Referendum(i) u RS-u

Locked
Alfons Kauders

#3126 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

BHCluster wrote:
Alfons Kauders wrote:
BHCluster wrote: Sasvim logicno i za ocekivati je jer imaju kako javlja tzv "rtrs" imaju podrsku ambasadora ruske federacije.
Siguran sam da ce Rusija biti dosljedna svom stavu i kada drugi narodi pocnu donositi odluke o pitanjima na drzavnom nivou vlasti bez konsenzusa drugih, po principu jedan covjek jedan glas.

:D
Naravno korist od RuskeFederacije je procjenjiv.

Izvoz iz Republike Srpske u Evropsku uniju 422 puta veći od izvoza u Rusiju

Rusofili na EU parama. :mrgreen:
Ma sta je to za bratsku ljubav? Rafinerija, Ugljevik, Glinica...

Ima se, moze se. :D
Juliuscezar

#3127 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Nego je li ovo radi guza ko meduza šumnjacima pa upozoravaju Baketa da ne radikalizuje
dobojlija81

#3128 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dobojlija81 »

đe je konsuela biljana i ostali savjetodavni ubjeđivači? Dodijalo im ovdje :?
Point.

#3129 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Paul F. wrote:
Point. wrote: E jesi naso s kim ces diskutovati. :) Pavle ne zna gdje udara ko i obicno. Jos uvijek je ljut sto mu je Pape dobio nogu iz repke. :D
Baš me zanima kako je živjeti bez mozga i obraza.
:lol: a sto mu ga suknu :mrgreen:
E moj Moke. Fali vam onaj treci pa da ekipa bude jope na okupu. Tri forumska klovna. :pipi:
GeeTnT

#3130 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote: Siguran sam da ce Rusija biti dosljedna svom stavu i kada drugi narodi pocnu donositi odluke o pitanjima na drzavnom nivou vlasti bez konsenzusa drugih, po principu jedan covjek jedan glas.

Rusija ce prvo da pomogne MALI referendum, a onda bi po pravilu trebao uslijediti i VELIKI.... :mrgreen:
BHCluster

#3131 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
Ma sta je to za bratsku ljubav? Rafinerija, Ugljevik, Glinica...

Ima se, moze se. :D
Kontam jasta Rusi dobijaju is ove ljubavi ali ne znam sta Dodikovci osim dugova.
Škobo Habu

#3132 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Škobo Habu »

ExNihilo wrote:
Niti sam Sarajlija niti živim u BiH. Samim tim, s obzirom da me tamošnje dnevnopolitičke masturbacije ne dotiču direktno, ipak si ti taj koji puca ćorcima (a ne "čorcima"; nauči ispravno komunicirati makar na vlastitom jeziku patrioto).
Da finaliziramo: pošto ne živiš u ovoj zemlji, za razliku od mene, i k tome si još totalno površno uključen u sva dešavanja-onda nema potrebe da širiš paranoidan strah od rata i novih sukoba.
B.t.w sa druge strane, nema mi ništa smješnije od pokušaja da se na osnovu par gramatičkih grešaka diskredituje sama suština napisanog.
Duboko se ispričavam zbog toga, ali dešava se kad u isti mah pišeš na forumu, ćaskaš na fb-u, i pri tome još baciš koji pogled na utakmicu Roma-Porto.
Iako to nije bila tema naše rasprava, pa samim tim mi ostaje nejasno odakle dolazi ova iznenadna provala animoziteta prema Sarajlijama, zašto ti internet ratniče ne bi pokazao Sarajlijama kako se to uzvraća šamar srpskom šovinizmu? Nije valjda da smatraš kako je forumsko trabunjanje dovoljno? Ako si već rat presjedio družeći se sa Novozelanđanima, budi sada kamen spoticanja velikosrpskom fašizmu, a ja obećavam da ću navijati za tebe prateći razvoj situacije preko medija.
Polako, pojasni ću i taj fenomen.
Riječ o tome kako djeluje tipična sarajevska politička čaršija, i kako razmatra trenutačnu situaciju naroda čijih prava su im puna usta.
Ta sebična politika smatra da je za "bošnjačku stvar" najbitnije imati Sarajevo, kao neku vrstu ugaonog kamena opstojnosti, pa kao posljedicu imamo nepromišljene i taktički potpuno pogrešne političke poteze koji se na najbolji način reflektuju na SDA kontra-akciji po pitanju Dodikovog referenduma, a to je izdavajanje Srebrenice iz RS-a.
Što nudi SDA u tom slučaju kao riješenje Bošnjacima u RS-u? Rezervat u vidu opštine Srebrenica. Šta je u tom slučaju sa povratnicima u Prijedor, Zvornik, Janju, Doboj itd!?

I da, na forumima sam aktivan više od deset godina, i od samog početka im je namjena za razmijenu različitih mišljenja na određene teme, iliti "trabunjanja" kako ti već moje pisanje formulisa.
Žalosno da nisi još uvijek spoznao stvarnu namjenu foruma.
Što se tiče ostatka tvog šizofreničnog vaza, s obzirom da isti nema niti jedne dodirne tačke s bilo čim o čemu smo raspravljali, preporučujem da referiraš na pojam patološke opširnosti.
O.k. Nije problem, ipak se tješim da je to lakše podnjeti od napada psihoze i paranoidnog straha.
PM72

#3133 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Škobo Habu wrote:
ExNihilo wrote:
Niti sam Sarajlija niti živim u BiH. Samim tim, s obzirom da me tamošnje dnevnopolitičke masturbacije ne dotiču direktno, ipak si ti taj koji puca ćorcima (a ne "čorcima"; nauči ispravno komunicirati makar na vlastitom jeziku patrioto).
Da finaliziramo: pošto ne živiš u ovoj zemlji, za razliku od mene, i k tome si još totalno površno uključen u sva dešavanja-onda nema potrebe da širiš paranoidan strah od rata i novih sukoba.
B.t.w sa druge strane, nema mi ništa smješnije od pokušaja da se na osnovu par gramatičkih grešaka diskredituje sama suština napisanog.
Duboko se ispričavam zbog toga, ali dešava se kad u isti mah pišeš na forumu, ćaskaš na fb-u, i pri tome još baciš koji pogled na utakmicu Roma-Porto.
Iako to nije bila tema naše rasprava, pa samim tim mi ostaje nejasno odakle dolazi ova iznenadna provala animoziteta prema Sarajlijama, zašto ti internet ratniče ne bi pokazao Sarajlijama kako se to uzvraća šamar srpskom šovinizmu? Nije valjda da smatraš kako je forumsko trabunjanje dovoljno? Ako si već rat presjedio družeći se sa Novozelanđanima, budi sada kamen spoticanja velikosrpskom fašizmu, a ja obećavam da ću navijati za tebe prateći razvoj situacije preko medija.
Polako, pojasni ću i taj fenomen.
Riječ o tome kako djeluje tipična sarajevska politička čaršija, i kako razmatra trenutačnu situaciju naroda čijih prava su im puna usta.
Ta sebična politika smatra da je za "bošnjačku stvar" najbitnije imati Sarajevo, kao neku vrstu ugaonog kamena opstojnosti, pa kao posljedicu imamo nepromišljene i taktički potpuno pogrešne političke poteze koji se na najbolji način reflektuju na SDA kontra-akciji po pitanju Dodikovog referenduma, a to je izdavajanje Srebrenice iz RS-a.
Što nudi SDA u tom slučaju kao riješenje Bošnjacima u RS-u? Rezervat u vidu opštine Srebrenica. Šta je u tom slučaju sa povratnicima u Prijedor, Zvornik, Janju, Doboj itd!?

I da, na forumima sam aktivan više od deset godina, i od samog početka im je namjena za razmijenu različitih mišljenja na određene teme, iliti "trabunjanja" kako ti već moje pisanje formulisa.
Što se tiče ostatka tvog šizofreničnog vaza, s obzirom da isti nema niti jedne dodirne tačke s bilo čim o čemu smo raspravljali, preporučujem da referiraš na pojam patološke opširnosti.
O.k. Nije problem, ipak se tješim da je to lakše podnjeti od napada psihoze i paranoidnog straha.
Odavno nisam pročitao bolji post.
Škobo habu :thumbup:
freeme1

#3134 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by freeme1 »

Danguba wrote:
BHCluster wrote:Evo kako izgleda kad Dodik pobjedjuje na izborima:
  • Propala Bobar banka
  • Propala Banka Srpske
  • Dug vladinog sektora u RS dostigao je evropski maksimum i on iznosi 60 posto BDP-a (2015)
  • Dug rafinerije u Brodu prešao pola milijarde KM
  • Srbijanske firme masovno sele predstavništva iz RS u FBiH
  • Sudski izvršioci plijene imovinu Željeznica RS
  • Sud blokirao sredstva „Krajina osiguranja“
  • Ne­ka­daš­nji gi­gan­ti „In­cel“, „Ča­ja­vec“, „Fru­kto­na“, „Mlje­ka­ra“ za­poš­lja­va­li hi­lja­de ra­dni­ka, a da­nas su ili u ste­ča­ju ili u nji­ma ra­di tek po­ko­ja de­se­ti­na ra­dni­ka
  • Blokirani računi domovima zdravlja
  • Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča 55 miliona KM
  • Olimpijski centar „Jahorina“ u minusu 16,8 miliona KM
  • Fond PIO prošlu godinu završio sa „minusom“ od 55 mil. KM; Akumulirani deficit 118 milion maraka
  • Trebinjski “Trendteks” obespravljuje radnice – plate manje od minimalca
  • Uredbom Vlade Republike Srpske od prvog januara ove godine prestalo je sa radom Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje", a Privredni sud u Banjaluci donio je Odluku o brisanju trebinjskog aerodroma iz Registra privrednih subjekata. Nikad izgrađen!
  • “Andrićgrad“ d.o.o. Višegrad je u finansijskim izvještajima za 2015. iskazalo neto gubitak obračunskog perioda od 680.300 KM.
  • Republika Spska austrijskoj komapniji „Vamed“ mora isplatiti 4,38 miliona KM kamata zbog kašnjenja u plaćanju obaveza prema toj firmi u vrijeme dok je gradila bolnicu u Bijeljini
  • Zaduživanje Vlade održava Banjalučku berzu u životu
  • Republika Srpska zadužena preko 5,5 milijardi KM
  • Prijedor ArcelorMittal poslao svih 840 radnika na čekanje
  • Arbitraža između Rudnika i termoelektrane Ugljevik i slovenskog Elektrogospodarstva Maribor, kojim Slovenija traži odštetu od 1,5 mlrd. eura zbog ulaganja u izgradnju termoelektrane u doba Jugoslavije.
  • Preduzeće HES Vrbas tuži Vladu "Republike Srpske" za 46 miliona KM
Nek bude na vlasti jos 20 godina!
...a Zeleznice frajeru?
Talgo pici vec od naredne sedmice. :izet:
Nemojte da zaboravite i stavljanje potpisa na priznanje Arbitrazne odluke o Brckom. Sve do njega krkani iz manjeg entiteta nisu prihvatali arbitraznu odluku vec su tvrdili da je " Brcko srpski i da ce ostati srpski zauvek", ali Mile je zakonski to priznao i potvrdio da je manji entiet iz dva dijela a nije ni cijela.

Da je na njegovom mjestu Huso,Ibro ili Mustafa i da radi ono sto Mr.Ronhil radi srbi bi ga objesili davno na najvisu banderu. Ali dok je ovaca bice i vune pa im srpski firer moze da prodaje price o srpstvu.
arzuhal

#3135 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote: Siguran sam da ce Rusija biti dosljedna svom stavu i kada drugi narodi pocnu donositi odluke o pitanjima na drzavnom nivou vlasti bez konsenzusa drugih, po principu jedan covjek jedan glas.

Rusija ce prvo da pomogne MALI referendum, a onda bi po pravilu trebao uslijediti i VELIKI.... :mrgreen:
Sve je to već dogovoreno i utvrđeno, ostaju još samo neki manji tehnički detalji da se srede... :mrgreen:
moa

#3136 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Nego ljudi sta nam je ciniti ukoliko dodje do provodjenja refernduma i negiranja odluka Vrhovnog Suda. Da li to zaista znaci da mozemo raditi sta hocemo bez ikavog straha za sankcijama? Gdje vodi ovo sve?
daddy-kool

#3137 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
BHCluster wrote: Sasvim logicno i za ocekivati je jer imaju kako javlja tzv "rtrs" imaju podrsku ambasadora ruske federacije.
Siguran sam da ce Rusija biti dosljedna svom stavu i kada drugi narodi pocnu donositi odluke o pitanjima na drzavnom nivou vlasti bez konsenzusa drugih, po principu jedan covjek jedan glas.

:thumbup:

Naravno, jer "volji jednog naroda ne smije i ne treba biti prepreka MZ", sve demokratski, sve referendum, sve 1 ljud = 1 glas.
BHCluster

#3138 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

moa wrote:Nego ljudi sta nam je ciniti ukoliko dodje do provodjenja refernduma i negiranja odluka Vrhovnog Suda. Da li to zaista znaci da mozemo raditi sta hocemo bez ikavog straha za sankcijama? Gdje vodi ovo sve?
Onda ce biti "raj", ne moras platiti račune za režije, porez... :mrgreen: A za proslavu jedemo lososa kojem je svirana klasična muzika cijeli život.
arzuhal

#3139 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Zašto će SDA opet da potuče SDP i na sljedećim lokalnim izborima? Evo zašto:

Nikšićev apel međunarodnoj zajednici: Zaustavite referendum

Predsjednik SDP BiH uputio otvoreno pismo Uredu visokog predstavnika i Vijeću za provedbu mira o referendumu u RS-u

Izetbegović podnio zahtjev Ustavnom sudu o referendumu u RS-u

Bakir izetbegović traži da se najavljeni referendum u RS-u stavi na čekanje dok traje ustavnopravni spor
BHCluster

#3140 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

:lol:
BHCluster

#3141 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

arzuhal wrote:Zašto će SDA opet da potuče SDP i na sljedećim lokalnim izborima? Evo zašto:

Predsjednik SDP BiH uputio otvoreno pismo Uredu visokog predstavnika i Vijeću za provedbu mira o referendumu u RS-u

Bakir izetbegović traži da se najavljeni referendum u RS-u stavi na čekanje dok traje ustavnopravni spor
Zahtjev za obustavu referenduma u RS-u Ustavnom sudu BiH podnijeli Softić i Džaferović

Do balchaka!
ExNihilo

#3142 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ExNihilo »

Škobo Habu wrote:

Dakle, da vidimo. Sinoć sam bio Sarajlija, pa je iz toga proizilazilo da ne mogu dobaciti dalje od kotline u kojoj se nalazim i obrazaca razmišljanja tipičnih za istu. Nakon što sam te ispravio, pa znaš kako nisam uopće u BiH, dolazi do zamjene teza i zaključuješ da moje odsustvo implicira kako situaciju slabije razumijem od tebe. Šablon sam izranja: gdje god se ja nalazio, ti ćeš moju lokaciju iskoristiti kao neki oblik...diskreditacije? Naravno, izuzetno glup zaključak ali ne i neočekivan od tebe. Pretpostavljam da je tvoja mahala jedino mjesto odakle čovjek može dostići političku nirvanu i izgraditi ispravan oblik patriotizma. U pauzama od ćaskanja na FB-u i gledanja utakmica, naravno. :wink:

Što se tiče ovog dijela gdje navodno širim strah od rata i skuoba, dopusti da te ljubazno zamolim da citiraš moje postove gdje to činim. Samo konkretno, molim te, bez nepovezanih i opširnih elaboracija.
Škobo Habu wrote: B.t.w sa druge strane, nema mi ništa smješnije od pokušaja da se na osnovu par gramatičkih grešaka diskredituje sama suština napisanog.
Nema potrebe da se ispričavaš, razumijem. Nije lako braniti državu i pri tome još upratiti sve golove.
Škobo Habu wrote: Polako, pojasni ću i taj fenomen.

Sve je to divno, ali kakve veze to ima sa mojim postom? Ako nekoga citiraš, osvrni se na citirano. U suprotnom, nekoherentni tok svijesti ostavi za lični dnevnik.
BHCluster

#3143 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

ExNihilo wrote:
Škobo Habu wrote:
Imate PP pa do zore...
daddy-kool

#3144 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

moa wrote:Nego ljudi sta nam je ciniti ukoliko dodje do provodjenja refernduma i negiranja odluka Vrhovnog Suda. Da li to zaista znaci da mozemo raditi sta hocemo bez ikavog straha za sankcijama? Gdje vodi ovo sve?
Pojedincu ništa posebno, ali recimo bi imalo smisla zaštiti FBiH od samovolje i nepoštivanja zakona RS.

Možda prebaciti institucije ili njihove funkcije u Sarajevo. Prije svega pare.

Kršenje DMS koje ne sankcioniše MZ znači da isti postoji još samo na papiru, a što opet znači da se počinje oblikovati neki drugi odnos snaga u BiH koji će kad-tad morati kuliminirati sukobom.
bh.tornjak

#3145 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:
arzuhal wrote:Zašto će SDA opet da potuče SDP i na sljedećim lokalnim izborima? Evo zašto:

Zahtjev za obustavu referenduma u RS-u Ustavnom sudu BiH podnijeli Softić i Džaferović

Do balchaka!
na referendum treba odgovoriti referendumom kao npr.

referendum u FBiH s pitanjem gradjanima:
"da li ste za to da Bosnjaci povuku svoj potpis sa Dejtonskog mirovnog sporazuma ??? "

koji bi onda maskembal nastao :serbo:
Alfons Kauders

#3146 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

bh.tornjak wrote:
BHCluster wrote:

Do balchaka!
na referendum treba odgovoriti referendumom kao npr.

referendum u FBiH s pitanjem gradjanima:
"da li ste za to da Bosnjaci povuku svoj potpis sa Dejtonskog mirovnog sporazuma ??? "

koji bi onda maskembal nastao :serbo:
Nema se sta povlaciti.

RS ga je vec povukla. Sad samo ostaje pitanje da li cemo u FBiH imati Ustav RBiH ili FBiH iz 1994.
BHCluster

#3147 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

BHCluster

#3148 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
Nema se sta povlaciti.

RS ga je vec povukla. Sad samo ostaje pitanje da li cemo u FBiH imati Ustav RBiH ili FBiH iz 1994.
Po ovom pitanju treba danonoćno da zasjeda dzamiski odbor Gornje Maoče.
bh.tornjak

#3149 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nema se sta povlaciti.

Po ovom pitanju treba danonoćno da zasjeda dzamiski odbor Gornje Maoče.

vec su zasijedali i jednoglasno su ZA
Sanjarko

#3150 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

arzuhal wrote:
bubugogo wrote:
arzuhal wrote:Milorad Dodik: Spreman sam zaustaviti referendum ukoliko se obustave sve istrage protiv mene i ukoliko SDS odustane od lokalnih izbora

:thumbup: :thumbup:
Link?
Ne mogu sad da nađem :lol:
Dobar dobar.

:lol:
Locked