Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Co0l

#3126 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Co0l »

Ma besmisleno je ozbiljno komentarisati Željkovu stranku prije osnivacke skupstine,dok se ne vidi ko ce uopste osim njega biti u rukovodstvu stranke,za sta ce se zalagati,na sta ce liciti,kako ce se uopste i zvati,hoce li to biti jos jedna djl na nasoj politickoj sceni,itd.i sl.
ufff

#3127 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ufff »

moze li se posao naci kakav ovdje :D
Banksy

#3128 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Genije wrote:pet stranica od jutros
mašala :thumbup:

šta li će tek biti u aprilu :lol:
Ni SDP a.r. nije izazivao ovakve polemike. Sta li ce tek biti na forumu na dan D. :lol:
Tuča ... :mrgreen:
Vidjeće se tačno ko je čiji budžetlija, ko jede hljeb koje stranke ...
Mada je i sad poznato.
dijaliza

#3129 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dijaliza »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Genije wrote:pet stranica od jutros
mašala :thumbup:

šta li će tek biti u aprilu :lol:
Ni SDP a.r. nije izazivao ovakve polemike. Sta li ce tek biti na forumu na dan D. :lol:
Mada je i sad poznato.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
muzicar_iz_parka

#3130 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by muzicar_iz_parka »

Banksy wrote:
Mada je i sad poznato.
Najbolje je biti samostalni muzičar, nisi ovisan od papaka na vlasti i strankama. :D
MMM1977

#3131 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Nisam želio par dana ništa da pišem na temu dok se branioci likova i djela pojedinih propalih političara ne ispušu kvalitetno, onih političara koji su se na TV dovozili taksijem u vidu Škode Fabije i živjeli u četeres' kvadrata stana u Sarajevu ali se u Sarajevu nije mogla napraviti niti jedna kvalitetna privatizacija, kao ni širom FBiH (ne baš 100% BiH) a da nisu imali svoj tal. Vrlo često, prečesto, bi stan od četeres' kvadrata mijenjali za četiristotine stambolskih kvadrata a ovaj od četeres' bi koristili samo kada bi trebalo rušiti nešto što je bilo 80% BiH jer su oni gradili 100%. Ili kada bi trebalo preko svojih kvazi eksperata podijeliti malo podsticaja u vidi dvjesto-tristo hiljada maraka firmama koje imaju dva i po zaposlena, firmama koje imaju sudske postupke zbog pranja novca i neplaćanja poreza... Ma o 100% BiH bih mogao da pričam mjesecima...

SDA nema potrebe elaborirati - sve dok naše nane i dede i na lokalnim izborima budu tražili gdje je Alija na lističima to zlo se neće iskorjeniti. Ali, lagano, ništa se ovdje neće promjeniti preko noći, sa Željkom ili bez njega, treba vrijeme da se uopšte zaustave negativni trendovi koji su sada prisutni i da se krene pozitivnim putem, dug je to put, veoma dug.

Portparoli raznih Bičakčića, Silajdžića, Brankovića, Oručevića pa i Lagumdžija našli se pričati o moralnim vrijednostima gosp. Komšića??? Pa kako vas, naprosto, nije sramota? Mislim da bi nabrajanje loših stvari koje su uradili SDA i SBiH omogućilo da ovaj forum uđe u Ginisovu knjigu rekorda, ne sa 2.000.000 komentara nego sa deset puta više a oni se našli priknadati za činjenicu da je čovjek stavio sunčane naočale i provozao se u Mercedesu? Sram ga bilo, član predsjedništva i ima hrabrosti staviti sunčane naočale? Tobejarabi, tobeestagfirulah.

Fudu neću ni komentarisati, jer očito je zelen. Toliko zelen da ne shvata da su i Čović i Dodik širom razvukli osmjeh od uha do uha, obzirom na to da je on dokaz da su uspjeli postići rezultat koji su priželjkivali. Svrstavanje u nacionalne torove je nešto što oni žele a mali zeleni Fudo to nikako da shvati. E moj Fudo...

Željko, ne samo da će imati moj glas, imaće i glas svih onih na koje budem mogao uticati, imaće i svaku drugu podršku koju mu ja budem mogao pružiti. Zašto? Zato što je taj čovjek oličenje BiH kakvu ja želim, što smatram da će taj čovjek pokrenuti stvari u pozitivnom pravcu, što će on aktivno učestvovati u stvaranju normalne države u kakvoj želim da žive makar moja djeca - za sebe se više i ne nadam, trebaće jako puno vremena da se pospreme na historijsko smetljište svi ovi hohštapleri koji su nam krojili 100% BiH, Državu za čovjeka i gdje smo mi sve znali.

Da ne bude dileme, ja sam musliman (Bošnjak kome je po volji), u porodici nemam drugih nacija, kako užoj tako i široj. Nikada nisam bio član niti jedne stranke, niko mi ne radi niti će raditi u državnim firmama itd. Dakle, slobodan sam i nezavisan kao ptica i mogu bez ikakvih smetnji da pišem šta mi je volja, bez da me neko instruira da to radim.

:bih:
racionalista

#3132 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by racionalista »

ovo je neki prikriveni iz bijeljine :D
Opetja033

#3133 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

MMM1977 wrote: SDA nema potrebe elaborirati - sve dok naše nane i dede i na lokalnim izborima budu tražili gdje je Alija na lističima to zlo se neće iskorjeniti. Ali, lagano, ništa se ovdje neće promjeniti preko noći, sa Željkom ili bez njega, treba vrijeme da se uopšte zaustave negativni trendovi koji su sada prisutni i da se krene pozitivnim putem, dug je to put, veoma dug.
Kakav potpun promasaj politicke analize. :mrgreen:

Istu pricu slusam i od SDA mladih jastrebova, koji govore da kada prirodnim tokom nestanu ovi stari "partizani" i "komunjare" - osjetice se bitnija razlika u glasovima.

Sto ne mogu na erende kora i nakaradnih analiza - bez naravno ijednog jedinog argumenta ili izvora - gdje se tvrdi da vecinom starije glasacko tijelo glasa za SDA. Cisti supljak, laz. I to ce biti tako sve dok neko ne iznese konkretne argumente. Argument nije prica "moje okruzenje, moja raja" jer ja hladno mogu kontrirati i reci da je suprotno kod mene.

Sto bi to tvoje misljenje bilo tacno a ne misljenje SDA omladinaca? Imaju konkretnih argumenata taman onoliko koliko i ti.
Dakle, sjedi 1.
muzicar_iz_parka

#3134 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by muzicar_iz_parka »

Ako su SDA bitni isključivo nane i dede šo za njih glasuju, onda bi se potrudili kroz poboljšanje medicinskih usluga da im vjerni glasači što duže požive, ovako kako sada rade nesvjesno ubijaju svoje ovčice.
:D
MMM1977

#3135 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Opetti: A šta očekuješ? Da napravim neku organizaciju koja će provesti izlaznu anketu na izborima, gdje bi od glasača tražili rodni list i pitali ih za koga su glasali, pa da ti podastrem podatke? Naravno da ću govoriti o svom okruženju i onome što ja znam, naravno da ću govoriti svoje mišljenje a ne mišljenje koje mi je servirano.

Istorija je majka znanja. U svim razvijenim zemljama svijeta nacionalističke stranke nemaju nikakav dominantan uticaj a ja se nadam da ćemo konačno krenuti putem razvoja a ne stagnacije. Samim tim bi mnogi trebali shvatiti o kojoj se ublehi radi, kada je u pitanju SDA.

Za muzicara: Naravno da nisu bitni samo nane i dede, bitna je i mreža budžetlija i njihovih interesnih grupa, jaka je to struktura. Bitna su i narodna veselja prije izbora, sa peticom čevapa i prezentacijama narodnog folkora, bitno je imati 3 bajrama u izbornoj godini i slično. Nije to baš tako jednostavno, ja govorim o tome da će SDA biti prisutna do momenta do kada fama oko Alije (koga poštujem kao čovjeka) ne padne jer će tek tada mnogi ljudi moći da vide SDA u drugom svjetlu. Do tada će biti "Elhamdulilah, nek' ne puca"
Opetja033

#3136 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

MMM1977 wrote:Opetti: A šta očekuješ? Da napravim neku organizaciju koja će provesti izlaznu anketu na izborima, gdje bi od glasača tražili rodni list i pitali ih za koga su glasali, pa da ti podastrem podatke? Naravno da ću govoriti o svom okruženju i onome što ja znam, naravno da ću govoriti svoje mišljenje a ne mišljenje koje mi je servirano.

Istorija je majka znanja. U svim razvijenim zemljama svijeta nacionalističke stranke nemaju nikakav dominantan uticaj a ja se nadam da ćemo konačno krenuti putem razvoja a ne stagnacije. Samim tim bi mnogi trebali shvatiti o kojoj se ublehi radi, kada je u pitanju SDA.

Za muzicara: Naravno da nisu bitni samo nane i dede, bitna je i mreža budžetlija i njihovih interesnih grupa, jaka je to struktura. Bitna su i narodna veselja prije izbora, sa peticom čevapa i prezentacijama narodnog folkora, bitno je imati 3 bajrama u izbornoj godini i slično. Nije to baš tako jednostavno, ja govorim o tome da će SDA biti prisutna do momenta do kada fama oko Alije (koga poštujem kao čovjeka) ne padne jer će tek tada mnogi ljudi moći da vide SDA u drugom svjetlu. Do tada će biti "Elhamdulilah, nek' ne puca"
Pa evo, ja govorim opet iz svog iskustva i iz iskustva svog okruzenja. Vecina mojih prijatelja i poznanika je glasala za SDA na zadnjim izborima (vrlo sirok krug ljudi, a 1-2 su na budzetu). Mladji ljudi: od ranih dvadesetih pa do sredine tridesetih.
SDA nije nacionalisticka stranka vec narodnjacka stranka i kao takva clan narodnjackog kluba stranaka pri Europskom Parlamentu. A narodnjacke stranke na Zapadu su ili na vlasti ili najveca stranka opozicije. Dakle opet - totalno neznanje, totalan manjak bilo kakvih argumenata vec iznosenje svojevoljnog misljenja i predstavljanje toga kao argumenta, totalna neinformisanost.
Idemo dalje, koji su ti preostali argumenti?

Ne mogu reci da nisam zlurad prema osobama kao sto si ti. Iskreno. Drago mi je sto ce tokom citavog vaseg zivotnog vijeka SDA biti najuticajnija/jedna od najuticajnijih stranaka i politickih snaga u BiH. Mogu misliti koliku vam to gorcinu stvara i kako je zivjeti svaki dan, iz godine u godinu, iz desetljeca u desetljece, sa tom cinjenicom.

Necu vise odgovarati na ovu temu, off topic smo. ;-)
MMM1977

#3137 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Samo da podsjetim na jedan svoj komentar iz Jula 2010. godine kada je u pitanju 100% BiH i uvaženi ministar, gosp. Hećo. Koga zanima neka potraži ove firme kojima je Hećo šakom i kapom dijelo poticaje (nije ih samo dijelio njima nego ih je i dijelio sa njima):
Već dugo vremena razmišljam o tome gdje bih izrazio svoje nezadovoljstvo sa radom dotičnog gospodina ministra i jedino pravo mjesto kojeg sam se uspio sjetiti je upravo ovaj forum. Razmišljao i sam i o 60 minuta ali mislim da je slaba korist od toga obzirom da se u ovoj državi sve afere zaboravljaju u vrlo kratkom vremenu.

O čemu se naime radi? Pored svih svakodnevih nezadovoljstava radom svih vlada ove države, gdje ima dosta i insinuacija, često se ne vide one manje podlosti i prevare koje nam svakodnevno serviraju predstavnici naše vlasti. E ja ću ovdje pokušati da ukažem na jednu takvu, malo sam istraživao ovu problematiku i raspitivao se, te sam došao do određenih saznanja koja želim ovdje prezentirati.

Za uvod možete pročitati slijedeći tekst:
Tko se sve ogrebo' o ministra Heću?
na adresi: http://www.javno.ba/urednikov-odabir/tk ... a-heu.html.

U ovom tekstu se govori o poticajima za privredu a pažljivim iščitavanjem i analiziranjem dostupnih informacija o firmama kojima su poticaji dodijeljeni možemo vidjeti da ovdje nešto ne štima. Ja ću dati podatke do kojih sam ja došao.

Izdvajam slijedeće poticaje:

"Drina plast" d.o.o. Tuzla, u iznosu od 300.000,00 KM - Ogroman iznos za jednog proizvođača PVC stolarije kakvih ima na stotine ili na hiljade u BiH. Drugo, daje se direktan poticaj jednom proizvođaču čime se direktno ubija njihova konkurencija, inače porezni obveznici.

DEEP reklame d.o.o. Visoko u iznosu od 70.000,00 KM - Gosp. Hećo je ministar energije, industrije i rudarstva a lijepljenje džambo plakata i naljepnica na automobile je jedna od najvažnijih industrijskih grana te stoga zaslužuje ovakav poticaj.

Company “D&U“ d.o.o. Visoko u iznosu od 50.000,00 KM - O ovoj firmi nisam mogao pronaći mnogo informacija osim da se radi o proizvodnji obuće, da su iz raznih izvora dobijali poticaje ili povoljna kreditna sredstva te da su klijent firme koju drži sin gosp. Heće. Da, i iz Visokog su.

“Limprodukt“ d.o.o. Kreševo u iznosu od 50.000,00 KM - S jedne strane ti daju poticaj dok sa druge strane imaš tužbu za pranje novca. Koga zanima nek malo progugla na ovu temu pa će mu se mnogo toga samo reči.

“Kapis TKT“ d.o.o. Tomislavgrad u iznosu od 300.000,00 KM - Treba podržati braću Slovence tako što ćemo im mi davati pare kojima će onda oni da kupuju naše firme na koje će onda opet dobiti poticaje i tako unedogled.

“Lišćevica-promet“ d.o.o. Ilijaš u iznosu od 150.000,00 KM - Zanimljiv iznos za jedno stovarište građevinskog materijala, kakvih ima na hiljade. Sreća za ovu firmu je što su Podlugovi blizu Visokog.

“Eko-sirovina“ d.o.o. Tuzla u iznosu od 200.000,00 KM - Koliko sam mogao da shvatim, radi se o firmi koja se bavi sakupljanjem sekundarnog otpada, isto veoma bitna grana industrije i podložna poticajima. Druga zanimljivost mi je da i u Visokom ima još jedna firma sa istim nazivom. Ko će ga znati da li su povezane.

“Softing“ d.o.o. Mostar u iznosu od 80.000,00 KM – Internet TV platform & Online video services – Jedinu vezu koju ovdje mogu pronaći sa ministarstvom energije, industrije i rudarstva je veza sa biznisom koji ima Hećin sin. Bilo je ovdje nekakvih kompenzacija izgleda.

Bob-pro d.o.o. Ĉitluk u iznosu od 100.000,00 KM – Firma debelo povezana sa pranjem novca putem Hypo banke

Premium group d.o.o. Visoko u iznosu od 280.000,00 KM – Firma koja je osnovana bogzna kada ali o njoj niko ništa ne zna. Međutim, dovoljno je vidjeti da se za PDV registrovala dva – tri mjeseca prije ovog poticaja i da je vlasnik ove „grupacije“ dobar prijatelj sa Hećom, preko koga Hećo privatizira firme po Visokom. Pitanje je šta planiraju kupiti slijedeće, baš ću pratiti privatizacije po Visokom i oko Visokog, siguran sam da će tokom ove godine Premium group postati vlasnik nekog ekskluzivnog prostora ili zemljišta.

“Kazaz“ d.o.o. Breza u iznosu od 200.000,00 KM – Proizvođač namještaja, ostalo je valjda jasno. Pitam se samo kakve su boje ekskluzivne garniture koje je Hećo odabrao kao Hediju iz Kazaza.

“Zec“ d.o.o. Međugorije u iznosu od 200.000,00 KM – Inox ograde, nisam do sada znao da su i zanatske radionice nosioci industrijskog razvoja FBiH.

Moglo bi se ovih slučajeva nabrojati još koliko god hoćete. Uzmimo recimo prethodne poticaje za Gradska groblja od nekih 300.000 KM čiji je direktor ujedno i predsjednik SBiH Visoko, ili poticaj KTK Visoko odmah nakon što je isti direktor prešao u tu firmu. Da ne spominjemo vozikanje kćerke Vahida Heće u službenom automobilu i slično.

Što je još zanimljivo, za 90% firmi koje su dobile poticaj, ako malo pretražite internet vidjet ćete da se uglavnom ne mogu povezati sa nekim sjajnim poslovnim rezultatima, mnoge nemaju ni web, nego se uglavnom povezuju sa pranjem novca, raznim poticajima, povoljnim kreditima i slično.

Kada sam sa jednim zastupnikom SDA u parlamentu razgovarao na ovu temu i pitao ga zašto ne poduzimaju ništa po ovom pitanju, iako imaju detaljna saznanja o tome, na kraju sam dobio informaciju da ne mogu tu ništa jer je to stvar nekog dogovora, nepisanog pravila, da ne ganjaju jedni druge.

Ako na političkoj sceni u BiH, posebno ističem tzv. Bošnjačke stranke, dodamo i Miškovićevog igrača Radončića ili narcisoidnog Lagumdžiju, onda se stvarno zapitam za koga zapravo glasati na narednim izborima. Ovdje stvarno pali ona narodna „Od zla oca i gore matere“. Ja svoj glas ne dam nikome, ne mogu ništa promjeniti pa onda makar neću da im aminujem njihove mutne rabote mojim glasom.

Mislim da ću poslati e-mail Discovery-u da snime jednu od emisija „Da se naježiš“.
MMM1977

#3138 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Opetja033 wrote:Pa evo, ja govorim opet iz svog iskustva i iz iskustva svog okruzenja. Vecina mojih prijatelja i poznanika je glasala za SDA na zadnjim izborima (vrlo sirok krug ljudi, a 1-2 su na budzetu). Mladji ljudi: od ranih dvadesetih pa do sredine tridesetih.
SDA nije nacionalisticka stranka vec narodnjacka stranka i kao takva clan narodnjackog kluba stranaka pri Europskom Parlamentu. A narodnjacke stranke na Zapadu su ili na vlasti ili najveca stranka opozicije. Dakle opet - totalno neznanje, totalan manjak bilo kakvih argumenata vec iznosenje svojevoljnog misljenja i predstavljanje toga kao argumenta, totalna neinformisanost.

Ne mogu reci da nisam zlurad prema osobama kao sto si ti. Iskreno. Drago mi je sto ce tokom citavog vaseg zivotnog vijeka SDA biti najuticajnija/jedna od najuticajnijih stranaka i politickih snaga u BiH. Mogu misliti koliku vam to gorcinu stvara i kako je zivjeti svaki dan, iz godine u godinu, iz desetljeca u desetljece, sa tom cinjenicom.

E jbg druže, nisam ti ja kriv. Siđi nekad i do grada :D

Malo se šalim, nemam ja ništa protiv bilo koga i smatram da se rezultat treba praviti na svom radu a ne na tuđem neradu. Moja poenta je da Željko nema (ili ima jako malo, mizerno u poređenju sa drugim aktivnim i penzionisanim političarima) nekih posebnih grešaka i da treba istom pustiti mogućnost da kaže šta ima a ne da ga se napada i prije nego je krenuo raditi sa svojom strankom, gdje ćemo vidjeti rezultate. Ne znam ja da li će taj rad biti dobar ili ne, ja samo vjerujem da hoće. A komentarisati možemo samo ono što je bilo a ne ono što mi mislimo da će biti.
Opetja033

#3139 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

MMM1977 wrote:
Opetja033 wrote:Pa evo, ja govorim opet iz svog iskustva i iz iskustva svog okruzenja. Vecina mojih prijatelja i poznanika je glasala za SDA na zadnjim izborima (vrlo sirok krug ljudi, a 1-2 su na budzetu). Mladji ljudi: od ranih dvadesetih pa do sredine tridesetih.

E jbg druže, nisam ti ja kriv. Siđi nekad i do grada :D
Carsijsko celjade. Iz pogresne pucas. ;-)
Inace je SDP urbana stranka ciji kandidati pobjedjuju u takvim svjetskim metropolama poput Doboj Juga i Zivinicama :mrgreen:
Zeljko ne moze na bilo koji nacin oslabiti SDA jer nije isto glasacko tijelo, s toga mu od srca - onako iskreno - zelim sve najbolje. Oko toga se mozemo sloziti.
MMM1977

#3140 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Napisano je da je bila šala, nisam mogao odoljeti :D Vidiš, zadnja ti je rečenica konstruktivna, treba čovjeka pustiti da radi a vrijeme će pokazati rezultate. Na kraju krajeva, ne odlučujemo ni ja ni ti nego izbori. Doduše, obzirom da ću biti član ove stranke kada profunkcioniše, nadam se da ti neće smetati da i ja ponekad svratim do vaše teme kao što vi svraćate ovdje? Imaću nekih zanimljivih stvari da vam prezentujem tamo...
Damir_5

#3141 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

MMM1977 wrote:Nisam želio par dana ništa da pišem na temu dok se branioci likova i djela pojedinih propalih političara ne ispušu kvalitetno, onih političara koji su se na TV dovozili taksijem u vidu Škode Fabije i živjeli u četeres' kvadrata stana u Sarajevu ali se u Sarajevu nije mogla napraviti niti jedna kvalitetna privatizacija, kao ni širom FBiH (ne baš 100% BiH) a da nisu imali svoj tal. Vrlo često, prečesto, bi stan od četeres' kvadrata mijenjali za četiristotine stambolskih kvadrata a ovaj od četeres' bi koristili samo kada bi trebalo rušiti nešto što je bilo 80% BiH jer su oni gradili 100%. Ili kada bi trebalo preko svojih kvazi eksperata podijeliti malo podsticaja u vidi dvjesto-tristo hiljada maraka firmama koje imaju dva i po zaposlena, firmama koje imaju sudske postupke zbog pranja novca i neplaćanja poreza... Ma o 100% BiH bih mogao da pričam mjesecima...

SDA nema potrebe elaborirati - sve dok naše nane i dede i na lokalnim izborima budu tražili gdje je Alija na lističima to zlo se neće iskorjeniti. Ali, lagano, ništa se ovdje neće promjeniti preko noći, sa Željkom ili bez njega, treba vrijeme da se uopšte zaustave negativni trendovi koji su sada prisutni i da se krene pozitivnim putem, dug je to put, veoma dug.

Portparoli raznih Bičakčića, Silajdžića, Brankovića, Oručevića pa i Lagumdžija našli se pričati o moralnim vrijednostima gosp. Komšića??? Pa kako vas, naprosto, nije sramota? Mislim da bi nabrajanje loših stvari koje su uradili SDA i SBiH omogućilo da ovaj forum uđe u Ginisovu knjigu rekorda, ne sa 2.000.000 komentara nego sa deset puta više a oni se našli priknadati za činjenicu da je čovjek stavio sunčane naočale i provozao se u Mercedesu? Sram ga bilo, član predsjedništva i ima hrabrosti staviti sunčane naočale? Tobejarabi, tobeestagfirulah.

Fudu neću ni komentarisati, jer očito je zelen. Toliko zelen da ne shvata da su i Čović i Dodik širom razvukli osmjeh od uha do uha, obzirom na to da je on dokaz da su uspjeli postići rezultat koji su priželjkivali. Svrstavanje u nacionalne torove je nešto što oni žele a mali zeleni Fudo to nikako da shvati. E moj Fudo...

Željko, ne samo da će imati moj glas, imaće i glas svih onih na koje budem mogao uticati, imaće i svaku drugu podršku koju mu ja budem mogao pružiti. Zašto? Zato što je taj čovjek oličenje BiH kakvu ja želim, što smatram da će taj čovjek pokrenuti stvari u pozitivnom pravcu, što će on aktivno učestvovati u stvaranju normalne države u kakvoj želim da žive makar moja djeca - za sebe se više i ne nadam, trebaće jako puno vremena da se pospreme na historijsko smetljište svi ovi hohštapleri koji su nam krojili 100% BiH, Državu za čovjeka i gdje smo mi sve znali.

Da ne bude dileme, ja sam musliman (Bošnjak kome je po volji), u porodici nemam drugih nacija, kako užoj tako i široj. Nikada nisam bio član niti jedne stranke, niko mi ne radi niti će raditi u državnim firmama itd. Dakle, slobodan sam i nezavisan kao ptica i mogu bez ikakvih smetnji da pišem šta mi je volja, bez da me neko instruira da to radim.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nije se provozao u Mercedesu, nego u Mercedesu kabrioletu sa drotovima ispred i iza. Marka cvika nije poznata. Pretpostavljam da se radilo o Ray-Banu.

Cijena izmedju Mercedesa i Mercedesa kabrioleta je derasticna i molim lijepo da se o tome vodi racuna.

Nego dobro, cijenim tvoju kritiku konkurencije, jer ipak borba do izbora 2014 godine izmedju SDP-a, SBIH-a i Zeljkove pretpostavljam "KPJ" ce se voditi do posljednjeg Jugoslovena, naravno iskljucivo na podrucjima koja su k'o fol u Daytonu pripala "Bosnjacima", ali ipak ako pretpostavimo da nisi Zeljko ili onaj njegov savjetnik sto ima "Titin" kafic u seheru, jer ipak oni se ne bi usudili kritikovati SDP, bojis li se mozda ako sutra das glas Zeljku, da ces preko koalicije sa SDP koja ce se sigurno desiti na bilo kojem nivou vlasti nakon 2014 godine, zapravo dati svoj glas Zlaji i Damiru, opet i da ce Zeljko zapravo opet imati funkciju pudlice, mozda ovaj put nezavisne pudlice iz druge partije i nesto slicno kao sto je Ljubic pudlica Covicu, ali ipak pudlica je pudlica?
MMM1977

#3142 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Vrijedi rizikovati. Pa na kraju krajeva 100% BiH samo nije koalirala sa strankom penzionera, sve ostalo je probala, pa opet ima pobornika kako vidimo. Do zadnjih izbora važilo je pravilo da se zna da će SBiH biti u vlasti, samo je bilo pitanje s kime će koalirati.

Mercedese, osobno (lično) nisam nikad nešto gotivio pa ne znam razliku iako sam negdje čuo za ovu riječ kabriolet, ubij me ne mogu se sjetiti gdje :D A čije reče da je bio taj kabriolet (ako sam te dobro shvatio ova riječ Mercedes nije bitna)?

Ja nikada nisam kritikovao bilo koju stranku generalno, nego poteze stranaka. A kod vas pojedinaca, sutra da Željko sklopi dogovor sa Dodikom i Čovičem o unitarnom uređenju BiH vi bi bili protiv jer to ne dolazi kao prijedlog vaše stranke.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3143 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JoseMujica »

MMM1977 wrote:Vrijedi rizikovati. Pa na kraju krajeva 100% BiH samo nije koalirala sa strankom penzionera, sve ostalo je probala, pa opet ima pobornika kako vidimo. Do zadnjih izbora važilo je pravilo da se zna da će SBiH biti u vlasti, samo je bilo pitanje s kime će koalirati.

Mercedese, osobno (lično) nisam nikad nešto gotivio pa ne znam razliku iako sam negdje čuo za ovu riječ kabriolet, ubij me ne mogu se sjetiti gdje :D A čije reče da je bio taj kabriolet (ako sam te dobro shvatio ova riječ Mercedes nije bitna)?

Ja nikada nisam kritikovao bilo koju stranku generalno, nego poteze stranaka. A kod vas pojedinaca, sutra da Željko sklopi dogovor sa Dodikom i Čovičem o unitarnom uređenju BiH vi bi bili protiv jer to ne dolazi kao prijedlog vaše stranke.
:thumbup: :bih:

smeta im čoek jer su navikli na milionere...to je logika siromašnog čopora koji napaja gladne oči na alfa mužjaku
Damir_5

#3144 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

MMM1977 wrote:Vrijedi rizikovati. Pa na kraju krajeva 100% BiH samo nije koalirala sa strankom penzionera, sve ostalo je probala, pa opet ima pobornika kako vidimo. Do zadnjih izbora važilo je pravilo da se zna da će SBiH biti u vlasti, samo je bilo pitanje s kime će koalirati.

Pa to nije rizik, nego bacanje svog glasa. Marka da ce Zeljko ako bude sposoban osnovati partiju, ako osvoji barem jedan mandat na bilo kojem nivou, da ce formirati svoje misljenje na osnovu faksova koje ce mu slati Damir Hadzic i da ce koalirati sa SDP-om.

U cemu je razlika izmedju Zeljka Komsica na jednoj strani i Zlaje i Damira na drugoj strani? Mislim da nisam citao ona silna tracanja Hareta od strane Zeljke, rekao bi da je on fin momak i da on nece da se time bavi, zato me jos vise cudi sto je izostala bilo kakva kritika Zlaje i Damira nakon bolnog razvoda? Obicno nakon razvoda slijedi temeljito pljuvanje. Medjutim ovaj put ja to ne vidim i to me brine da slucajno ovdje nije govor o SDP 1990?
vee-jay

#3145 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

Naravno, prije da ce nakon izbora Zeljko i SDP dogovoriti koaliciju nego bilo koja od ove dvije stranke sa SDA. Pitanje je jedino da li ce biti teoretske mogucnosti da SBB i SDA naprave koaliciju (naravno uz HDZ) ili ce kocke biti tako poslagane da Radoncic nece biti u mogucnosti da "izda" dogovor sa SDPom.

No ipak, Zeljko nije krenuo u pokretanje nove stranke zato da bi bio "dio koalicije" nego zato sto je uvjerenja da ce time prije biti u mogucnosti da promjeni neke stvari. Sto je naravno logicno. I radi toga i jeste zasluzio glasove.

A da Zeljko ne radi ono "sto je u biH obicno" je dokazao dovoljno puta. Upravo to je ono sto ga cini tako popularnim u BiH.
Opetja033

#3146 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

MMM1977 wrote:Ja nikada nisam kritikovao bilo koju stranku generalno, nego poteze stranaka. A kod vas pojedinaca, sutra da Željko sklopi dogovor sa Dodikom i Čovičem o unitarnom uređenju BiH vi bi bili protiv jer to ne dolazi kao prijedlog vaše stranke.
Ovo definitivno ne vazi za mene. Nikada nisam sakrivao svoje stranacke simpatije ali svako (nadam se :D ) moze potvrditi da nisam fanaticno branio stavove ili poteze bilo koje od stranaka. Znao sam ja i "svoje" popljuvati kvalitetno. Komsica postujem kao covjeka i kao patriotu i smatram da moze zauzeti pozitivnu ulogu na politickom bh nebu. Jedno 30 puta sam samo na ovoj temi ponovio da mu zelim puno srece, ja necu glasati za njega i njegovu stranku - ali frajer je osvjezenje (u pravom smislu te rijeci) nase politike.

Sretno i tebi k'o funkcioneru, ne djelujes losa osoba! :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3147 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

vee-jay wrote:Naravno, prije da ce nakon izbora Zeljko i SDP dogovoriti koaliciju nego bilo koja od ove dvije stranke sa SDA. Pitanje je jedino da li ce biti teoretske mogucnosti da SBB i SDA naprave koaliciju (naravno uz HDZ) ili ce kocke biti tako poslagane da Radoncic nece biti u mogucnosti da "izda" dogovor sa SDPom.

No ipak, Zeljko nije krenuo u pokretanje nove stranke zato da bi bio "dio koalicije" nego zato sto je uvjerenja da ce time prije biti u mogucnosti da promjeni neke stvari. Sto je naravno logicno. I radi toga i jeste zasluzio glasove.

A da Zeljko ne radi ono "sto je u biH obicno" je dokazao dovoljno puta. Upravo to je ono sto ga cini tako popularnim u BiH.
to cemo jos da vidimo
kosac23

#3148 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

MMM1977 wrote:Nisam želio par dana ništa da pišem na temu dok se branioci likova i djela pojedinih propalih političara ne ispušu kvalitetno, onih političara koji su se na TV dovozili taksijem u vidu Škode Fabije i živjeli u četeres' kvadrata stana u Sarajevu ali se u Sarajevu nije mogla napraviti niti jedna kvalitetna privatizacija, kao ni širom FBiH (ne baš 100% BiH) a da nisu imali svoj tal. Vrlo često, prečesto, bi stan od četeres' kvadrata mijenjali za četiristotine stambolskih kvadrata a ovaj od četeres' bi koristili samo kada bi trebalo rušiti nešto što je bilo 80% BiH jer su oni gradili 100%. Ili kada bi trebalo preko svojih kvazi eksperata podijeliti malo podsticaja u vidi dvjesto-tristo hiljada maraka firmama koje imaju dva i po zaposlena, firmama koje imaju sudske postupke zbog pranja novca i neplaćanja poreza... Ma o 100% BiH bih mogao da pričam mjesecima...

hvala Bogu ne ubrajam se u korisnike budzetskih sredstava ali lijepo je vidjeti ovako razmisljanje,da udjem dublje u sustinu,razmisljanje koje je prozrelo politiku ovih kvazi patriota,a i njihovih predhodnika/naslijednika,i u konacnici hvala Bogu sto ima ovakve raje puno,a to cemo pokazati na koncu iduce godine... :bih: :bih: :bih: :bih:
MMM1977

#3149 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Opetja033 wrote:Ovo definitivno ne vazi za mene. Nikada nisam sakrivao svoje stranacke simpatije ali svako (nadam se :D ) moze potvrditi da nisam fanaticno branio stavove ili poteze bilo koje od stranaka. Znao sam ja i "svoje" popljuvati kvalitetno. Komsica postujem kao covjeka i kao patriotu i smatram da moze zauzeti pozitivnu ulogu na politickom bh nebu. Jedno 30 puta sam samo na ovoj temi ponovio da mu zelim puno srece, ja necu glasati za njega i njegovu stranku - ali frajer je osvjezenje (u pravom smislu te rijeci) nase politike.

Sretno i tebi k'o funkcioneru, ne djelujes losa osoba! :thumbup:
Ma važi za ove tvoje, oni bi i na ovakav dogovor pokrenuli pitanje vitalnog nacionalnog interesa :D Ja i funkcija nikada, i ovako ne znam kud gonim još bi mi samo trebao aktivan politički angažman. Ali da ću biti član to hoću ali da ću nešto aktivno učestvovati - nema šanse.
kosac23

#3150 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

Damir_5 wrote:

Pa to nije rizik, nego bacanje svog glasa. Marka da ce Zeljko ako bude sposoban osnovati partiju, ako osvoji barem jedan mandat na bilo kojem nivou, da ce formirati svoje misljenje na osnovu faksova koje ce mu slati Damir Hadzic i da ce koalirati sa SDP-om.

U cemu je razlika izmedju Zeljka Komsica na jednoj strani i Zlaje i Damira na drugoj strani? Mislim da nisam citao ona silna tracanja Hareta od strane Zeljke, rekao bi da je on fin momak i da on nece da se time bavi, zato me jos vise cudi sto je izostala bilo kakva kritika Zlaje i Damira nakon bolnog razvoda? Obicno nakon razvoda slijedi temeljito pljuvanje. Medjutim ovaj put ja to ne vidim i to me brine da slucajno ovdje nije govor o SDP 1990?
Damire planski urnises po osobi,vidi se da si ipak podobro ogranicen,ako urnises,urnisi po djelima a ne po osobi... Vidjet cemo sta ce biti u oktobru 2014.godine al vjerujem da ces moliti Boga da nikad nisi ovaj komentar ostavio... zelim ti puno zdravlja i srece!!!! :idea: :idea: :idea:
Locked