Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Canton

#3126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

eldemar wrote:
Canton

Opet se svi bavite Komsicevim rijecima.
Imal on kakvih djela?

Jedino vidljivo djelo mu je kcerka Lana!
Nije uredu sto to spominjes na forumu i na takav nacin.
rajvosa1

#3127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Canton wrote:
rajvosa1 wrote:
Black swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
malo je prelazaka u DF iz SDPa
tako da je na prvi nalet u DFu samo onaj ko je ranije odustao od SDPa

nadam se da neće postići rezultate jače od SDU-a
Pa kako drugacije kad su kao prvu do njega vidjeli komprmitiranu Hanku V. i kad nastavljaju podrzavati Vladu KS zajedno sa Radeljasem. Potencijalni Zeljkovi biraci su bili nezadovoljni SDP-ovci, onaj bolji dio SDP-a, a oni ce radije ostati u SDP-u i cekati bolja vremena nego u kolo sa Hankom i Radeljasem.
Sam pripadam toj skupini
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
eldemar

#3128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eldemar »

Canton
eldemar wrote:
Canton

Opet se svi bavite Komsicevim rijecima.
Imal on kakvih djela?

Jedino vidljivo djelo mu je kcerka Lana!
Nije uredu sto to spominjes na forumu i na takav nacin.
Zakoci malo i ti...Sta trebam da mu pjevam "Hej Bosnjaci i ostali"...Iako iz dna duse mrzim ove hercegovacke tovare koji likuju nad sudbinom Budimira, isto tako mrzim tebe i ostale koji ste u istom kosu.

Canton, vjeruj mi da je Komsic "procitan" ...da nema podrsku vise ni od bosnjaka.
, pa ti ponovo napisi sta je u redu, a sta nije.

I
vee-jay

#3129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

ne mozes covjeku na forumu napisati da ga mrzis :-)
kox

#3130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Canton wrote:
rajvosa1 wrote:
Black swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
malo je prelazaka u DF iz SDPa
tako da je na prvi nalet u DFu samo onaj ko je ranije odustao od SDPa

nadam se da neće postići rezultate jače od SDU-a
Pa kako drugacije kad su kao prvu do njega vidjeli komprmitiranu Hanku V. i kad nastavljaju podrzavati Vladu KS zajedno sa Radeljasem. Potencijalni Zeljkovi biraci su bili nezadovoljni SDP-ovci, onaj bolji dio SDP-a, a oni ce radije ostati u SDP-u i cekati bolja vremena nego u kolo sa Hankom i Radeljasem.
Sam pripadam toj skupini
Iskreno se nadam da će biti što manje mijenjanja dresova. Prema mom mišljenju tu leži najveća opasnost za DF.
Ali nešto mi ipak nije jasno - nekim članovima SDP-a više smeta Hanka Vajzovic od npr. koalicije sa mafijaškim bossom koji je uz SDP-ovu pomoć postavljen na mjesto ministra sigurnosti (hej, ministra sigurnosti !), a ostale SDP-ove marifetluke da i ne spominjem ? I to bi trebao biti bolji dio SDP-a ? :shock:
dustaban

#3131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Zeljko Komsic ne valja, DF je lose krenuo, ali... sta je bolje?????
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

nama je hanka bila jača od dekana na faxu alfa i omega predavala 3 predmeta
smatrao sam je jednom od rijetkih normalnih osoba koje znanje imaju u malom prstu
nit je priučena niti je završila dopisni tečaj
nisam pratio njezinu političku karijeru ali ako je onakva kakvu sam je smatrao ( OK osoba)
žao mi je što je otišla

žmeljka&co smatram: nit će SDP mnogo izgubiti niti će DF mnogo dobiti
vee-jay

#3133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

ne smeta clanovima SDPa nista nego samo pokusavaju da ocrne DF u startu da bi ga prikazali politickom strankom (citaj kurvom) kao sto su i oni sami. sto im naravno i nece biti tesko uciniti jer eto DF jos ni ne postoji a vec je u koaliciji sa onim drugima...
Shahab

#3134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

kox wrote: Iskreno se nadam da će biti što manje mijenjanja dresova. Prema mom mišljenju tu leži najveća opasnost za DF.
Ali nešto mi ipak nije jasno - nekim članovima SDP-a više smeta Hanka Vajzovic od npr. koalicije sa mafijaškim bossom koji je uz SDP-ovu pomoć postavljen na mjesto ministra sigurnosti (hej, ministra sigurnosti !), a ostale SDP-ove marifetluke da i ne spominjem ? I to bi trebao biti bolji dio SDP-a ? :shock:
Bespogovorno slijede partijsku liniju. To i jeste tragedija SDP-a. U atmosferi jednoumlja nije moguće kreirati zdravu akciju. Da su okolnosti drugačije, da ipak nismo u evropskom okruženju, dominantni mentalitet totalitarizma i jednoumlja u SDP-u, metastazirao bi u sjevernokorejsku verziju diktature. Šta je bilo iskrenih i poštenih kadrova u SDP-u, to se razbježalo, i sa gađenjem gledaju na SDP koruptokraciju koja se javnosti lažno predstavlja, odnosno ima samo spoljnu manifestaciju socijaldemokratije. DF je stranka otvorena za razmjenu mišljenja i ideja, fluktuaciju kadrova prema standardima kvalitete a ne nepotizma, DF nije liderokratija nego prava evropska stranka koja artikuliše sve zdravo i transparentno u društvu, DF je sve ono što je razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...
dustaban

#3135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

rajvosa1 wrote:... onaj bolji dio SDP-a, oni ce radije ostati u SDP-u i cekati bolja vremena....
Ovime si sve rekao i o SDP-u i o nama svima.

Ostanite tu gdje jeste i na cemu jeste.
I CEKAJTE...

Image
eman

#3136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eman »

Shahab wrote:
kox wrote: Iskreno se nadam da će biti što manje mijenjanja dresova. Prema mom mišljenju tu leži najveća opasnost za DF.
Bespogovorno slijede partijsku liniju. To i jeste tragedija SDP-a. U atmosferi jednoumlja nije moguće kreirati zdravu akciju. Da su okolnosti drugačije, da ipak nismo u evropskom okruženju, dominantni mentalitet totalitarizma i jednoumlja u SDP-u, metastazirao bi u sjevernokorejsku verziju diktature. Šta je bilo iskrenih i poštenih kadrova u SDP-u, to se razbježalo, i sa gađenjem gledaju na SDP koruptokraciju koja se javnosti lažno predstavlja, odnosno ima samo spoljnu manifestaciju socijaldemokratije. DF je stranka otvorena za razmjenu mišljenja i ideja, fluktuaciju kadrova prema standardima kvalitete a ne nepotizma, DF nije liderokratija nego prava evropska stranka koja artikuliše sve zdravo i transparentno u društvu, DF je sve ono što je razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...
:thumbup:
rajvosa1

#3137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Ako govorim o sebi, zbog cega sam razocaran pojavom likova kao Hanka i Munja - ne vidim razlog zbog cega bi jedne lopove (SDA ili SDP) trebalo zamijeniti istim takvim. Ako bi danas bili izbori, ja ne bih glasao ili bih dao bijeli listic. Ne vidim nikakvu moralnu ili politicku razliku izmedju Slucajnog, Tihija u odnosu na Hanku. I kraj price.
Shahab

#3138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

rajvosa1 wrote:Ako govorim o sebi, zbog cega sam razocaran pojavom likova kao Hanka i Munja - ne vidim razlog zbog cega bi jedne lopove (SDA ili SDP) trebalo zamijeniti istim takvim. Ako bi danas bili izbori, ja ne bih glasao ili bih dao bijeli listic. Ne vidim nikakvu moralnu ili politicku razliku izmedju Slucajnog, Tihija u odnosu na Hanku. I kraj price.
Ti si onda slijep....
Pertini

#3139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

rajvosa1 wrote:Ako govorim o sebi, zbog cega sam razocaran pojavom likova kao Hanka i Munja - ne vidim razlog zbog cega bi jedne lopove (SDA ili SDP) trebalo zamijeniti istim takvim. Ako bi danas bili izbori, ja ne bih glasao ili bih dao bijeli listic. Ne vidim nikakvu moralnu ili politicku razliku izmedju Slucajnog, Tihija u odnosu na Hanku. I kraj price.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=r ... tekst_rb=3

DF BiH je tu, ništa drugo nije važno!

Nije se još ni osušilo mastilo na Zahtjevu za registraciju nove političke stranke nazvane Demokratska fronta BiH, a već su uslijedile razne optužbe i kritike. Prvo je vječitim kritičarima svega i svačega u BiH smetalo što nema poznatih imena špekulirajući ko bi se sve mogao pridružiti Željku Komšiću. Komšić im je tada lakonski odgovorio da ga ne zanimaju ni bogati ni slavni već čestiti i pošteni. Ušutjeli su.

Kad su na Osnivačkoj skupštini DF-a BiH (7. 4. 2013.) predstavljeni prvi ljudi ove političke stranke, uslijedile su kritike tih istih dušebrižnika, iako programski nacrt koji je blago predstavljen ima u sebi sve elemente neophodne za budućnost BiH. Različiti forumski kritičari su kao po diktatu ispisali stranice i stranice materijala na temu treba li DF-u BiH i Željku Komšiću, Munir Alibabić Munja? Šta će mu Hanka Vajzović? Tu su i komentari: Željko se okružio generalima, umnožavajući tako sekretara DF BiH Sifeta Podžića nekoliko puta i pretvarajući ga u cijeli generalštab.

Sudska registracija još nije gotova i autor ovog teksta raspolaže pouzdanim informacijama da aktivisti i simpatizeri DF-a jedva čekaju da se to desi i da počnu djelovati, ali su i oni zatečeni kako su “dočekani na nož” upravo od onih koji bi im po svemu trebali biti prirodni saveznici. Iako nisu ni prvi čestiti korak napravili kritike prašte sa svih strana. Zanimljivo je da većina kritika na DF BiH podsjeća na “potpis” SDP-a BiH, koji se s pravom ima radi čega i brinuti, jer im DF BiH odnosi značajan broj članova, i kako spomenu profesor Slavo Kukić, 40-ak viđenijih tuzlanskih članova je vratilo stranačke iskaznice SDP-a i odlučilo prijeći DF-u Željka Komšića.

Nije tajna da je stanje u SDP-u BiH u Tuzli takvo da se dojučerašnji kadrovi utrkuju ko će se prije “razdužiti” sa ovom posrnulom političkom partijom i pridružiti Željku. Nije drugačije ni u Sarajevu. Novi Grad Sarajevo, nekada “bastion” SDP-a BiH, pukao je kao mjehur od sapunice, a članstvo ne može iščekati sudsku registraciju i štampanje pristupnica.

Možda zbog toga Aner Žuljević (SDP BiH), delegat u Domu naroda PFBiH, u svojoj paranoji optužuje DF za koaliranje sa SDA. On to radi, vjerovatno, po partijskom zadatku, jer bi ovaj mladi univerzitetski profesor, koga osobno cijenim, trebao znati da DF BiH, ne samo što formalno- pravno ne postoji, već nije parlamentarna stranka ni na kom nivou u BiH. SDP-u BiH vjerovatno smeta što su apatija i beznađe bh. političke scene, kojoj su sami doprinijeli, prekinuti nedavnim formiranjem DF-a BiH, i što se pojavila nova nada tako dugo potrebna građanima BiH.

Sa sjetom se “socijaldemokrati” prisjećaju da su ne tako davno oni bila ta nada, koja je tako brzo ispuhala već nakon insistiranja Zlatka Lagumdžije na poziciji ministra vanjskih poslova. Ovoga puta ta nada se pojavila u vidu grupe ljudi okupljenih oko Željka Komšića, koje sad zasad krase epiteti čestitosti i poštenja. Je li to najbolje što DF može da ponudi? Vjerovatno nije. Ali hajde da ih pustimo da se bar na miru organizuju i da se predstave bh. javnosti. Nemojmo ih kriviti za ono što nisu uradili, jer nisu postojali.

Raditi pošteno posao kojim se bavio Munir Alibabić i biti dobar svima nespojivo je. Biti bivši SDP-ovac, i željeti da misliš svojom glavom, a ne onako kako to zahtjeva SDP-ov “dvojac bez kormilara”, legitimno je pravo profesorice Hanke Vajzović, kao što je pravo bivšeg generala Sifeta Podžića da se kao građanin uključi u politički život države za koju se borio.

Poštenje je nešto što svi ovi ljudi svakako imaju, baš kao i njihov lider i aktuelni član Predsjedništva BiH, Željko Komšić. Ova osobina je i najvažnija karakteristika koja je nedostajala na bh. političkoj sceni. Upravo nju je svojevremeno naglasio i bivši američki senator Alan Simpson, predstavljajući Geralda Forda na Harvardu, kao uvodničara: “Ako si pošten, onda ništa drugo nije važno – ako nisi pošten onda opet ništa drugo nije važno!”

Demokratska fronta BiH je osnovana – ništa drugo nije važno!

Midhat Slatina, čitatelj
Canton

#3140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

eldemar wrote:
Zakoci malo i ti...Sta trebam da mu pjevam "Hej Bosnjaci i ostali"...Iako iz dna duse mrzim ove hercegovacke tovare koji likuju nad sudbinom Budimira, isto tako mrzim tebe i ostale koji ste u istom kosu.

Canton, vjeruj mi da je Komsic "procitan" ...da nema podrsku vise ni od bosnjaka.
, pa ti ponovo napisi sta je u redu, a sta nije.

I
Pjevaj ti sta hoces.. ali necije dijete koje je ni krivo ni duzno spominjati i uvlaciti u ovakve rasprave je neumjesno
Canton

#3141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

Shahab wrote: Bespogovorno slijede partijsku liniju. To i jeste tragedija SDP-a. U atmosferi jednoumlja nije moguće kreirati zdravu akciju. Da su okolnosti drugačije, da ipak nismo u evropskom okruženju, dominantni mentalitet totalitarizma i jednoumlja u SDP-u, metastazirao bi u sjevernokorejsku verziju diktature. Šta je bilo iskrenih i poštenih kadrova u SDP-u, to se razbježalo, i sa gađenjem gledaju na SDP koruptokraciju koja se javnosti lažno predstavlja, odnosno ima samo spoljnu manifestaciju socijaldemokratije. DF je stranka otvorena za razmjenu mišljenja i ideja, fluktuaciju kadrova prema standardima kvalitete a ne nepotizma, DF nije liderokratija nego prava evropska stranka koja artikuliše sve zdravo i transparentno u društvu, DF je sve ono što je razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...
Veze ti nemas o funkcionisanju SDPa. Sto je bilo iskrenih i postenih kadrova SDPu i dalje je tu, neki su aktivni neki nisu.
Razbjezali su se samo oni ciji egoizam nije manji od Lagumdzijinog.
Al sto rece jedan... Ko god je napustio SDP nije napravio vecu karijeru od one koju je imao u SDPu
Last edited by Canton on 03/05/2013 14:03, edited 1 time in total.
Canton

#3142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

Shahab wrote: DF je stranka otvorena za razmjenu mišljenja i ideja, fluktuaciju kadrova prema standardima kvalitete a ne nepotizma, DF nije liderokratija nego prava evropska stranka koja artikuliše sve zdravo i transparentno u društvu, DF je sve ono što je razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...

DF je stranka koja jos fakticki ne postoji. S toga je jos rano davati takve ocjene. Medjutim po ovome sto su njeni sadasnji clanovi radili zadnjih par mjeseci to ce biti stranka u nivou Radeljasa i SDUa
palermo

#3143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Shahab wrote: Bespogovorno slijede partijsku liniju. To i jeste tragedija SDP-a. U atmosferi jednoumlja nije moguće kreirati zdravu akciju. Da su okolnosti drugačije, da ipak nismo u evropskom okruženju, dominantni mentalitet totalitarizma i jednoumlja u SDP-u, metastazirao bi u sjevernokorejsku verziju diktature. Šta je bilo iskrenih i poštee razbježalo, i sa gađenjem gledaju na SDP koruptokraciju koja se javnosti lažno predstavlja, odnosno ima samo spoljnu manifestaciju socijaldemokratije.

....... razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...
Mislim da je Vivaldi jednom napisao za tebe, jedan od najpotcjenjenijih forumaša. Stvarno nekad briljiraš.
Kao u ovoj kratkoj i sažetoj analizi SDP-a.

Onaj dio o DF-u sam namjerno izbrisao, kakav će DF biti to ćemo vdijeti. Kakav je SDP, to smo nažalost vidjeli
rajvosa1

#3144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Shahab wrote:
Ti si onda slijep....
kad sam ja slijep, ti učini da progledam: U čemu je razlika kad Bakirovica postane direktorica Vojne bolnice ili Nerminov brat Autoputeva, u odnosu na Hanku V. čija su djeca, gle čuda, nakon njenog glasanja postali asistent na faxu (sin), odnosno viceguiverner Centralne banke (kćerka)??? Znači ostaje ista logika koju su patentirali SDA i SDP: naši lopovi su OK, prozivat ćemo samo lopove koji nisu kod nas. Neka, hvala. Sit sam i toga
Revolucionar ★

#3145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Revolucionar ★ »

Zasto ovako dugo traje registracija ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

žmeljko je šupak jer nije profilirao nekog iz općine kao svog nasljednika
zato sad koldžo jaše
umjesto da da nekome podršku i da ga uputi
on ode preko noći :roll:
akcid

#3147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Black swan wrote:žmeljko je šupak jer nije profilirao nekog iz općine kao svog nasljednika
zato sad koldžo jaše

Šupak je svako ko misli da se načelnik profilira na takav način :-) Ne šupak, nego neko ko pojma nema kako se bira i postavlja načelnik općinske organizacije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Black swan wrote:žmeljko je šupak jer nije profilirao nekog iz općine kao svog nasljednika
zato sad koldžo jaše
Načelnika biraju građani :roll: Nema tu ko šta profilirati i uputiti :D Općinsko vijeće izglasa kasnije, ali treba poštovati volju građana..
Banksy

#3149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

zato sad koldžo jaše
:lol:

Šta vam je jutros ... :D
Banksy

#3150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Shahab wrote: Bespogovorno slijede partijsku liniju. To i jeste tragedija SDP-a. U atmosferi jednoumlja nije moguće kreirati zdravu akciju. Da su okolnosti drugačije, da ipak nismo u evropskom okruženju, dominantni mentalitet totalitarizma i jednoumlja u SDP-u, metastazirao bi u sjevernokorejsku verziju diktature. Šta je bilo iskrenih i poštee razbježalo, i sa gađenjem gledaju na SDP koruptokraciju koja se javnosti lažno predstavlja, odnosno ima samo spoljnu manifestaciju socijaldemokratije.

....... razočarana javnost, očekivala od SDP-a, a dobila još goru verziju kriminala i populizma, nego je to patentirala SDA. Nisu slučajno te dvije stranke, SDA i SDP, donedavno imale koaliciju...
Mislim da je Vivaldi jednom napisao za tebe, jedan od najpotcjenjenijih forumaša. Stvarno nekad briljiraš.
Kao u ovoj kratkoj i sažetoj analizi SDP-a.
Često briljira.
Samo da ga nekad ne prenosi turkofilija ... :mrgreen:
Post Reply