Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sabanss

#3126 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sabanss »

HAVANA wrote: Ne znam sta je to toliko skupo i gdje vi idete i kako.Ono sto ja volim i gdje idem mi uopste nije skupo.Idem da se odmorim,ne zelim buku,galamu,gungulu,zgrade od betona i na 18 spratova...Idi na peljesac zuljana,trpanj,loviste...,zavuci se po korculi prigradica itd...Raj na zemlji.Vratim se ko nov.E ako bi ti po hotelima dubrovnika,makarske...to je drugo.Vjerovatno je skupo,moze im se.I da je tvoje bilo bi skupo.Ne znam,ja citav zivot idem u hr,i dok sam ziv ici cu.Svasta vidio,svuda bio ali tamo najbolje napunim baterije.
Koliko vidim ovo je više sukob generacija :D

Ti si garant svoja prva ljetovanja zapamtio 70-tih :D
bersK

#3127 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bersK »

Ide li iko odavde u Bugarsku na more il u Italiju?
HAVANA

#3128 Re: Gdje na more? - 2018

Post by HAVANA »

sabanss wrote:
HAVANA wrote: Ne znam sta je to toliko skupo i gdje vi idete i kako.Ono sto ja volim i gdje idem mi uopste nije skupo.Idem da se odmorim,ne zelim buku,galamu,gungulu,zgrade od betona i na 18 spratova...Idi na peljesac zuljana,trpanj,loviste...,zavuci se po korculi prigradica itd...Raj na zemlji.Vratim se ko nov.E ako bi ti po hotelima dubrovnika,makarske...to je drugo.Vjerovatno je skupo,moze im se.I da je tvoje bilo bi skupo.Ne znam,ja citav zivot idem u hr,i dok sam ziv ici cu.Svasta vidio,svuda bio ali tamo najbolje napunim baterije.
Koliko vidim ovo je više sukob generacija :D

Ti si garant svoja prva ljetovanja zapamtio 70-tih :D
Sta cu bolan zapamtit,rodio se 70 :D
HAVANA

#3129 Re: Gdje na more? - 2018

Post by HAVANA »

bersK wrote:Ide li iko odavde u Bugarsku na more il u Italiju?
Italija je svakako mrak. :-D
Dope_Man

#3130 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Dope_Man »

Ja sam cuo za Bugarsku da su im cijene smijesne, prakticno kao i kod nas. Ali ne mozes skupiti ekipu da krene tamo :sad:
zlo zlo

#3131 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Ja nisam (tako :lol: )starudija ko havana :lol: pa opet odmor mi je mir, more, odušak od svega,bez gužvi.... ako idem na neki put s krkanukom,, rasporedom, gužvom, razgledavanjem ovo-ono onda trebam poslije njega tjedan dana onog prvog navedenog da se odmorim od odmora :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3132 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Meni je voznja jadranskom magistralom sama po sebi odmor, nebitno koliko traje.... :D :thumbup:
beni-bu-man

#3133 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

sherbett wrote:
Idem ja u Italiju.
Sta ti treba?
Litar maslinovog ulja :mrgreen:
zlo zlo

#3134 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

beni-bu-man wrote:
sherbett wrote:
Idem ja u Italiju.
Sta ti treba?
Litar maslinovog ulja :mrgreen:
Nek ponese par bidona, ima još tu poguzija :lol:
moonca

#3135 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

konektovan wrote:Meni je voznja jadranskom magistralom sama po sebi odmor, nebitno koliko traje.... :D :thumbup:
Da, zbilja sam nekada uzivala. Prije nekoliko godina sam bila na godisnjem i desilo se nesto sto ne mogu opisati. toliki sam strah imala, da sam morala leli na zadnje sjediste da ne gledam.
Jel' to akrofobija- mada ne plasim se visina, ali ta voznja uz obali, uz samu izvicu, sada meni ta cesta izgleda jako uska, mi je prouzrokovala paniku.
Vjerovatno sam se odvikla-zivim na ravnom godinama. :sad:
beni-bu-man

#3136 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

sherbett wrote:
zlo zlo wrote:
beni-bu-man wrote: Litar maslinovog ulja :mrgreen:
Nek ponese par bidona, ima još tu poguzija :lol:
Pa bolje vam je Istriansko :mrgreen:
Vamo dje ja idem bolje da vam donesem crvenoga luka i ljutih papricica sto friskih sto susenih sto mljevenih :mrgreen:
Mislim, autenticnije je :lol:
Ma ponesi ti nama svega :mrgreen:
bleicher

#3137 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bleicher »

drunken tiger wrote:
bleicher wrote:Sta fali Albaniji. Hotel sa privatnom plazom i doruckom umjesto sobice sa pogledom na susjednu kucu u hrvatskoj. Jest dalje ali isplati se.
E čuj to... Pa ko još provodi vrijeme u sobi na moru?? Ja samo prespavam tu. Najmanje vremena provedem u sobi. Ono što mi je bitno je da je čisto i da ima tuš. Mogu i kui provoditi vrijeme u sobi..
Spavaj na otvorenom onda jer soba je za penzionere
Raigor Stonehoof

#3138 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

konektovan wrote:Meni je voznja jadranskom magistralom sama po sebi odmor, nebitno koliko traje.... :D :thumbup:
:thumbup:

jedne godine od orebica do makarske, stao u neumu, stao u gradcu sve lagano, a sam bio....milina.
PeppermintSA

#3139 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

HAVANA wrote:
PeppermintSA wrote:
addy_sa wrote:ko je odrastao na hrvatskom primorju, nijedno more, okean, rijeka ili jezero mu ne mogu biti ljetni odmor i "more". (jer većini nas je odmor more, ne planine, šume, rijeke ili jezera ili putovanja po drugim gradovima ili državama)
jednostavno, nema tog mirisa i osjećaja.
Lično, otoci su pravi izbor. Brač definitivno.
Ne bih išao u Hrvatsku pod prijetnjom oružja. Bezobrazno su skupi za nikakvu uslugu.
Ne znam sta je to toliko skupo i gdje vi idete i kako.Ono sto ja volim i gdje idem mi uopste nije skupo.Idem da se odmorim,ne zelim buku,galamu,gungulu,zgrade od betona i na 18 spratova...Idi na peljesac zuljana,trpanj,loviste...,zavuci se po korculi prigradica itd...Raj na zemlji.Vratim se ko nov.E ako bi ti po hotelima dubrovnika,makarske...to je drugo.Vjerovatno je skupo,moze im se.I da je tvoje bilo bi skupo.Ne znam,ja citav zivot idem u hr,i dok sam ziv ici cu.Svasta vidio,svuda bio ali tamo najbolje napunim baterije.
Prošao sam hrvatsko more uzduž i poprijeko, tako da stvarno imam dobru sliku stanja. Pri tom, ljetovao sam i na Malti, u Grčkoj, Crnoj Gori, Turskoj, Omanu, Španiji, na Maldivima, Italiji, Portugalu, Zanzibaru, na Taljandu... Odnos cijena i usluga u Hrvatskoj je katastrofalan, katastrofalan. Nema zemlje koja je toliko napucala cijena kao što je Hrvatska, bez da nudi bilo šta osim mora i sunca.

Primjerice, hotel od 4* u Rovinju, deset dana sa doručkom, platio sam 2200 eura. Hotel od 4* tik na plaži, 10 dana sa doručkom i večerom, na Maldivima, uz avio let sam platio 2300 eura. Hotel od 5* na Santoriniju, 10 dana, platio sam 1000 eura, Hotel od 4* na Rodosu, 10 dana uz doručak i večeru, platio sam 800 eura. Hotel od 3* u Makarskoj, 10 dana, je bio 2200 eura!! - naravno, nije mi padalo na pamet to izletjeti, pa sam dodao 100 eura i otišao lijepo avionom u Oman gdje sam uživao u neviđeno lijepim plažama u Madraqahu na kojima kornjače veličine manjeg motora hodaju oko tebe dok se sunčaš. Na Malti sam 2010. godine iznajmio vilu sa bazenom za 90 eura dnevno, dok su mi 2015. tražili 180 eura dnevno za manji apartman na Pagu jer je tobože Zrće tu, iako se na Malti u tom trenutku održavao Isle of MTV festival.

Sklonimo te skuplje (hotelske) aranžmane u stranu i pogledajmo apartmanske smještaje. Na Zakintosu sam iznajmio apartman u avgustu za 35 eura noć prije dvije godine, dok sam u jebenim Tučepima izletio 45 eura za sobu i zajedničku halu prije 7 godina. Na Mallorci sam iznjamio poveći apartman za 60 eura dnevno, dok sam istu cifru izletio sa neko sranje u Vodicama. Mogu do sutra nabrajati.

Problem našeg naroda je što nije u stanju ništa novo probati. Isto kao recimo kad se otvorio SCC pa je prvih par mjeseci zjapio prazan - ljudi su i dalje kupovali garderobu na Siranu jer su mislili da je SCC preskup, iako u Zari možeš uzeti pantalone za manje love nego što si nekad na Siranu mogao uzeti neku falš robu od koje ti se noge ospu. Znači, nisu ulazili uopšte u SCC jer im je djelovalo skupo. Otprilike je to analogija. Ljudi navikli na Hrvatsku, žive na pričama ''našeg mora'' i radničkih odmarališta, a oni te dole kolju. Svugdje na svijetu cijene turističkih aranžmana, zbog ogromne konkurencije, dramatično opadaju - samo u Hrvatskoj rastu jer bi Dalmatinci da tri mjeseca izdaju nekakve buvare, pa onda ostalih 9 mjeseci da se izležavaju.

Kao što rekoh, u Hrvatsku nikad više. Zašto bih dao 600 eura (60 eura X 10 dana) za apartman u Tučepima, kad mogu za 800 eura avionom otići na Rodos u hotel od 4* i uživati kao lord?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3140 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Daj mi taj link za rodos, 800 eura 10 dana hotel 4 star,.......?!
HAVANA

#3141 Re: Gdje na more? - 2018

Post by HAVANA »

Uh rodos je super,jedno od ljepsih sjecanja. :-D Al opet,gdje god odem,opet u hrvatsku kad se vratim. :D To je moja planirana penzija i cilj.Od maja do oktobra. :-D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3142 Re: Gdje na more? - 2018

Post by parappa »

konektovan wrote:Daj mi taj link za rodos, 800 eura 10 dana hotel 4 star,.......?!
ma van sezone garant... imas i egipat 5 zvjezdica 14 dana za 600-700 € sa letom...
cijene su takve zato sto puno raje iz zapadne evrope ljetuje u hr... zapadnjaci su i pokupovali dosta toga... sve je vise (pogotovo engleza) koji kupuju nekretnine, restorane, diskoteke itd.
za njihove goste nije skupo... ustvari mozda jeste ali je nesto novo i interesantno.
TheGodfather001

#3143 Re: Gdje na more? - 2018

Post by TheGodfather001 »

Prošao sam hrvatsko more uzduž i poprijeko, tako da stvarno imam dobru sliku stanja. Pri tom, ljetovao sam i na Malti, u Grčkoj, Crnoj Gori, Turskoj, Omanu, Španiji, na Maldivima, Italiji, Portugalu, Zanzibaru, na Taljandu... Odnos cijena i usluga u Hrvatskoj je katastrofalan, katastrofalan. Nema zemlje koja je toliko napucala cijena kao što je Hrvatska, bez da nudi bilo šta osim mora i sunca.

Primjerice, hotel od 4* u Rovinju, deset dana sa doručkom, platio sam 2200 eura. Hotel od 4* tik na plaži, 10 dana sa doručkom i večerom, na Maldivima, uz avio let sam platio 2300 eura. Hotel od 5* na Santoriniju, 10 dana, platio sam 1000 eura, Hotel od 4* na Rodosu, 10 dana uz doručak i večeru, platio sam 800 eura. Hotel od 3* u Makarskoj, 10 dana, je bio 2200 eura!! - naravno, nije mi padalo na pamet to izletjeti, pa sam dodao 100 eura i otišao lijepo avionom u Oman gdje sam uživao u neviđeno lijepim plažama u Madraqahu na kojima kornjače veličine manjeg motora hodaju oko tebe dok se sunčaš. Na Malti sam 2010. godine iznajmio vilu sa bazenom za 90 eura dnevno, dok su mi 2015. tražili 180 eura dnevno za manji apartman na Pagu jer je tobože Zrće tu, iako se na Malti u tom trenutku održavao Isle of MTV festival.

Sklonimo te skuplje (hotelske) aranžmane u stranu i pogledajmo apartmanske smještaje. Na Zakintosu sam iznajmio apartman u avgustu za 35 eura noć prije dvije godine, dok sam u jebenim Tučepima izletio 45 eura za sobu i zajedničku halu prije 7 godina. Na Mallorci sam iznjamio poveći apartman za 60 eura dnevno, dok sam istu cifru izletio sa neko sranje u Vodicama. Mogu do sutra nabrajati.

Problem našeg naroda je što nije u stanju ništa novo probati. Isto kao recimo kad se otvorio SCC pa je prvih par mjeseci zjapio prazan - ljudi su i dalje kupovali garderobu na Siranu jer su mislili da je SCC preskup, iako u Zari možeš uzeti pantalone za manje love nego što si nekad na Siranu mogao uzeti neku falš robu od koje ti se noge ospu. Znači, nisu ulazili uopšte u SCC jer im je djelovalo skupo. Otprilike je to analogija. Ljudi navikli na Hrvatsku, žive na pričama ''našeg mora'' i radničkih odmarališta, a oni te dole kolju. Svugdje na svijetu cijene turističkih aranžmana, zbog ogromne konkurencije, dramatično opadaju - samo u Hrvatskoj rastu jer bi Dalmatinci da tri mjeseca izdaju nekakve buvare, pa onda ostalih 9 mjeseci da se izležavaju.

Kao što rekoh, u Hrvatsku nikad više. Zašto bih dao 600 eura (60 eura X 10 dana) za apartman u Tučepima, kad mogu za 800 eura avionom otići na Rodos u hotel od 4* i uživati kao lord?
Daj nam linkova od tih hotela u Grčkoj i Maldivima :D Koleginica išla sa porodicom i kaže:"Grčka je jeftina u mjestima koja su odron", a Santorini i otoci su poskupi, isto kao i Malta. Mada na Malti uvijek možeš naći neki smještaj kod Srbijanaca, samo pitaš konobara :)
Za 2500 KM provedemo 8 noći, all inclusive u Grand hotelu u Orebiću. Parking, hladovina, čisto more, bazen za djecu, šetnica do Orebića, brodica do Korčule, mislim da se i u Hrvatskoj mogu naći pristojni aranžmani. Vidio sam RelaxTours nudi aranžamn za 59KM polupansion u hotelu Perna Orebić koji je malo "zastario", ali je beachfront hotel, parking, hrana dobra...
-storm-

#3144 Re: Gdje na more? - 2018

Post by -storm- »

Isprazne su ovdje tvrdnje i uvjeravanja gdje je bolje...niti smo svi isti, niti jednako naletimo u danim uvjetima.
Mene recimo ni jedan resort od turske, dominikanske, tunisa, itd (gdje sam bio) nece vidjeti...na bazen i zderacinu mogu u neke terme tu na 20 minuta od mene...pa taman me space shuttle vozio tamo.
Ali to sam ja...kome je to vid odmora, sasvim ok.
Hotelski smjestaj u hr jest poskup (pogotovo ako se kasno sjetis) i neadekvatan usluzi (ima izuzetaka, novi hoteli su top)
Zato je apartmanski cist ok, ako se malo potrudis.
Jedino je specifika nesto :mrgreen:
Dodjes li nadrkan i bahat...grk, turcin i ostali...jis uvijek ce ti zanositi na krivini...ova naša bagra, odmah uzvraća :lol:
Bas snimam zemljake mi janeze ...i slusam skroz oprecna iskustva...jedni ne mogu prehvaliti, sprijatelje se....a drugi se vrate sa- nikad više :mrgreen:
I tocno znam, kako je koji nastupio tamo.
Netko mi je tu napisao, kakva mrtva korčula?
Kao prvo mi je nenadjebiv put do dolje.(da, odmor pocinje kad sjednes u auto)...posebno od ploča, ston, preko peljesca...
Dalje...unajmis brodicu, kaić...samo furaj, kupas se, gdje ljudska noga ne može krociti, osim morskim putem...ujutro docekas ribare i uzmes ribu koja se jos batrga :izet:
Drmnes s njima ljutu travu i zaključis pazar uz vidimo se sutra...
Onda tu ribetinu okrenes na zaru za jednokratnu upotrebu u nekoj skrivenoj uvali...uz demizon grka ili pošipa...
Manite me resorta :skoljka:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#3145 Re: Gdje na more? - 2018

Post by lmo »

lajk :thumbup:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3146 Re: Gdje na more? - 2018

Post by parappa »

-storm- wrote:Isprazne su ovdje tvrdnje i uvjeravanja gdje je bolje...niti smo svi isti, niti jednako naletimo u danim uvjetima.
Mene recimo ni jedan resort od turske, dominikanske, tunisa, itd (gdje sam bio) nece vidjeti...na bazen i zderacinu mogu u neke terme tu na 20 minuta od mene...pa taman me space shuttle vozio tamo.
Ali to sam ja...kome je to vid odmora, sasvim ok.
Hotelski smjestaj u hr jest poskup (pogotovo ako se kasno sjetis) i neadekvatan usluzi (ima izuzetaka, novi hoteli su top)
Zato je apartmanski cist ok, ako se malo potrudis.
Jedino je specifika nesto :mrgreen:
Dodjes li nadrkan i bahat...grk, turcin i ostali...jis uvijek ce ti zanositi na krivini...ova naša bagra, odmah uzvraća :lol:
Bas snimam zemljake mi janeze ...i slusam skroz oprecna iskustva...jedni ne mogu prehvaliti, sprijatelje se....a drugi se vrate sa- nikad više :mrgreen:
I tocno znam, kako je koji nastupio tamo.
Netko mi je tu napisao, kakva mrtva korčula?
Kao prvo mi je nenadjebiv put do dolje.(da, odmor pocinje kad sjednes u auto)...posebno od ploča, ston, preko peljesca...
Dalje...unajmis brodicu, kaić...samo furaj, kupas se, gdje ljudska noga ne može krociti, osim morskim putem...ujutro docekas ribare i uzmes ribu koja se jos batrga :izet:
Drmnes s njima ljutu travu i zaključis pazar uz vidimo se sutra...
Onda tu ribetinu okrenes na zaru za jednokratnu upotrebu u nekoj skrivenoj uvali...uz demizon grka ili pošipa...
Manite me resorta :skoljka:
E jebiga vala... Kako ovo procitah podje me ah za morem i odmorom... Ali ove godine ga necu vidjeti.
Fino napisano... Bas ODMOR
PeppermintSA

#3147 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

konektovan wrote:Daj mi taj link za rodos, 800 eura 10 dana hotel 4 star,.......?!
http://www.mediteraneo.rs/
Za grčke otoke prati ovu beogradsku agenciju. Specijalizovana je za grčke otoke i raznorazne lude ponude iskaču redovno. Na Rodos sam išao preko njih, doduše sredinom juna.

Ako pak hoćete samostalno u Grčku gdje bi ste iznajmili privatni apartman ili kuću, samo guglajte. Ne bi ste vjerovali šta se sve oglašava i po kakvim cijenama.
PeppermintSA

#3148 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

TheGodfather001 wrote:Daj nam linkova od tih hotela u Grčkoj i Maldivima :D Koleginica išla sa porodicom i kaže:"Grčka je jeftina u mjestima koja su odron", a Santorini i otoci su poskupi, isto kao i Malta. Mada na Malti uvijek možeš naći neki smještaj kod Srbijanaca, samo pitaš konobara :)
Za 2500 KM provedemo 8 noći, all inclusive u Grand hotelu u Orebiću. Parking, hladovina, čisto more, bazen za djecu, šetnica do Orebića, brodica do Korčule, mislim da se i u Hrvatskoj mogu naći pristojni aranžmani. Vidio sam RelaxTours nudi aranžamn za 59KM polupansion u hotelu Perna Orebić koji je malo "zastario", ali je beachfront hotel, parking, hrana dobra...
Meeru Island Resort Maldives (4*):
https://www.booking.com/hotel/mv/meeru- ... #hotelTmpl

Ibiscus Hotel Rhodes (4*):
https://www.booking.com/hotel/gr/ibiscu ... #hotelTmpl

Aigialos Santorini (5*):
https://www.booking.com/hotel/gr/aigial ... #hotelTmpl
TheGodfather001

#3149 Re: Gdje na more? - 2018

Post by TheGodfather001 »

PeppermintSA wrote:
TheGodfather001 wrote:Daj nam linkova od tih hotela u Grčkoj i Maldivima :D Koleginica išla sa porodicom i kaže:"Grčka je jeftina u mjestima koja su odron", a Santorini i otoci su poskupi, isto kao i Malta. Mada na Malti uvijek možeš naći neki smještaj kod Srbijanaca, samo pitaš konobara :)

Aigialos Santorini (5*):
Super. Hvala puno.
PeppermintSA

#3150 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

TheGodfather001 wrote:
PeppermintSA wrote:

Aigialos Santorini (5*):
Super. Hvala puno.
Nema na čemu
Post Reply