Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
tabloid

#3126 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tabloid »

Na jesen hrvatska kinematografija snima film Mostovi okruga Peljesec.

Image

Ovo je sol na ljutu ranu drzavi BiH i Bosnjacima.
Hafis

#3127 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:poĆakat da smuĆko legne u fHotelju u listopadu i pokrenut arbitrazu... mozda se i koje ostrvo klepi... HaJa
A i Šefko je nekakav pravnik i moći će ruke tu dodati. Samo misliš li da će Mile hotjeti s njiha dvojicom surađivati oko tojog?

maH zvat slovenske advokate oni imaju iskustva pa da peljesac napokom bidne u vekovnoj matici
Što fali Softiću. Domaći materijal, ima iskustva sa sudovima, strpljiv, uporan, navikao na odvojen život, a plus toga što nije zanemarljivo - Bošnjak je, što može biti od presudnog značaja.
Thorgerson

#3128 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Thorgerson »

Pa Hrvatska radi ono sto radi stotinama godina, prosipa silu, oduzima teritorije itd - a ovamo glumi najbolje prijatelje. Hinje, hinjave.

Pa oblike hrvatske je uvijek smijurija vani, ono kad prikazu hrvatsku i pored Bosnu. Ne znam ima li jos igdje drzava ovakvog oblika, da su mogli otisli bi dole do Albanije sa obalom. Hiljade otoka, km obale, jok treba im i slovenačka...

A bosanci, jbg glupi bosanci. Procita neko sturo obavjestenje upozorenje u Sarajevu, ne mrdne guzicom i konta nesto rijesio. A ovi dole poceli lopatat vec. Akcije! Djela!

Samo treba udarat kontramjeru. Npr. ja bih im sutra zavrnuo pipu na Buskom jezeru.
Hafis

#3129 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

tabloid wrote:Na jesen hrvatska kinematografija snima film Mostovi okruga Peljesec.

Image

Ovo je sol na ljutu ranu drzavi BiH i Bosnjacima.
To jest, ako je itko u sociološkom i kulturološkom smislu srastao s morem, to su oni.
Hafis

#3130 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Thorgerson wrote:Pa Hrvatska radi ono sto radi stotinama godina, prosipa silu, oduzima teritorije itd - a ovamo glumi najbolje prijatelje. Hinje, hinjave.

Pa oblike hrvatske je uvijek smijurija vani, ono kad prikazu hrvatsku i pored Bosnu. Ne znam ima li jos igdje drzava ovakvog oblika, da su mogli otisli bi dole do Albanije sa obalom. Hiljade otoka, km obale, jok treba im i slovenačka...
Ima logike. Fakat su zapasali previše obale. Gdje to ima.
halo_ba

#3131 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
Thorgerson wrote:Pa Hrvatska radi ono sto radi stotinama godina, prosipa silu, oduzima teritorije itd - a ovamo glumi najbolje prijatelje. Hinje, hinjave.

Nisu oni... ko je vidio da misevi osvajaju?
Obalu su zapisavali Mletci i Austrougari, a hrvati su samo dosli na gotovo kad su te drzave propale.
Plus ono sto im je Tito dao, inace bi rampa bila kod Zadra.
Da je po hrvatima, od obale bi imali samo Dubrovnik sa blizom okolinom.
Thorgerson

#3132 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Thorgerson »

Hafis wrote:

Da, ima logike.

I jedna od rijetkih drzava koja je osudjena za agresiju na svog susjeda.
mO k3

#3133 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

hoohohohoh sto mu ga uvali njezno

@thorgerson :thumbup: :mrgreen:
Hafis

#3134 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Thorgerson wrote:
Hafis wrote:

Da, ima logike.

I jedna od rijetkih drzava koja je osudjena za agresiju na svog susjeda.
Kako ba jedna od rijetkih ? Pa agresije se obično dešavaju između susjednih država?
Evo neki dan su proslavljali agresorski napad kojim su deblokirali Bihać...i to čak se i javno hvale s tim nedjelom.

Vego, pusti to, imaš tih pljuvačkih tema o Hrvatskoj na forumu koliko hoćeš.
Priča je o mostu.
Kolinda

#3135 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kolinda »

Kolega Hafiz, iđi vrvi na godišnji, dokle više školovati ove praškiće za džaba....
To izgleda i sad misli da se most neće graditi i da Europska komisija neće dati pare....
Koji je to paralelni svemir :skoljka:
P.Starck

#3136 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by P.Starck »

Hafis wrote: Evo neki dan su proslavljali agresorski napad kojim su deblokirali Bihać...i to čak se i javno hvale s tim nedjelom.

Priča je o mostu.
Nemoj to više potezati, digresija nije argument, a ni ta tvrdnja ne stoji jer sam Bihać nisu deblokirali. Pitanje može biti i koliko je RH vrijedio stalni angažman VRS i VSK na muslićima u Zap. Bosni? Inače svako dobro Hercegovino!
tabloid

#3137 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tabloid »

Neki su vec dosli tobe u Hrvatskoj:

Image

Dobor bi bilo da hercegovacki Hrvati slijede njihov primjer.
Hafis

#3138 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

P.Starck wrote:
Hafis wrote: Evo neki dan su proslavljali agresorski napad kojim su deblokirali Bihać...i to čak se i javno hvale s tim nedjelom.

Priča je o mostu.
Nemoj to više potezati, digresija nije argument, a ni ta tvrdnja ne stoji jer sam Bihać nisu deblokirali. Pitanje može biti i koliko je RH vrijedio stalni angažman VRS i VSK na muslićima u Zap. Bosni? Inače svako dobro Hercegovino!
Nećemo sada o ratnim temama. Pogotovo što nas ima ovdje čija je guzica svojedobno vidjela malo te vatre gore.
Da samo zaključim: da nije bilo stalnih američkih zračnih udara i intervencije HV-a, Bihać, općenito cijela enklava bi završila kao Srebrenica. Samo nemoj reći da bi se sami iskoprcali.
Jebo tu priču, interesira me danas taman koliko i boj na Kosovu.

Sad će nam sveučilištarac @Thorgerson iznijeti neku novu teoriju o zlim i pokvarenim Hrvatima :)
Banksy

#3139 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Banksy »

Drugi poraz, ovaj vezan za Pelješki most, nije posljedica neke Izetbegovićeve laži, već krajnjeg odsustva političke inteligencije. Vežući se za Erdoana, kojeg je u više navrata proglasio svemuslimanskim liderom, Izetbegović je Bosnu i Bošnjake osudio na međunarodnu političku izolaciju u onoj mjeri u kojoj je danas turski autoritarni vođa izoliran na Zapadu. Tako je vlastitu naciju i državu pretvorio u taoce Erdoanove autoritarne politike, a zemlja je izgubila podršku koju je imala u Briselu, Bonu, Vašingtonu, Parizu i Londonu.

Odlukom da sudbinu zemlje i nacije veže za jedan u osnovi regionalni moćni centar kakav je Ankara, uprkos upozorenjima iz EU, SAD, Njemačke, Britanije i Francuske, lider SDA je nepovratno Bošnjake i Bosnu isključio iz današnjeg multipolarnog svjetskog poretka i pretvorio je osobenu ideološku i duhovnu pokrajinu regionalne sile koja je u prošlosti bila bosanski višestoljetni osvajač. Naravno, bratimeći svoju i Erdoanovu stranku, on je, nadalje, pokazao kako su mu interesi stranke iznad onih države i nacije, pa je postalo jasno da u lideru SDA čuči običan vlastohlepljivi, a nesposobni provincijalac..

Namjesto da lobira za interese BiH u svim svjetskim političkim centrima, Alijin sin je divanio s Erdoanom po Istanbulu i Ankari. Za to vrijeme je Hrvatska diplomatija uradila potreban posao vezan za Pelješki most u sjedištu EU u Briselu i svim drugim važnim međunarodnim političkim sjedištima. Stoga je početak njegove gradnje uz odobrenje EU i praktično njenim novcima konačan poraz Izetbegovićeve getoističke politike. On je Bošnjake svojom nesposobnošću odveo u evropski geto, skrojen po mjeri njegove političke nesposobnosti i odsustva svake racionalnosti.

Tačno.
512MB

#3140 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

General War wrote:
Hafis wrote: Je li bilo govora o njoj? Nije zar da se Softić i za taj slučaj pripremio?
I kojeg će vraga na na njoj kada su već započeli most. Što bi to mogla Hrvatska dobiti na arbitraži a da već nema?
Hafize jarane;
Jekl ba zajebancija ili sta je pa svako malo opet ispane isto pitanje a ja lijepo stavio pismo od one iz EK sto kaze, "NEMOJTE PRAVIT MOST, ZAJEBALI STE NAS", dok sa Bosancima ne rascistite granicu, jel ba, jel toliko tesko...evo opet cu stavit pismo tebi za Ljubav da se toliko ne sikiras. :D

Image

Image
Evo i preveden drugi pasus, najvazniji:
"U povodu tog (Zvizdićevog, op.a.) pisma, pozivam vas da me informirate o svim mogućim pojašnjenjima u vezi s primjenom važećih zakona na moru, elementa koji je, naglašavam, esencijalan za procjenu projekta", piše zamjenici ministrice Žalac najbliži suradnik povjerenice Cretu, te u donekle dramatičnom tonu završava kako je potrebno ''razbiti bilo kakve sumnje u legalnost i regularnost projekta te sve buduće financiranje istoga''. Lemaitre završava tako što poziva Hrvatsku da u duhu dobrosusjedskih odnosa "riješi bilo kako neslaganje s BiH", ali i upozorava da se "u međuvremenu ne pokreću nikakvi koraci u implementaciji projekta koji bi mogli zakonski ili financijski imati odraz na Europsku komisiju ili bi mogli pokrenuti tužbe neke treće strane".
Elegantno je preskocio ovo :)
I nastavio hu ha zajebanciju, nije za ozbiljne diskusije.
Hafis

#3141 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Kolinda wrote:Kolega Hafiz, iđi vrvi na godišnji, dokle više školovati ove praškiće za džaba....
To izgleda i sad misli da se most neće graditi i da Europska komisija neće dati pare....
Bok kolega Kolinda. Evo, tek sam jakom s odmora pristigao na djelatno mjesto.
Ali, vama na znanje, ja i kada zasluženo odmaram od svih tereta i izazova koje donosi ovaj urbani globalizirani život, konstantno skrbim za naše praškiće.
Jednostavno bi me unutar moje romantične duše pojelo saznanje da postoje humana bića koja još uvijek nisu izgradila potrebit stupanj percepcije, kojim bi u konačnici shvatila zbivanja u njihovom bližem, ali i daljem okolišu.
Znam da mi nitko ovdje neće reći niti jednu riječ zahvalnosti, ali kolega Kolinda, Vi i moja malenkost dobro znamo da to Netko gore vidi i cijeni :)
Hafis

#3142 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

512MB wrote: Evo i preveden drugi pasus, najvazniji:
"U povodu tog (Zvizdićevog, op.a.) pisma, pozivam vas da me informirate o svim mogućim pojašnjenjima u vezi s primjenom važećih zakona na moru, elementa koji je, naglašavam, esencijalan za procjenu projekta", piše zamjenici ministrice Žalac najbliži suradnik povjerenice Cretu, te u donekle dramatičnom tonu završava kako je potrebno ''razbiti bilo kakve sumnje u legalnost i regularnost projekta te sve buduće financiranje istoga''. Lemaitre završava tako što poziva Hrvatsku da u duhu dobrosusjedskih odnosa "riješi bilo kako neslaganje s BiH", ali i upozorava da se "u međuvremenu ne pokreću nikakvi koraci u implementaciji projekta koji bi mogli zakonski ili financijski imati odraz na Europsku komisiju ili bi mogli pokrenuti tužbe neke treće strane".

Elegantno je preskocio ovo :)
I nastavio hu ha zajebanciju, nije za ozbiljne diskusije.
Što se ovdje ima dodati?
Ne vidim uopće što je ovdje značajno?
Da vidimo:
Lemaitre završava tako što poziva Hrvatsku da u duhu dobrosusjedskih odnosa "riješi bilo kako neslaganje s BiH"
I što je sad trebalo donijeti kao dokaz? Mislim koji papir nedostaje...čija izjava, čiji amen iz BiH...od koga? Mislim, kako se to tehnički rješava da bi mu dokazali nešto.
Last edited by Hafis on 07/08/2018 10:11, edited 1 time in total.
tabloid

#3143 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tabloid »

Banksy wrote:

Drugi poraz, ovaj vezan za Pelješki most, nije posljedica neke Izetbegovićeve laži, već krajnjeg odsustva političke inteligencije. Vežući se za Erdoana, kojeg je u više navrata proglasio svemuslimanskim liderom, Izetbegović je Bosnu i Bošnjake osudio na međunarodnu političku izolaciju u onoj mjeri u kojoj je danas turski autoritarni vođa izoliran na Zapadu. Tako je vlastitu naciju i državu pretvorio u taoce Erdoanove autoritarne politike, a zemlja je izgubila podršku koju je imala u Briselu, Bonu, Vašingtonu, Parizu i Londonu.

Odlukom da sudbinu zemlje i nacije veže za jedan u osnovi regionalni moćni centar kakav je Ankara, uprkos upozorenjima iz EU, SAD, Njemačke, Britanije i Francuske, lider SDA je nepovratno Bošnjake i Bosnu isključio iz današnjeg multipolarnog svjetskog poretka i pretvorio je osobenu ideološku i duhovnu pokrajinu regionalne sile koja je u prošlosti bila bosanski višestoljetni osvajač. Naravno, bratimeći svoju i Erdoanovu stranku, on je, nadalje, pokazao kako su mu interesi stranke iznad onih države i nacije, pa je postalo jasno da u lideru SDA čuči običan vlastohlepljivi, a nesposobni provincijalac..

Namjesto da lobira za interese BiH u svim svjetskim političkim centrima, Alijin sin je divanio s Erdoanom po Istanbulu i Ankari. Za to vrijeme je Hrvatska diplomatija uradila potreban posao vezan za Pelješki most u sjedištu EU u Briselu i svim drugim važnim međunarodnim političkim sjedištima. Stoga je početak njegove gradnje uz odobrenje EU i praktično njenim novcima konačan poraz Izetbegovićeve getoističke politike. On je Bošnjake svojom nesposobnošću odveo u evropski geto, skrojen po mjeri njegove političke nesposobnosti i odsustva svake racionalnosti.

Tačno.

Mozes li postaviti ijednu izjavu nekog europskog zvanicnika koji rekao neke teze koje si izrecene u tekstu?!
halo_ba

#3144 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:Kolega Hafiz, iđi vrvi na godišnji, dokle više školovati ove praškiće za džaba....
Bok kolega Kolinda. Evo, tek sam jakom s odmora pristigao na djelatno mjesto.
Ali, vama na znanje, ja i kada zasluženo odmaram od svih tereta i izazova koje donosi ovaj urbani globalizirani život, konstantno skrbim za naše praškiće.
Jednostavno bi me unutar moje romantične duše pojelo saznanje da postoje humana bića koja još uvijek nisu izgradila potrebit stupanj percepcije, kojim bi u konačnici shvatila zbivanja u njihovom bližem, ali i daljem okolišu.
Znam da mi nitko ovdje neće reći niti jednu riječ zahvalnosti, ali kolega Kolinda, Vi i moja malenkost dobro znamo da to Netko gore vidi i cijeni :)
Hafis i Kolinda razgovaraju:

Image
Hafis

#3145 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

tabloid wrote:Neki su vec dosli tobe u Hrvatskoj:

Image

Dobor bi bilo da hercegovacki Hrvati slijede njihov primjer.
Meni se čini da je ovaj natpis negdje u BiH.
Autor teksta hoće da kaže: kanite se vi tuđe avlije i šupljih priča, već se prihvatite svog posla i pravite ovdje auto-cestu.

A vi skontali u Hrvatskoj se ljudi zalažu za gradnjom novih autoputova...ne znaju ni što će s ovim sadašnjim :lol:
halo_ba

#3146 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
P.Starck wrote:

Priča je o mostu.
Nećemo sada o ratnim temama. Pogotovo što nas ima ovdje čija je guzica svojedobno vidjela malo te vatre gore.
Da samo zaključim: da nije bilo stalnih američkih zračnih udara i intervencije HV-a, Bihać, općenito cijela enklava bi završila kao Srebrenica. Samo nemoj reći da bi se sami iskoprcali.
Jebo tu priču, interesira me danas taman koliko i boj na Kosovu.

Sad će nam sveučilištarac @Thorgerson iznijeti neku novu teoriju o zlim i pokvarenim Hrvatima :)
Da zakljucimo: da su Bosnjaci 1992 uzeli kokice i udobno se zavalili u silteta, Hrvatska bi se mogla pregledati sa tornja zagrebacke katedrale.
Banksy

#3147 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Banksy »

tabloid wrote:
Mozes li postaviti ijednu izjavu nekog europskog zvanicnika koji rekao neke teze koje si izrecene u tekstu?!
Bilo ih je, lijeno mi je tražiti, ali trenutni položaj, status i ugled BiH, način na koji nas neometano tretiraju susjedi, broj ino političkih zvaničnika koji su posjetili BiH u zadnjoj deceniji, broj i obim investicija, životni standard i perspektive standarda, duhovno i kulturološko ozračje, sve to potvrđuje da smo postali zaboravljena provincija, kasaba, geto bez tračka svjetla na vidiku.
I to sve po idejama, mjeri, znanju i kapacitetima onih koji nam kroje zadnjih 20 godina.
General War

#3148 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Banksy wrote:

Tačno.
Ovo vec postaje smijesno, ispasce da branim onog nehljeba, postujem kazaza ali poslije svega izvlacit ovakav zakljucak je samo licni animozitet u pitanju...
tabloid

#3149 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tabloid »

Banksy wrote:
Bilo ih je, lijeno mi je tražiti, ali trenutni položaj, status i ugled BiH, način na koji nas neometano tretiraju susjedi, broj ino političkih zvaničnika koji su posjetili BiH u zadnjoj deceniji, broj i obim investicija, životni standard i perspektive standarda, duhovno i kulturološko ozračje, sve to potvrđuje da smo postali zaboravljena provincija, kasaba, geto bez tračka svjetla na vidiku.
I to sve po idejama, mjeri, znanju i kapacitetima onih koji nam kroje zadnjih 20 godina.

Ma nista onda,ako naletis nekad na neku izjavi postavi je,do tada se moze tretirati kao pretpostavka.Znamo da pretpostavke ne vode ka istini.
tabloid

#3150 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tabloid »

Ovo mi izgleda kao Peljeski most nocu:

Image
Post Reply