Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na prvu veoma zadovoljan, mada nisam neko mjerilo jer nisam prije koristio mehaničke tastature.
Zamjerka je samo što je knob preosjetljiv, dok ga pipneš već prebaci opciju, ali sreća može se sve preko Fn dugmeta štimati
Također, space je glasan
Poteška je jer ima 8000mAh bateriju, a u kutiji dođe EPOMAKER x AULA natpis, što potvrđuje da sarađuju.
Na prvu veoma zadovoljan, mada nisam neko mjerilo jer nisam prije koristio mehaničke tastature.
Zamjerka je samo što je knob preosjetljiv, dok ga pipneš već prebaci opciju, ali sreća može se sve preko Fn dugmeta štimati
Također, space je glasan
Poteška je jer ima 8000mAh bateriju, a u kutiji dođe EPOMAKER x AULA natpis, što potvrđuje da sarađuju.
gdje si narucio i koliko je cijena bila ako nije problem? izgleda odlicno, nek te sluzi dugo
Pozdrav
Ima li neko da koristi dodatni router pored standardnog od operatera?
Obzirom da imam paket od 300mbps, a slabu pokrivenost signalom u svim prostorijama, odlučih se za jedan gigabitni model Mercusys MR80X.
Na 5G bandu propusnost je odlična - isporučuje u fullu, međutim na 2.4 Ghz bandu brzina je poprilično slaba, kreće se od 20 - 50 mbps, što je daleko ispod deklarisanih vrijednosti routera.
Znam da je ovo osjetljiv band i da ima raznih ometača, očekivao sam nešto veće vrijednosti - barem oko stotke.
Da li je ovo normalna pojava ili ovaj router jednostavno slabo emituje ovu vrstu signala?
Deklarirano je teoretski, tih 50 Mbps sto dobijas sa 2.4 otprilike i jeste maksimalno sto mozes dobiti ( pogotovo ako je zgrada u pitanju .
Koristi 5GHz , a ovaj drugi samo ako moras i to ti je to.
typeOnegative wrote: ↑29/10/2025 13:28
Deklarirano je teoretski, tih 50 Mbps sto dobijas sa 2.4 otprilike i jeste maksimalno sto mozes dobiti ( pogotovo ako je zgrada u pitanju .
CharakterZnak wrote: ↑29/10/2025 18:29
Je li neko kupovao dzojstike sa Temua? Zapeo mi za oko GameSir nova T Lite.
Ja sam skoro uzeo Gamesir Nova 2 Lite jer mi odgovara d-pad, sve je ok, original je i radi odlicno. Naruci slobodno.
Ali racunaj da je baterija samo 600mah, nece ti dugo trajati, u igrama koje imaju dosta vibracija manje od 2 sata. Ja ionako svaki koristim preko zice tako da mi je svejedno, ali mozda nekom znaci autonomija. U tom slucaju bi isao na Gamesir Supernova ili Cyclone 2 koji imaju charging dock.
M416 wrote: ↑29/10/2025 14:42
Do samo prije 45-50 dana cijena bila 189$ za prvi ram,a za drugi 210$ ludilo totalno sa memorijom.
Apsolutno ludilo, ja sam u oktobru 2024. uzeo 32GB 7200Mhz CL34, sada kada gledam cijene, ne znam šta bih rekao, samo se nadam da će se vratiti što prije u normalu.
Filadendron96 wrote: ↑29/10/2025 19:28
Apsolutno ludilo, ja sam u oktobru 2024. uzeo 32GB 7200Mhz CL34, sada kada gledam cijene, ne znam šta bih rekao, samo se nadam da će se vratiti što prije u normalu.
Nece na dobro ni sa SSD i nestasicom NAND memorije
CharakterZnak wrote: ↑29/10/2025 18:29
Je li neko kupovao dzojstike sa Temua? Zapeo mi za oko GameSir nova T Lite.
Ja sam skoro uzeo Gamesir Nova 2 Lite jer mi odgovara d-pad, sve je ok, original je i radi odlicno. Naruci slobodno.
Ali racunaj da je baterija samo 600mah, nece ti dugo trajati, u igrama koje imaju dosta vibracija manje od 2 sata. Ja ionako svaki koristim preko zice tako da mi je svejedno, ali mozda nekom znaci autonomija. U tom slucaju bi isao na Gamesir Supernova ili Cyclone 2 koji imaju charging dock.
Dosadi mi sjedit na stolici uz komp. Kontam uzet nesto da se moze iz kreveta u lezecem polozaju igrati
M416 wrote: ↑29/10/2025 14:42
Do samo prije 45-50 dana cijena bila 189$ za prvi ram,a za drugi 210$ ludilo totalno sa memorijom.
Identičnih 96 GB DDR5 memorije koju sam prije tri sedmice platio 467,90 EUR, sada se može nabaviti kod istog dobavljača za 679,90 EUR i još tvrde da je to super povoljno ....
Seawolf wrote: ↑30/10/2025 06:38
Identičnih 96 GB DDR5 memorije koju sam prije tri sedmice platio 467,90 EUR, sada se može nabaviti kod istog dobavljača za 679,90 EUR i još tvrde da je to super povoljno ....
typeOnegative wrote: ↑29/10/2025 13:28
Ja sam 2.4 iskljucio stoje mi zvucnici pored rutera i pište cim ga je neko koristio
Pozdrav raja,imam monitor Asus Rog Strix 49WCR..Ni godinu dana nije bio kod mene pojavile se dvije crne linije. Zvao ja radnju Banja Luka/Bijeljina spremio ga i vratili mi ga bukvalno ništa nisu uradili jer je navodno 920 franaka i fizičko oštećenje ( valjda u Švicarskoj kupljen).. ne može biti fizičko oštećenja jer sam ja stalno na putu a linije se pojavile same od sebe dok sam ja radio posao, nema veze nikad više od njih ništa kupovati neću.Firma je iz Banja Luke ili Bijeljine . Zate li vi možda nekog ko popravlja ove monitor ( neće biti džaba ) barem da pokušam papreno sam ga platio.
Kupio bi ja kod Mikija nego on u tom momentu nije imao.
Mraka wrote: ↑31/10/2025 11:34
Pozdrav raja,imam monitor Asus Rog Strix 49WCR..Ni godinu dana nije bio kod mene pojavile se dvije crne linije. Zvao ja radnju Banja Luka/Bijeljina spremio ga i vratili mi ga bukvalno ništa nisu uradili jer je navodno 920 franaka i fizičko oštećenje ( valjda u Švicarskoj kupljen).. ne može biti fizičko oštećenja jer sam ja stalno na putu a linije se pojavile same od sebe dok sam ja radio posao, nema veze nikad više od njih ništa kupovati neću.Firma je iz Banja Luke ili Bijeljine . Zate li vi možda nekog ko popravlja ove monitor ( neće biti džaba ) barem da pokušam papreno sam ga platio.
Kupio bi ja kod Mikija nego on u tom momentu nije imao.
Lijep pozdrav,
Popravka vidi sa BrozFix na YouTube. Momak iz Visokog, zna svaša, sigurno i to
Koja je firma, napiši ovdje da svi znamo da izbjegavamo (mada ionako većinom uzimamo od mikija i cpu infotecha)
Ma sa svima je tako iz BL i BN sto se tice reklamacije.Pisao sam ja za procersor kako sam isto dozivio kao i ti za monitor.Poslao cpu i drzali ga 30-40 dana u ladici i vratili uz pisano obrazlozenje kao nije uvazena reklamacija.Uglavnom sve je dobro dok se kupuje i dok je ispravno,a kada dodje do problema zna se ide u kantu za smetlje.
@mickey84
Miki druže moj ako možeš napiši mi u PM kolika je tačno cijena ovog monitora kod tebe.
Znam kad si ta htio nabaviti da su ti iz Asusa davali više monitora a ti nisi htjeo jer ti se logično nije isplatilo.
Imam ponudu za 2,800KM ali bi volio kod tebe kupiti jer sve komponente koje sma uzeo i da danas radim . A što se tiče napojne Asus Thor šaljem ti je uskoro pa vidi možeš li šta .
Last edited by Mraka on 31/10/2025 15:20, edited 1 time in total.
Ma sa svima je tako iz BL i BN sto se tice reklamacije.Pisao sam ja za procersor kako sam isto dozivio kao i ti za monitor.Poslao cpu i drzali ga 30-40 dana u ladici i vratili uz pisano obrazlozenje kao nije uvazena reklamacija.Uglavnom sve je dobro dok se kupuje i dok je ispravno,a kada dodje do problema zna se ide u kantu za smetlje.
Bravo. Slično čekao i kad je došao nakon 30 dana ja otpakujem i vidim da ga nisu dotakli,kako sam ga upakovao tako i ostalo. Samo mi dva papire iz Švicarske da platim 920 franaka hahaha nema veze ovo mi je škola velika .
Averus wrote: ↑31/10/2025 12:36
A jest' AMD usrao motku sada. Neće više driverima podržavati 6000 GPU seriju. Nabijem ih
Preglupo. Moguće da će promijenit ovu odluku, jer je ovo toliko glupa odluka da ne vidim kako može ostat na snazi.
Pa covjece izbacivali su nove RDNA2 modele 2023 godine.
Ja sam do nedavno koristio 6800xt i ta kartica je jela svaki neoptimizovani naslov u 1440p na 60fps.
Jedina mana te serije je RT i zbog toga sam je i zamijenio, ali ima ljudi kojima to nije bitno.
I šta je najvažnija pouka u ovome svemu, oni tehnicki gube svoju osnovnu prednost a to je više VRAM-a.
Džaba joj 16-20gb Vrama ako ćeš završit podršku proizvoda unutar 5 godina.