USA fan page

Post Reply
kosava

#3126 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote:
NIsta od toga nije istina, ni za Travon Martina a ni za Sterlinga... To je naravno verzija sa FOX-a i kao sto sam rekao znam unaprijed sta ces reci... Mene je fenomen da je jedan imigrant iz Bosne toliki fanatik ideologija koja bi i njega sutra izbacila ili ubila, ali hajde ti to objasni :roll:

To nisu stranice za levate vec kredibilne stranice, TI nisi dao nista, vec si svoje misljenje obojio u crvenu boju :lol: :lol: :lol:

Ako je New England (2 sata izvan NY Citya ) vukojebina onda sta reci za ostatak zemlje :lol: Normalno da se moras slomiti, jer to je posao za koji ti treba misic da bi mogao raditi sklekove i nista vise... sta ocekujes da su realne one tvoje cifre od 150+k daj bolan... Ponasas se kao da samo ti zivis u SAD-u... ne lazi ljude.
A to si ti u Utica dobro je moglo je biti i gore mogao si zavrsit u Buffalo.

Bilo sudjenje sve se dokazalo Zimmerman slobodan.
MyTao

#3127 Re: USA fan page

Post by MyTao »

:-)

Znaci policija nije duzna da dodje i pomogne... po tebi kada ih nazoves mogu doci i za 3 dana i uzeti izvjestaj, nisu duzni da to ucine odma... Sta sve nece provaliti jbt
MyTao

#3128 Re: USA fan page

Post by MyTao »

kosava wrote:
MyTao wrote:
NIsta od toga nije istina, ni za Travon Martina a ni za Sterlinga... To je naravno verzija sa FOX-a i kao sto sam rekao znam unaprijed sta ces reci... Mene je fenomen da je jedan imigrant iz Bosne toliki fanatik ideologija koja bi i njega sutra izbacila ili ubila, ali hajde ti to objasni :roll:

To nisu stranice za levate vec kredibilne stranice, TI nisi dao nista, vec si svoje misljenje obojio u crvenu boju :lol: :lol: :lol:

Ako je New England (2 sata izvan NY Citya ) vukojebina onda sta reci za ostatak zemlje :lol: Normalno da se moras slomiti, jer to je posao za koji ti treba misic da bi mogao raditi sklekove i nista vise... sta ocekujes da su realne one tvoje cifre od 150+k daj bolan... Ponasas se kao da samo ti zivis u SAD-u... ne lazi ljude.

Utica nije New England moj kosava... kakva Utica, nikada tu u zivotu nisam bio.
kosava

#3129 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote:Jbt ti fakat ne kontas.
Police officer 44K. Ja i? Eto covjek rekao 40K. Jbg, dok je davao informaciju nije mogao otici na google kao ti pa se zajebao. Nema druge nego da ti apliciras na njegov posao kao chief of Dalas Police. Mislim ne zna koliko mu ljudi zaradjuju.
DOJ? jbt ti ne znas ni sta je posao DOJ-a ali bi da pricas o finim i "ne finim" odjelima.

Fino im covjek rekao mi zaposljavamao.
Pa cudno je da nezna tacnu cifru posebne kad sa 4 godisnjim fakultetom startna je 48 hiljada sto je bilize da se zaokruzi na 50 hiljada.

Jok ja de me reci sta je posao DOJ? :roll:
kosava

#3130 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote:
kosava wrote:
MyTao wrote:

A ja se nado da nije Hartford CT ono 10 hiljada Bosanaca 30 hiljada Hisapnika i 50 hiljada crnaca.
drastic

#3131 Re: USA fan page

Post by drastic »

Last edited by drastic on 12/07/2016 02:45, edited 1 time in total.
kosava

#3132 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote::-)

Znaci policija nije duzna da dodje i pomogne... po tebi kada ih nazoves mogu doci i za 3 dana i uzeti izvjestaj, nisu duzni da to ucine odma... Sta sve nece provaliti jbt
Nigdje nisu duzini da dodju odmah ali kao sto reko oni dolaze tek kada ih pozoves a to je poslije djela. NIje tesko za pratiti redosljed radnji bar nije nikom pametnom.

To moze biti za 3 dana zavison sta je bilo razlog poziva jebiga prioritizacija, a prosjecno respons time je 45 minuta.
kosava

#3133 Re: USA fan page

Post by kosava »

Ba de Drastic nemoj im palit iluzije vidis da se sjebase da dokazu da zandar zaradi 40 hiljada a ti tamo sa linkom o zandarim sto zarade 250 hiljada godisnje.
MyTao

#3134 Re: USA fan page

Post by MyTao »

kosava wrote:
MyTao wrote:
kosava wrote:

A ja se nado da nije Hartford CT ono 10 hiljada Bosanaca 30 hiljada Hisapnika i 50 hiljada crnaca.
Nije ni CT, sta hoces adresu da ti dam jbt? Dao sam ti regiju cisto da znas da se policajci ovdje moraju ubiti sa 80 sati sedmicno za nekih 80k, a od tog se jedva moze prezivjeti....
drastic

#3135 Re: USA fan page

Post by drastic »

kosava wrote:

Ba de Drastic nemoj im palit iluzije vidis da se sjebase da dokazu da zandar zaradi 40 hiljada a ti tamo sa linkom o zandarim sto zarade 250 hiljada godisnje.
nije to nista pogledaj ovih hatezejaca
http://transparentcalifornia.com/salari ... ecutive&y=
belfy

#3136 Re: USA fan page

Post by belfy »

kosava wrote:
belfy wrote:@MyTao, znam na sta mislis, ali si to rekao totalno pogresno. rasizam samo i bira rasu. nikako obratno. samo trebas receno pogledati i receno unazad.

@jeff, nije previse. ako probere svoj jezik mimo svih poznatih na planeti mozda budemo morali traziti prevodioca...

Zandar nije duzan niti moze da te zastiti od kriminala i da budes zrtva kriminalne radnje osim da svaki gradjanin ima zandar uz sebe, ja ti dao fino odluku Ustavnog Suda iz 2005 godine, zandar nema nikakvu obavezu da te zastiti, jer nije fizicki moguce.

Zandar je tu da dodje popise sta se desilo uzmu slike , izjave i da probaju naci odgovorna lica a dok se zandar pojavi djelo se vec desilo. Zandari reaguju tek poslije djela.
a na tu stranu prica ide... pa onda da ti dam sljedeci primjer onda? sudija u MMA nije tu da te zastiti od udaraca. on je tu samo da presudi kada je kraj. jel tako?

ti ga dodjes kao oni vjerski radikali sto shvataju sve bukvalno. naravno da te niko ne moze stici zastiti od iznenadnog napada, ali reci da im nije duznost da te stite je cista glupost. kada bi ti bio u pravu niko nikada ne bi zvao policiju. pogotovo ne bi trebali zvati oni koji imaju oruzje u kuci, jer su po tebi oni samozasticeni. iako ce isti biti u istoj situaciji koja se javi iznenada. dzaba ti oruzje ako nemas priliku da se branis. tako je isto i sa policijom. dzaba ti policija ako nece stici da te odbrani, jel?

tom logikom onda mozemo lako zakljuciti da je oruzje u kuci efikasno isto kao policija. ako te neko iznenadi - dzaba... ajd sad promisli o ovome, pa mi reci treba li policija drustvu i zasto?

zandar nije duzan da te zastiti... ma ja, zato su talacke krize najteze, pa se popusta zbog vremena, a ne zbog zivota koje isti stite... logicno.
Last edited by belfy on 12/07/2016 02:53, edited 1 time in total.
drastic

#3138 Re: USA fan page

Post by drastic »

jefferson

#3139 Re: USA fan page

Post by jefferson »

kosava wrote:
jefferson wrote:
Cuj sto ces se ubiti od posla? Ti fakat nemas veze o policiji i tom poslu.
Nema druge, prijavi se u policiju i objasni im kako da se "ne ubiju" od posla.
Edit: Tvoja tvrdnja kako nadjes posao u "finom" dept. dokazuje koliko ovo pzonajes. Daj mi bilo kojeg policajca u Bostonu za koje si naveo da zaradjuju vise od 100K a da rade u "finom" dept. ono paradiraju ulicama, mjenjaju gume soccer mom's itd?
Niti jedan policajac koji hoce da napreduje nece raditi samo u podrucju koje je "fino," nego ce zube lomiti u "nefinim" odjelima. Nema tog deputy chif, cheif itd. koji nisu bili u SWAT jedno vrijeme, detektivi u ubistvima ili narkoticima itd.

Ja sam ti vec reako 90% je papirologija, 9% je rad sa gradjanima( buka, tiketi etc) 1% je teror( domestic, razbojnistva itd)

Pristojan dept. je onaj koji nema problema sa budjetom, trening, oprema, dobar rukovodni kadar.

Ma Boston je poznat ko ratna zona al u kurcu.

Zandari nemjenjaju gume na autima cak nesmiju dotaci auto ali eto zovne se AAA da to uradi.

Hoces napredovat u policiji zavrsi magisterij u Public Admin. to SWAT, i sl. je divno al danas je posao sefa birokratija.
Koja komedija i svaka odsutnost od realnosti.
drastic

#3140 Re: USA fan page

Post by drastic »

drastic

#3141 Re: USA fan page

Post by drastic »

drastic wrote:pogledajte zarade cuvara na plazi
http://transparentcalifornia.com/salari ... q=beach&y=
$100k bruto za suncanje, samo me interesuje sta rade u zimskom periodu
jefferson

#3142 Re: USA fan page

Post by jefferson »

drastic wrote:
Isti posao, ja sam se kupao u Januaru u CA.
belfy

#3143 Re: USA fan page

Post by belfy »

drastic, jesi ti ljubomoran na zarade ili zelis reci da se moze dobro zaraditi na tim poslovia u americi? koja je uopste poenta tvojih dva zadnja posta?
belfy

#3144 Re: USA fan page

Post by belfy »

trenutacno u Zenici je 3:15 am (samo za amere na temi :)). valjda se opet sjetim da posjetim temu - zanimljiva je.

sretno!
drastic

#3145 Re: USA fan page

Post by drastic »

belfy wrote:drastic, jesi ti ljubomoran na zarade ili zelis reci da se moze dobro zaraditi na tim poslovia u americi? koja je uopste poenta tvojih dva zadnja posta?
nekada se u usa islo u drzavnu firmu ko nije bio ambiciozan i ko je zelio vise vremena za porodicni zivot, stoga su plate bile manje ali posao sigurniji.
Vremenom se to izpoacilo tako da danas zaradjuju vise neko u privatnom sektoru.
Pogledajte samo tablu sa beneficijama, to sve ide preko ledja poreznih obveznika, a sve su to buduce liabilities za gradove county ili drzavu. Ameriku nece urusiti kina ili rusija urusice se sama od sebe.
gdje to ima da gradski sluzbenici dobijaju bonuse, pa oni su samo public servants, cime su to zaradili svoje bonuse.
Jeli tako jefersone
kosava

#3146 Re: USA fan page

Post by kosava »

Ako neko moze tebe iznenaditi u tvojoj kuci do tebe je.

Zandar nema nikakve obaveze da te stiti.

Vecina talackih kriza se zavrsi sa gubitkom zivota.

I kad ubijes covjeka u svojoj kuci ti moras zvati policiju da popisu da moze tuzilac da kaze da je bilo opravdano.

Nije zandar tvoj telohranitelj.

Drastic jaro problem je sto je realnost jebena a to je da ekonomista, nursing etc. startaju 40-50 hiljad ako je vise onda je skupa drzava a tu ce biti i visa startna zandara, ako si inzinjer gradjevina, elektro, malo je visa plata 65-70 hiljada i onda skontas da neki zandar od 21 godine zivota ubire istu platu jos nema ni fakulteskog duga da otplati niti se jebavao sa ispitima.

Tesko je to progutat.
drastic

#3147 Re: USA fan page

Post by drastic »

jefferson wrote:
drastic wrote:
Isti posao, ja sam se kupao u Januaru u CA.
nebi rekao da je tada guard bio na duznosti ili mozda jeste
kosava

#3148 Re: USA fan page

Post by kosava »

drastic wrote:
belfy wrote:drastic, jesi ti ljubomoran na zarade ili zelis reci da se moze dobro zaraditi na tim poslovia u americi? koja je uopste poenta tvojih dva zadnja posta?
nekada se u usa islo u drzavnu firmu ko nije bio ambiciozan i ko je zelio vise vremena za porodicni zivot, stoga su plate bile manje ali posao sigurniji.
Pogledajte samo tablu sa beneficijama, to sve ide preko ledja poreznih obveznika, a sve su to buduce liabilities za gradove county ili drzavu. Ameriku nece urusiti kina ili rusija urusice se sama od sebe.
gdje to ima da gradski sluzbenici dobijaju bonuse, pa oni su samo public servants, cime su to zaradili svoje bonuse.
Jeli tako jefersone
A onda je privatne sektor otselio u Kinu,Meksiko , Vietnam pa je drzavni postao najsigurniji nemozes ostat od kandidat koji hoce da budu zandari a do juce radili po privatnom sektoru ono bili business people jos kad se sjete da im jaran kojeg nisu vidjeli 12 godina radi ko porucnik u dept. pa kad stanu zvat, slati emailove. :lol:
belfy

#3149 Re: USA fan page

Post by belfy »

drastic wrote:
Jeli tako jefersone
sto mi ne das da spavam bolan. :) jedva se nakanih, ali evo da odgovorim koju.

to sto se sa administracijom desava je isto na sto se svi zalimo. od Bosne, preko Evrope pa nadalje. uzimaju pare koje sami sebi izglasaju bez ikakave kontrole. samo zato sto su vrh u drzavi koji to moze. to je Vrzino kolo (Quis custodiet ipsos custodes?). stari Latini su to davno izrekli (mada cini mi se i Grci prije njih). ostaje ti samo da se uhzvtis u kolo ili da ga gledas sa strane. no, ako nisi u njemu neces mu moci promijeniti niti korak...
kosava wrote:Ako neko moze tebe iznenaditi u tvojoj kuci do tebe je.

Zandar nema nikakve obaveze da te stiti.

Vecina talackih kriza se zavrsi sa gubitkom zivota.

I kad ubijes covjeka u svojoj kuci ti moras zvati policiju da popisu da moze tuzilac da kaze da je bilo opravdano.

Nije zandar tvoj telohranitelj.

Drastic jaro problem je sto je realnost jebena a to je da ekonomista, nursing etc. startaju 40-50 hiljad ako je vise onda je skupa drzava a tu ce biti i visa startna zandara, ako si inzinjer gradjevina, elektro, malo je visa plata 65-70 hiljada i onda skontas da neki zandar od 21 godine zivota ubire istu platu jos nema ni fakulteskog duga da otplati niti se jebavao sa ispitima.

Tesko je to progutat.
i kazes ako te neko iznenadi do tebe je? jos u tvojoj kuci? mora onda da je to nemoguce... tebe sigurno nikada niko nije izneneadio jer si jako oprezan, a mozda i vidovit... svaka cast.

da, zandar je tu da stiti nosoroga i ostale zivotinje u zo parku. zato je tu, jel?

da, sada cemo se gadjati gdje ih je vise prezivjelo (talaca) i zasto se tu borilo uopste, jel tako? a onda cemo krenuti sa onom sto su ih uopste pokusavali spasiti i tako....

niko nije rekao da policajac treba biti pred svakom kucom, nego da je njihova funkcija sticenje ljudi. ono sto ti stalno aludiram, a ti ne kontas. nije njihovo da stite zivotinje i insekte. ako ti kazes da stite sistem - to je sasvim ok, jer su ljudi isti taj i napravili da bi bili zasticeni. e to je ono sto je tebi izgleda tesko razumjeti. na stranu, istina je da to politika u zadnje vrijeme zloupotrebljava, ali je daleko od pameti reci da policija ne stiti ljude (ili pojedince), jer samo to i rade. a, opet, to rade jer im je samo to i zadatak.

kada pomenes sistem pomenuo si samo ljude koji su isti napravili. kada pomenes drustvo - pomenuo si ljude koji su isti napravili.

i za kraj. sve ce to ljudi, ako im ne bude pasalo, i promijeniti. tako da su ljudi (pojedinci) uvijek tu. taj tvoj imaginarni "sistem" nije nista vise do ljudi i pojedinci.

laku noc forume. valjda ce vise mozga biti ovdje ujutro...
jefferson

#3150 Re: USA fan page

Post by jefferson »

drastic wrote:
Jeli tako jefersone
Zavisi koji posao. Ali eto life guard u CA sa 100K? Pa moja zena radi u zdravstvenom sektoru a ne zaradi toliko, upravu u CA, u drzavnoj bolnici.
Kao sto govoris o bonusima isto tako bi mogli pricati o mentalitetu rezanja poreza od strane stanovnistva koje misli da su ceste i slicno bogom dane.
Kako god okrenes, u SAD od svih razvijenih drzava, je ubjedljivo najmanji broj drzavnih cinovnika po glavi stanovnika.
Post Reply