Sirija vol. 2

Locked
salik79

#3126 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

General War wrote:
Ironmen wrote:
Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.

Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Jest i odmah povezali obavjestajno bezbjednosni aparat RBiH sa teroristima mnogo prije i al qaide i Isisa...citaj pod "afera Pogorelica". daj ba...
Ne, neko drugi je to povezao, a svi znamo ko, iako je i laiku jasno da to veze s vezom nema. Istina je da su ti, koji su Iran za terorizam optuzivali, upravo oni koji nam glavosjece (a sa njima spijune, otprilike kao i kod Isisa) u Bosnu upumpase '93., kada ni vrabac nije mogao uci neprimjecen, u cilju bacanja ljage na casnu ulogu ARBiH, u odbrani domovine...Jedan bradonja kolje i glave reda u sanduk, a drugi ga snima. Pogodi za koju obavjestajnu sluzbu radi snimatelj!? Da ti pomognem - za dva dana BBC pusta snimak u eter...

Istina je da nam je Iran organizovao i obavjestajno-sigurnosni aparat, kao sto je istina da su nam pruzili izuzetnu vojnu obuku (moji prijatelji, sve bivsi pripadnici odreda Lasta, mi odgovorno tvrde da bez njihove obuke vrlo brzo bi svi izginuli, jer su isli srcem, a nakon njihove obuke se na prste mogu nabrojati oni koji su poginuli, a nema u kakvim akcijama nisu bili), ali nas nisu oni ucili terorizmu, za to je, ipak, bio neko drugi zaduzen...

Uostalom, navedi mi jedan jedini zlocin koji je u ratu neki Iranac, ili Hizbullahovac, pocinio?!! Samo jedan!? Ako ne znas, navedi mi barem jednu vojnu formaciju, u kojoj su bili, a da je neki ratni zlocin pocinila?! Neces, jer ga nije ni bilo. Obucavali su nas za casnu borbu i tako se i borili, dok su upravo ovi - koji kasnije proganjase Irance - dovukarili bjelosvjetski olos koji je, uglavnom, bio tu da spijunira i cini zlocine. Cast izuzecima...
Last edited by salik79 on 26/11/2015 22:36, edited 1 time in total.
zrakomlat

#3127 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Nakon nekoliko godina šaurma ponovo u Istočnoj Guti.Prvi dan se besplatno djelila.

http://www.radioalkul.com/%d8%a7%d9%84% ... %88%d8%b2/
Šta je šaurma? I zašto je nije bilo prethodnih nekoliko godina?
nosara

#3128 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

husein_kapetan wrote:
nosara wrote:
husein_kapetan wrote:Nego..
Konceptualno ovaj s-400 bi trebao biti anti-stealth projektil..mislim bazilarno. za ostale zrakoplove bi trebao biti dovoljan s-300... pa se pitam cemu onda njegovo uvodjenje u operativnost u Siriji? ..
Kad ga talaknu ko zna gdje ce zavrsit... Moze se otet kontroli, sejtan je to... :roll:
Ipak mislim da se profilira malo drukciji scenario od onog sto mi na osnovu onog sto procitamo mozemo zaljuciti.. ako pogledas sada svi namah hoce da daju svoj "doprinos" u "borbi protiv isila".. nesto debelo ne valja..
A volio bi da grijesim..znam samo da u rasponu vremena dostupnog ljudskoj memoriji vise se nista slucajno ne desava..
A vidi ovo...

Cameron: Britanija neće poduzeti vojnu akciju u Siriji kako bi svrgnula Assada

:lol:

Neki strah je usao medju pedere... Zasto...? :D
nosara

#3129 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Nakon nekoliko godina šaurma ponovo u Istočnoj Guti.Prvi dan se besplatno djelila.

E jebi ga... :lol:
zrakomlat

#3130 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Jel bilo ovo : Bošnjo srušiJo Rusa

http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... u24/139976
Samprotivsviju

#3131 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Nego morel ovaj S400 locirat i detektovat ove nase zahrdjale zbog neupotrebe sokolove :mrgreen:
Em2r

#3132 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:Jedna od mnogobrojnih škola u Siriji nakon režimskog i iranskog bombardovanja:

Image

Hjoooj Ćabo slatka sto bi ti se sad svasta nagovorio ali odsaburat cu.

Ko, ko, koji roditelj idiot bi svoje djete poslao u bombardovanu zgradu u skolu, dok po cijeloj Siriji padaju bombe, ja sam mislio da takvih budala nema na ovom dunjaluku.
General War

#3133 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

japin_mutapi wrote:
General War wrote: Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide :D
to i jeste ruski cilj
...Nije,rusije nista ne postize sa basarom na vlasti ili ne, sirijom oslobodjenom ili ne...vec da muti vodu izmedju saveznika
Arteta

#3134 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Em2r wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedna od mnogobrojnih škola u Siriji nakon režimskog i iranskog bombardovanja:

Image

Ko, ko, koji roditelj idiot bi svoje djete poslao u bombardovanu zgradu u skolu, dok po cijeloj Siriji padaju bombe, ja sam mislio da takvih budala nema na ovom dunjaluku.
Onaj koji zeli vidjeti svoje dijete na Al Jazeeri.
Samprotivsviju

#3135 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Em2r wrote:

Image

Idu po onoj logici, grom nikada ne udara 2 puta na istom mjestu :D
Em2r

#3136 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

zrakomlat wrote:

Koze bile zauzete da sad ne kazem cime, sad mogu i u šavurmu
Challenger__

#3137 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- po drugi dan zaredom na udaru turski konvoji u Siriji:

Image
This is the 2d convoy coming from #Turkey into #Syria in the last 24h bombarded and destroyed by #Russia/n Air Force
Em2r

#3138 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Samprotivsviju wrote:
Em2r wrote:

Image

Idu po onoj logici, grom nikada ne udara 2 puta na istom mjestu :D
Kakva fuj fuj fuj ljigava propaganda. Da mi nije zao pite od jabuka sad bi povratio. Fuuuj fuuuuuuj!!!
Ripicipi

#3139 Re: Sirija vol. 2

Post by Ripicipi »

General War wrote:
japin_mutapi wrote:
General War wrote: Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide :D
to i jeste ruski cilj
...Nije,rusije nista ne postize sa basarom na vlasti ili ne, sirijom oslobodjenom ili ne...vec da muti vodu izmedju saveznika
Pa saveznici su i doveli Siriju u ovo stanje u kojem je sada :-)
Vama se izgleda sve zamaglilo.
Arteta

#3140 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote: Ko kaze da zaboravljamo. Niko Iranu ne zaboravlja sta su uradili za nas u epriodu 92-95 ali jebi ga, u Siriji nisu u pravu. Ako su vecinski siiti svrgnuli Sadama i vladaju Irakom, posteno je da se i u Siriji da vlast vecinskom sunitskom stanovnistvu a oni su pokazali da to zele i onda nema price. Demokratija.
U Basharovoj vlasti imas i sunita i alawita i sijita i krscana i druza.
Da li ti je palo na pamet da Sirijci ne zele sunitski islamsku drzavu nego sekularnu gdje ce sve religije biti sto ravnopravnije?

Grean wrote: Sto se Turske tice, Erdogan je davao dojam da ce biti drugaciji od onih beskicmenjaka koji su tada vladali Turskom i zato ima toliku prodrsku. Isto kao sa Srbima i Putinom. Jos jedan faktor je da su geografski najblizi i politicki najjaci od svih zemalja na koje mozemo racunati. Sad mozda oni jesu qurac od ovce i nece se nikad izdici iz bljuzge islamskih zemalja ali to je jedino sto imamo.
Erdogan skrece paznju na sebe pa kasnije ispada glup.
Ovo ce mu biti veca sramota i od one kad su mu Izraelci zalijepili samarcinu kada je lajao pa se kasnije usutio.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3141 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Ripicipi wrote:
jedino ako pod saveznicima misliš na slavnu i moćnu ssa i njenu ratnu avijaciju i artiljeriju, šebihe, iransku gardu, hezbolah, šiitske milicije iz iraka i terminatore sa kavkaza
Em2r

#3142 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

mamito1 wrote:erdo lazov

Reuters: US-Spionagesatellit zeigt Russland s Jet wurde innerhalb Luftraum Syrien von Türkei Rakete getroffen".
Kao i ova vijest.
Challenger__

#3143 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Reuters: US-Spionagesatellit zeigt Russland s Jet wurde innerhalb Luftraum Syrien von Türkei Rakete getroffen".
Avion pogođen u vazdušnom prostoru Sirije, zabilježio američki satelit. OK, ali iz saopštenja koja dolaze sa zapada prosto isijava želja da se Rusi pozabave sa ovom wanna-be imperijom. Da sam na njihovom mjestu, ne bih to radio, neka se zapad s njima za*ebava. AKP je svakako njihov projekat.
Ripicipi

#3144 Re: Sirija vol. 2

Post by Ripicipi »

Challenger__ wrote:
Kakva su govna ispali Turci tj. Erdogan :roll:
Em2r

#3145 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

japin_mutapi wrote:
Ripicipi wrote:
jedino ako pod saveznicima misliš na slavnu i moćnu ssa i njenu ratnu avijaciju i artiljeriju, šebihe, iransku gardu, hezbolah, šiitske milicije iz iraka i terminatore sa kavkaza
Znam da cvjetas ovih dana i neka drago mi je red je da malo se i ti obradujes...

Ali...

Zar sirijski narod nema pravo da ne zeli fsa isil dzejsove itd?? Ako cemo biti realni vecina naseljenih mjesta su pod vladinom kontrolom, vidis li ti silu vojske koja se bori i koja izgide za to pravo da ne zive pod cizmom ovih...ne znam vise ni kako da ih nazovem?

Jeli njihov glas nevazan?
Em2r

#3146 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Challenger__ wrote:
Avion pogođen u vazdušnom prostoru Sirije, zabilježio američki satelit. OK, ali iz saopštenja koja dolaze sa zapada prosto isijava želja da se Rusi pozabave sa ovom wanna-be imperijom. Da sam na njihovom mjestu, ne bih to radio, neka se zapad s njima za*ebava. AKP je svakako njihov projekat.
Vijest je lazna precesljo sam i reuters stranicu i google. NeJma
Kaligula I

#3147 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

https://www.rt.com/news/323557-turkey-a ... umhuriyet/

...Erdo prepisao domaći od Slobe ...dobar!... :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3148 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Em2r wrote:[

Zar sirijski narod nema pravo da ne zeli fsa isil dzejsove itd?? Ako cemo biti realni vecina naseljenih mjesta su pod vladinom kontrolom, vidis li ti silu vojske koja se bori i koja izgide za to pravo da ne zive pod cizmom ovih...ne znam vise ni kako da ih nazovem?

Jeli njihov glas nevazan?
zar sirijski narod nema pravo da ne želi asada i bas partiju
Opetja033

#3149 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:Da li ti je palo na pamet da Sirijci ne zele sunitski islamsku drzavu nego sekularnu gdje ce sve religije biti sto ravnopravnije?
Mozda. A mozda zele staljinisticku diktaturu, klonirani sjevernokorejski sistem, mozda su libertarijanci a mozda zapravo vecina smatra da Baghdadi treba bi halifa. Mozda su zaljubljeni u samoupravni socijalizam, anarhizam ili neoliberalizam.

Ne mozemo to znati dok je Assad na vlasti i dok se ne organizuju slobodni i demokratski izbori u toj zemlji.
Em2r

#3150 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Opetja033 wrote:
Arteta wrote:Da li ti je palo na pamet da Sirijci ne zele sunitski islamsku drzavu nego sekularnu gdje ce sve religije biti sto ravnopravnije?
Mozda. A mozda zele staljinisticku diktaturu, klonirani sjevernokorejski sistem, mozda su libertarijanci a mozda zapravo vecina smatra da Baghdadi treba bi halifa. Mozda su zaljubljeni u samoupravni socijalizam, anarhizam ili neoliberalizam.

Ne mozemo to znati dok je Assad na vlasti i dok se ne organizuju slobodni i demokratski izbori u toj zemlji.
De ba!
Locked