Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HardCore

#3126 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

Kofer wrote:
skriveni wrote:
Kofer wrote:Što mislite o ovom korisniku,dali je prevaranti jer su mu smiješne cijene mobitela:

http://www.pik.ba/profil/passed/

http://www.pik.ba/artikal/10422860/ipho ... 6gb-32-gb/

Nema garancije nema kutije, vjerovatno su ukradeni,,ako ti pokuca policija na vrata nemoj se iznenadit :D
Zašto bi bili ukradeni?Ako nema garancije normalno da cijena ide doli,i još nema kutije,mislim da je razumna cijena.
Pa jaro ako ti je razumna cijena onda ga uzmi, ha ja, ja ne kazem da su ukradeni, ali je moguce jer nema papire i kutije, sutra ti na vrata moze pokucati lik s kutijom i svim podatcima od tog telefona i da ti kaze vrati mi moj telefon inace polcija stize na vrata...kontas u cemu je stvar ?
shibonja

#3127 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shibonja »

Kofer wrote:Što mislite o ovom korisniku,dali je prevaranti jer su mu smiješne cijene mobitela:

Sklapa covjek rasturene telefone,kupuje po kini ove oklope i nadje sebe u svemu tome..znam jednog sto isto ovo radi,jedino bih prije kupovine trazio imei da provjerim na netu ako je u pitanju Iphone..
basicm

#3128 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by basicm »

Lucazode wrote:Još jedan slučaj.
Nakon što sam pogodio cijenu auta i bio spreman isto odvesti na pregled u ASU. Kupac je odbio uz navode ne ide. Auto vjerovatno ima na satu 800.000 umjesto 80000 hiljada.

http://www.pik.ba/profil/telfonn/

Image
Pogledaj rukohvat na vozacevim vratima, kao i airbag suvozaca, pa ce ti biti jasnije :-D
titinho

#3129 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by titinho »

Danas naletim na ovog lika http://www.pik.ba/profil/Svemmir/
Danas se registrovo i nakon 3-4 sata odmah mu banovan profil

Prodavo je 3 artikla, samsung glaxy tab 3 za 300 km - note3 za 500 km i plasmu 3d 60incha za 350 km
Cudno mi je odmah bilo jer sva tri artikla prodaje ispod razumne cijene al cudno mi je da je bas brzo banovan. Cak sam pricao sa njim, kaze da je iz Sanskog mosta i lafo 10 km da mi posalje artikal do Sarajeva.
Sreca eto da je banovan, mogo sam dzaba otici u sanski most da vidim u kakvom je stanju artikal.
Kofer

#3130 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

shibonja wrote:

Sklapa covjek rasturene telefone,kupuje po kini ove oklope i nadje sebe u svemu tome..znam jednog sto isto ovo radi,jedino bih prije kupovine trazio imei da provjerim na netu ako je u pitanju Iphone..
Mislim da nije taki,nemože se to tako prodavati.Mislim da je radnja u pitanju.
Eborg

#3131 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

U čemu je fazon da ljudi ne žele ostavljati dojmove? Jedva nekog nagovorim da kupi artikal i onda ga danima kumiš da ostavi dojam. Hajde što pomaže to, ali što ubiše notifikacije to je drama. :roll:
aux

#3132 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by aux »

Eborg wrote:U čemu je fazon da ljudi ne žele ostavljati dojmove? Jedva nekog nagovorim da kupi artikal i onda ga danima kumiš da ostavi dojam. Hajde što pomaže to, ali što ubiše notifikacije to je drama. :roll:
To sam i sam primjetio jer je roba pretezno ili ostecena ili ce tek biti pa se boje negativnog dojma kojeg nisam nikom ostavio
Eborg

#3133 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Ma ne, transakcija se obavi i to je sve OK, prodam šta sam trebao. Ali molim da kliknu na ono "Kupi artikal", sve nešto izbjegavaju.
Horus1234

#3134 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

Nova godina - nova nafaka, ili bolje reći prevara. Ukratko, lik koji me je prevario je shema koji mi je uvalio telefon HTC Sensation s nedostatkom koji je prešutio http://www.pik.ba/profil/shema

Moram naglasiti da je ovaj, za razliku od 99% prevaranata na Piku koji su nepismeni i relativno laki za provaliti, namazan svim bojama i lakovima, pismen je i zna se dobro prikriti.

A sad detaljno.

Ostavio sam mu negativan dojam sa podacima o njemu da bi te podatke gospoda sa Pika obrisala jer je on zatražio da se oni uklone kako ga drugi ne bi provalili. Podaci njegovi su:

e-mail: [email protected]
fb profil: Almir Ćire Šeljmo https://www.facebook.com/almir.seljmo
broj telefona: 061277241

U dojmu sam napisao (što ujedno opisuje šta se desilo):

Uprkos tome što me je prevario, ne bih mu dao negativan da nije nastavio dalje lagati. Što je previše, previše je.

Čovjek koji jedno priča, drugo misli a treće radi, prije plaćanje je fin, kulturan i sve najbolje a poslije plaćanja suprotnost. Izradio me je prilično, prešutio važan nedostatak artikla koji se NIJE mogao uočiti na licu mjesta i rekao ako šta ne bude valjalo vrati, a onda se kasnije počeo izvlačiti kad sam tražio povrat. Ruku na srce, bio sam i ja naivan što sam mu progledao kroz jedan nedostatak i jedan već zarađeni negativni. Da ne bi pokušao slučajno sakriti artikal, dotični mi je prodao telefon HTC Sensation.

Šta se desilo: Prije nego što smo se našli, preko telefona sam ga pitao da li artikal ima imalo prašine pod ekranom i da li je sve potpuno ispravno, gospodin kaže nema i da je sve potpuno ispravno. Nađemo se, kad pod ekranom na gornjoj desnoj strani prašina za koju je on rekao da je nema i to je bila njegova LAŽ 1. Pošto je nije bilo previše (ali je ipak primijetno), progledam mu kroz prste na to i nastavim pregledati dalje i s telefonom se stvarno sve činilo uredu. Također i s prodavačem koji mi se sve vrijeme činio prilično pošten. Kupim artikal i sve je bilo uredu dok ga nisam stavio da se puni preko noći. Ujutro imam šta vidjeti, prošlo čitavih 5 i po sati a telefon se JOŠ NIJE NAPUNIO. Kontaktiram dotičnog putem Pika odmah koji kaže da je to normalno da se toliko puni (iako je u pitanju baterija od samo 1520 mAh), na šta sam mu ja replicirao linkovima ( http://forum.xda-developers.com/showthr ... 415&page=2) koji dokazuju da takvo nešto uopšte nije normalno, da je u pitanju kvar i da se taj mobitel treba puniti max 2.5 sata, i da kvar može biti na bateriji ili na matičnoj ploči telefona. Isto su mi rekli i iz servisa mobitela koje sam kontaktirao, znači njegova LAŽ 2. Zatim mi gospodin kaže da obrišem statistike baterije (za što treba root raditi a telefon nije rootan, a i kad bi to uradio ne bi pomoglo, Google sam je to potvrdio) i da idem tražiti i kupiti novu bateriju (šta je sad s onom pričom da je normalno da se puni toliko) !? U telefon koji je potpuno ispravan ne trebaju nikakva dodatna ulaganja a dotični mi govori suprotno. Iako nije sigurno jel baterija ili nešto veće, ulaganje je kako god, bilo druga baterija ili još gore servis, a ulaganje se nije smjelo prešutjeti koliko god veliko ili malo bilo. Kad sam tražio povrat kaže ''ne dolazi u obzir'' i nije smio da mi odgovori na pitanje zašto je rekao da mogu vratiti a sad govori suprotno, znači njegova LAŽ 3. Još sam mu čak i predložio da mu vratim ovu bateriju a da mi da drugu neku da vidimo da li će se ovo promijeniti, što je gospodin odbio, iz čega se vidi da me je sve vrijeme pokušavao skinuti s dnevnog reda.
Zatim, dotakli smo se i još jednog negativnog dojma koji je dobio 28.12.2013. za koji je rekao da će kao dogovoriti da bude uklonjen, na njegovu nesreću kontaktirao sam i korisnicu koja mu je ostavila jedan negativni i ona ne zna ništa o tom famoznom povlačenju dojma, znači LAŽ 4, kako li je on smislio da negativni nestane bez pristanka korisnika koji ga je ostavio ne znam. Sramotno, za jako kratko vrijeme 2 negativna dojma.

Ko ne vjeruje u ovo, evo konverzacija ispod:

shema
31.12.2013 u 08:53
Artikal: HTC Sensation

moglo bi, dođite i pogledajte mobitel, danas sam do 16h na poslu, a može i tokom sedmice, živim na socijalnom

Horus
01.01.2014 u 12:43

Druze ja ne znam sta je al se ovaj telefon JAKO sporo puni, bio je na punjenju preko 5 sati i jos se nije napunio. Na 86% sam obavio restart i onda je samo pokazao 100%. Nadam se da se ovo nece ponoviti.

shema
01.01.2014 u 14:01

Punjenje mobitela zavisi od nekoliko stvari: jačine baterije, trajnosti baterije (ukupnog broja punjenja), jačine punjača, brzine USB porta, nema veze s mobitelom, vjerovatno si uradio hard reset, a baterija je bila manje od 50% napunjenja,
Ali eto da ti pomognem, ako budeš imao bilo kakvih problema sa punjenjem, imaš nativni recovery na mobitelu, ili koristi 4ext.. proguglaj malo, nikakvih problema mobitel nema s punjenjem, normalno je da se puni oko 5h, što zavisi od ovih navedenih faktora.
LP, i molim te ostavi dojam

Horus
01.01.2014 u 17:47

Nije normalno da se tel puni 5 sati, uostalom, nije se ni napunio za 5 sati nego nego skoro za 6h, a pokazivac mu se skroz cudno ponasa, kad punjenje predje 55% onda se punjenje uspori. Onaj moj stari Desire HD se napuni za maksimalno 2h a ovaj Sensation ne zavrsi ni za 5. Probao sam na 2 razlicita punjaca. Sto se tice trajanja baterije ono je prihvatljivo ali se puni previse.
Ne znam sta mogu uraditi preko native recoverija po ovom pitanju.

Horus
01.01.2014 u 18:23

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1129415

I meni se uglavnom sve isto desava, izmedju ostalog neko je napisao da se javio hTC servisu i da je dobio osgovor da je u pitanju maticna ploca il baterija.

shema
01.01.2014 u 18:47

Kod mene je isto punio oko 3-4h,
3-5h normalno, napisao sam ti od čega sve ovisi, a da ti ne pričam: ako u toku punjenja radi wifi, sinhronizacija (bilo uključenwifi ili ne), widget-i, i tako dalje...evo i link

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1536586
znači, battery wipe, a sada ako ti ne odgovara vrijeme punjenja, uštimaj sebi,
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1557061
Lijep pozdrav

Horus
01.01.2014 u 21:26

Do sada sam imao 2 punjenja, uradio restart i ocistio RAM kao i sve sinhronizacije, wifi itd. i opet isto. Do sada nije nijednom napunio procente do kraja do kraja, nego kad dodje na vise procente (prvi put oko 84%), uradim restart i onda kad se sistem digne pokaze 100%.

shema
01.01.2014 u 21:40

Ma ne kontam šta i kako radiš ,kako si uspio isprazniti tako brzo bateriju,

Znači 100% puna baterija, zeleni indikator, druga stvar, zašto restartuješ mobitel, pusti da napuni.. uradi master reset ili hard reset kada bude 100% puna, kod mene nije bilo nikakvih problema..

Nemam pretjerano puno vremena, ali imaš internem malo proguglaj ako te nešto zanima format baterijei interne postavke, trebao bi biti prezadovoljan mobitelom

Zamoliću te završimo transakciju, ljudi mi stalno pišu i zovu...

Horus
01.01.2014 u 21:44

*86
sve ove opcije koje si naveo traze root a telefonu koji je potpuno ispravan root ne treba. Takodjer, znam za sve navedeno sto utice na punjenje. Napisao si:
jačina baterije - o bateriji kakva je je tvoja odgovornost jer si tel koristio tako da si znao sta prodajes u tom aspektu
trajnosti baterije (ukupnog broja punjenja) - isto sto i za jacinu, jačine punjača - punjen je na oba punjaca, i to jaca, prvi onaj tvoj, drugi od 890 mA
brzine USB porta - brzina USB porta nije konzistentna, do 55% je dobar a iznad drasticno usporenje , doduse za ovo postoji mogucnost da su se poremetila mjerila za bateriju. Evo punim ga po treci put (namjerno sam ga malo ispraznio), uradit cu restart nakon 3h punjenja pa cu vidjeti koliko ce baterija trajati jer ako je samo do pokazivaca onda je ok, mada mi nije jasno kako se to moze poremetiti a da nije u pitanju hardver.

Horus
01.01.2014 u 21:47

Danas sam ga namjerno malo intenzivnije koristio da bih doveo do praznjenja da mogu ovo punjenje ispitati. A ovo sto kazes da pustim da se napuni, to je nemoguce jer se nece skroz napuniti ni za 7 sati.

Horus
01.01.2014 u 21:48

Kad vec imas dosta ljudi, ja ti tel mogu vratiti pa ga odmah prodaj nekom drugom.

shema
02.01.2014 u 09:02

Druže moj,
mobitel je ispravan 100%, i sam si se uvjerio, sjedili smo sat vremena, sve si pregledao.. drugo, mobitel odlično puni bateriju, slobodno uzmi neku stariju bateriju, napuni je za sat vremena..znači sigurno ga može napuniti za to vrijeme, poslao asm ti link i vidio si da piše da puni nekada normalno i 6h. Imao sam 3 Sensation-a, svi su punili isto +-1h.

Vidim da si se prepao da je mobitel možda pokvaren, slobodno ga odnesi u bilo koji servis, ako nađu bilo kakvu malu, ja ću ti vratiti i pare i dati mobitel gratis :)

Svako dobro, i nadam se da ćeš uživati u mobitelu dugo vremena, ja već za vikend dobijam drugi HTC..

Horus
02.01.2014 u 14:06

Prijatelju, pocinjes se vaditi. Sjedili smo 20 minuta, ja sam tom prilikom provjerio sto se na licu mjesta moze provjerit i to je ok, ni za sta sto je provjerljivo na licu mjesta ti nisam prigovorio.Takodjer, ne moze se sve vidjet na licu mjesta, kako ja mogu na licu mjesta skontati ovo za punjenje? Takodjer si rekao da te mogu zvat i vratiti.
Na linkovima pisu ljudi koji se zale na punjenje od 6h , vidio si sta je napisao covjek kojem se punio isto ovoliko pa je tel bio na htc servisu i otklinili su kvar te poslije je punio za 2,5h . Takodjer, ovaj ne moze ni za 7h navuci do 100% ako se ostavi sam, nego dodje donekle pa uspori skroz, ako tad restartujes tel onda ce kad se sis digne pokazat 100% i da je pun. Takodjer, ubacio sam i aplikaciju za mjerenje toka struje baterije, kad dodje do cca 55% tok je u plusu jedva 35 mA, dok je na mom Desire HD i pri 99% oko 70 mA, a na 55% i iznad 250 mA.
Ja nemam drugu bateriju za njega. Mozda mu je baterija ostarila, ako ti imas barem neku drugu bateriju mozes da mi je das umjesto ove?

shema
02.01.2014 u 14:35

Nije u redu da tako pišeš stvari oko ispravnosti uređaja, jer je to bio moj lični mobitel..
koristio sam mobitel, odlično radi, oko punjenja nikakvih problema nije bilo, uvijek punilo 100%
Druga stvar, dovoljno sam ti spustio cijenu za mobitel, tako ako ti ne odgovara stanje baterije, imaš nove 15 KM, ili polovne za 7 KM. Formatiraj bateriju onda kako hoćeš..

Horus
02.01.2014 u 15:13

Druze, punjenje je i jedino sto ne valja a bas zato sto je to tvoj licni mobitel si mi trebao reci, nije uredu da prvo kazes da nesto moze a kad to treba uraditi onda neces. Rekao si da mogu zvati i vratiti ako bude nekih skrivenih gresaka jel tako, zasto je sada druga prica? Takodjer, nije uredu da ti je cijena izgovor, ako kazes da je nesto potpuno ispravno onda treba da je potpuno ispravno. Takodjer, sad sam zvao Fontele u BBI 033214583 da pitam jel ovo normalno i kazu da ne treba toliko dugo da se puni i da je vrlo vjerovatno u pitanju nesto hardverski, baterija ili nesto na maticnoj ploci.

Horus
03.01.2014 u 14:06

Zasta ne odgovaras? Rekao si da mogu vratiti i evo sad to trazim.

shema
03.01.2014 u 14:34

Na poslu sam,
Brate moj, završili smo sa transakcijom, dobio sam novi mobitel, nema govora da vraćam novac, pokušavaš izvući pare za bateriju, nema smisla... ispoštovao sam sve što si tražio, ovo je moja dobra volja što sam ti ukazao na stvari oko baterije, čistog obraza mogu ostati jer je mobitel 100% ispravan.. kupi si staru bateriju za 5 KM i puni je cca 30 minuta ako "misliš" da imaš problema s punjenjem,
Mobitel je ispravan 100% ne kontam te nikako, šta si se uzeo više dužine trajanja punjenja, nemam stvarno vremena da se dopisujem, radim cijeli dan u pogonu..

Da te mobitel služi dugo vremena, da kafu pijemo opet, a zamoliću te da ostaviš dojam,
Lijep pozdrav

Horus
03.01.2014 u 15:00

A zasto si onda rekao zovi i vrati a sad govoris da nema govora da vracas? Znaci slagao si. Svoje rijeci si pogazio.
Istolerisao sam ti jednu laz, rekao si da nema prasine ispod ekrana a bilo je i tu sam ti progledao kroz prste. Ovo drugo je stvarno previse. Trece, polovne baterije za HTC Sensation nema ispod 15 KM, a i nije uopste sigurno da li je do baterije, moze biti i konektor ili maticna ploca. I kazes kao dobio si novi mobitel a ovamo potrazujes HTC Desire 500 koji je skuplji od ovog Sensation-a. Cetvrto, rekao si iznad da ces vratiti pare (tacnije i pare i telefon, ali ja samo pare trazim, telefona neka tebi) ako se ispostavi da ima greska. Evo ja sam zvao na broj u Fontele servisu i rekli su da takvo nesto nije normalno i da moze biti hardverski kvar i sta je sad? Nazalost mobitel me i ne sluzi kako treba jer mu treba preko 6h da se napuni, a to nije malo, pogotovo danas. Za bateriju od 1520 mAh da se puni 6h je previse.
Nisi ti izgleda bezveze dobio onaj negativni. Ja ti pozitivan dojam ne mogu ostaviti.
Kafu bismo vrlo rado pili kad bi ti htio ovo uzeti nazad. lp

shema
04.01.2014 u 21:04

Nemam se vremena zamarati oko tvog famoznog punjenja poslije formatiranja mobitela, dobio sam HTC One, ženi kupujem Desire 500, radim 2 posla, i necu se spustiti na taj nivo nekih spletki i lazi.. kada ostvaris 140 transakcija, pohvali se, a i ovaj jedan neg. dojam bice povucen pocetkom sedmice.. Slobodno ostavi dojam, meni je obraz cist, a otidji u bilo koji servis, testiraj staru bateriju, kupi novu za 15 KM i uzivaj, pozz,

Horus
04.01.2014 u 21:22

Almire Šeljmo, nažalost spustio si se već jer si prekršio ono što si sam rekao, također sam ti na jednu laž progledao kroz prste. Trebao si reći odmah da ima dodatnih ulaganja a ne ušutit se i reći ''zovi vrati'' pa kasnije pokusavati nekog skinuti s dnevnog reda kad se javi da vrati. Neka ti je na dusu, namjerno nisam htio da te zovem nego ovako da imam sve napismeno. Pozdrav i tebi
______________________________________________________________________________________________________________

Dalje, što je pričao da će biti uklonjen dojam, malo sam popričao s ovom što mu je ostavila negativni, evo konverzacije:

Horus
04.01.2014 u 21:19

Postovanje, htio bih vas pitati za korisnika shema kojem ste ostavili negativan dojam. Naime i mene je isti prevario, samo sto je sad u svojstvu prodavaca. Interesuju me detalji kako je vas prevario, jer ste napisali u dojmu da vas je zavlacio 2 mjeseca.

xtangerine91x
05.01.2014 u 20:30

pa samo mi je napisao nije bila plata, ne mogu jos kupiti, i tako dva mjeseca "nema plate".. poslije sam mu poslala por da ako ne zeli da kupi samo da javi, ok je ako ne moze, medutim nije se odostojio da odgovori, na sto sam mu ostavila neg dojam.. da je rekao da ne moze da kupi ok bi bilo.. po meni on je neodgovoran, imala sam drugu musteriju koju sam zahvaljujuci njemu izgubila, jer sam cekala da javi.. tako propadose cipele i pare.. i zao mi je sto je i Vas prevario.. LP :)

Horus
05.01.2014 u 21:01

Hvala vam sto ste podijelili vasu situaciju sa mnom. Takodjer, rekao mi je da ce vas negativni dojam biti povucen pocetkom sljedece sedmice, pa eto da znate da budete na oprezu ako pokusa nesto da dojam misteriozno nestane, mada mi je mozda i to slagao.

Horus
05.01.2014 u 21:41

Zanimljivo je da smo se u našem razgovoru dok sam kupovao artikal dotakli i ovog vašeg negativnog. On je rekao da mu je kao žao što je dobio negativni, nema plate, teško je i još neke stvari, uglavnom socijala priča, ja sam ga pitao zašto to sve nije napisao u poruci ili u odgovoru na negativni dojam jer će dojmove ljudi čitati i on nije znao šta da mi odgovori. Evo više njegovih podataka da ne biste opet naletjeli na njega u budućnosti:

facebook profil Almir Ćire Šeljmo https://www.facebook.com/almir.seljmo?fref=ts e-mail [email protected]
tel 061277241

Horus
05.01.2014 u 21:42

i naravno, u tom razgovoru je rekao i ovo da će taj negativni biti povučen, zatim to ponovio kasnije. Čisto da znate.

xtangerine91x
06.01.2014 u 00:00

ma iskreno nek radi sta hoce, sa mnom nece vise imati posla.. nije trebao ici na aukciju ako nema para, ni ja ne kupujem kada nemam, a mogao je to reci, javiti u por kad sam mu poslala, da nece i gotovo.. a ako moze nek brise, ja znam kakav je.. pozz :)

Horus
06.01.2014 u 01:39

Ok, hvala, da vam pravo kazem namjerno sam spomenuo ovo za dojam vas, jer po pravilima Pika dojam jedino moze biti obrisan uz pristanak strane koja ga je ostavila, tj. vas. Htio sam da vidim je li i to slagao i evo vidim da jeste. Pozdrav

Horus
06.01.2014 u 01:45

Rekao kao bice povucen dojam, a ne moze biti povucen ako ga vi ne povucete, znaci lagao je. Hvala na informacijama i pozdrav
CaneBos

#3135 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Na sve to ima ona jedna stara: Koliko para toliko i muzike!
Ako si platio mobitel koliko zaista i vrijedi u stanju kakvom je on tvrdio da je, onda si prevaren.
Ukoliko si ga dobio dosta povoljnije onda i ocekuj da nesto negdje nece stimati savrseno.
Horus1234

#3136 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

Izvini molim te, jel to cijena njemu daje dozvolu da moze lagati? Koliko para toliko muzike je tacno ali pod pretpostavkom da su prezentirane informacije tacne sto ovdje nije slucaj.

Prvo, kupio sam ga po realnoj cijeni koliko vrijedi potpuno ispravan i u stanju u kakvom je tvrdio da jest.

Drugo, i kad bih ga dobio za duplo manje njegovo je da kaze a ne da govori da je potpuno ispravan kad nije. Laz je laz, a cijena to ne moze oprati. Ako bismo isli tom tvojom analogijom, ja bih sad mogao staviti ovog htc-a na Pik 40KM ispod cijene (a ulaganja ima, koliko ne zna se, mozda se ne moze ni napravit), govoriti da je potpuno ispravan i sve ok i presutiti nedostatak pa kad me nazove da reklamira otkacim ga hladno forom dobio si ga jeftino, a to sto sam ja slagao nema veze i to da gurnem pod tepih. Takodjer, tom analogijom bi svaki klosar koji prodaje odlicne kopije pod original bio oslobodjen krivice jer je kriv kupac sto ga nije skontao zbog nize cijene a to sto je on slagao da je original ispada ok. Mislim, stvarno.

Trece, savrsenstvo nisam ni trazio, nego samo da je kao sto je receno, vec sam napisao da sam na jednu laz progledao kroz prste, i tu sam ispao naivan al to ne mijenja cinjenicu da je lagao.
PikHater

#3137 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Ma vidi se po ovome koliko te tjera na dojam kao fol pitaju ga ljudi i zovu a ja koliko znam ako si ti kliknuo na kupi kao kupac i on tebi ostavi dojam artikal automatski ide u zavrsene artikle ostavio ti svoj dojam ili ne kao kupac, tako da je i ovo laz kao pitaju ga ljudi muljaza cista...
Neradnik

#3138 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Pa kad je u biznisu i ne moze odgovorit prevarenom kupcu kako moze ljudima koji ga pitaju? :-)
Lopovska posla...
PikHater

#3139 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Ovo je zalosno 3 mjeseca ne mogu uganjati 15km prevare sto najgore nisam imao sansu ni negativan dojam ostaviti jer je jaro samo izbrisao artikal, piku nebrojeno puta slao prijave i td nisu mi ni odgovorili..
Postali su prava seljacka stranica prijavim pogresnu kategoriju npr jaro prodaje dzem ili krompir u kategoriji automobila nikad mi nisu dali pik kredit, dok npr prijavis kad su prodavali Avdiju Vrsajevica navijaci bih posle utakmice sa argentinom to prijavis onda u roku 20min dobijes kredit i izbrisu artikal zato sto bruka pik.ba
Postali su seljacka stranka prava!
seoBIH

#3140 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

NE znam sta i kako kod tebe, ali ja uredno dobijem kredite za prijave koje izvrsim..jest malo sporije na pogresnim kategorijama ali zato na duplim i prodanim malo bogastvo :D :D
Horus1234

#3141 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

Neradnik wrote:Pa kad je u biznisu i ne moze odgovorit prevarenom kupcu kako moze ljudima koji ga pitaju? :-)
Lopovska posla...
Bas, al hajde i to, nego mi je najvise krivo sto kaze ako sta ne bude valjalo vrati (i to je dvaput rekao kad smo se vidjeli) a sad ide totalno druga prica gdje kaze ne dolazi u obzir vracanje. Pogledaj da sam u nasoj konverzaciji to pomenuo vise puta a on NIJEDNOM to nije smio negirati jer ne moze posto je istina.Skolski primjer bezocne lazi.
Magarece_godine

#3142 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Magarece_godine »

A jesil fakat probao drugu bateriju ? Evo ja cu ti dati dvije stoje za taj telefon :D
Horus1234

#3143 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

Magarece_godine wrote:A jesil fakat probao drugu bateriju ? Evo ja cu ti dati dvije stoje za taj telefon :D
Nisam probao, da ti kažem iskreno ni ne namjeravam jer je moram kupovati i koristiti neko vrijeme, a njegovo je bilo da kaže ovo za bateriju, jer je na kraju krajeva ulaganje, mada nije 100% sigurno ni da li je baterija. Dodaj još 20 KM na to i nosi.
Neradnik

#3144 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Da ti je rekao za kvar sigurno da ga nebi uzeo ne samo ti nego bilo ko,cak i da je spustio na 200.Ko ce davati te pare za nesto sto nije ispravno.poslje kad ga odneses u servis kod ovih nasih nazovi majstora garant da ce se novi kvar pojavit kroz mjesec dana.Inace taj htc je nezahvalan za popravak kad ode bez obzira na model.
Horus1234

#3145 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

Neradnik wrote:Da ti je rekao za kvar sigurno da ga nebi uzeo ne samo ti nego bilo ko,cak i da je spustio na 200.Ko ce davati te pare za nesto sto nije ispravno.poslje kad ga odneses u servis kod ovih nasih nazovi majstora garant da ce se novi kvar pojavit kroz mjesec dana.Inace taj htc je nezahvalan za popravak kad ode bez obzira na model.
Upravu si, zato je hinjski sakrio. Pa jeste, to za novi kvar ne mora se desiti, moj HTC Desire HD je isto nekad davno bio servisiran (prije nego što sam ga ja i kupio) pa telefon i sad radi kao svicarski sat. Mada je on i ovako upotrebljiv, baterija mu može dan izvući uz laganu upotrebu. Na standby mislim da može čak i 2, al jesu li se počele ili igrati igrice ili koristiti WiFi, baterija počne padati relativno brzo.
MOSALJOZE

#3146 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by MOSALJOZE »

Što se tiče tehnike ja bi u širokom luku zaobišao pik.Ne kazem postoje i pošetni ljudi,ali koliko je tu prevaranata da te Bog mili sačuva.Kad sam trazio telefon,kad se dogovaraš sve super dodješ pogledaš il mu nešto fali,ili je kopija i slično.
Horus1234

#3147 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

MOSALJOZE wrote:Što se tiče tehnike ja bi u širokom luku zaobišao pik.Ne kazem postoje i pošetni ljudi,ali koliko je tu prevaranata da te Bog mili sačuva.Kad sam trazio telefon,kad se dogovaraš sve super dodješ pogledaš il mu nešto fali,ili je kopija i slično.
Jeste, mada ima korektnih, kupio sam dosta telefona preko Pika (sve polovni) i svi su radili kao sat. Jedan me je isto zeznuo negdje krajem oktobra što sam i pisao na ovoj temi. Najgori su nedostaci koje je nemoguće provjeriti na licu mjesta kao što je sa mnom sad bio slučaj.
MOSALJOZE

#3148 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by MOSALJOZE »

Horus1234 wrote:
MOSALJOZE wrote:Što se tiče tehnike ja bi u širokom luku zaobišao pik.Ne kazem postoje i pošetni ljudi,ali koliko je tu prevaranata da te Bog mili sačuva.Kad sam trazio telefon,kad se dogovaraš sve super dodješ pogledaš il mu nešto fali,ili je kopija i slično.
Jeste, mada ima korektnih, kupio sam dosta telefona preko Pika (sve polovni) i svi su radili kao sat. Jedan me je isto zeznuo negdje krajem oktobra što sam i pisao na ovoj temi. Najgori su nedostaci koje je nemoguće provjeriti na licu mjesta kao što je sa mnom sad bio slučaj.
Znaš kako je čovjek se "uzbudi" hoće novi telefon tablet ne bitno,i ono svidja mu se,a ne obraća paznju na detalje i ti kad njemu dadneš pare gotovo je,zali se i Hagu nema nazad
Horus1234

#3149 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Horus1234 »

MOSALJOZE wrote:
Horus1234 wrote:
Znaš kako je čovjek se "uzbudi" hoće novi telefon tablet ne bitno,i ono svidja mu se,a ne obraća paznju na detalje i ti kad njemu dadneš pare gotovo je,zali se i Hagu nema nazad
Ovdje kod mene to nije slučaj, ja sam prilično detaljan i jedino što mi može promaknuti je ono što je nemoguće pregledati na licu mjesta. Tako je i sa ovim bilo, sve što se moglo pogledati pogledao sam i to uredno radi, međutim kako se može skontati ovo za punjenje što se meni desilo da mi je znati, nažalost nemoguće je dok telefon ne provede svoje vrijeme na punjenju.
Neradnik

#3150 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Da ali zato ako vec dajes malo vecu lovu zovni prodavaca kuci i testiraj sve,kakvi kafici kurci palci :D
Ako je ispravan sjedit ce 3 sata ako treba dok se ne testira sve.
Post Reply