PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Son1

#3126 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Son1 »

COD Black Ops III besplatan za download za korisnike s PS+ do sredine Jula.
made_in_sarajevo

#3127 Re: PlayStation 4 - all about

Post by made_in_sarajevo »

Trebam prodati ps4, kako sad da odradim sa svojim acountom, jer imam i jednu digitalnu igricu?
febo_acm

#3128 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

a sta da odradis konkretno?
REDDEVILS

#3129 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

made_in_sarajevo wrote:Trebam prodati ps4, kako sad da odradim sa svojim acountom, jer imam i jednu digitalnu igricu?
klixoris

#3130 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Ekipa, moze li preporuka gdje sa sto manje peglanja kupovati kredit za PS Store ?
Registrovao sam account na US Store, ali ne znam gdje mi je najbolje kupovati kodove. Probao sam kod G2A prodavca na Ebayu i vratio mi pare jer mi je adresa na Ebay registrovana na BiH, a kupio sam kupon za US...
Last edited by klixoris on 17/06/2018 16:30, edited 1 time in total.
klixoris

#3131 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Rampage wrote:
Novac u virtuelni novčanik ne možeš dodavati direktno. Moraš kupovati tzv. "PlayStation Store Gift Card" s iznosima po želji, npr. 10, 20 ili 50$. Ja kupujem preko Amazona, zvanična SCEA prodavnica, transakcija je brza i jednostavna a isporuka trenutna. Dobijeni kod s iznosom koji si kupio uneseš jednostavno na nalog preko telefona, računara ili konzole. Novac je nakon toga spreman za kupovinu bilo kojeg digitalnog sadržaja s PS Storea:)

Jednostavano je, ne možeš pogriješiti:)

Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj :thumbup:
Moze link na tog prodavca na Amazonu sto kod njega kupujes kartice ?
made_in_sarajevo

#3132 Re: PlayStation 4 - all about

Post by made_in_sarajevo »

febo_acm wrote:a sta da odradis konkretno?
Haha vidim sad, ali sam rijesio :D
gilla

#3133 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

dinao wrote:Jel neko popravljao sam dualshock 4 controler, ili ti ga dzojstik?
Malo me zeza L3, za sprint. Gledao neke youtube klipove, ali me strah da nesto ne zeznem.
I jest vala glupo sto moras taj L3 stisnut za sprint i pri tome upravljati. Bas zbog toga gledam ove Scuf ili AIM controlere, da imam nazad dodatno dugme za sprint i jos jedno recimo za prone, odnosno čučanj..ili kako vec.
Samo skupi Scuf i AIM, cijena skoro pola konzole, oko 100 Eura.
L3 se samo jednom pritisne za sprint plus smjer gljive , ne drzis ga dok upravljas.
gilla

#3134 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

klixoris wrote:Ekipa, moze li preporuka gdje sa sto manje peglanja kupovati kredit za PS Store ?
Registrovao sam account na US Store, ali ne znam gdje mi je najbolje kupovati kodove. Probao sam kod G2A prodavca na Ebayu i vratio mi pare jer mi je adresa na Ebay registrovana na BiH, a kupio sam kupon za US...
Za usa kodove pcgamesupply.
arnes_king

#3135 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

E jucer sam prodao svoj debeli PS4 na 5.55 i danas isao kupiti Slim zlatni na 5.05, doplatio 30KM :D

Jos mi drug prodao externi HDD usb 3.0 od 320GB za 40KM, a HDD pun "piraterije". Odmah dobar start.
ferratilis

#3136 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ferratilis »

Da li se neko sjeca koliko je kostao PS4 kod nas kad je tek izasao? A koliko PS3?
typeOnegative

#3137 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

arnes_king wrote:E jucer sam prodao svoj debeli PS4 na 5.55 i danas isao kupiti Slim zlatni na 5.05, doplatio 30KM :D

Jos mi drug prodao externi HDD usb 3.0 od 320GB za 40KM, a HDD pun "piraterije". Odmah dobar start.

Pros`o si pravo dobro , dobio bolje uz minimalnu nadoplatu :thumbup:
wolfie

#3138 Re: PlayStation 4 - all about

Post by wolfie »

klixoris wrote:Ekipa, moze li preporuka gdje sa sto manje peglanja kupovati kredit za PS Store ?
Dobro si ti kupio, ali ti ne valja PSN account, moras napraviti novi s americkom adresom. A ubuduce pcgamesupply, kao sto vec rekose.
dinao

#3139 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

gilla wrote:
dinao wrote:Jel neko popravljao sam dualshock 4 controler, ili ti ga dzojstik?
Malo me zeza L3, za sprint. Gledao neke youtube klipove, ali me strah da nesto ne zeznem.
I jest vala glupo sto moras taj L3 stisnut za sprint i pri tome upravljati. Bas zbog toga gledam ove Scuf ili AIM controlere, da imam nazad dodatno dugme za sprint i jos jedno recimo za prone, odnosno čučanj..ili kako vec.
Samo skupi Scuf i AIM, cijena skoro pola konzole, oko 100 Eura.
L3 se samo jednom pritisne za sprint plus smjer gljive , ne drzis ga dok upravljas.
Nidje veze.
EDIT: ustvari moguce :run:
Sad probao i moze na nekim igrama.
Hvala Gilla. Naucio sam nesto novo.
Upro papak u dugme ne pusta hahahah
Last edited by dinao on 17/06/2018 23:47, edited 1 time in total.
febo_acm

#3140 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

ako se ne varam ukoliko vise puta pritisnes igrac gura loptu u prostor...
REDDEVILS

#3141 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Sutra ako bogda uzimam u BH telecomu PlayStation 4 Pro + FIFA 18 + DS4, s tim da cu potpisati ugovor na dvije godine moja tv net i imacu popusta 86,40 KM e sad me zanim posto imam dva PSN racuna HR i GB i ako izaberem da mi GB bude primarni racun hoculi moci igrati ovu Fifu sto cu dobiti uz konzolu ili cu morati HR racun aktivirati kao primarni da bi igrao fifu :?
klixoris

#3142 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

wolfie wrote:
Dobro si ti kupio, ali ti ne valja PSN account, moras napraviti novi s americkom adresom. A ubuduce pcgamesupply, kao sto vec rekose.
Ma napravio sam ja americki. Imao sam HR i jucer odlucim da kreiram novi sa USA adresom, doduse isti email sam koristio (HR account prebacio na drugu adresu, a adresu koju sam do prebacivanja koristio na HR, iskoristim za USA acc). Poslije toga odem na ebay, nadjem ovog G2A prodavca, kupim 50 USD kupon i dok sam cekao da mi posalje kod, dodje mi poruka kao da hoce da me verifikuju pozivom na telefon, a broj mi kao nije OK. Posaljem poruku da mi je OK broj, oni refundirase pare i otkazase kupovinu. Kao flagirao me njihov security sistem sumnjivim...

EDIT: Registrovao sam se na ovaj PCGamesupply i probno kupio 30 USD. Dobio kodove i uspjesno napunio wallet na PS Store-u. Kad dodjem kuci, probat cu pazariti kakvu igricu, valjda nece biti novih iznenadjenja...
Last edited by klixoris on 18/06/2018 09:56, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3143 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

REDDEVILS wrote:Sutra ako bogda uzimam u BH telecomu PlayStation 4 Pro + FIFA 18 + DS4, s tim da cu potpisati ugovor na dvije godine moja tv net i imacu popusta 86,40 KM e sad me zanim posto imam dva PSN racuna HR i GB i ako izaberem da mi GB bude primarni racun hoculi moci igrati ovu Fifu sto cu dobiti uz konzolu ili cu morati HR racun aktivirati kao primarni da bi igrao fifu :?
Što ne bi mogao igrati FIFA18? Ja registrovao US acc i igram FIFA18.
r_faruk

#3144 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

klixoris wrote:
Rampage wrote:
Novac u virtuelni novčanik ne možeš dodavati direktno. Moraš kupovati tzv. "PlayStation Store Gift Card" s iznosima po želji, npr. 10, 20 ili 50$. Ja kupujem preko Amazona, zvanična SCEA prodavnica, transakcija je brza i jednostavna a isporuka trenutna. Dobijeni kod s iznosom koji si kupio uneseš jednostavno na nalog preko telefona, računara ili konzole. Novac je nakon toga spreman za kupovinu bilo kojeg digitalnog sadržaja s PS Storea:)

https://www.amazon.com/gp/product/B00XJ ... =UTF8&th=1

ja kupujem ovdje, ali u zadnje vrijeme mi za sve gift cards kaze da su nedostupne :? samo 60$ i 70$ su trenutno dostupne...
r_faruk

#3145 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

gilla wrote:
Za usa kodove pcgamesupply.
fercera regularno kao i na amazonu? ista stvar?
beni-bu-man

#3146 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:
klixoris wrote:
Rampage wrote:

https://www.amazon.com/gp/product/B00XJ ... =UTF8&th=1

ja kupujem ovdje, ali u zadnje vrijeme mi za sve gift cards kaze da su nedostupne :? samo 60$ i 70$ su trenutno dostupne...
Ima na G2A
https://www.g2a.com/en-us/search?query=psn

tu ja uvijek uzimam
beni-bu-man

#3147 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
REDDEVILS wrote:Sutra ako bogda uzimam u BH telecomu PlayStation 4 Pro + FIFA 18 + DS4, s tim da cu potpisati ugovor na dvije godine moja tv net i imacu popusta 86,40 KM e sad me zanim posto imam dva PSN racuna HR i GB i ako izaberem da mi GB bude primarni racun hoculi moci igrati ovu Fifu sto cu dobiti uz konzolu ili cu morati HR racun aktivirati kao primarni da bi igrao fifu :?
Što ne bi mogao igrati FIFA18? Ja registrovao US acc i igram FIFA18.
kad ces nabaviti vise plus da raspalimo koju ko ljudi :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3148 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: kad ces nabaviti vise plus da raspalimo koju ko ljudi :mrgreen:
Možda idući mjesec :D
A i nisam ti ja još štela :P
beni-bu-man

#3149 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote: kad ces nabaviti vise plus da raspalimo koju ko ljudi :mrgreen:
nisam ni ja pa sta :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3150 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:
nisam ni ja pa sta :mrgreen:
:lol: :lol: furaš, pa kad me odereš ko zeca, biće :skoljka: :oops: :mrgreen:
Post Reply