, rece, pa kud bas tebi u PM, znam te 15 godina i kakva si osoba. Jbg.
Ali zbog kcerkice mi nije zao kroz sta sam sve prosao, odlican ucenik i primjeran, odgojena, na mene po afinitetima i tako to.
@moonca
Jeste, ode 2 puta mjesecno kod njega, do sada je bila jedno 6-7 puta, ode preko vikenda. Upoznali su se preko meetme aplikacije, sama spoznaja da je "ganjala" nekoga preko te aplikacije mnogo govori za sebe.
Nadam se da ima fildzan viska, ako ko naleti, iako mora buditi dragog u 06:30 ( ne znam samo kako se ustajao dok nju nije upoznao ) jer mora voditi 14-godisnju kcerku u bolnicu, izgleda da je curica dobila secer, on ima opasan secer vec dugo.
tek sad procitah ovaj post jer si postavio link, pa imam par pitanja koja su mi onako zapala za oko. Naravno, odgovori nisu imperativni, ali me zanima u svrhu "istrazivanja":
Kazes.. "JA PREMA NJOJ NE OSJECAM NISTA GODINAMA, ali je nikad nisam udario, prijetio joj, zlostavljao je, zivjeli smo kao odlicni drugovi, ali sam postovao instituciju braka." - sve ok, sve 5, ali ako vec nisi prema njoj osjecao nista godinama:
1). Zasto biti s nekim prema kome ne osjecas nista?
2). Zar to nije sebicno?
3). Zasto ocekivati da neko to isto radi tj. zasto si ocekivao da i ona mora isto raditi?
4). Sta se postize postivanjem "institucije" braka? Mada mi taj termin nikad nece biti jasan..
5). Do kada si planirao biti u braku da nije doslo do toga da ona ode?
6). Koliko dugo vec ne osjecas nista za nju?
7). Ne mislis li da su njeni problemi nastali jer je shvatila da za nju ne osjecas nista?
. Zasto si prestao osjecati nesto za nju?
9). Ako si vec prema njoj gajio prijateljske emocije, postovao instituciju braka, i ako je ona svo to vrijeme radila isto, nije li ok za nju da zivi neki zivot sa strane s obzirom da kod kuce ima prijatelja, ne bnracnog partnera?
Mnogi su mi pomogli i hvala im, ali to je stvarno sve sto cu vise reci na ovu temu. I zaista ne bih volio da bilo ko dodje u ovakvu situaciju i da ga rascerece na forumu,
Lijep pozdrav svima
-
Cortado
#3143 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
gradskadjeca wrote:
Potrudio si se, ali ne zelim da dalje budem seciran kao zaba na casu biologije, i zaista ti ne mogu odgovoriti na bilo koje vise pitanje, samo prihvati sto su ostali rekli, trollam i gotovo.
Mnogi su mi pomogli i hvala im, ali to je stvarno sve sto cu vise reci na ovu temu. I zaista ne bih volio da bilo ko dodje u ovakvu situaciju i da ga rascerece na forumu,
Lijep pozdrav svima
Naravno, postujem to. Pitao sam cisto iz razloga da shvatim sta se dogadja, nisam citao ta ispitivanja (morao bih procitati cijelu temu), mada nije ni bitno shvatiti.
100 ljudi, 100 razlicitih misljenja. Nicije nije bitno, ali ako si vec trazio misljenje, onda ga ne bi trebao smatrati seciranjem. Ali u svakom slucaju, forum nije za rjesavanje takvih stvari, niti covjek moze ocekivati da ce mu se svidjeti svaki odgovor koji dobije. Sretno u svakom slucaju.
-
moonca
#3144 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
gradskadjeca wrote:
Lijep pozdrav svima
..Nismo te bas rascerecili.. u komadu si jos...
- gradskadjeca
#3145 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Hvala u svakom slucaju na razumijevanju, ja sam sve zavrsio, ali se tema sama otvorila jucerasnjim razvodomCortado wrote:gradskadjeca wrote:
Potrudio si se, ali ne zelim da dalje budem seciran kao zaba na casu biologije, i zaista ti ne mogu odgovoriti na bilo koje vise pitanje, samo prihvati sto su ostali rekli, trollam i gotovo.
Lijep pozdrav svima
Naravno, postujem to. Pitao sam cisto iz razloga da shvatim sta se dogadja, nisam citao ta ispitivanja (morao bih procitati cijelu temu), mada nije ni bitno shvatiti.![]()
100 ljudi, 100 razlicitih misljenja. Nicije nije bitno, ali ako si vec trazio misljenje, onda ga ne bi trebao smatrati seciranjem. Ali u svakom slucaju, forum nije za rjesavanje takvih stvari, niti covjek moze ocekivati da ce mu se svidjeti svaki odgovor koji dobije. Sretno u svakom slucaju.
- vjeshalica
#3146 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Covjek je cuvao to neko zajednistvo, mozda se nadao da ce naivi neka solucija najbolja,i ocito da je dosta ucinio,pogotovo ako nije bio neki smecar koji je dodatno ispadima gadio atmosferu kuci. Vjerovatno sutnjom i fokusom na zivotni tok trpio sve. Treba i to znati.
Meni su najgori oni koji znaju da nema nista od braka ali i dalje sile relaciju ucjenama,prijetnjama,ljutnjama,finansijama i ostalim glupostima jer kao to je institucija braka i mora se postivati makar istruho u njoj. Potpuno pogresno rezonovanje. Obicno kad detaljnije zagrebes ispod povrsine vidis zapravo da objektivno ti zivoti i osobe uopce nisu bili ni za braka ni jedno za drugo.
Razlaz je normalna stvar i u interesu je sviju da pronadju soluciju da budu zadovoljni,nema potrebe trovati djecu sa otrovanim brakom i pretvarati se da nije nista,a truhniti po svakom osnovu.To je nepotrebna zrtva koja se kad-tad reflektuje na sviju oko sebe.
Meni su najgori oni koji znaju da nema nista od braka ali i dalje sile relaciju ucjenama,prijetnjama,ljutnjama,finansijama i ostalim glupostima jer kao to je institucija braka i mora se postivati makar istruho u njoj. Potpuno pogresno rezonovanje. Obicno kad detaljnije zagrebes ispod povrsine vidis zapravo da objektivno ti zivoti i osobe uopce nisu bili ni za braka ni jedno za drugo.
Razlaz je normalna stvar i u interesu je sviju da pronadju soluciju da budu zadovoljni,nema potrebe trovati djecu sa otrovanim brakom i pretvarati se da nije nista,a truhniti po svakom osnovu.To je nepotrebna zrtva koja se kad-tad reflektuje na sviju oko sebe.
-
moonca
#3147 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ako zagrebemo po svakoj vezi /braku/ zivotu u dvoje - niti jedan bi imao prolaznu ocjenu.
ah ...
ah ...
- insomnia78
#3148 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jebo majku prvo cojka hoce ubjediti da bi trebo zaliti a sad i da je on kriv
- vjeshalica
#3149 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zato su danas brojni razvodi,i sama cinjenica da jos uvijek ima u zatuvanom drustvu misljenje da moras govna jesti jer brak je Bog...de ohanite sa tim savrsenstvommoonca wrote:Ako zagrebemo po svakoj vezi /braku/ zivotu u dvoje - niti jedan bi imao prolaznu ocjenu.![]()
ah ...
Nista nije savrseno
Ljudi moraju radi sebe biti svjesni u sta se upustaju,nije sve ruzicasto ako gledaju kroz ruzicaste naocale....
Moras znati sta hoces,upoznati,probati i vidjeti,ziviti neki zivot pa onda se odluciti na brak
Vecinom to nije tako,pocetni zanos dovede do brzog razocarenja,izuzetaka ima ali ljudi su ti svjesni sebe i onoga pored sebe....niko nije savrsen
Rauvod je posljedica a ne uzrok
Trazi uzroke,pa onda laprdaj jel ok se razvesti ili nije i ko zapravo trpi
-
moonca
#3150 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Uvijek ih je bilo. Zene su samostalnije , skolovanije- dakle i novcano stabilnije - dovoljan razlog da ne trpe nista sto im ne godi.