Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31201 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nivelacija wrote:Ma nije samo na tom clanku, na svakom je, eno neko kupio caffe obalu koja nije radila 2 -3 godine preuredio je skoz, lijepo izgleda bas po slikama, dao malo u medije da se promovise objekat novi i ulazis da vidis komentare, prvi komentar neke zenturace bolje da je fabriku i radna mjesta otvorio.

E jebemu majku
:lol: :lol: :lol:

Đe čitate te komentare :thumbup:

P.S. Kafana top izgleda samo im je gaf sto su dozvolili da im Dino "nesvakidasnje, nece nikog ostaviti ravnodusnim, odusevljeni posjetioci" Pasalic pise PR clanak.
kakavdanakneiskustvu

#31202 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:
Nivelacija wrote:Ma nije samo na tom clanku, na svakom je, eno neko kupio caffe obalu koja nije radila 2 -3 godine preuredio je skoz, lijepo izgleda bas po slikama, dao malo u medije da se promovise objekat novi i ulazis da vidis komentare, prvi komentar neke zenturace bolje da je fabriku i radna mjesta otvorio.

E jebemu majku

Đe čitate te komentare :thumbup:

P.S. Kafana top izgleda samo im je gaf sto su dozvolili da im Dino "nesvakidasnje, nece nikog ostaviti ravnodusnim, odusevljeni posjetioci" Pasalic pise PR clanak.
Throttle

#31203 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Izgleda Bata nikako ne begeniše Dinu :lol:
slavemaster

#31204 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Throttle wrote:Izgleda Bata nikako ne begeniše Dinu :lol:
dajte slike ili link obale..btw ne bih volio bit stanar te zgrade,pogotovo u prizemlju, pogotovo ljeti
kamen spoticanja

#31206 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Throttle wrote:Izgleda Bata nikako ne begeniše Dinu :lol:
pa vidi lika:

Izgled ovog modernog ugostiteljskog objekta, koji se nalazi u zeničkom naselju Jalija – tik uz Bulevar, na adresi Bulevar Eze Arnautovića 16a,  u potpunosti je promijenilo ovaj dio Bulevara, zbog čega već sada svako zastane i uživa u jedinstvenom pogledu na eksterijer, ali i enterijer objekta. :-)

a onda kaze:

Definitivno će mnoštvo najljepših trenutaka u narednom periodu Zeničani doživjeti upravo u “Bulevaru”, koji je pravo utočište za sve one koji se odluče na bijeg od tegobne svakodnevnice i predah od monotonog, iscrpljujućeg rada i nametnutih obaveza u bezbijednom okruženju svojih prijatelja i poznanika.

Istinsko osvježenje u moru ugostiteljskih objekata i idealno mjesto na kojem se na originalan način pristupa svakom segmentu modernog ugostiteljstva zasigurno je zenički “Bulevar”, a koji osim bezalkoholnih pića, najbolje italijanske “Lavazza” kafe, tople čokolade raznih ukusa, u ponudi ima i palačinke. :lol:

i onda na kraju poentira:

Uvjereni smo da ćete već danas u 12 sati posjetiti “Bulevar”, te da će upravo ovaj ugostiteljski objekat, sa enterijerom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, postati vaše omiljeno mjesto u kojem ćete provesti najljepše trenutke, bilo da se radi o jutarnjem, dnevnom ili večernjem izlasku ili pak o poslovnoj prilici.

:izet:
Partijaner

#31207 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Zna li neko koliko kosta prevodjenje dokumenta na Njemacki gore kod onih tumaca na carini ?
Throttle

#31208 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma znam Bato, pise po sablonu sve, isti tekst uvijek samo podatke zamijeni al eto, zapelo mi za oko da tebe pecne kad god je njegova vijest neka :mrgreen:
clio_dci120

#31209 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ja sam cuo da je Dino P. nekada davno klepio curu Bati, pa od tada se Bata zakleo da ce Dinu prozivati na forumu. :D

A u drugoj varijanti sam cuo da ga je Dino "okino" na Smetovima, pa Batu zena ostavila. :P

Koja god da je varijanta u pitanju, ne sumnjam da je to bio "nesvakidasnji" dogadaj, koji je u potpunosti promjenio historiju Zenice, zbog kojeg vise niko ne uziva u jedinstvenom pogledu na nas grad. :lol:
clio_dci120

#31210 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Tempo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
idu idu, ali pametni ne ostaju.
Sta ti cekas :D

ja sam degenerik. i to ne od ovih koji idu.
Ti ces kod Rame poso' dobiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31211 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote:Ma znam Bato, pise po sablonu sve, isti tekst uvijek samo podatke zamijeni al eto, zapelo mi za oko da tebe pecne kad god je njegova vijest neka :mrgreen:
Pecne mene svako ko je nepismen a bavi se poslom koji zahtijeva ne samo elementarnu pismenost nego i nacitanost, siroko opste znanje, a to se sefe moj vidi na kilometar i ne moze se kupiti :wink:

Sjecam se dobro kad je jos jedna zenicka novinarska uzdanica Dzonlic napisala tekst o "bezumnicima" koji prozivaju njegove novinare jer im se omaklo da napisu "ne" sastavljeno sa glagolom, dok oni junacki hode po vjetru, kisi i snijegu da nam donesu informacije sa lica mjesta :-) a jedan klik na njegov portal ti je dovoljan da vidis da je 90% sadrzaja saopstenja za javnost koje dobije na redakcijski e-mail...
Throttle

#31212 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma jasno, no sikiriki. Nije ni meni najomiljenija osoba pa ga izbjegavam citat :thumbup:
clio_dci120

#31213 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo sad bez zeze, zar fakat mislite da ce neki pismen novinar raditi u Avazu za neku crkavicu?

Imam rodicu, zavrsila zurnalistiku, najbolja ponuda joj bila na FACE TV da radi za 400KM. I u tih 400 dobije neki poklon bon.
Sada volontira na federalnoj vec dvije godine.
Novinarstvo je davno degradirano, Oslobdjenje se jos tu i tamo drzi, ali u zadnje vrijeme portal im je bas grohnuo.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#31214 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Partijaner wrote:Zna li neko koliko kosta prevodjenje dokumenta na Njemacki gore kod onih tumaca na carini ?
Bilo je 15 maraka po listu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31215 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Evo sad bez zeze, zar fakat mislite da ce neki pismen novinar raditi u Avazu za neku crkavicu?

Imam rodicu, zavrsila zurnalistiku, najbolja ponuda joj bila na FACE TV da radi za 400KM. I u tih 400 dobije neki poklon bon.
Sada volontira na federalnoj vec dvije godine.
Novinarstvo je davno degradirano, Oslobdjenje se jos tu i tamo drzi, ali u zadnje vrijeme portal im je bas grohnuo.
Naravno da nece, ali to nama ne zabranjuje da se sprdamo na racun njihove pismenosti.

Da mi treba PR clanak radije bih platio nekog od forumasa nego onog redikula. Npr. Eks Nihilo u top 5 takvih. Ne sto je nas :P
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#31216 Re: Zeničani

Post by asMir11 »

jasmind wrote:Trenutno aktuelne cijene u Sa su , najniza cijena: BMB 95 2.01 (umax vogosca), dizel obicni 2.11 (umax, gazprom). Tu su negdje cijene i na EP i ostalim pumpama po gradu, najvse benzin do 2.16 koliko sam primjetio.
Dizel obični 2,06 na Gazpromu kod Wise i na Hifi u Hotonju. I još sa Bihamk karticom 5 kf niže na Hifi. Prije mjesec - dva i Umax i Hifa imali dizel po 2,01.

Nevjerovatno koliko nas deru sa cijenama goriva u Zenici ...
Nivelacija

#31217 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

http://zenicainfo.ba/2019/03/14/i-novi- ... OlcOxf1BZw
“Dostavljena nam je informacija da Vlada ZDK nije potpisala Ugovor o garanciji za kreditno zaduženje zbog čega je realizacija projekta “Regionalni vodovod Plava voda” blokirana. Negativne posljedice takvog postupanja Vlade ZDK će pogoditi sve učesnike u ovom projektu što je za Općinu Novi Travnik potpuno neprihvatljivo. S tim u vezi tražimo da se ova situacija razriješi u što kraćem roku i izbjegnu finansijske i druge negativne posljedice prouzrokovane stavom Vlade ZDK. Ukoliko se ova situacija ne riješi do kraja marta 2019. godine, Općina Novi Travnik će preispitati svoje dalje učešće u projektu i s tim u vezi donijeti odgovarajuće odluke”, stoji u upozorenju kojeg je potpisao Refik Lendo, načelnik Općine Novi Travnik.
Ovi iz SDA nedaju ni plavu vodu zbog Kasumovica ?
Throttle

#31218 Re: Zeničani

Post by Throttle »

A i sta ce nam, nema redukcija. Kad pocnu redukcije onda cemo se za to sikirat.
Gr'ne rane....
channel10

#31219 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ma nije to do SDA, gdje će biti do njihA?

Kad je bilo do njihA?

Lažu ovaj narod evo vec 23-24 godine u vezi Plave vode i sad kad je neko drugi odlučio da to završi, stoka to blokira. I opet ce idioti za njih glasati :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31220 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bas me zanima sta ce nasi "neutralni" reci na ovo :D
Casual's

#31221 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Može li link nekog drugog portala? Da se pročita to?

https://www.zdk.ba/vijesti/item/7389-vl ... plava-voda :D
clio_dci120

#31222 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo gledam na zvanicnoj stranici grada slike jos jedne utopljene zgrade. Pise da grad finansira 50 posto. Fakat sve zgrade super ispadnu, i eto pohvale od mene na racun tog projekta. To su konkretne stvari za pohvalu.

Jedino se pitam sta ona Mehmedicka radi, gdje su ti silni projekti koje su najvaljivali da ce ona donjeti?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31223 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Evo gledam na zvanicnoj stranici grada slike jos jedne utopljene zgrade. Pise da grad finansira 50 posto. Fakat sve zgrade super ispadnu, i eto pohvale od mene na racun tog projekta. To su konkretne stvari za pohvalu.

Jedino se pitam sta ona Mehmedicka radi, gdje su ti silni projekti koje su najvaljivali da ce ona donjeti?
Da, ovdje se uglavnom radi o zgradama gradjenim 60-tih godina i to je zaista dobra stvar. Curukovica put je u Crkvicama prema stepenicama koje vode prema Mak Dizdar Skoli, Muftije Semsekadica je nekadasnja Vuka Karadzica, tj od Ladjane prema Sarajevskoj i tu su one zgrade sa po 4 stana, sve je to Kuzatkovo naslijedje...skoro 60 godina je tim zgradama, ideš pod mač batoo
clio_dci120

#31224 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Zub vremena uzima te starije zgrade, zato su bitni ovakvi projekti. Vecina zgrada u Crkvicama je bas starija gradnja i oronule su, bas vecina, osim onih uz bolnicu i onog kao solitera gdje je Akademija. U Sa koriste i projekte EU, tako da bi se i ta sredstva mogla iskoristiti.
Uglavnom, ako se nastavi ovako raditi bit ce to super stvar.
kamberovica polje

#31225 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Da je lamelu nekako sredit. :?
Post Reply