PM72 wrote:Volio bih vas nekoliko opremiti od glave do pete pa po ovoj vrućini poslati na vrh Treskavice da se ukopavate u kamenjar i smišljate plan kako zauzeti Kalinovik jal Trnovo

Do sutra bi postali mirotvorci...
Naš cjenjeni pravnik Drinski po starom običaju iz prikrajka podjebava i dodaje drva na vatru.Veli mi da sam "nezadovoljan statusom"??? pa iz tog razloga ne bih učestvovao u nekoj "bosanskoj oluji " a ja bih tu buduću akciju imenovao u "bosanski prdež" koji samo zasmrdi i raziđe se.
Ja nisam nezadovoljan svojim statusom.Ništa nisam dobio od ove usrane države a nisam ni tražio jer sam smatrao da je odbrana vlastitog kućnog praga dužnost.Ja ne bih napadao Kragujevac ili Trebinje ali sam bio prinuđen uzeti pušku u ruku jer je četnik bio od moje kuće 300 metara vazdušne linije i bljuvao vatru iz svih raspoloživih oruđa i oružja.Morao sam se braniti!
Meni Srbi i RS ne smetaju.Meni smeta poganluk oko vlastite avlije a za to mi nije kriv ni Milorad ni Vučić.Nije Mile kriv što nam je vlast u Kantonu takva kakva je,što nemamo prevoza,što nemamo vode,što imamo prosjake i ciganluk na sve strane.Smeta mi što penzioneri dobijaju penziju po 20 dana a to nije Vučić kriv.Smetaju mi mladobošnjači seratori koji bi kao ratovali za državu a neće na babovinu da odu.Kupuju stanove na Stupu a da im ja oslobađam Rogaticu ili Višegrad? Da naprave vikendice? Meni smeta Bakir i njegova SDA svita.Ne želim da me neko gleda kroz njega,kroz Eseda Radeljaša,kroz Muniru,kroz tetku Zilhu,kroz Nasera,kroz Šahinpašiće,Konakoviće,Sarajliće,Lagumdžije,Radončiće i ostalu bagru i fukaru.
Gadi mi se što mi dijete nema budućnosti u ovakvoj nakaradi od države.Što ga ne smijem pustiti u grad jer strahujem hoće li ga ko zbosti nožem,udariti autom,ponuditi mu heroin...boli me činjenica da mi je nezaposleni rođak morao "roditi" 2500 KM za upis sina na elektrotehniku jer kao nije prošao prijemni (dijete bilo najbolje u srednjoj školi) radi činjenice da
djeca onih koji imaju pare ne trebaju dati pare jer imaju štelu i vezu a pametna i nadarena djeca idu u "samofinansirajuće".Za gore nabrojano nije kriv Ivanić niti Dodik.Oni sutra i da se ocjepe mene ista stvar čeka u ovom bantustanu.
A to da je "farz" braniti domovinu okači mačku o rep.Koja domovina?
Mene samo zanima,pošto ti je nick "Drinski" što znači da si otamo,koliko vremena provedeš u toj istočnoj Bosni ili si se i ti ankerisao za sarajevski asfalt pa koristiš ono najjače dvokomponentno ljepilo ,asfalt i opanak.Moja djeca da ginu da bi ti imao vikendicu na obali Drine? Nikad a možda ni tad.