Košarku sam prestao pratiti, jer je tamo jasno da ako hoćeš uspješnu karijeru, i pored najbolje volje moraš reprezentaciju podrediti klubu... To mi je onako fuj-bljak, i zato koristim svaku priliku da popljujem način organizacije košarke kao sporta u svijetu danas...Edin H. wrote:Mozda si jos uvijek mlad, uglavnom treba malo i godina sprcati na poslu da napredujes.cyprus wrote:
Ja sam u svom poslu pozicioniran dobro ispod onih koji su bez ikakve sumnje ispod mog nivoaMeđutim, alternativa mi je odlazak na biro
Tako da ne žalim se mnogo
![]()
Opet, malo to veze sa ovim ima... Nije reprezentacija posao, nego pitanje časti... Ako legitimiziramo pravo igrača da se umisle da su "too good to be a reserve", bojim se da obesmišljavamo reprezentativni fudbal... Selektori postoje sa razlogom...
Pitanje casti je bilo nekada, pogotovo poslije rata, dobro i sada za pojedince, ali ipak je to na kraju posao, koji znas ili ne znas raditi.
Da si ti igrac da li bi ti prioritet bio klub koji te masno placa ili nacionalna reprezentacija kao pitanje casti?
Fudbal međutim nije takav... Bar ne još... Još nijednom fudbaleru nije ispaštala karijera zbog toga što se redovno odazivao reprezentativnim pozivima i tamo davao svoj maksimum (OK možda i ima neki izuzetak)... Dakle, ljepota fudbala je, između ostalog, i u tome što nema nikakvog razloga da biraš između kluba i reprezentacije šta će ti biti prioritet... Oni koji to ipak rade - to rade neopravdano...