SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

karanana wrote:ima manijaci da iznesu RIP parola svaku tekmu po jednu.

cuj zao mu roditelja. da su roditelji ista valjali i bili bolji garant ni ovi ne bi ovako zavrsili. isto je to.
e bas sam nesto slicno htio da napisem....upravo su roditelji ti koji stvaraju i oblikuju kakva ce im djeca biti. To je zaista veliki posao i veliko zadovoljstvo koje traje neprestano do neke punoljetnosti kada jednostavno zakonski gobis pravo da nekoga oblikujes. Ja da sam pustio pse na policiju sada sigurno ne bih pisao niti bi postaojao moj nick jer sam odrastao u sistemu kada ti pored oca tesko da je bila potrebna policija izuzev ako nisi bas kreten. Dakle ovi sto su zaginuli samo su nas rijesili dijela potencijalnih problema.
karanana

#3127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

insaneinthebrain wrote:

cuj zao mu roditelja. da su roditelji ista valjali i bili bolji garant ni ovi ne bi ovako zavrsili. isto je to.
hajd ne seri
pa jel nije tako? ha ja.
emigrazione

#3128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Sadin je pitar
radiša

#3129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

znam slucajeva kolko hoces da su roditelji odlicni ljudi,izveli djecu na pravi put a njih lose drustvo i njihov izbor da zive losim zivotom doveo do toga da budu klosari,narkomani,ovakvi onakvi...
znaci ne moraju se za sve krivit roditelji i vaspitanje istih.
insaneinthebrain

#3130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

karanana wrote:
insaneinthebrain wrote:

hajd ne seri
pa jel nije tako? ha ja.
pametniji si kad sutis, bolje nekad preskoci da nesto napises nego da baljezgas bezveze :lol:
Daryl Dixon

#3131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

splinter wrote: Daryl je u pravu vezano za godine ito, jbt kao skroz mala djeca prežive rat i postratni period, a onda potroše život ovako kako ga potroše.
Što se pak tiče roditelja da se podsjetimo malo:
http://www.avaz.ba/clanak/137545/drama- ... pustio-psa
DA je bolje odgajao dijete umjesto što je napadao policiju, sad bi bila druga priča. . .
Vidiš zaboravio sam na taj slučaj, konkretno u ovom slučaju čini mi se da mu je i otac nasrnuo na policajce (...) nego onako općenito kažem nije lahko roditelju kad izgubi dijete, mene iskreno zaboli patka za ove džanere, kao što neko napisa: "Lijepo i čisto moje Sarajevo."... :thumbup: :bih:
Last edited by Daryl Dixon on 09/07/2016 16:21, edited 1 time in total.
vade_mecum

#3132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

radiša wrote:znam slucajeva kolko hoces da su roditelji odlicni ljudi,izveli djecu na pravi put a njih lose drustvo i njihov izbor da zive losim zivotom doveo do toga da budu klosari,narkomani,ovakvi onakvi...
ja ne znam ni jednu normalnu i stabilnu (i pod stabilnoscu ne mislim na finansije) porodicu koja je odgojila kriminalca, ubicu, lopova i sl. obicno su takva djeca previse zauzeta svojim zivotima pa im gluposti i ne padaju na pamet.
hrasno38

#3133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

radiša wrote:znam slucajeva kolko hoces da su roditelji odlicni ljudi,izveli djecu na pravi put a njih lose drustvo i njihov izbor da zive losim zivotom doveo do toga da budu klosari,narkomani,ovakvi onakvi...
Kada do 18 godine uspijes stvoriti situaciju da ti dijete nije problem onda si ti svoj posao obavio. Poslije 18 to vise nije dijete nego covjek koji odgovara za svoja djela i ide svojim putem kroz zivot i sa tim roditelji nema nista u smislu da mogu uticati
karanana

#3134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

insaneinthebrain wrote: pametniji si kad sutis, bolje nekad preskoci da nesto napises nego da baljezgas bezveze :lol:
100% je tako pa ti vidi.
3 RIPA
Daryl Dixon

#3135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

baš suprotno.. najgore godine su te od 18+, pubertet, raja ali nejse.. da ne odemo u off.. ;-)
ibizza

#3136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

emigrazione wrote:Sadin je pitar
Kako se preziva?
hrasno38

#3137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Daryl Dixon wrote:baš suprotno.. najgore godine su te od 18+, pubertet, raja ali nejse.. da ne odemo u off.. ;-)
Ja ne znam da li te je neko obajvjestio ali 18+ je odrastao covjek ili zena koja samostalno odgovara za svoje postupke i tu roditelji vise ne mogu nista. Samo kod nas nekoga od 18+ godina posmatraju kao dijete koje treba da zivi sa roditeljima do zenidbe ili udaje pa i dalje jer se prave kuce za zajednicki zivot. Na zapadu vec sa 17 godina pripremas se da sa 18 zivis svoj zivot, skolujes se, zaradjujes itd itd.
vade_mecum

#3138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:baš suprotno.. najgore godine su te od 18+, pubertet, raja ali nejse.. da ne odemo u off.. ;-)
Ja ne znam da li te je neko obajvjestio ali 18+ je odrastao covjek ili zena koja samostalno odgovara za svoje postupke i tu roditelji vise ne mogu nista. Samo kod nas nekoga od 18+ godina posmatraju kao dijete koje treba da zivi sa roditeljima do zenidbe ili udaje pa i dalje jer se prave kuce za zajednicki zivot. Na zapadu vec sa 17 godina pripremas se da sa 18 zivis svoj zivot, skolujes se, zaradjujes itd itd.
sa 18 si manje-vise formirana licnost. kasnije sto dodje je samo rezultat toga sto si bio u tim godinama.
karanana

#3139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

sa 18 bi ti vec trebao manje-vise da budes formiran covjek i da vec vidis kojim ces putem ici.

edit: vidi haman 100% ista recenica kao post iznad. ja reko ja duplirao svoj post kad me je obavijestilo da je stavljen post prije mog.
Last edited by karanana on 09/07/2016 16:31, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#3140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

dobro, kako ti kažeš hrasno.. :pisnuo:
hrasno38

#3141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Daryl Dixon wrote:dobro, kako ti kažeš hrasno.. :pisnuo:
nije bitno sta ja kazem bitno je sta kazu zakoni u pola svijeta a kazu da kad sa 15 godina nekoga koknes onda i roditelji imaju odgovornosti a kada koknes sa 18 onda se roditelji samo obavjeste da im je sin ubica.
vade_mecum

#3142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

karanana wrote:sa 18 bi ti vec trebao manje-vise da budes formiran covjek i da vec vidis kojim ces putem ici.

edit: vidi haman 100% ista recenica kao post iznad. ja reko ja duplirao svoj post kad me je obavijestilo da je stavljen post prije mog.
:thumbup: :lol:
radiša

#3143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

hrasno38 wrote:
Kada do 18 godine uspijes stvoriti situaciju da ti dijete nije problem onda si ti svoj posao obavio. Poslije 18 to vise nije dijete nego covjek koji odgovara za svoja djela i ide svojim putem kroz zivot i sa tim roditelji nema nista u smislu da mogu uticati
pa i ovi sto su ubijeni nisu maloljetnici.kod nas je takva situacija da 90% omladine ostaju na grbaci roditelja nakon punoljetsva...
Logovan

#3144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

supercali wrote:
old_spice wrote:jesam li ja jedini primjetio ili ovi su ubijeni, kao i onaj momak na ilidzi u potjeri i svi uhapseni navijaju za zeljeznicar, jos par ovih lazarevski braca, catic bomba itd, bar imaju slika sa utakmica i obiljezja kluba
Ne brini ima I pitara istog ranga samo eto vjerovatno slucajnost da svi ubijeni budu manijaci
Ima i jednih i drugih, ali nebitno stvarno.
supercali

#3145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Naravno da nije bitno al kad je pomenuo samo da rascistimo da to nema veze sarajevo zeljo
radiša

#3146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

vade_mecum wrote:
ja ne znam ni jednu normalnu i stabilnu (i pod stabilnoscu ne mislim na finansije) porodicu koja je odgojila kriminalca, ubicu, lopova i sl. obicno su takva djeca previse zauzeta svojim zivotima pa im gluposti i ne padaju na pamet.
ma imas kolko hoces slucajeva uglednih ljudi(politicara,doktora)da su im djeca narkomani,druze se sa bagrom...
to sto ti ne znas je drugo.
vade_mecum

#3147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

radiša wrote:
vade_mecum wrote:
ma imas kolko hoces slucajeva uglednih ljudi(politicara,doktora)da su im djeca narkomani,druze se sa bagrom...
to sto ti ne znas je drugo.
zato sam i napisao normalne i stabilne porodice. novac ne osigurava nuzno normalitet i stabilnost. citaj sta pisem.
Tercius

#3148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

hrasno38 wrote:
Al sreca ti si tu da obavjestis nas neuku svjetinu svojom expertizom a trenutno iz domena pedagogije.Kazes 18+ odrastao covjek, dozvoli da cestitam :thumbup:
radiša

#3149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

vade_mecum wrote: zato sam i napisao normalne i stabilne porodice. novac ne osigurava nuzno normalitet i stabilnost. citaj sta pisem.
pa citaj i ti sta ja pisem,roditelji jesu normalni al djeca izabrala takav put.
vade_mecum

#3150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vade_mecum »

radiša wrote:
vade_mecum wrote: zato sam i napisao normalne i stabilne porodice. novac ne osigurava nuzno normalitet i stabilnost. citaj sta pisem.
pa citaj i ti sta ja pisem,roditelji jesu normalni al djeca izabrala takav put.
normalna porodica za komsiluk i okolinu, pokusavaju kupiti ljubav novcem...a unutar 4 zida boze sacuvaj.
Post Reply