Kad sam ja rek'o da sam poznavalac Kur'ana?skupljac_zeljeza wrote:De ovako najjednostavnije da shvatiš. Šta piše u Kur'anu kako se klanja akšamski farz? Možeš mi kao dobar poznavalac Kur'ana izvaditi te ajete?Dozer wrote: Mislim... Ocigledno svemocni i svetacni Kur'an bas i nije takav kakvim ga se predstavlja, a samim tim ni onaj koji je diktirao njegov sadrzaj nije bio toliko vispren i sveznajuci da skonta da zora ne svice i Sunce ne zalazi u isto vrijeme na cijeloj planeti k'o u tadasnjoj Arabiji.
Ali, kad vec pitas, a ja toliko, eto, znam, aksamski namaz se klanja od zalaska Sunca do jacije. Hoces da ti kazem i sta je jacija? Nema potrebe, znam da znas.
E, hajd' sad ti meni reci kako to klanjaju u Norverskoj u vrijeme polarnog dana, a to, u zavisnosti od lokacije, traje po 6+ mjeseci
Znas, jednom jedan mudri covjek rece (bez namjere vrijedjanja tebe ili bilo kogaa, nego samo razmisljanja radi):
Inteligentni ljudi konstantno preispituju sebe i sve oko sebe, i na osnovu toga donose vlastite zakljucke. Neinteligentni samo slusaju i slijede ono sto drugi kazu, napisu ili urade.