A sad kao imaju više?TheMule wrote: Oni su se povukli nakon sto je Igman bio odbranjen. Da su pobjedili, Alija bi potpiso podjelu, a Sarajevo i Mostar bi bili UN gradovi. Bosnjaci bi sad imali Bihacku enklavu, Gorazdansku, i potez Tuzla-Zenica.
Deblokada Sarajeva???
-
PM72
#3126 Re: Deblokada Sarajeva???
-
TheMule
#3127 Re: Deblokada Sarajeva???
Bar imaju uvezanu teritoriju i Sarajevo. Da imas nekakav punkt kad god hoces da prodjes srpskom teriorijom, tek bi onda vidio sta znaci "palestina". Ovo sad je mila majkaPM72 wrote:A sad kao imaju više?TheMule wrote: Oni su se povukli nakon sto je Igman bio odbranjen. Da su pobjedili, Alija bi potpiso podjelu, a Sarajevo i Mostar bi bili UN gradovi. Bosnjaci bi sad imali Bihacku enklavu, Gorazdansku, i potez Tuzla-Zenica.
-
PM72
#3128 Re: Deblokada Sarajeva???
E golema utjeha.Na Lapišnici kokarda na Vracama isto a na Kobiljači šahovnica...žali Bože mrtvih i stradalih.
-
TheMule
#3129 Re: Deblokada Sarajeva???
Ali bar imas kakvu takvu sposobnost da organizujes ekonomiju i da sve funkcionise kako treba. ( u skladu sa nasim marifetlucima)PM72 wrote:E golema utjeha.Na Lapišnici kokarda na Vracama isto a na Kobiljači šahovnica...žali Bože mrtvih i stradalih.
Sta mislis, treba ti djetetu lijek sa esencijalne liste lijekova, a "neko" nece da pusti u enklavu? Imas pekaru, hoces da uvezes brasno, a porez preko tudje teritorije 100%. Kome ces se obratiti? UN-u?
-
PM72
#3130 Re: Deblokada Sarajeva???
Grohotom se smijem na ovo podvučeno.Grohotom.Ti ili živiš u dijaspori ili si u SDA ili na kakvim drogama.TheMule wrote:Ali bar imas kakvu takvu sposobnost da organizujes ekonomiju i da sve funkcionise kako treba. ( u skladu sa nasim marifetlucima)PM72 wrote:E golema utjeha.Na Lapišnici kokarda na Vracama isto a na Kobiljači šahovnica...žali Bože mrtvih i stradalih.
Sta mislis, treba ti djetetu lijek sa esencijalne liste lijekova, a "neko" nece da pusti u enklavu? Imas pekaru, hoces da uvezes brasno, a porez preko tudje teritorije 100%. Kome ces se obratiti? UN-u?
Ali,da ne kvarimo temu.
-
TheMule
#3131 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa zato sam i napiso u skladu sa nasim marifetlucima. Ekonomija nije ono sto bi trebala da bude, ali imas kolko-tolko funkcionalan sistem, moglo je biti dosta gore, tako da nevidim razlog da se odbrana Igmana osporava.PM72 wrote:Grohotom se smijem na ovo podvučeno.Grohotom.Ti ili živiš u dijaspori ili si u SDA ili na kakvim drogama.TheMule wrote:Ali bar imas kakvu takvu sposobnost da organizujes ekonomiju i da sve funkcionise kako treba. ( u skladu sa nasim marifetlucima)PM72 wrote:E golema utjeha.Na Lapišnici kokarda na Vracama isto a na Kobiljači šahovnica...žali Bože mrtvih i stradalih.
Ali,da ne kvarimo temu.
-
PM72
#3132 Re: Deblokada Sarajeva???
Nećemo o našoj ekonomiji
nego o Igmanu.Meni je zasmetalo što onaj degenerik u Predsjedništvu koji se odaziva na ime Šefik sere o nekoj našoj "pobjedi" na Igmanu u ljeto 1993...
Realno,taj datum trebaju da slave četnici kao pobjedu jer su pomeli sve naše od Rogoja do Mrazišta,uzeli 20 sela i čitav grad sa par stotina vojnika i nekoliko tenkova.
Realno,taj datum trebaju da slave četnici kao pobjedu jer su pomeli sve naše od Rogoja do Mrazišta,uzeli 20 sela i čitav grad sa par stotina vojnika i nekoliko tenkova.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3133 Re: Deblokada Sarajeva???
tog ljeta je toliko bilo dezinformacija da je cudo sto nije i sarajevo palo... igman je bio stjeciste kriminalaca i profitera, vamo se pricale price o nekoliko hiljada vojnika koji ce pomest lukavicu, ilidzu i deblokirat sarajevo a to sve ogrezlo u pljackanju opkoljenih sarajlija... dok su se vodile bitke na žuči gdje su poginula dva najbolja komadanta dotle se pljackalo od humanitarne za sarajevo i gorazde... to treba da bude sramota a ne neka pobjeda... da pobjeda i zahvalnost bogu, momcima koji su se suprostavili tenkovima i amerima... komanda i alija su tu za duplu nulu...

- mp3sa
#3134 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma haaajde... Nije ih bilo ni par stotina, kažu samo đeneral pelena i njegov zamjenik bili, dva pištolja i čakija, niko im više nije trebao...
Meli pomeli, ostavili su toliko kostiju na ovom terenu da su jedva dočekali da stanu i da se prebroje jer su uložili SVE što su imali i bili sigurni u pobjedu, isplanirali sve sa hrvatima, zajedničku ofanzivu na cijelom frontu pokrenuli, potpisali 5-6 primirja koje su odjebali i nastavili uvjereni u totalnu pobjedu, čak i pored bijega nekih jedinica, nesposobnosti drugih, KOSovaca u našim redovima koji su slali podatke i položaje naših jedinica, sad im djeca snimaju ovakve emisije i pišu knjige, hiljada i hiljada granata, bojnih otrova, helikoptera, tenkova (doduše što kažu neki ništa od ovog nije bilo) nisu ostvarili CILJ, Igman nije pao, Bosna tad nije pala, nije kapitulirala, nismo danas Palestinci - dakle slavi se POBJEDA i odaje čast svakom poginulom tada za njihove zasluge... Kome to nije jasno, neka slobodno prestane kritikovati sve živo i ode popije koju na račun i danas aktivnog KOSa.
Meli pomeli, ostavili su toliko kostiju na ovom terenu da su jedva dočekali da stanu i da se prebroje jer su uložili SVE što su imali i bili sigurni u pobjedu, isplanirali sve sa hrvatima, zajedničku ofanzivu na cijelom frontu pokrenuli, potpisali 5-6 primirja koje su odjebali i nastavili uvjereni u totalnu pobjedu, čak i pored bijega nekih jedinica, nesposobnosti drugih, KOSovaca u našim redovima koji su slali podatke i položaje naših jedinica, sad im djeca snimaju ovakve emisije i pišu knjige, hiljada i hiljada granata, bojnih otrova, helikoptera, tenkova (doduše što kažu neki ništa od ovog nije bilo) nisu ostvarili CILJ, Igman nije pao, Bosna tad nije pala, nije kapitulirala, nismo danas Palestinci - dakle slavi se POBJEDA i odaje čast svakom poginulom tada za njihove zasluge... Kome to nije jasno, neka slobodno prestane kritikovati sve živo i ode popije koju na račun i danas aktivnog KOSa.
-
PM72
#3135 Re: Deblokada Sarajeva???
E blago tebi ako vjeruješ u pobjedu na Igmanu i da KOS još postoji.mp3sa wrote:dakle slavi se POBJEDA . Kome to nije jasno, neka slobodno prestane kritikovati sve živo i ode popije koju na račun i danas aktivnog KOSa.
- karanana
#3136 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne kontam kako odbranjen?TheMule wrote:Oni su se povukli nakon sto je Igman bio odbranjen. Da su pobjedili, Alija bi potpiso podjelu, a Sarajevo i Mostar bi bili UN gradovi. Bosnjaci bi sad imali Bihacku enklavu, Gorazdansku, i potez Tuzla-Zenica.pici wrote:da ih NATO nebi bombardovao... radovan je licno iz zeneve sa pregovora sa alijom i bobanom zaustavio spajanje cetalja iz pravca trnova sa onima u hadzicima... ne treba zaboraviti ni da je ofanziva bila i na brdo zuc kao i makljaza sa usrasama... mozemo mi pricat sHa ocemo, jesu nas tu spasli ljudi sa mudima koji su isli na tenkove sa puskicama i vjecno im hvala ali amerikanci su bili odlucni da zaustave konflikt i bombarduju srbe, sto su i uradili 95... zato kad god slavis ovakve manifestacije trebas pozvati americke ambasadore na njih...karanana wrote:zasto se vrs povukla sa igmana i bjelasnice?
Sve od trnova do malog polja palo. Ostala im mozda 2 kilometra da se spoje sa hadzicima. Bjelasnica pala. I odlucili da se povuku jer je igman odbranjen? Kad su se to tako od bilo kuda povlacili?
-
aldinjo
#3137 Re: Deblokada Sarajeva???
I ovdje rahmetli Busuladžića spominju!?pici wrote:jeBote albanci usred pristine digli spomenik klintonu, mi nismo ustanju makar jednu ulicu da nazovemo nego dajemo imena skola i ulica po nekim busulajdzicima koji su simpatisali usrase... znam ja nas jebo ti nas...
Kakve gluposti ovdje ljudi pišu za nepovjerovati!
-
aldinjo
#3138 Re: Deblokada Sarajeva???
Džaba ti to objašnavaš.mp3sa wrote:Ma haaajde... Nije ih bilo ni par stotina, kažu samo đeneral pelena i njegov zamjenik bili, dva pištolja i čakija, niko im više nije trebao...
- pici
#3139 Re: Deblokada Sarajeva???
aldinjo wrote:I ovdje rahmetli Busuladžića spominju!?pici wrote:jeBote albanci usred pristine digli spomenik klintonu, mi nismo ustanju makar jednu ulicu da nazovemo nego dajemo imena skola i ulica po nekim busulajdzicima koji su simpatisali usrase... znam ja nas jebo ti nas...![]()
![]()
![]()
Kakve gluposti ovdje ljudi pišu za nepovjerovati!![]()
jel udure da klintonu nedas ni jednu ulicu a nekom usraskom simpatizeru i nacisti das ime i skole i ulice... jes bio na tHomsonovom koncertu... i jos nesta da nije bilo klintonove prijetnje da ce srbe bombardovat oko sarajeva nebi se povukli nema sanse... sdO nek sad mece ulice ratnim zlocincima mjesto istinskim prijateljima... selam
- mp3sa
#3140 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa to i jest dokaz da KOS još postoji i radi, sumnjam da su pici i karanana kapacitet da imaju išta s tim, njima je ispran dovoljno mozak da jedan ne komentariše fudbal bez spominjanja rahmetli Mustafe B., a drugi da je pokupio svu pamet svijeta, za sve su mu krivi i odgovorni Bošnjaci i eto kao mi bili NATO pa sramota se povući pred četnicima...
Da je na Igmanu bio poraz sad bi možda obojicu ekshumirali negdje u sarajevskoj i mostarskoj Tomašici...
Da je na Igmanu bio poraz sad bi možda obojicu ekshumirali negdje u sarajevskoj i mostarskoj Tomašici...
-
julisiz es grant
#3141 Re: Deblokada Sarajeva???
Ja kontam da jeste bio naš poraz jer njihov cilj je bio da tom operacijom zauzmu Igman i uvežu svoje snage u Hercegovini sa onima oko Sarajeva, a ne da zauzmu Sarajevo. Ako je to tačno, onda su uspjeli.
Koliko znam operacija je stala pod pritiskom MZ, a onda su naši, uz prećutnu saglasnost UNPROFOR-a zauzeli neke položaje koje smo ranije izgubili a koji su kao trebali biti demilitarizovani.
Koliko znam operacija je stala pod pritiskom MZ, a onda su naši, uz prećutnu saglasnost UNPROFOR-a zauzeli neke položaje koje smo ranije izgubili a koji su kao trebali biti demilitarizovani.
- zateznistub
#3142 Re: Deblokada Sarajeva???
Šta li mi treba da dođem na ovu temu i čitam nebuloze i nerviram se...
-
Tromblon
#3143 Re: Deblokada Sarajeva???
Eno obilježava se i godišnjica "slavne" bitke za Famos 
-
julisiz es grant
#3144 Re: Deblokada Sarajeva???
Jesu li Srbi zauzeli Hrasnicu u toj bitci?Tromblon wrote:Eno obilježava se i godišnjica "slavne" bitke za Famos
- pici
#3145 Re: Deblokada Sarajeva???
mp3sa wrote:Pa to i jest dokaz da KOS još postoji i radi, sumnjam da su pici i karanana kapacitet da imaju išta s tim, njima je ispran dovoljno mozak da jedan ne komentariše fudbal bez spominjanja rahmetli Mustafe B., a drugi da je pokupio svu pamet svijeta, za sve su mu krivi i odgovorni Bošnjaci i eto kao mi bili NATO pa sramota se povući pred četnicima...
poljine su bile predvidjene za kosti sarajlija... sad bOkir i vrHuska sdO imaju tamo ville... nije bio totalni poraz al nije ni poBeda... pa odsjekli su grebak i trnovo sa gorazdem i istocnom bosnom... ko je kriv za to, niko, mali mujo iz pazarica... komanda nam je bila za zivi qurac (cast izuzetcima) politicki vrh na celu sa alijom dupli qurac... ja ne mogu da zamislim da su recimo Enver Sehovic i Safet Zajko bili mjesto komandanata brigada na celu korpusa i da je udarnim jurisnim jedinicama komandovao neko ala Hakija Mrso... a ne nekakvi komandircici koji su svercali po igmanu i kroz tunel... selam
p.s vise je Bono Vox uradio za sarajevo nego sadasnji celnik sdO
-
Tromblon
#3146 Re: Deblokada Sarajeva???
Nasi su u po bijela dana napali famos i izginuli. Raspitaj se malo i ne zauzimaj stav odmah.julisiz es grant wrote:Jesu li Srbi zauzeli Hrasnicu u toj bitci?Tromblon wrote:Eno obilježava se i godišnjica "slavne" bitke za Famos
- mp3sa
#3147 Re: Deblokada Sarajeva???
Opet kažem da gledate kao da smo u najmanju ruku bili NATO pa ko je kriv? Ko je kriv što je 80% države bilo okupirano, što se za ovih 20% vodila grčevita borba za opstanak? Ko je kriv što je pola Sarajeva bilo u rukama četnika?
Pa koliko su nadmoćni bili, čudo je da četnici nisu pregazili sve i zauzeli sve, da nije bilo ludo hrabrih i odlučnih ljudi, od boraca do komandanata, opet bi vile bile na Poljinama ali iznad naših kostiju.
Naravno da je bilo pogrešnih ljudi na pogrešnom mjestu, počevši od komandanta Armije sefera pa sve do četa, ali niti smo mi koga napali pa da krivimo pogrešne izbore ljudi, niti smo imali vremena i šansu da drugačije radimo. Pa ko je mogao smijeniti lopove po Igmanu koji su bili zaslužni za opstanak grada? Jel Juka prebio načelnika štaba Vrhovne komande samo zato što ga je sreo u putu? Ko je mogao da smjeni Ćele, Cace i Sefera 92 I 93? Kad je došao red i radilo se, ali kad počnete idealizirati našu poziciju i postavljati glupe hipoteze o tome šta smo mogli, zapitam se jeste li bili dana ovdje ili makar pogledali neki video?
Bakir je za kurac i jebo I njega i sve njegove danas, ali da nije bilo Alije tada, nebi bilo ni nas. Znam da to jugobalijama ne odgovara da čuju, ali ja ne znam gdje su bile komunjare 92-95? Gdje bila brigada jedna makar proleterska? Gdje su bile petokrake? Bratstvo i jedinstvo?
Pa naravno, na suprotnoj strani i zato mogu i da pričaju samo dodiku je li trebao I kako zauzeti Sarajevo, kad se priča o odbrani, nemaju pravo ni na jednu riječ.
Pa koliko su nadmoćni bili, čudo je da četnici nisu pregazili sve i zauzeli sve, da nije bilo ludo hrabrih i odlučnih ljudi, od boraca do komandanata, opet bi vile bile na Poljinama ali iznad naših kostiju.
Naravno da je bilo pogrešnih ljudi na pogrešnom mjestu, počevši od komandanta Armije sefera pa sve do četa, ali niti smo mi koga napali pa da krivimo pogrešne izbore ljudi, niti smo imali vremena i šansu da drugačije radimo. Pa ko je mogao smijeniti lopove po Igmanu koji su bili zaslužni za opstanak grada? Jel Juka prebio načelnika štaba Vrhovne komande samo zato što ga je sreo u putu? Ko je mogao da smjeni Ćele, Cace i Sefera 92 I 93? Kad je došao red i radilo se, ali kad počnete idealizirati našu poziciju i postavljati glupe hipoteze o tome šta smo mogli, zapitam se jeste li bili dana ovdje ili makar pogledali neki video?
Bakir je za kurac i jebo I njega i sve njegove danas, ali da nije bilo Alije tada, nebi bilo ni nas. Znam da to jugobalijama ne odgovara da čuju, ali ja ne znam gdje su bile komunjare 92-95? Gdje bila brigada jedna makar proleterska? Gdje su bile petokrake? Bratstvo i jedinstvo?
Pa naravno, na suprotnoj strani i zato mogu i da pričaju samo dodiku je li trebao I kako zauzeti Sarajevo, kad se priča o odbrani, nemaju pravo ni na jednu riječ.
- mp3sa
#3148 Re: Deblokada Sarajeva???
Opet kažem da gledate kao da smo u najmanju ruku bili NATO pa ko je kriv? Ko je kriv što je 80% države bilo okupirano, što se za ovih 20% vodila grčevita borba za opstanak? Ko je kriv što je pola Sarajeva bilo u rukama četnika?
- mp3sa
#3149 Re: Deblokada Sarajeva???
-
Škobo Habu
#3150 Re: Deblokada Sarajeva???
Alija je u jednom momentu zaprijetio da će napustiti pregovore u Ženevi, ako se Srbi ne povuku. Tražio je poštovanje prekida vatre.pici wrote:da ih NATO nebi bombardovao... radovan je licno iz zeneve sa pregovora sa alijom i bobanom zaustavio spajanje cetalja iz pravca trnova sa onima u hadzicima... ne treba zaboraviti ni da je ofanziva bila i na brdo zuc kao i makljaza sa usrasama... mozemo mi pricat sHa ocemo, jesu nas tu spasli ljudi sa mudima koji su isli na tenkove sa puskicama i vjecno im hvala ali amerikanci su bili odlucni da zaustave konflikt i bombarduju srbe, sto su i uradili 95... zato kad god slavis ovakve manifestacije trebas pozvati americke ambasadore na njih...karanana wrote:zasto se vrs povukla sa igmana i bjelasnice?
Za to vrijeme Srbi izlaze na vrh Bijelašnice, a na Igmanu gotovo presjecaju koridor koji je vodio do slobodne teritorije Pazarić i Tarčina.
Klinton, što prosječna erdoganovska balavurdija ili ne zna, ili namjerno zaboravlja, onda je lično zaprijetio bombardovanjem i da neće dozvoliti da se u Sarajevu desi humanitarna katastrofa.
Danas niko ne spominje Klintona, ni pritiske međunarodne zajednice, bez obzira šta neko o tome mislio, već nam Bakirove patriJote drže predavanje kako nas je spasio šehadet 7. Muslimanske!?
Svaka čast svim tim ljudima koji su nadljudskim naporima pružali otpor, ali namjerno preuveličavati neke događaja, a neke namjerno prešućivati je vid političke propagande. Što reče Škoro - Istina je voda duboka.
Moram doadti i ovaj slučaj, jer možda na najbolji mogući način pokazuje kako se danas neke stvari iz rata kriju, odnosno uljepšavaju za potrebe dnevno-politički koještarija.
Rije je o famoznima "Alijinim zlatnim kašikama", koje je Alija spominjao na smotri 1. Slavne olovske brigade u Paskoj Luci, nedaleko od Olova.
Lično sam slušao borce, pripadnike 1. Slavne, koji su se kleli u djecu da su to čuli iz njegovih usta, i to nije riječ o par ljudi, već na desetine.
Znate koje je takve stvari opovrgavao i tvrdio ds su laž - upravo oni koji su bili duboka pozadina, SDA debelo meso.
Na You tube se može naći snimak od par minuta sa te smotre, ali ono što je znakovito nigdje više nama snimka koji pokazuje cijelu smotru. Izbrisan je.
Last edited by Škobo Habu on 05/08/2019 15:58, edited 4 times in total.