Sirija

Locked
von_admir

#31226 Re: Sirija

Post by von_admir »

solar7 wrote:
Kikibombona wrote:
Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....

Pošto su neki slijepi na oči ili na um (da ne ulazim u uzroke sljepila), evo interesantnog linka koji objašnjava kako je nastao ovaj fake video na Malti.

http://www.bbc.com/news/blogs-trending-30057401

Image

Image

PerryFred wrote:
Assadov snajperista gađa djecu .

https://www.youtube.com/watch?v=mgwO6oni-wY

Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...

Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica. :D

Na ovo svako moze nasjesti a u biti istina je i puno gora od ovga jer snajperi su sitnica u odnosu na burad i sva druga sredstva koja koristi herojska SAA U UBIJANJU DJECE.J a se apsolutno nikad ne podsmijavam ovakvim stvarima.Jer cinjenica je da je pesin ass sadist i njegova hunta ubice DJECE i sveg sto se krece a nije za pesina i ubili su garantiram najmanje 50 puta vise djece nego revolucionari
A znas li ti sam pojam rijeci Hunta sta znaci???
Koliko vidim razbacujes se sa nekim izrazima ovdje a ne poznajes pravo znacenje nekih pojmova.Ubica djece isto je sirok pojam takodje.Niko ne naziva pilote saveznika Ubicama djece kad su bacili 2 atomske na 2 velika grada,da grada ne na vojne polozaje,Dresden je spaljen do temelja u to doba od strane saveznika.Hiljade je djece spaljeno u samo par minuta zivih.Niko ih nikad ne nazove Ubicama djece i zlocincima,niti se smio usuditi da to pitanje povlaci ni nakod 70 i kusur godina???Zlocin se mora kazniti pravedno da se zadovolje osteceni,sto je rijedak slucaj narocito u danasnje vrijeme.Sva ta dole desavanja sto su u toku nikoga nije briga sto se gine svaki dan.Ljudi su potrosna roba za vise ciljeve nekoliko mocnika danasnjice i tacka.
Ovde ne postoji relevantan izvor informacija momentalno na netu jer svaka od strana ima svoj neki izvor koji se predstavlja vjerodostojnim.Sto nadalje pobija teze i jednih i drugih u ovom sukobu.Ovdje je sve rekla i kazala.Pravi sudionici dogadja su jedini ti koji mogu dati pravi info pravog stanja kakve su patnje dole naroda.Niko od nas nije na BI i nema pojma kolko su ISIL pobili i sta rade u svakom mjestu,a takodje koliko je SAA pobila isto granatiranje.Ko je radio ikad po BI narocito UAE,Katar,Irak i dr zna o cemu pricam i o kakvom mentalitetu je rijec ovjde.Informacije se fabrikuju preslazu i salju u medije ispolirane podrzavajuci i jednu i dr stranu sukoba.Medijski i inforamticki rat je na djelu vec zadnjih 20 godina u aktivnoj fazi.Psihologija,parapsiholojia isto kao jedan od vida borbe koje sve vojske i drzave ozbiljno izucavaju i primjenjuju .
solar7

#31227 Re: Sirija

Post by solar7 »

flexibila wrote:
Co0l wrote:
Novak20 wrote:ISIL 'smaknuo sirijske vojnike i američkog humanitarca'
16 novembar 2014 Izmijenjeno 11:01 CET

U opticaju je videosnimak koji pokazuje pripadnike grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) prilikom smaknuća nekoliko sirijskih vojnika i američkog humanitarca.

Na snimku objavjenom danas prikazuje se odrubljivanje glave najmanje 12-orici ljudi, za koje ISIL kaže da su sirijski piloti i oficiri snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.
Snimak je kružio kredibilnim nalozima na društvenim mrežama, koji su i ranije dijelili videosnimke koji su kasnije potvrđeni kao istiniti, rekao je reporter Al Jazeere Imran Khan.
Ali i dalje je teško potvrditi autentičnost snimka, dodao je on.

"O Obama, rimska psino, danas ubijamo Basharove vojnike, a sutra ćemo se obračunati sa tvojima. A uz Božiju pomoć konačno ćemo slomiti i ovaj konačni i posljednji križarski pohod", rekao je maskirani ISIL-ov pripadnik prije egzekucije jednog od talaca.

"Obaminim psima rata poručujem, danas smo smo zaklali Basharove vojnike, a sutra ćemo tvoje vojnike i uz Božju dozvolu proslijedit ćemo razbiti ovaj finalni a prošle Crusade", rekao je maskirani muškarac prije nego što je odrubio glavu jednom muškarcu.

Video također pokazuje krvavu glavu na tlu, za koju članovi ISIL-a u snimku kažu da pripada američkom humanitarnom radniku Peteru Kassingu.

"Ovo je Peter Edward Kassing, američki državljanin. Peter, koji se borio protiv muslimana u Iraku, više nema šta puno za reći", kaže maskirana osoba, koja stoji u blizini glave.

"Njegovi prethodnici već govore u njegovo ime."

Kassig (26) je otet 1. oktobra 2013. godine na putu za grad Deir Ezzor u istočnoj Siriji, piše Tanjug.

On je bivši vojni rendžer koji je osnovao humanitarnu organizaciju "SERA" u Turskoj s ciljem pomoći izbjeglicama iz Sirije, a snabdijevao je izbjegličke kampove hranom i medicinskom opremom.

Izvor: Al Jazeera i agencije

A evo isječka tog videa.
http://www.liveleak.com/view?i=a7f_1416131680
Zlocinci.Nadam se da ce ih stici pravda il' na ovom,il' na onom svijetu.
Cuj "nadam se" a kad ti tvoji kolju po Siriji i Iraqu onda nista, nema nade. Haman postajes multikulturalan.
Ovo je za osudu jer pokraj svakajakog naoruzanja neprijatelja ne treba na ovakav nacin ubijati,ali ovo i jeste princip ISILA,ali ne idim osudu VAS mnogih da osudite REZIM kao i JA sto sad radim .Sve je manje vise jasno ko koga i zasto osudjuje.1000 PUTA GORE ZLOCINE RADE REZIMSKE SNAGE,1000 PUTA,al neces cuti osudu od VAS za odjednom od barel bombe ubijenih 12-storo djecve ne NIKAD.E to su ti dupli arsini ta dvolicnost munafikluk i smutljivost.Jer ,veca je slika brutalnosti jednog zaklanog nego tamo neke 12-storo djece poravnate u nekoj skoli jer ona su ionako poravnata i ko to vidi a ovaj zaklan uh koja strahota,ali da li se u svojjoj nutrini zapitamo sta je VECI ZLOCIN,odgovor je NE,jer ovamo su u pitanju bradate zivotuinje ovmo su u pitanju oni koji hoce SERIJAT.Ali JASNO JE MENI a srecom i mnogim drugima da Ovako mora da bude jer se mora saznati ko su MUNAFICI a ko oni iskreni.IL PESIN IL NISTA.
T-72

#31228 Re: Sirija

Post by T-72 »

solar7 wrote:ISIL 'smaknuo sirijske vojnike i američkog humanitarca'

Cuj "nadam se" a kad ti tvoji kolju po Siriji i Iraqu onda nista, nema nade. Haman postajes multikulturalan.

Ovo je za osudu jer pokraj svakajakog naoruzanja neprijatelja ne treba na ovakav nacin ubijati,ali ovo i jeste princip ISILA,ali ne idim osudu VAS mnogih da osudite REZIM kao i JA sto sad radim .Sve je manje vise jasno ko koga i zasto osudjuje.1000 PUTA GORE ZLOCINE RADE REZIMSKE SNAGE,1000 PUTA,al neces cuti osudu od VAS za odjednom od barel bombe ubijenih 12-storo djecve ne NIKAD.E to su ti dupli arsini ta dvolicnost munafikluk i smutljivost.Jer ,veca je slika brutalnosti jednog zaklanog nego tamo neke 12-storo djece poravnate u nekoj skoli jer ona su ionako poravnata i ko to vidi a ovaj zaklan uh koja strahota,ali da li se u svojjoj nutrini zapitamo sta je VECI ZLOCIN,odgovor je NE,jer ovamo su u pitanju bradate zivotuinje ovmo su u pitanju oni koji hoce SERIJAT.Ali JASNO JE MENI a srecom i mnogim drugima da Ovako mora da bude jer se mora saznati ko su MUNAFICI a ko oni iskreni.IL PESIN IL NISTA.
Ala si osudio,nemoj više toliko stvarno,mada čini mi se po načinu pisanja da si neko ko nema više od četiri razreda osnovne škole,a kao i Isil,bbc,sky koristiš tu propagandu da neko ubija decu u ogromnim razmerama,jer su naravno ljudi osetljivi na takve stvari.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31229 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:Nacelnik Generalstaba SAA, general Ali Ayoub i Tigar. obilazak jedinica na gasnim poljima u istocnom Homsu.
Image
štakor i tvor
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31230 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Image
diwani

#31231 Re: Sirija

Post by diwani »

U opticaju je videosnimak koji pokazuje pripadnike grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) prilikom smaknuća nekoliko sirijskih vojnika i američkog humanitarca.

Na snimku objavjenom danas prikazuje se odrubljivanje glave najmanje 12-orici ljudi, za koje ISIL kaže da su sirijski piloti i oficiri snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.
Snimak je kružio kredibilnim nalozima na društvenim mrežama, koji su i ranije dijelili videosnimke koji su kasnije potvrđeni kao istiniti, rekao je reporter Al Jazeere Imran Khan.

"O Obama, rimska psino, danas ubijamo Basharove vojnike, a sutra ćemo se obračunati sa tvojima. A uz Božiju pomoć konačno ćemo slomiti i ovaj konačni i posljednji križarski pohod", rekao je maskirani ISIL-ov pripadnik prije egzekucije jednog od talaca.

"Obaminim psima rata poručujem, danas smo smo zaklali Basharove vojnike, a sutra ćemo tvoje vojnike i uz Božju dozvolu proslijedit ćemo razbiti ovaj finalni a prošle Crusade", rekao je maskirani muškarac prije nego što je odrubio glavu jednom muškarcu.

Video također pokazuje krvavu glavu na tlu, za koju članovi ISIL-a u snimku kažu da pripada američkom humanitarnom radniku Peteru Kassingu.

"Ovo je Peter Edward Kassing, američki državljanin. Peter, koji se borio protiv muslimana u Iraku, više nema šta puno za reći", kaže maskirana osoba, koja stoji u blizini glave.

Kassig (26) je otet 1. oktobra 2013. godine na putu za grad Deir Ezzor u istočnoj Siriji, piše Tanjug.

On je bivši vojni rendžer koji je osnovao humanitarnu organizaciju "SERA" u Turskoj s ciljem pomoći izbjeglicama iz Sirije, a snabdijevao je izbjegličke kampove hranom i medicinskom opremom.

A evo isječka tog videa.

Ne mogu se oteti utisku da je ovaj snimak otvorena objava rata ideje radikalnog poličkog Islama čitavom čovjećanstvu. Nešto poput toga da je Hitler 1939 počeo snimati egzekucije Jevreja i ratnih zarobljenika i puštati to po kinima širom svijeta da zastraši protivnika.
Kvalitetan snimak, režija, pogureni zatvorenici, uredno uniformisani i "nalickani" akteri i žrtve.... uzimanje noževa, poruka Obami koja je u stvari poruka svim neistomišljenicima na dunjaluku.....
Mislim da je ovaj video (ako nije fake video) definitivno početak kraja IS i radikalnog Islama ili najava konačnog otvorenog sukoba religija (civilizacija).
dobro režirano, jasna i jaka poruka, direktno, snažno, moćno, naprosto sam zadivljen, jedan od najboljih videa do sada ! naježio sam se ! svaka čast. ovako se radi sa zločincima koji ubijaju djecu i žene buradi bombama, raketama, granatama, izgladnjuju do smrti u opkoljenim područjima ! svaka čast !

možda neko misli da ih je trebalo poslati u Hag pa da se malo zajebaju sa sudijama par godina i onda da se vrate kao Šešelj ???????
solar7

#31232 Re: Sirija

Post by solar7 »

T-72 wrote:

Ala si osudio,nemoj više toliko stvarno,mada čini mi se po načinu pisanja da si neko ko nema više od četiri razreda osnovne škole,a kao i Isil,bbc,sky koristiš tu propagandu da neko ubija decu u ogromnim razmerama,jer su naravno ljudi osetljivi na takve stvari.
Vrijedjanje je nizak nacin ali od takvih je to za ocekivat,a imam i malo vise od 4 razreda a sto nisam uspjeo i visu skolu zavrsit krivi su tamo neki ubice od 92-95 koji meni kao i mnogim drugima nisu to dopustali jer su ubijali istu tu DECU a to smatrali svojoj cascu.
T-72

#31233 Re: Sirija

Post by T-72 »

solar7 wrote:
T-72 wrote:

Vrijedjanje je nizak nacin ali od takvih je to za ocekivat,a imam i malo vise od 4 razreda a sto nisam uspjeo i visu skolu zavrsit krivi su tamo neki ubice od 92-95 koji meni kao i mnogim drugima nisu to dopustali jer su ubijali istu tu DECU a to smatrali svojoj cascu.

Aha,znači ti si to ,,dete" koga je neko ubio pa nisi mogao da završiš više od 4 razreda osnovne škole,a sada se inače javljaš sa ono sveta,jel internet brz tamo? Izgovori,izgovori,a i ova propaganda o ,,ubijanju dece" koga god ,,pravi" muslimani hoće da zakolju uvek imaju isto opravdanje,a to su ,,deca" kao da niko osim njih nema decu,a toj tuđoj deci niko nikada nije naudio.
Novak20

#31234 Re: Sirija

Post by Novak20 »

diwani wrote:
Novak20 wrote: ISIL 'smaknuo sirijske vojnike i američkog humanitarca'

dobro režirano, jasna i jaka poruka, direktno, snažno, moćno, naprosto sam zadivljen, jedan od najboljih videa do sada ! naježio sam se ! svaka čast. ovako se radi sa zločincima koji ubijaju djecu i žene buradi bombama, raketama, granatama, izgladnjuju do smrti u opkoljenim područjima ! svaka čast !

možda neko misli da ih je trebalo poslati u Hag pa da se malo zajebaju sa sudijama par godina i onda da se vrate kao Šešelj ???????
Upitno stajalište ... nešto poput onog da je u vrijeme WW II kao i poslije rata trebalo pobiti sve pripadnike protivničke strane... Ali neka ti bude, svako ima pravo da kaže šta misli.

Samo da li je i Peter Kassig američki "humanitarac" u toj grupi ratnih zločinaca SAA da mu IS otfikari glavu?

Kassig, bivši američki vojnik, je zarobljen od strane ''Islamske države'' na putu prema gradu Deir Ezzour u Siriji, a njegova obitelj kaže da se preobratio na islam nakon zarobljavanja te da je uzeo ime Abdul-Rahman.

Očito, ni to mu nije pomoglo da preživi.
Bodkin

#31235 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Novak20 wrote: Mislim da je ovaj video (ako nije fake video) definitivno početak kraja IS i radikalnog Islama ili najava konačnog otvorenog sukoba religija (civilizacija).
samo jos da je jedna od tih civilizacija u sukobu isto sto i majmuni nazadni iz isila, to bi bilo tako
Bodkin

#31236 Re: Sirija

Post by Bodkin »

japin_mutapi wrote:Image
:lol: :lol: samo nalijepi etiketu cetnika i svi ce se okrenuti protiv. jer ko moze reci da podrzava mladica :-) cirkus
Bodkin

#31237 Re: Sirija

Post by Bodkin »

diwani wrote:
Novak20 wrote:
.

vidim i po forumu ovih kozojeba iz srednjeg vijeka ima
zrakomlat

#31238 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Bilki wrote: a ti zapeo pa zapeo, boli ba nekog svicarca dupe za zrtvama u siriji, i vjeruj da mnogi ignorisu televizije gdje se prikazuju masakri i ubijena djeca, dok oni raspravljaju u parlamentu dali krava treba da ima zvono i GPRS i bezbrizno zive ti bi da ih bombardujes svaki dan o masakrima tamo neke stoke sa BI
:lol: bravo Bilki, to je to.
zrakomlat

#31239 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:Image
Loša fora.
Challenger__

#31240 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Nakon Sirije, Egipta, Saudijske Arabije... Ujedinjeni Arapski Emirati

Image

...su "Muslimansko bratstvo" stavili na listu terorističkih organizacija: :arrow: UAE brands Muslim Brotherhood terrorists
Co0l

#31241 Re: Sirija

Post by Co0l »

flexibila wrote:
Co0l wrote:

A evo isječka tog videa.
Zlocinci.Nadam se da ce ih stici pravda il' na ovom,il' na onom svijetu.
Moj komentar se i odnosio na ove debile iz ISIL-a.Mada vidim po tvom komentaru da po zadrtosti ni ti nisi daleko od njih.
Isto tako se nadam da ce i ove druge,ma ko oni bili,a koji su cinili zlocine,stici pravda kad-tad.
Challenger__

#31242 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

flexibila wrote:...
:thumbup:
Laprdan

#31243 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Širk iračkih vojnika:

Image

I onda neko kaže oni su isto muslimani, a klanjaju se čovjeku. :-) Bože sačuvaj - šta je ovo. Allahu ekber.
Last edited by Laprdan on 16/11/2014 19:12, edited 2 times in total.
Co0l

#31244 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:- Nakon Sirije, Egipta, Saudijske Arabije... Ujedinjeni Arapski Emirati

Image

...su "Muslimansko bratstvo" stavili na listu terorističkih organizacija: :arrow: UAE brands Muslim Brotherhood terrorists
To tebi i slicnim tebi i govorimo odavno.Ipak su to,pored Saudije,glavni Sisonjini sponzori.
Challenger__

#31245 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

To si ti i slični tebi samo umislili da meni imaju bilo šta da kažu.

_____

Kobani, mapa:

Image
Co0l

#31246 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:To si ti i slični tebi samo umislili da meni imaju bilo šta da kažu.
Jest da je cudno da 'najkompetentnija osoba na forumu' nije u stanju da poveze veze koje tok novca stvara na relaciji zaljevske monarhije-Sisonja ali polako,tek si u pocetnom stadiju gdje uocavas da postoji taj tok,uzroke i posljedice ces kasnije skontat.Kad indoktrinacija izlapi.
Challenger__

#31247 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajd' se ti za početak poveži sam sa sobom. Do tada se drži Laprdana i kompanije.
sarajevoxxxx

#31248 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Komandant Prvog korpusa FSA, pukovnik Ziad Hussein Hariri u posjeti ranjenicima koji su učestvovali u zadnjim borbama na jugu Sirije u pokrajini Dera:

Image

Image
Laprdan

#31249 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:Hajd' se ti za početak poveži sam sa sobom. Do tada se drži Laprdana i kompanije.
Uopšte ti se nisam obratio. Savjetujem ti da ne pominješ moj nick bez ikakvog povoda.
Co0l

#31250 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Hajd' se ti za početak poveži sam sa sobom. Do tada se drži Laprdana i kompanije.
Ja se ne lizem sa kojekakvim ekstremistima po forumu,kakve god oni provenijencije bili,dok je tebi samo bitno da dijelite misljenje o svojim idolima,bez obzira kakve fasisticke stavove pokazivali.To se da lako zakljuciti po vasem medjusobnom tapsanju po ledjima i lajkovanju postova.Dakle,taj kojeg si spomenuo i njemu slicni su puno blizi tebi,iako ste na razlicitim krajevima spektra kad je ova tema u pitanju.Sa mnom takvi nisu ni u istom spektru,sorry.
Locked