TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dupli_skalp

#3126 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

brazzo19 wrote:U cemu je razlika izmedju ova dva modela Philipsa
43PUS6501
43PUS6401
pisali su već ljudi na ovoj temi o tome, 6501 ima bolji i kvalitetniji panel (120hz, naspram 60hz kod 6401).
moke_31

#3127 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

brazzo19 wrote:U cemu je razlika izmedju ova dva modela Philipsa
43PUS6501
43PUS6401
Oba su IPS, to ti dosta govori, loš kontrast i dubina crne. Prvi je malo bolji i on je čini mi se direct led i ima malo bolji kontrast i crnu,a bolji mu je i HDR.

To je prema ovim recenzijama koje sam našao na netu:

http://www.trustedreviews.com/philips-43pus6501-review

http://www.expertreviews.co.uk/tvs-ente ... 112-review

Ako budeš birao između ova dva prvi je naravno bolji, tu nema dileme.
brazzo19

#3128 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Ma javljao sam se vec na ovu temu raja vezano za ovaj tv pa sam vagao izmedju njega i drugog sony androida, kod ovog me najvise privlaci sto ima android 6.0 i 16gb memorije sto znaci da ce sa ovim androidom jos dugo podrzavati top aplikacije i igre tako da na tv. mogu instalirati sta hocu a kodi pogotovo i jos neke aplikacije i ono sto me najvise privlaci kod njega pored androida je ovaj dvostrani ambilight koji recimo kad se gleda film i kad je svjetlo ugaseno zaista izgleda fenomenalno u dnevnom boravku ili spavacoj sobi, a vidim imaju ova dva modela philipsa prakticki sve isto pa me zato zanimalo u cemu je razlika ...
moke_31

#3129 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

brazzo19 wrote:Ma javljao sam se vec na ovu temu raja vezano za ovaj tv pa sam vagao izmedju njega i drugog sony androida, kod ovog me najvise privlaci sto ima android 6.0 i 16gb memorije sto znaci da ce sa ovim androidom jos dugo podrzavati top aplikacije i igre tako da na tv. mogu instalirati sta hocu a kodi pogotovo i jos neke aplikacije i ono sto me najvise privlaci kod njega pored androida je ovaj dvostrani ambilight koji recimo kad se gleda film i kad je svjetlo ugaseno zaista izgleda fenomenalno u dnevnom boravku ili spavacoj sobi, a vidim imaju ova dva modela philipsa prakticki sve isto pa me zato zanimalo u cemu je razlika ...
Oba ova TV-a su na Lolipopu (dovoljno za Kodi 17) ali će vjerovatno dobiti nadogradnju na Marshmallow ako već nisu, nisma upratio. Sonyjeva linija android televizora iz 2015. je dobila Marshmallow a priča se da će čak dobiti i Nougat. Možda i Philips odluči dobaciti do Nougata jer su ovo 4K televizori, imaju HDR, itd.

Čini mi se da sam negdje u recenzijama koje sam postavio u prethodnom postu pročitao da je kod ove serije philipsa najslabiji dio sami panel koji je lošeg kvaliteta i plus je IPS, tako da ni sva tehnologija procesiranja slike, HDR-ovi i ostala džidže ne mogu puno pomoći kad je kvalitet slike u pitanju.

Kad je u pitanju budžet tv sa 4K, HDR-om i dosta priključaka i uz to sve dobrom cijenom, teško da ćeš naći povoljniji tv na tržištu. Plus tu je i KODI i ambilight na koji si se naložio :D , tako da nema potrebe dalje diskutovati, pravac radnja i kupuj :D
brazzo19

#3130 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

moke_31 wrote:
brazzo19 wrote:Ma javljao sam se vec na ovu temu raja vezano za ovaj tv pa sam vagao izmedju njega i drugog sony androida, kod ovog me najvise privlaci sto ima android 6.0 i 16gb memorije sto znaci da ce sa ovim androidom jos dugo podrzavati top aplikacije i igre tako da na tv. mogu instalirati sta hocu a kodi pogotovo i jos neke aplikacije i ono sto me najvise privlaci kod njega pored androida je ovaj dvostrani ambilight koji recimo kad se gleda film i kad je svjetlo ugaseno zaista izgleda fenomenalno u dnevnom boravku ili spavacoj sobi, a vidim imaju ova dva modela philipsa prakticki sve isto pa me zato zanimalo u cemu je razlika ...
Oba ova TV-a su na Lolipopu (dovoljno za Kodi 17) ali će vjerovatno dobiti nadogradnju na Marshmallow ako već nisu, nisma upratio. Sonyjeva linija android televizora iz 2015. je dobila Marshmallow a priča se da će čak dobiti i Nougat. Možda i Philips odluči dobaciti do Nougata jer su ovo 4K televizori, imaju HDR, itd.

Čini mi se da sam negdje u recenzijama koje sam postavio u prethodnom postu pročitao da je kod ove serije philipsa najslabiji dio sami panel koji je lošeg kvaliteta i plus je IPS, tako da ni sva tehnologija procesiranja slike, HDR-ovi i ostala džidže ne mogu puno pomoći kad je kvalitet slike u pitanju.

Kad je u pitanju budžet tv sa 4K, HDR-om i dosta priključaka i uz to sve dobrom cijenom, teško da ćeš naći povoljniji tv na tržištu. Plus tu je i KODI i ambilight na koji si se naložio :D , tako da nema potrebe dalje diskutovati, pravac radnja i kupuj :D
Zahvaljujem :D E sad sto se tice tog panela i kvaliteta slike cisto sumnjam da cu ja "laik" koji je gleda filmove i utakmice primijetiti u toku gledanja da je slabiji kvalitet ili neki kontrast jer kontam recimo kada puknem na tom tv.u neki film u 4k ili full hd i jos upalim ambilight to je vrhunski dozivljaj ne vjkerujem da cu primjetiti nesto da nije ok "golim okom" :D
Dupli_skalp

#3131 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

itekako se primjeti i golim okom...
brazzo19

#3132 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

eyesburn wrote:itekako se primjeti i golim okom...
Kao npr ? :D bez zezancije pitam jer hocu da kupim ovaj 6501 ?
moke_31

#3133 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Ja nisam imao priliku zagledati philips televizore po radnjama uživo uopće, pa ni ovu seriju. Čak ako odeš u radnju da pogledaš neki, on će raditi u modu za prodavnice, sa napucanim brightnessom i contrastom do maximuma, plus u radnjama ima dosta svjetla i prozora i pitanje je hoćeš li primjetiti išta od mana.

Kao što @zomri reče, tek kad dođeš kući i postaviš ga da radi, recimo, u standard modu, vidjećeš kako to izgleda, a posebno kad ugasiš svjetlo :D, e tu se tek vidi kakva je slika i imali problema, posebno kontrast i dubina crne.

U recenziji koju sam postavio pročitao sam da 6501 im problem sa backlight cloudingom i edge bleed (mrlje na ivicima) kod tamnih scena i da ambilight malo pomaže kod skrivanja ovih mana i da su ove mane posebno uočljivo kad se gleda HDR izvor.

Da li ćeš ti to primjećivati ili ne, i da li će ti smetati kao laiku :D niko ti to ne možemo reći. Zavisi i od panela, možda ne budeš uopće primjećivao a možda bude baš uočljivo.

Otiđi u neku, po mogućnosti, slabije osvjetljenu radnju i malo istestiraj TV, mijenjaj načine gledanja, ponesi na USB-u filmove ili utakmice, odnosno ono što ćeš najviše gledati, i vidi jesi li zadovoljan slikom, to ti je najbolje. Tako ćeš najlakše donijeti odluku.
Dupli_skalp

#3134 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

ne znam o čemu je dilema, ali bolje je uzeti tv sa 120hz panelom (pus6501), nego onaj sa 60hz. razlika je primjetna i na shop mode-u, oštrina slike i brze scene.
shalla

#3135 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Ovo što moke kaže za crnu boju, fakat se tek može vidjeti kući i to navečer kad je svjetlo minimalno, ja sam tek tu skontao da sam uzeo dobru televiziju :mrgreen: Brate kad je crn ekran televizija kao da je ugašena, da nema onog LED-a na dnu TV-a, ne bih ni skontao majke mi...
moke_31

#3136 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

eyesburn wrote:ne znam o čemu je dilema, ali bolje je uzeti tv sa 120hz panelom (pus6501), nego onaj sa 60hz. razlika je primjetna i na shop mode-u, oštrina slike i brze scene.
Koliko sam ja skonto brazzo19 prvobitne dileme više nema, jasno je da je 6501 bolji od ovog drugog po svemu, ne samo po herzaži, nego se pojavila dilema, bar se meni čini, je li dobra ideja kupiti philips općenito, ili ovo seriju :D
brazzo19

#3137 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

moke_31 wrote:
eyesburn wrote:ne znam o čemu je dilema, ali bolje je uzeti tv sa 120hz panelom (pus6501), nego onaj sa 60hz. razlika je primjetna i na shop mode-u, oštrina slike i brze scene.
Koliko sam ja skonto brazzo19 prvobitne dileme više nema, jasno je da je 6501 bolji od ovog drugog po svemu, ne samo po herzaži, nego se pojavila dilema, bar se meni čini, je li dobra ideja kupiti philips općenito, ili ovo seriju :D

Hahahaha :D i ja glup sto "cackam mecku" :D nanijetio ovaj 6501 trebo otic kupit i jezik za zube ... ovako procitah par komentara na ove boje kontraste i kvalitet kad se gleda HDR i onda se da prostis sjebah ... ne bih zelio da izletim milju i dvjesta za tv i onda da mi slika bude mrljava ili da mi se nesto desava u coskovima ekrana :D
Dupli_skalp

#3138 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zar je još 1200?

koja dijagonala?
brazzo19

#3139 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

eyesburn wrote:zar je još 1200?

koja dijagonala?
43" dodje oko 1150km ....
Dupli_skalp

#3140 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

brazzo19 wrote:

koja dijagonala?
ma kakvi, to te neko levati.

evo ti ga u staniću na akciji za 999km: https://www.olx.ba/artikal/25761354/phi ... 43pus6501/
Dupli_skalp

#3141 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

inače ko sad kupuje tv (kud ovako nešto nije bilo kad sam ja kupovao :zid: ) ovo je fantastična akcija:

https://technoshop.ba/proizvodi/velika- ... elevizora/
Idemedosumom

#3142 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

E ovo je doista povoljno, 55" za 799KM

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 545v-2013/
brazzo19

#3143 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

eyesburn wrote:
brazzo19 wrote:

koja dijagonala?
ma kakvi, to te neko levati.

evo ti ga u staniću na akciji za 999km: https://www.olx.ba/artikal/25761354/phi ... 43pus6501/

Beton za 1000 km ne mogu naci bolji ... smart android direktan wi fi full hd 4k kodi i ostali zezancije plus ambilighit .... sta ima jos u ovom rangu za ove pare ?
shalla

#3144 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Hahahahahahahahahhaha koji si ti mazohista :lol: :lol:
Prvo kaže "beton, za 1000 KM ne mogu naći bolji", 10 riječi nakon toga slijedi "šta još ima u ovom rangu za ove pare"... Plačem :lol:
Uzmi druže ovaj Philips i uslikaj nam kako ti se uklopio u boravak i nek je sa srećom ;-)
brazzo19

#3145 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

shalla wrote:Hahahahahahahahahhaha koji si ti mazohista :lol: :lol:
Prvo kaže "beton, za 1000 KM ne mogu naći bolji", 10 riječi nakon toga slijedi "šta još ima u ovom rangu za ove pare"... Plačem :lol:
Uzmi druže ovaj Philips i uslikaj nam kako ti se uklopio u boravak i nek je sa srećom ;-)
Sta cu kad sam labilan ko izlizani uckur na naninim dimijama :D sve hocu da uzmem a kontam da se ne zajebem a sto vise razmisljam veca je mogucnost da cu se zajebat .... najbolje otici u radnju u uperi prstom ko u govno daj mi ovaj i gotovo ... a ovako sve nesta kontam a nikako da skontam :D

p.s jel ono u tebe sony android ? :D
shalla

#3146 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

brazzo19 wrote:
Sta cu kad sam labilan ko izlizani uckur na naninim dimijama :D sve hocu da uzmem a kontam da se ne zajebem a sto vise razmisljam veca je mogucnost da cu se zajebat .... najbolje otici u radnju u uperi prstom ko u govno daj mi ovaj i gotovo ... a ovako sve nesta kontam a nikako da skontam :D

Da, ja sam na kraju uzeo Sony XD8005, malo skuplji je bio od mog prvobitno planiranog iznosa al vjeruj mi da TV gori kako je moćan ;-)
moke_31

#3147 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Uzmi ovaj ako se možeš malo više protegnuti https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... cbaep-883/

Snižen pravo a beton TV, ja platio 50" verziju 1699 KM prije godinu i po. Android je ali nema ambilighta.
Dupli_skalp

#3148 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

brazzo19 wrote:

alternative ti mogu biti jedino ovi:

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... t-tv-1987/

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... t-tv-2111/
brazzo19

#3149 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Kako ide ljudine, morel se lezat ?? :D

Ovako imam veoma povoljno da uzmem ovaj tv pa me interesuje isplatil ga se uzet za neke 4 glave ocuvan je ..... htio bih roditeljima u dnevni boravak, kontam da je idealno za njih ogroman je ima ambilight plus mogu i na yotube da puscaju best off sabana saulica :D

znaci tv je ovaj :D

https://www.benchmark.rs/3d_smart_led_t ... ll_hd-5020
zippoo87

#3150 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

brazzo19 wrote:Kako ide ljudine, morel se lezat ?? :D

Ovako imam veoma povoljno da uzmem ovaj tv pa me interesuje isplatil ga se uzet za neke 4 glave ocuvan je ..... htio bih roditeljima u dnevni boravak, kontam da je idealno za njih ogroman je ima ambilight plus mogu i na yotube da puscaju best off sabana saulica :D

znaci tv je ovaj :D

https://www.benchmark.rs/3d_smart_led_t ... ll_hd-5020
odlican
ima sve sto jedan TV u danasnje vrijeme treba da ima pa cak i ponesto viska (recimo 3D) :D
Post Reply