KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#3126 Re: KUP BiH

Post by Obuca9 »

PriNc_ba wrote:koje vece tekme to dovode toliki broj gostujucih navijaca osim sarajevskog derbija ?

ja ne znam jel bilo 4-5 tekmi poslije rata da je bas veliki broj navijaca otisao na neko gostovanje i to je obicno bila titula u pitanju.

ako zabrana ostane ova prica je nepotrebna bila i bice mi drago ako tako bude :) a ako skinu zabranu onda cemo vidjeti sta ce biti i kako ce biti :)

i daj @obuca ti kakav kontra argument kojim mozes opravdati ukidanje zabrane. najlakse je reci ne lupaj.
Kakav je tebi argument da će biti belaja? To što će doći 3.000 navijača Sarajeva u Zenicu i biće belaja? Šta je to nego lupanje.

Sezona 2013/14 - zabrana
Sezona 2012/13
Image
Sezona 2011/12 - zabrana
Sezona 2010/11
Image
Sezona 2009/10
Image
Sezona 2008/09
Image

Na svakoj od ovih utakmica je bilo preko 1.000 navijača Sarajeva, na nekim čak i preko 2.000 i nije bilo nikakvih problema.

Jedina sezona u kojoj je bilo problema, a znam jer sam bio lično prisutan (što bi "nema me tamo" rekao sjedio na zapadu Bilinog polja i grickao košpice) je sezona 2011/12 kad je bila zabrana gostujućih navijača, pa su navijači Sarajeva bili primorani da se miješaju sa domaćim, što je izazvalo sukobe.

Ista stvar će se desiti i u finalu, ako idioti iz Saveza ne promjene svoju idiotsku odluku, poserem im se u usta idiotska.
todd_smith

#3127 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Dobro, drugo je utakmica u prvenstvu i utakmica za trofej koji treba i njima koliko i nama.

Ne vjerujem da bi bilo tako kao sto on prica, neko bi rekao masakar ce da bude, ali da bi bilo gadnog sranja, siguran sam da bi. Ne kazem sa nase ili sa njihove strane, ali znas kakav je narod.
PriNc_ba

#3128 Re: KUP BiH

Post by PriNc_ba »

u prvenstvu je druga prica a i u prvenstvu je skoro svaki put bilo belaja. ja se sjecam samo 2 puta cini mi se da u zenici nije bilo belaja kad smo isli u kakvom god broju... prije 15ak godina sam primio ciglu u Ze nakon cega sam prekrizio to gostovanje do kraja zivota.

a ne sjecam se gostovanja robova da im ceka nije napravljena i da im ako nista nisu porazbijani autobusi,kombiji i auta... a bilo je belaja i na tribinama npr 2000 i neke ona tekma kad smo s centra gol primili kad je sjever preko zapada krenuo ka jugu i slicno...

slike nista ne govore osim da je bilo gostujucih navijaca ;) a eto proguglaj svako to gostovanje vidi datume pa potrazi malo crnu hroniku.. ja se sjecam samo 2 puta iz Ze da su se ljudi vratili bez ikakvih problema a ne sjecam se niti jednog gostovanja robova da im se nesto nije pripremilo...

uglavnom ode ovo u neku ruku u off pa necu vise o tome. stojim iza toga da ce ukidanje zabrane dovesti i do belaja jer smo svi mi i dalje gamad nedokazna...

i jos uz to dodas koliki znacaj ima ovaj dvomec i za jedne i za druge a pogotovo za Ze... jbt sjecam se kakva je to tragedija bila kad ih je zeljo uzeo i koliki je sjeb bio za citav grad i raju tamo onu normalnu a da ne pricam o ovim vec spomenutim klosarima kojima se zivot vrti oko celika ..
Last edited by PriNc_ba on 18/04/2014 12:05, edited 1 time in total.
Ripicipi

#3129 Re: KUP BiH

Post by Ripicipi »

:-)
phillie

#3130 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Nek malo i policija radi svoj posao....navijacima oba kluba treba obezbjediti uslove da uzivo gledaju oba susreta. Nije ovo prvi put da se Celik i Sarajevo sastaju, nit je prvi put da bi doslo preko milje navijaca bilo na Bilino bilo na Kosevo. Policija je sposobna da "odradi" ove susrete, mislim da bi Savez ovdje trebao imati sluha za navijace. Jebali ih protesti, i oni koji su bili ucesnici protesta ne sjecaju ih se :D
nema me tamo

#3131 Re: KUP BiH

Post by nema me tamo »

todd_smith wrote:Dobro, drugo je utakmica u prvenstvu i utakmica za trofej koji treba i njima koliko i nama.

Ne vjerujem da bi bilo tako kao sto on prica, neko bi rekao masakar ce da bude, ali da bi bilo gadnog sranja, siguran sam da bi. Ne kazem sa nase ili sa njihove strane, ali znas kakav je narod.

Upravo to..

Recimo kad kazu da smo planirali belaj u Lištici...
A proveli 2 sedmice prije toga u pravljenju koreografije isto tako i u Tuzli..
A spominjem ova 2 gostovanja jer je baš tu bilo preko 500 ljudi...
Al' 500..
Npr na slikama pun samo 1 sektor, dok da nas puste bila bi puna citava tribina + njihove..
Obuca9

#3132 Re: KUP BiH

Post by Obuca9 »

Pa šta je sigurnije, eto svega vam.

Opcija 1, da se ukine zabrana gostovanja, pa da 3 hiljade navijača Sarajeva, organizovano, pod pratnjom policije i specijalaca ode u Zenicu i smjesti se na odvojenu tribinu, odgleda utakmicu, proslavi pobjedu (aBd :D) i vrati se nazad.

Opcija 2, da ostane zabrana gostovanja, pa da 500 navijača Sarajeva, ode u tjanosti u Zenicu, bez kontrole policije, te se na tribini izmiješa sa lokalnim (uključujući i te klošare koje Princ spominje), te u takvim okolnostima gleda utakmicu.

Mislite da je ova druga opcija bolja i sigurnija? Iz iskustva utakmice u Zenici prije dvije godine, kad je bila ona prva zabrana, sigurno se može reći da nije. Bio sam i sjedio na zapadu i znam vrlo dobro šta se dešavalo. A bio sam u više navrata u Zenici i kada je bilo regularno gostovanje i svaki put sam se osjećao pet puta sigurnije i bezbjednije, nego tad kad je bilo zabranjeno.
todd_smith

#3133 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Ma nije to crno bijelo, to pokusavam reci.

Kao da je uvijek pod pratnjom prolazilo bez ikakvih problema.
nema me tamo

#3134 Re: KUP BiH

Post by nema me tamo »

Obuca9 wrote:Pa šta je sigurnije, eto svega vam.

Opcija 1, da se ukine zabrana gostovanja, pa da 3 hiljade navijača Sarajeva, organizovano, pod pratnjom policije i specijalaca ode u Zenicu i smjesti se na odvojenu tribinu, odgleda utakmicu, proslavi pobjedu (aBd :D) i vrati se nazad.

Opcija 2, da ostane zabrana gostovanja, pa da 500 navijača Sarajeva, ode u tjanosti u Zenicu, bez kontrole policije, te se na tribini izmiješa sa lokalnim (uključujući i te klošare koje Princ spominje), te u takvim okolnostima gleda utakmicu.

Mislite da je ova druga opcija bolja i sigurnija? Iz iskustva utakmice u Zenici prije dvije godine, kad je bila ona prva zabrana, sigurno se može reći da nije. Bio sam i sjedio na zapadu i znam vrlo dobro šta se dešavalo. A bio sam u više navrata u Zenici i kada je bilo regularno gostovanje i svaki put sam se osjećao pet puta sigurnije i bezbjednije, nego tad kad je bilo zabranjeno.

Ma opcija 1 je sigurnija kako god okreneš..
Znaš što ja spominjem belaj?
Jer recimo ako bude puna tribina samim tim smo blizu njihovog istoka i zapada samo je potrebno da neko kamen baci..Iako je to Bilino Polje i lijep stadion opet ja ne znam kako ga unese, al' uvijek ih bude..
A znam i kakvi smo mi u masi, nismo navikli da nas ide bilo gdje po 2, 3 hiljade pa onda nastane havarija.. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3135 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

Dzabe krecite...bice sta ce biti.
Prije da ce ostati zabrana, a ne valja ni to. Vece su sanse za belaj. Niko nema odgovornost za gostujuce navijace.
Obuca9

#3136 Re: KUP BiH

Post by Obuca9 »

nema me tamo wrote:

Jer recimo ako bude puna tribina samim tim smo blizu njihovog istoka i zapada samo je potrebno da neko kamen baci..Iako je to Bilino Polje i lijep stadion opet ja ne znam kako ga unese, al' uvijek ih bude..
A znam i kakvi smo mi u masi, nismo navikli da nas ide bilo gdje po 2, 3 hiljade pa onda nastane havarija.. :D
Razumijem ja šta ti govoriš i ima ta mjesta, ali i to se može srediti uz pravilnu organizaciju, može se ograničiti dio istoka i zapada, koji je najbliži sjeveru. Jer opet je i to sigurnije, nego da smo svi na istoj tribini.
todd_smith

#3137 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Daj ba kakva pravilna organizacija, sjeti se o kakvoj se policiji i osiguranju kod nas radi.
veliki_ah

#3138 Re: KUP BiH

Post by veliki_ah »

Prije tri sezone finale Čelik - Željo..
I nas u sa i njih u Ze oko 2.000. Tenzija neuporedivo veća, zbog učestalih sačekuša, tuča, kradje transparenata, pa onda i napeto među klubovima zbog grubih tekmi i sukoba ibraković-osim.
Nikakvih nereda nije bilo, naprotiv..
(osim jednog ulijetanja u teren kad je stanić dobio nogu u glavu zbog provociranja publike, ali od tada je ograda više puta renovirana).
Jednostavno je, ako savez ukine zabranu i onda se sve organizuje po propisima, nereda neće biti.
Ako ne ukinu zabranu pa sve bude inkognito ili čak kao između želje i sa u 1/4 finala, neredi su neminovni pa da igraju žepče-orašje..
nema me tamo

#3139 Re: KUP BiH

Post by nema me tamo »

Obuca9 wrote:
nema me tamo wrote:

Razumijem ja šta ti govoriš i ima ta mjesta, ali i to se može srediti uz pravilnu organizaciju, može se ograničiti dio istoka i zapada, koji je najbliži sjeveru. Jer opet je i to sigurnije, nego da smo svi na istoj tribini.

To sam zaboravio vidiš..
Napravi policija kvadrat na istoku i zapadu..
A i to je upitno pošto je ovo njima najveca utakmica protiv Sarajeva - protiv Zelje nije ni blizu napetost..
Mogli bi hladno citav stadion popunit..
Uglavnom moze se hladno desit da prođe bez incidenta, a opet moze bit' baš razbijenih glava na sve strane..
Kad nas je zadnji put u Zenici bilo 3 hiljade?
Obuca9

#3140 Re: KUP BiH

Post by Obuca9 »

Ja mislim u onoj ponovljenoj utakmici 1998. godine, kad smo ih dobili 3:1. Ne sjećam se da je ikad poslije bilo više naših gore.
N.N.

#3141 Re: KUP BiH

Post by N.N. »

Obuca9 wrote:Ne sjećam se da je ikad poslije bilo više naših gore.
Nije, a niti bilo kojih drugih navijaca :)
Manijaka je u finalu bio fin broj, ali opet ni priblizno vasim tada.

Inace, kakvi neredi, sta je vama.
Promjenili su se i odnosi Ze-Sa, nije to kao prije 10 godina, nema vise toliko te nabrijanosti i td.
A i policija je napredovala :D i sasvim regularno moze sve izorganizovati.

Problem bi nastao ostankom zabrane a da se ipak pokusa uci na tribine. Pojedinacno i moze, grupno vala i ne.
Mada, i to se rijesi. Pun qurac punktova, pracenja, na ulazu trazenja licnih i te stvari.

Uglavnom, trebale bi biti dobre utakmice, pa ko koga :D
Ripicipi

#3142 Re: KUP BiH

Post by Ripicipi »

Obuca9 wrote:Ja mislim u onoj ponovljenoj utakmici 1998. godine, kad smo ih dobili 3:1. Ne sjećam se da je ikad poslije bilo više naših gore.
Nismo ni usli na stadion, a vec smo gubili 1:0 :)
Mislim da je Granov dao jedan od golova, mozda i dva, ne sjecam se tacno.
Obuca9

#3143 Re: KUP BiH

Post by Obuca9 »

Ripicipi wrote:
Obuca9 wrote:Ja mislim u onoj ponovljenoj utakmici 1998. godine, kad smo ih dobili 3:1. Ne sjećam se da je ikad poslije bilo više naših gore.
Nismo ni usli na stadion, a vec smo gubili 1:0 :)
Mislim da je Granov dao jedan od golova, mozda i dva, ne sjecam se tacno.
Granov, Džemo i Valentić po jedan :D
Rob_Atl

#3144 Re: KUP BiH

Post by Rob_Atl »

da je tad interneta bilo pa da raja vidi kako je ta ponovljena utakmica nastimana bila :D , sjecam se dobro kolko je drame bilo vama je tad savez vec dao pobjedu meNSecini za zelenim stolom, a ko fk sarajevo da ispadne fer odigrat cemo utakmicu i bum laganih 3 1 , a prvu mi vodili 1-0 do koje ono 80te minute ja mislim. Al bas je dobra atmosfera bila na toj ponovljenoj doslo vas je tada bruka. Jel' vam to zadnja pobjeda na Bilinom bila?? :D
van helsing

#3145 Re: KUP BiH

Post by van helsing »

Rob_Atl wrote:da je tad interneta bilo pa da raja vidi kako je ta ponovljena utakmica nastimana bila :D , sjecam se dobro kolko je drame bilo vama je tad savez vec dao pobjedu meNSecini za zelenim stolom, a ko fk sarajevo da ispadne fer odigrat cemo utakmicu i bum laganih 3 1 , a prvu mi vodili 1-0 do koje ono 80te minute ja mislim. Al bas je dobra atmosfera bila na toj ponovljenoj doslo vas je tada bruka. Jel' vam to zadnja pobjeda na Bilinom bila?? :D
Smijem se,grohotom se smijem. Cuj nastimana? Bio sam na obadvije utakmice,pa znam sta govorim. Rastopili smo vas u svakom smislu,i na terenu i na tribinama.
Daj molim te samo jedan ali pravi dokaz da je bila namjestena?
Btw,jos ce biti da smo mi pogodili sudiju u glavu u prvoj utakmici pa je prekinuta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
veliki_ah

#3146 Re: KUP BiH

Post by veliki_ah »

Dogovorena utakmica to i ptice na grani znaju.. Nije bilo nikakve logike da se igra ponovljena jer je sudija pogodjen i to je logicno 0-3, al uprave se dogovorile da dignu lovu na kartama + da se odnosi klubova malo priblize i da se smiri tenzija jer su tada bas zategnuti odnosi bili..
Inace, igraci su potvrdili ovu pricu i nasi i vasi..
splend

#3147 Re: KUP BiH

Post by splend »

BHF_Manijak wrote:
splend wrote:prvo normalno finale kupa od rata :thumbup:
Je l' ti to raja rekla, ili ti raji?! :mrgreen: :mrgreen:

Normalno je ono bilo kad smo vas iskarali usred Zenice 0:3! 8-) :izet: :izet: :izet:
pa 'dje si ti, kojem je buskets vazniji za igru barselone od mesija, a kedira vazniji madridu od ronalda :mrgreen:
vama je to finale bilo vazno, oborili ste svoj rekord na gostovanjima. nas je tada na grbavici bilo 1500-2000, sto nam je tek 10-to - 15-to gostovanje po broju navijaca.

ovo je pitarima najveci uspjeh u ovom milenijumu, ne sumnjam da ce bit nabrijani, nasa velika prednost je sto oni nisu navikli da se nadju u ovakvoj situaciji :mrgreen: uz to, jos njihov gubitnicki mentalitet, pa onaj ukleti stadion - ma nema sanse da uzmu kup. a evropa i izlazak u evropu - jebo to.
ledeni_caj

#3148 Re: KUP BiH

Post by ledeni_caj »

Ono kad zenicani pricaju o uspjehu i gubitnickom mentalitetu. :D

A sto se tice velikih nereda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ganjeta

#3149 Re: KUP BiH

Post by ganjeta »

Zašto bi se sada ukidala zabrana za finale kada isto nije urađeno prije dvije sezone kad je Željo igrao finale sa Širokim? :roll:

Želje su jednu, mogućnosti drugo.

STOP ukidanju zabrane za gostujuće navijače :oops: .

leškarenje wrote: Mahno sam,a kad se to desi borim se do kraja :D

Znači tako, mahno si ga, pa na 2-3 teme pričaš gluposti, izmišljaš i lažeše?!

Prvo, lažeš za nikove na orgu, samo jedan lik ima isti nik ovdje i tamo. Drugo, sve ostale koje si nabrojao ne postoje na orgu. Treće se nameće samo, to je da ne čitaš org i izmišljaš neke nikove i priče tamo :wink:. Četvrto, izmišljaš i lažeš da se na orgu jufke nazivaju arkanovcima. Kad već kažeš da čitaš, onda kopiraj pa da se svi uvjerimo da je to istina, budi frajer do kraja.

Ne kontam čemu izmišljanje te priče, eto, uradi ovo što sam ti predložio kad se vratiš iz Banovića i ako to bude istina ja ću se sam banovati zauvjek sa ovog foruma!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3150 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

Jedini nacin da se izbjegnu tuce i neredi je da se ukine zabrana.

Ko bilo sta zna o navijacima, i mentalitetu koji tu vlada, zna da ce i Robijasi i Horde krenuti put Koseva odnosno Bilinog, pa ukinuli ovi iz saveza zabranu ili ne. A ako je ne ukinu, e onda tek krece haos po ulicama i ka pristupima stadionima.

Savez je retardiran ili zlonamjerno zeli frku, ako ne ukinu zabranu za finale. Nema protesta, nema vecih obaveza policije mimo svakidasnjih njihovih obaveza, tako da ne vidim razlog da se zabrana ne ukine.

Svakako iz uprave Celika i Sarajeva trebaju saradjivati na pokusaju da se utice na savez da ukinu ovaj cirkus od zabrane.
Post Reply