Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bingov buraz

#3126 Re: Avionske nesrece

Post by bingov buraz »

sadie_forever wrote:Evo kazu pronadjeno tijelo i Andreasa Lubitza

koja je to satanizacija ,naslov je "jezivo"...pa nije monstrum,,,sve sam ubjedjeniji da je ovo namjerna kampanja
Naravno da je monstrum,uradio istu stvar ko i Breivik samo sa duplo vise zrtava.

Jadno to dijete ako je istina ovo sto pisu da mu je djevojka trudna,nosice stigmu zbog idiota cijeli zivot.
Gabrielo

#3127 Re: Avionske nesrece

Post by Gabrielo »

bingov buraz wrote:

koja je to satanizacija ,naslov je "jezivo"...pa nije monstrum,,,sve sam ubjedjeniji da je ovo namjerna kampanja
Naravno da je monstrum,uradio istu stvar ko i Breivik samo sa duplo vise zrtava.

Jadno to dijete ako je istina ovo sto pisu da mu je djevojka trudna,nosice stigmu zbog idiota cijeli zivot.
Evo kazu da je imao suicidna razmisljanja i da je posjecivao doktora. I pustili ga takvog da vozi. Mnogo ce novca porodice zrtava ovdje izvuci.
bingov buraz

#3128 Re: Avionske nesrece

Post by bingov buraz »

Pa da su znali da je lud jasno da ga ne bi pustili da upravlja.
Nije nosio nalaze na posao sigurno.
jefferson

#3129 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

Gabrielo wrote:
bingov buraz wrote:

Evo kazu da je imao suicidna razmisljanja i da je posjecivao doktora. I pustili ga takvog da vozi. Mnogo ce novca porodice zrtava ovdje izvuci.
Ne moze tot ako u Evropi. Nije to BiH gdje doktor izadje iz sobe i odmah otraca pacijenta: znas ko mi je bio danas? Ko? Onaj mali? Ma koji mali? Ma onaj, od Sadete sa petog sprata, sto zivi pored one prodavnice auto djelova. Ma nemoj zezat, ma sta je sa mali? Ma puko skroz, nije fakat dobar u glavu.
Njemacka je to, ne mzoe doktor hodati okolo i djeliti kopije njegovih nalaza. Cijeli sistem na zapadu se ne zasniva na zakonima koliko se zasniva an POVJERENJU! Kod nas,z ato sto niko nikome ne vjeruje, mislimo da se sve zasniva an striktnoj regulaciji. Ne mozes ti nekoga natjerati ako taj neko nesto nece uraditi.
Ovdje je problem u ovome:
- Zasto je nakon pauze u treningu bio pusten da nastavi pilotsku skolu.
- Kako to da nakon 630 sati naleta moze sjesti iza upravljaca A320? U SAD kopilot mora imati minimalno 1500 sati naleta da bi prismrdio kabini, i onda tek pocinje polako uspunjanje uz hijerarijsku ljestvicu. Ako je to pilot koji dolazi iz civilne skole, ima iskustva na malim avionima, on nece garant sjesti iza upravljaca A320, nego ce poceti karijeru na malim mlaznjacima ili turbo-prop avionima. Ako je to isklesani vojni pilot, to je onda druga stvar.
arslanbey

#3130 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

kao i obicno ,poletjeli mediji pred rudu...moguce je da je pilot totalno nevin prema novim vijestima
insomnia78

#3131 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Jah
arslanbey

#3132 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:Jah
Jbg,kazu otac mu shrvan,i jos sada izlaze mediji koji govore kako je moguce da je nevin...s druge strane je bila tolika kampanja satanizacija

joj nebi mu bio u kozi,neka mu ALlah pomogne..sav onaj osjecaj,izgubio sina,mozda je kriv,a mozda i krivo optuzen--nepravda(sve se to pomjesa i nastaje najgora moguca bol)
Last edited by arslanbey on 31/03/2015 12:25, edited 1 time in total.
@mba

#3133 Re: Avionske nesrece

Post by @mba »

Capajebo wrote:Ne bi da nesto pametujem, niti pucam neku teoriju zavjere, ali aviokompaniji puno vise odgovara "ludi pilot" nego kvar na avionu. :D

bas tako! :thumbup:
arslanbey

#3134 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

@mba wrote:
Capajebo wrote:Ne bi da nesto pametujem, niti pucam neku teoriju zavjere, ali aviokompaniji puno vise odgovara "ludi pilot" nego kvar na avionu. :D

bas tako! :thumbup:
:thumbup:
@mba

#3135 Re: Avionske nesrece

Post by @mba »

arslanbey wrote:
Jbg,kazu otac mu shrvan,i jos sada izlaze mediji koji govore kako je moguce da je nevin...s druge strane je bila tolika kampanja satanizacija

joj nebi mu bio u kozi,neka mu ALlah pomogne..sav onaj osjecaj,izgubio sina,mozda je kriv,a mozda i krivo optuzen--nepravda(sve se to pomjesa i nastaje najgora moguca bol)

citao sam da je jako bogata familija, ako bude pametan nece tek tako popustiti pritisku medija!

pare u ruke, advokate plati i kreni protiv kampanju!

et sada su svi krivi samo ne lufthansa, ne nikako! :D
agent_zero

#3136 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

Lik je kriv, ubio je sebe i 149 nevinih ljudi (među njima djecu i dvije bebe) i apsolutno svi dokazi nesumnjivo na to upućuju, a vi kao neki padobranci, "pa možda je ovo, možda je ono..." :-)

Eto avion sam od sebe zaključao vrata od kokpita i nije sam od sebe dao da se otključaju i sam si oborio visinu na 30m :-)

A što možete kenjati u PM...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3137 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Niste vi letili u Indiju. Mi smo zbog krave na pisti morali sletiti 600+ km dalje od destinacije.
insomnia78

#3138 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:

Koji mediji
Ne zaboravi da se na snimku sa "crne kutije" cuje sta se zapravo desavalo
arslanbey

#3139 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:
arslanbey wrote:

Koji mediji
Ne zaboravi da se na snimku sa "crne kutije" cuje sta se zapravo desavalo
svedski ekspert kaze sta ako je bio bez svjesti,a po njegovom nikada nije cuo da se moze cuti preko crne kutije kako pilot dise...a lik je bio pilot godinama.a mi nismo ni vidjeli tu crnu kutiju,ono sto sam vidio na youtube sa drugih nesreca je jako nekvalitetno jedva se ista cuje...al eto sad ovi cak cuju kako se dise
annoy

#3140 Re: Avionske nesrece

Post by annoy »

Da je bio bez svijesti ne bi mogao pritisnut dugme za blokiranje ulaza u kokpit, zar ne?
insomnia78

#3141 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

annoy wrote:Da je bio bez svijesti ne bi mogao pritisnut dugme za blokiranje ulaza u kokpit, zar ne?
Upravo, plus sto putanja aviona, odnosno nacin poniranja ukazuje da se radilo o namjeri
insomnia78

#3142 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Osim toga jucer je od strane njemacke policije, saslusan Andreasov otac, danas majka i brat
Otac je potvrdio psiholoske probleme kod sina
arslanbey

#3143 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:Osim toga jucer je od strane njemacke policije, saslusan Andreasov otac, danas majka i brat
ma sve je meni to sumnjivo,neka bude kako jeste ali ja u pravdu odavno ne vjerujem :-?
insomnia78

#3144 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:
insomnia78 wrote:Osim toga jucer je od strane njemacke policije, saslusan Andreasov otac, danas majka i brat
ma sve je meni to sumnjivo,neka bude kako jeste ali ja u pravdu odavno ne vjerujem :-?
I babo laze, uz'o pare
arslanbey

#3145 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:
arslanbey wrote:
I babo laze, uz'o pare
ne laze babo,mozda je to rekao ja ga nisam cuo

a mozda je i rekao nesto u smislu "pa da znao je nekad poludjeti i otici u sobu po citav dan"(tipicni tinejdzerski ispadi) i mediji to prevedu kao "POTVRDJIUJE"

nista novo za medijske kurve(ne tvrdim ni da je ovako samo iznosim mogucnosti
insomnia78

#3146 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Odustajem
arslanbey

#3147 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:Odustajem

bilo kako bilo zivoti otisli zauvijek i nista ih ne vraca
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3148 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

annoy wrote:Da je bio bez svijesti ne bi mogao pritisnut dugme za blokiranje ulaza u kokpit, zar ne?

A sta ako je dugme zakocilo, sad kako nije bitno a mozda bio i bez svjesti? U Svakom slucaju, najlakse je reci on se zapuco, lakse nekako nego da sad prinude sve avionie i javno prave troskove, a znas kako burza reaguje... sta ja znam... samo mislim.
Fauja Singh

#3149 Re: Avionske nesrece

Post by Fauja Singh »

insomnia78 wrote:Odustajem
Najbolje, jer uvijek ce biti ljudi koji su skloni teorijama zavjere.
Evo ovaj slucaj, da su objavili da nije do kopilota nego do npr. dekompresije u kabini ili nekog drugog kvara na avionu, siguran sam da bi isti ovi teoreticari zavjere sumnjali u tu verziju pa bi navodili ovo upravo sto je sad razlog pada aviona, znaci bilo bi "meni je to sumnjivo, kako to da je pilot izasao iz aviona i da se bas tad desi dekompresija ili kvar na avionu"
Ljudi se valjda hrane time sta li.
Gabrielo

#3150 Re: Avionske nesrece

Post by Gabrielo »

Zviz wrote:

A sta ako je dugme zakocilo, sad kako nije bitno a mozda bio i bez svjesti? U Svakom slucaju, najlakse je reci on se zapuco, lakse nekako nego da sad prinude sve avionie i javno prave troskove, a znas kako burza reaguje... sta ja znam... samo mislim.
Evo jos jednog. Neki jednostavno nece/ne mogu da shvate. :-)
Post Reply