Ne, neko drugi je to povezao, a svi znamo ko, iako je i laiku jasno da to veze s vezom nema. Istina je da su ti, koji su Iran za terorizam optuzivali, upravo oni koji nam glavosjece (a sa njima spijune, otprilike kao i kod Isisa) u Bosnu upumpase '93., kada ni vrabac nije mogao uci neprimjecen, u cilju bacanja ljage na casnu ulogu ARBiH, u odbrani domovine...Jedan bradonja kolje i glave reda u sanduk, a drugi ga snima. Pogodi za koju obavjestajnu sluzbu radi snimatelj!? Da ti pomognem - za dva dana BBC pusta snimak u eter...General War wrote:Jest i odmah povezali obavjestajno bezbjednosni aparat RBiH sa teroristima mnogo prije i al qaide i Isisa...citaj pod "afera Pogorelica". daj ba...Ironmen wrote:Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.
Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Istina je da nam je Iran organizovao i obavjestajno-sigurnosni aparat, kao sto je istina da su nam pruzili izuzetnu vojnu obuku (moji prijatelji, sve bivsi pripadnici odreda Lasta, mi odgovorno tvrde da bez njihove obuke vrlo brzo bi svi izginuli, jer su isli srcem, a nakon njihove obuke se na prste mogu nabrojati oni koji su poginuli, a nema u kakvim akcijama nisu bili), ali nas nisu oni ucili terorizmu, za to je, ipak, bio neko drugi zaduzen...
Uostalom, navedi mi jedan jedini zlocin koji je u ratu neki Iranac, ili Hizbullahovac, pocinio?!! Samo jedan!? Ako ne znas, navedi mi barem jednu vojnu formaciju, u kojoj su bili, a da je neki ratni zlocin pocinila?! Neces, jer ga nije ni bilo. Obucavali su nas za casnu borbu i tako se i borili, dok su upravo ovi - koji kasnije proganjase Irance - dovukarili bjelosvjetski olos koji je, uglavnom, bio tu da spijunira i cini zlocine. Cast izuzecima...